Tam Sürüm Bilgini Göster : Bu kadar da olmaz: 2007-KPSS Duyurusu

SeyfiHoca
11th August 2007, 10:01
2007-KPSS İLE İLGİLİ DUYURU

30.06.2007-01.07.2007 tarihlerinde uygulanan Kamu Personel Seçme (A Grubu ve Öğretmenlik) Sınavı’nın,

a) 01.07.2007 Pazar sabah oturumunda yer alan Hukuk Testinin A-35. sorusu ile aynı soruya karşılık gelen B-38., C-29. ve D-32. soruların doğru cevabının D olarak bildirilmesine rağmen doğru cevabının seçenekler arasında bulunmadığı,

b)01.07.2007 Pazar sabah oturumunda yer alan İktisat Testinin A-16. sorusu ile aynı soruya karşılık gelen B-20., C-22. ve D-21. soruların doğru cevabının C olarak bildirilmesine rağmen C kitapçığında baskı hatası bulunduğu,

c)01.07.2007 Pazar sabah oturumunda yer alan İktisat Testinin A-35. sorusu ile aynı soruya karşılık gelen B-36., C-35. ve D-36. soruların doğru cevabının C olarak bildirilmesine rağmen birden fazla doğru cevabının bulunduğu,

d)01.07.2007 Pazar öğleden sonra oturumunda yer alan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Testinin A-34. sorusu ile aynı soruya karşılık gelen B-30., C-24. ve D-35. soruların doğru cevabının E olarak bildirilmesine rağmen doğru cevabının A olduğu,

e)01.07.2007 Pazar öğleden sonra oturumunda yer alan İstatistik Testinin A-7. sorusu ile aynı soruya karşılık gelen B-1., C-5. ve D-3. soruların doğru cevabının A olarak bildirilmesine rağmen doğru cevabının E olduğu,

f)01.07.2007 Pazar öğleden sonra oturumunda yer alan İstatistik Testinin A-10. sorusu ile aynı soruya karşılık gelen B-4., C-8. ve D-2. soruların doğru cevabının A olarak bildirilmesine rağmen doğru cevabının E olduğu,

g)01.07.2007 Pazar öğleden sonra oturumunda yer alan İstatistik Testinin A-16. sorusu ile aynı soruya karşılık gelen B-10., C-18. ve D-12. soruların doğru cevabının C olarak bildirilmesine rağmen doğru cevabının D olduğu,

h)01.07.2007 Pazar öğleden sonra oturumunda yer alan İstatistik Testinin A-38. sorusu ile aynı soruya karşılık gelen B-26., C-22. ve D-20. soruların doğru cevabının A olarak bildirilmesine rağmen doğru cevabının seçenekler arasında bulunmadığı

anlaşılmıştır.

Bu nedenle, (d) deki sorunun doğru cevabı A olarak, (e) ve (f) deki soruların doğru cevabı E olarak ve (g) deki sorunun doğru cevabı D olarak düzeltilmiştir. (a), (b), (c) ve (h) deki sorular ise iptal edilmiştir.

Bu durum değerlendirme işlemlerinde göz önüne alınmıştır.

Kamuoyuna duyurulur.

MehmetDEU
11th August 2007, 10:25
Açıkçası ÖSYM bu yıl başka çuvalladı. Hemen her sınavında sorun ortaya çıktı.

Saadet Çadır
11th August 2007, 10:39
O kadar çok çeşitli sınav var ki ve o kadar sık aralıklarla yapılıyor ki , kpds, kpss, üds, ABC ....:rolleyes: gibi, şıkları ve soruları karıştırmış olmalılar. Yakında bir KPSS sınavının içerisinden KPDS sınavı ceeee derse hiç şaşırmayalım:))

yenibena
11th August 2007, 10:41
komik ve üzücü,nice insanı üzecek şeyleri yaşattıklarının farkında olmadan bilimsel olmayan yöntemlerle iş yapıyorlarmış gibi geliyor.

Shakti
11th August 2007, 10:42
bence cumartesi oturumunda da yanlış sorular vardı tarih bölümünde.. cevapları hala beni tatmin etmedi

Kübraaa
11th August 2007, 10:51
böyle ciddi organizasyonlarda böyle komik hataların bulunması gerçekten üzücü bir durum.

Dj_YuSuF
11th August 2007, 11:31
İşte bizleri böyle hata dolu sınavlar sınıyor. :( Başka söze gerek yok!

Kübraaa
11th August 2007, 11:33
geçen seneki yabancı dil sınavında da hatalar vardı bence ama soruları hazırlayanlar kendi ayıplarını örtmek uğruna o soruları iptal etmek yerine bizleri yaktı.e ne diyim canım ülkem ve canım ülkemin güzel insanları sağolsunlar.

actually
11th August 2007, 12:07
Bunu ÖSYM'nin internet sayfasından okuduğumda afedersiniz ama amiyane tabirle "oha" demiştim. Gerçekten şaka gibi. Bir sınavda bu kadar hata. Ne diyeyim ki, söze ne hacet kendi basın duyuruları zaten açıklıyor her şeyi... :)

tiye_35
11th August 2007, 14:56
ya arkadaşlar birçok hata yapmışlar.Bir de kpss sonuçlarını açıkladılar,tercih dönemi başladı yaa.Bu yıl üniversiteden ilk mezun olup da sınava giren bütün erkeklerin tercih sayfaları açılmadı askerlikle ilişiğiniz vardır sebebiyle..Görmeniz lazım abim ve arkadaşları çıldırdılar.Bu arada galiba mebin o sitede çökmüş mü ne..E-devlet sistemine geçtiler sstemi çökerttiler adamlar yaa bu kadar olur.Amaaa burası TÜRKİYE burda herşeyin olması normaldir:confused::confused:

QingEyes
11th August 2007, 15:26
hiç şaşırmadım !:icon_tape::icon_bah:

Impatient112
19th August 2007, 23:51
Aranızda KPSSye giren İngilizce Öğretmeni arakadaş var mı? Sişlvan Lisesine gelecek olan arkadaşı merk ve sabırsızlıkla bekliyorum.:)

Muttalipisidan
19th August 2007, 23:54
bir işide doğru yapsalar şaşardım

Hubub
20th August 2007, 01:17
bu durum ancak insanların güvenini yıkar böyle bir kuruma karşı daha kimbilir neler görücez.

SibelAKBULUT
20th August 2007, 01:32
ÖSYM iyi çuvalladı bu yıl... Yani bu kadarına da pes dedirtti.

Ben girmeyeceğim KPDS- KPSS'ye :icon_bah::icon_bah::icon_bah:

BBTÜRKAY
20th August 2007, 03:04
YÖK ve ÖSYM bilimden gayrı herşeyle uğraştıklarından :mad:

sunehir
20th August 2007, 03:14
Ben bunu ösym nin sitesinde ilk gördügümde çok şaşırdım ya insan ufak bir kabahat işlese suçluluk duyuyor.Bunlar insanların gelecekleriyle oynuyor hala farkına varamadılar mı acaba.Bir de güzel güzel yanlışlarını sıralamışlar a b c d ... diye.Tamam kabul işleri zor diyelim ama her sınavda da yanlışlık olmazki.Biz ne kadar söylensekte sistem aynı sistem.Yanlış hep aynı yanlış.Degişen tek şey sınava giren ögrenci isimleri.....