Tam Sürüm Bilgini Göster : Boğaziçi Üniversitesi

xrapsodi
7th August 2007, 17:01
Merhaba Arkadaşlar,
Boğaziçi üniversitesinin hazırlık atlama sorlarını bulabileniniz var mı ? Yabancı diller yüksek okulunun web sitesinde 1 sınav örneği var ancak ben daha önce çıkmış soruları arıyorum. Herhangi birinizde varsa ve eger paylaşırsanız çok sevinirim.
Saygılar,
Mutlu

Aymaz
7th August 2007, 17:30
Merhaba Arkadaşlar,
Boğaziçi üniversitesinin hazırlık atlama sorlarını bulabileniniz var mı ? Yabancı diller yüksek okulunun web sitesinde 1 sınav örneği var ancak ben daha önce çıkmış soruları arıyorum. Herhangi birinizde varsa ve eger paylaşırsanız çok sevinirim.
Saygılar,
Mutlu

Valla kardes su an herkes ...üniversitesinin hazirlik atlama sorularini ariyor...
Su anda da kimsede yok sanirim...Bende degisik sitelerde hacettepeninkini ariyorum...
Ama nafile...

p0mmes_frites
7th August 2007, 22:04
Ben geçen yıl hazırlık atlama sınavına girdim. Hatırladığım kadarıyla verebilirim.
Writing kısmında 2 tane kompozisyon yazmamız istendi. Konulardab maalesef birini hatırlıyorum:
Emekliliğin avantajları ve dezavantajları
Listening kısmında soruları görmeden çok uzun bir makale dinlemiştik. Bu sırada kendince not alıyorsun. Artık ne yazabilirsen. Daha sonra sorular dağıtılıyor ve aklında kaldığın, not alabildiğin kadarıyla cevaplıyorsun. Sınav sonunda, dinlerken not aldığın kağıt da teslim ediliyor ve söylenene göre notlarımızı da inceliyorlarmş. Konu psikolojik rahatsızlıklar gibi bir şeydi.
Reading kısmında ise önemli olan scan etmek. Oldukça uzun 3 tane parça veriliyor ve 3 dakika gibi kısa bir süre içinde parçayı tarayıp anahtar kelimelerden cevapları yakalamamız isteniyordu.
Sınavda tükenmez ya da pilot kalem kullanmak zorunlu. Üstünü karalayabilirsiniz ama yer kalmayabiliyor.

xrapsodi
9th August 2007, 15:52
Peki Hazırlık atlama sınavını geçememiz halinde yapılacak olan düzey belirleme sınavı hakkında bilgisi olan varmı ? Sanırım soruları değişiyormuş. Grammer falan soruyolarmıs. Bugun iistanbula hareket ediyorum. Bu soruları kampusdeki fotokopicilerde bulma sansım varmı ?

p0mmes_frites
9th August 2007, 17:27
Peki Hazırlık atlama sınavını geçememiz halinde yapılacak olan düzey belirleme sınavı hakkında bilgisi olan varmı ? Sanırım soruları değişiyormuş. Grammer falan soruyolarmıs. Bugun iistanbula hareket ediyorum. Bu soruları kampusdeki fotokopicilerde bulma sansım varmı ?
Ben arkadaşımdan aldığım bilgileri söyleyebilirim, 2. sınava girmişti o. Evet bu sınavda gramer ve listening soruluyormuş. Bazı sorular çok kolaymış. "a", "an", "the" falan sorabiliyorlarmış çünkü sınav dilciler için değil tüm okul için hazırlanıyor (1. sınav da öyle). Bir de reading varmış.
Fotokopici işine gelince, soruları bulabileceğini pek sanmıyouz ama yine de bir bak çevredeki kırtasiyelere. Ara sokaklara da gir bayağı fazla kırtasiye var aralarda ;) Böyle işte. Kolay gelsin ve de iyi yolculuklarrr:):icon_wave:

stone_cutter
9th August 2007, 18:00
boun.edu.tr a gir ve aramada hazırlık yaz bounun hazırlık sitesine gir orda bulursun

Sir Auron
9th August 2007, 22:50
Ben arkadaşımdan aldığım bilgileri söyleyebilirim, 2. sınava girmişti o. Evet bu sınavda gramer ve listening soruluyormuş. Bazı sorular çok kolaymış. "a", "an", "the" falan sorabiliyorlarmış çünkü sınav dilciler için değil tüm okul için hazırlanıyor (1. sınav da öyle). Bir de reading varmış.
Fotokopici işine gelince, soruları bulabileceğini pek sanmıyouz ama yine de bir bak çevredeki kırtasiyelere. Ara sokaklara da gir bayağı fazla kırtasiye var aralarda ;) Böyle işte. Kolay gelsin ve de iyi yolculuklarrr:):icon_wave:

The great adviser is on the stage again. :)

xrapsodi
24th August 2007, 14:23
Herkeze geçmiş olsun sınav bitti...
Umarım herkez istediğini elde etmiştir.

nelit
29th August 2007, 13:54
merhaba arkadaşlar ben geçen sene girdim okula ve hala profla uğraşıorum profa benzer soruları hiçbir sitede bulamazsın ancak bende cdler var listening için bizim okulun yaptığı ve okulun yakınında sene içinde verilen reading materyalleri bulabilirsin writing için yapacak bişe yok ama bende yine sene içindeki bazı konular var sınavda genelde sosyolaji ve psikoloji içerikli konular çıkıor mesela ağustosta rekabeti cesaretlendirmenin sınıf içindeki etkileri ve çocuk sahibi olmak için yaş,eğitim vb. konular gereklimi die iki tür essay çıktı haziranda da parlementodaki kadın sayısının azlığının sebepleri ve üniversiteye girişte bir sınav olmalımı die konular çıkmıştı sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz

phoenix89
29th August 2007, 14:30
yeni kayıtların sınavı geçme oranlarını söylermisiniz?yani geçen yıl kaç kişi geçmişti?Bunun için belli bi baraj mı var yoksa her bölüme göre belli bi alınacak öğrenci mi varVe sınavda sadece tükenmez kalem kullanmak bi sorun oluşturmuyo mu?

