Tam Sürüm Bilgini Göster : Kelime sorusu çözmek için taktik

SeyfiHoca
11th August 2007, 19:33
kelime soruları çözerken cümlenin tümünü okuyor musunuz? açıkçası her zaman bunu yapmak gerekmiyor. Örnekte verdiğim soru bir 2007 mart üds sorusu. boşluktan sonra gelen kelime bir isim ve "yaşamlar" demek. şimdi her şıkkın türkçesini söyledikten sonra "yaşamlar" deyin. hangisi/hangileri kulağınıza mantıklı geliyor? :)

http://img186.imageshack.us/img186/6879/kelimetaktiktc9.jpg

Angie06
11th August 2007, 19:37
Teşekkür ederiz hocam ben de bu yöntemi uyguluyorum.:)

Ruthless
11th August 2007, 19:41
Şu ana kadar 10 tane kelime sorusu çözdüysem eğer 9 unu tam okumamışımdır :D Mutlaka bir ipucu vardır cümlede.Tıpkı paragrafta araya cümle yerleştirmedeki gibi

SeyfiHoca
11th August 2007, 19:46
işte bir tanesi daha. 2007 mayıs kpds sorusu...

http://img254.imageshack.us/img254/4969/kelimetaktikok3.jpg

AnGel
11th August 2007, 19:54
Güzel bir yöntemmiş hocam .Ben dediğinizi yapıyorum ama emin olmak için bide kafamdan cümleyi çevirmeye çalışıyorum :)

SeyfiHoca
11th August 2007, 20:01
işte bir tane daha.

http://img519.imageshack.us/img519/9140/kelimetaktikpu8.jpg

Miss
11th August 2007, 22:06
seyfi hocam size bir şey danışmak istiyorum kpdsden 80 üstü almak için neler yapmak lazım... ben daa önce böyle bir başlık açmıştım ama ilgilenen olmadı... yani ne kadar kitap okumam en az kaç sayfalık en kadar bilgi birikimi elde etmem lazım bunun bir ölçüsü var mıdır? mesela phrasel verb mi ağırlıklı çalışayyyım yyyyoksa kelime yoksa işte hafta şu kadar sayfa mı okumam bana yeter dilbilgisi kitaplarından hangisini bitirmemi öneririsiniz yani advanced düzeyde bir dil bilgisi kitabı beni bu sınava hazırlar mı? beni bilgilendirirseniz mutlu olurum...

Emilahh
11th August 2007, 22:41
bizlere baya yararlı olacak taktikler bunlar.çok sağolun hocam :)

beelzebull
11th August 2007, 23:41
seyfi hocam size bir şey danışmak istiyorum kpdsden 80 üstü almak için neler yapmak lazım... ben daa önce böyle bir başlık açmıştım ama ilgilenen olmadı... yani ne kadar kitap okumam en az kaç sayfalık en kadar bilgi birikimi elde etmem lazım bunun bir ölçüsü var mıdır? mesela phrasel verb mi ağırlıklı çalışayyyım yyyyoksa kelime yoksa işte hafta şu kadar sayfa mı okumam bana yeter dilbilgisi kitaplarından hangisini bitirmemi öneririsiniz yani advanced düzeyde bir dil bilgisi kitabı beni bu sınava hazırlar mı? beni bilgilendirirseniz mutlu olurum...

bende bu sorunun yanıtını bekliyorum

AhmetBasal
12th August 2007, 00:25
kelime sorusu tek bir collocation üzerine kurulmuşsa tabiki yararlı ve kolay ulaşılabilir bir taktik ama cümlede şıkların çoğu boşluktan sonraki kelime için bir collocation oluşturmuşsa o zaman anlam önemli.

Yani böyle bir taktik sorusuna bağlı olarak kullanılabilir.

Editör
12th August 2007, 00:40
Sayın hocam çok güzel bir konu,Paylaşım için teşekkürler.

Sevgiler.

Miss
12th August 2007, 01:12
seyfihocam görsün diye konuyu güncel tutmak için yazıyorum... hocam cevabınızı bekliyorum...

Metal
12th August 2007, 19:11
Seyfi hocam, yanıtı gradual olan soruyu bu grupta örneklemişsiniz ama bu soruyu düzeyinin çok yüksek olduğunu bildiğim kişiler hatta forumdaki birkaç hocamız bile yanlış yapmış.Ayrıca bu soru sınav sonrası forumda çok tartışıldı.... Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz.:)

hhs83
6th October 2007, 00:09
hocam çok teşekkür ederim teknik ve taktik destekleriniz devamını dilerim..saygılar sunarım)::)

nabusa
7th December 2007, 22:46
cokk tesekkurler

sinmer
16th December 2007, 23:16
çok saolun hocam yararlı bi bilgi oldu benim için

erkman
9th February 2008, 01:56
Verdiğiniz taktik güzel. Ancak her kelimenin manasını bilmek gerekiyor ki sizin dediginiz sekilde şıkları eleyelim.

SeyfiHoca
9th February 2008, 02:23

en kısa zamanda nacizane düşüncelerimi yazacağım...:)

SeyfiHoca
9th February 2008, 02:24
Verdiğiniz taktik güzel. Ancak her kelimenin manasını bilmek gerekiyor ki sizin dediginiz sekilde şıkları eleyelim.

eh dediğiniz doğru sayılır. ama yine de iyimser olmaya çalışın ve şu duayı edin:

"Allahım, hiç olmazsa doğru olan şıkkın türkçesini bileyim, nasıl olsa gerisini hallederim!"

Kübraaa
9th February 2008, 12:34
"Allahım, hiç olmazsa doğru olan şıkkın türkçesini bileyim, nasıl olsa gerisini hallederim!"[/QUOTE]

:smiley8: :smiley8: :smiley8:

SaitHoca
9th February 2008, 12:46
Ben de hep şunu diyorum kendime sınav başında : Niyet Ettim Allah Rızası İçin Full Yapmaya :) bunu kelime için de dileyebilrisiniz .

wise1907
20th February 2008, 14:27
--------------------------------------------------------------------------------

Alıntı:
miss_angel´isimli üyeden Alıntı
seyfi hocam size bir şey danışmak istiyorum kpdsden 80 üstü almak için neler yapmak lazım... ben daa önce böyle bir başlık açmıştım ama ilgilenen olmadı... yani ne kadar kitap okumam en az kaç sayfalık en kadar bilgi birikimi elde etmem lazım bunun bir ölçüsü var mıdır? mesela phrasel verb mi ağırlıklı çalışayyyım yyyyoksa kelime yoksa işte hafta şu kadar sayfa mı okumam bana yeter dilbilgisi kitaplarından hangisini bitirmemi öneririsiniz yani advanced düzeyde bir dil bilgisi kitabı beni bu sınava hazırlar mı? beni bilgilendirirseniz mutlu olurum..

Bu sene ilk kez kpdsye girecek biri olarak bende merak ediyorum...

milad
24th February 2008, 23:12
işte bir tanesi daha. 2007 mayıs kpds sorusu...

http://img254.imageshack.us/img254/4969/kelimetaktikok3.jpg
bunun cevabı yok ama:(

berzey
24th February 2008, 23:19
e şıkkı değilmiydi...sazanlanayım..

dilkOnur
24th February 2008, 23:38
tüm örnek verilmiş soruların cevaplarını öğrenirsek taktiğin işe yarayıp yaramadığını daha iyi anlamöış oluruz galiba. soruları yaptım ama doğru cevapları bilmiyorum

Marve
25th February 2008, 16:46
Ben de hep şunu diyorum kendime sınav başında : Niyet Ettim Allah Rızası İçin Full Yapmaya :) bunu kelime için de dileyebilrisiniz .

ÇOk güzelmiş yaa ben de bu yolu deneyim bakalım işe yarayacak mı?:smiley7:

serkan_gursoy
2nd July 2008, 00:56
güzel tattikler

sezgindem
3rd July 2008, 14:24
seyfi hocam soruları açıklamışsın ama cevapları vermemişsin:Bir de doğru cevabı belirtsen iyi olurdu

tubisenko44
6th July 2008, 14:39
ama bu taktık her zaman tutmaz kı. Arkadaslar sız yıne de işinizi saglama alın. Mazallah kas yapayım derken goz cıkarabılırsınız.

atillay85
7th July 2008, 18:08

hodjam ben de aynı durumdayım yardımcı olursanız sevinirim..
saygılar

Nuvos
16th July 2008, 04:10
teşekkürler hocam....

rose_red17
16th July 2008, 10:00
teşekkürler hocam da cevabı yapmak için seçeneklerdeki bütün kelimelerinin anlamını bilmek gerekiyor bunada bi çözüm getirseniz tam süper olcak:smiley1:

Hugedragon
16th July 2008, 10:12
Dikkate alınması gereken güzel bir taktik. Gerçekten çoğu durumda sadece bu taktiğe göre doğru cevap bulunabilecektir. Bazen sadece kulak dolgunluğu bile doğru cevabı bulmak için yeterli olabiliyor. Seyfi Hocama teşekkür ederim.

Ancak vocabulary kısmını full çıkartabilmek açısından, ben bu taktiği soru ve şıklar tamamen okunduktan sonra şıklar arasında tereddüt yaşandığında, ya da kelime sorularını en sona bırakıp (ki bunu tavsiye etmem) uzun uzun okumaya zaman kalmadığında öneririm.

rose_red17
16th July 2008, 11:10
cümle tamamlama soruları içinde taktik verseniz cok ii olcak hocam:smiley5:

atalaysuna
16th July 2008, 15:39
teşekkürler.

victory
18th July 2008, 13:48
etkili bir taktik mi?kullananlar var mı?teşekkürler..

stdentsurviving
19th July 2008, 22:28
kelime sorularında başarılı olmak için :
1.yeterli kelime birikimine sahip olmak(kelime tahmin için avantaj),
2.bol soru çözmüş olmak,
3.kelime tahmin pratiği yapmış olmak,
4.kelime sorusundaki konu hakkında bilgi sahibi olmak(avantaj),
5.parça tamamlama/cümle tamamlamada da gerekli olan anlam bütünlüğü kurmak gereklidir bence

Seasoul
19th July 2008, 22:31
keşke her soruda geçerli olsa...dilkoda özellikle buna çok rastladım : )

Zerdesht
19th July 2008, 22:34
saolun hocam taktikler için:)

tugcenur
28th August 2008, 21:35
bu yıl gireceklerin allah yardımcısı olsun :) Bnde bu sene dil seçmiş bulnmaktayım allah benimde yardımcım olsunn :):smiley10: hala olayın şokundayım onca baskıya rağmen seçtim iştee :)

tiger77
30th August 2008, 07:21
eh dediğiniz doğru sayılır. ama yine de iyimser olmaya çalışın ve şu duayı edin:

"Allahım, hiç olmazsa doğru olan şıkkın türkçesini bileyim, nasıl olsa gerisini hallederim!"

Çok güzel taktikler, tşk. Çok çalışmadan öğrenmek içinde taktikler olsa benim için iyi olacak:)

multimuu
30th August 2008, 11:44
benimde tek takıldığım nokta bu kelime soruları...ÖSYM nın mantıksızlığı işte KPDs gibi bi sınav ki neler neler soruyosunuz.yok anlam bütünlüğünü bozan cümle bilmem ne.parca okuma yorumlama analiz etme..ama bide sen gel kelime sorusu sor.ama nasıl ascam bu konuyu bende bilmiyom vallaha..artık ezberlicem son 5 yılın kelime sorularını.ve bol bol soru cözcez..