nelit
29th August 2007, 17:17
yeni kayıtların sınavı geçme oranlarını söylermisiniz?yani geçen yıl kaç kişi geçmişti?Bunun için belli bi baraj mı var yoksa her bölüme göre belli bi alınacak öğrenci mi varVe sınavda sadece tükenmez kalem kullanmak bi sorun oluşturmuyo mu?

oranını bilmiorum ama fazla olmadığını söyleyebilirim çünkü soruları yanıtlama yöntemini bilmiolar okul bizden ne eksik ne fazla cevaplar istior belli bi baraj yok bilen geçiyor tükenmez kalem zzorunlu kurşun yasak

out_of_blues
30th August 2007, 23:29
ya peki boğaziçinde okumuş veya okumakta olanlara soruyorum...sizce hazırlık gerekli mi??arkadaşım ve ben bu soruyu sürekli soruyoruz ama hala kararsızız sınava girme konusunda...

phoenix89
30th August 2007, 23:56
ya peki boğaziçinde okumuş veya okumakta olanlara soruyorum...sizce hazırlık gerekli mi??arkadaşım ve ben bu soruyu sürekli soruyoruz ama hala kararsızız sınava girme konusunda...

vallahi ben de kendime ve çevremdekilere aynı soruyu sorup duruyorum ve bu konuda oldukça kararsızım açıkçası.ama orda okuyan kişilere sorduğumda aldığım yanıt hep okuyun oldu.bilmiyorum artık kısmet

nelit
31st August 2007, 12:06
bence çok mükemmel ingilizce bilmiorsanız ister istemez okucaksınız eğer ben ana dilim gibim gibi biliorum diosanız vakit kaybetmeyin ama eksikleriniz varsa okuyun hazırlık çok süper geçior

xrapsodi
4th September 2007, 13:11
Ben yurt dışı eğitim danışmanları başta olmak üzere. dil kurslarına ve özel ders almayı düşündüğüm bir kaç hocaya sınavdan atlama konusunda yardım istemiştim aksi halde neler yapılabilir diye bir soru sormustum. Herkez sadece hazırlık okumamın çok daha faydalı olacağını söyledi. Zaten sınavıda geçemedim. :)

monopol
11th October 2007, 08:59
Peki arkadaşlar boğaziçinde hazırlık sınavını geçemedik ve mecburen hazırlık okuyacağız,aceba bu hazırlık döneminden sonra hazırlık sınıfını geçmek daha kolay oluyor mu yada şöyle sorayım
hazırlıkta çalışan biri rahatça hazırlığı geçebilir mi? yanılmıyorsam yıl sonunda hazırlığı geçmek içn sınava giriliyor?

nelit
11th October 2007, 13:50
Peki arkadaşlar boğaziçinde hazırlık sınavını geçemedik ve mecburen hazırlık okuyacağız,aceba bu hazırlık döneminden sonra hazırlık sınıfını geçmek daha kolay oluyor mu yada şöyle sorayım
hazırlıkta çalışan biri rahatça hazırlığı geçebilir mi? yanılmıyorsam yıl sonunda hazırlığı geçmek içn sınava giriliyor?

bence düzenli çalışırsanız çok çok rahatlıkla geçersiniz öğrencilerin çoğu essay yazmada zorlanıo onun mantığını kavrayıp çok pratik yaparsanız rahat geçersiniz

monopol
13th October 2007, 14:47
Peki Boğaziçini tercih edecek biri olarak,şimdiden boğaziçinin hazırlık atlama sınavına nasıl hazırlanabilirim? Evet belki de ülkemizdeki en zor hazırlık atlama sınavı olabilir ama bu konuda boş boş durmaktansa çalışmak istiyorum.Sınavı geçemesem bile üst seviyelerde bir sınıfta okuyabilirim böylece.Hangi kitaplara çalışabilirim? Başka neler yapabilirim? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.Teşekkürler...:)

nelit
13th October 2007, 18:31
bence grammeri hallet ve kompozisyona önem ver üst düzeyde başlayabilmek için sınavı geçmek için nası bi kitap kullanırsın hiç bir fikrim yok çünkü okulun sınavuna yönelik bi kitap yok hazırlıkta gerekli materyalleri veriolar

Impatient112
13th October 2007, 18:58
...Hangi kitaplara çalışabilirim? Başka neler yapabilirim? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.Teşekkürler...:)

www.englishtips.org sitesine git. Oradan writing ile ilgili kitapları indir ve essay nasıl yazılır onun mantığını kavramaya çalış. Ayda en azından iki-üç tane essay yaz ve bunları bir hocana okut. Böylece eksiklerini görürsün. Ayrıca maddi durumun iyiyse bir thesaurus ya da Longman Activator al. Böylece bir kelimeyi daha farklı nasıl ifade edebileceğini öğrenirsin. Ayrıca internetten psikoloji ya da eğitim ile ilgili makaleleri oku ve anahtar kelimeleri özümsemeye çalış. Bol bol kitap oku. Seviyene göre stage 6 ya da stage olmayan örneğin Dan Brown The Da Vinci Code gibi kitapları oku. Bunun için de Guttenberg projesini biraz araştır. Birçok e-book indirebilirsin. Kitaplardan ya da makalelerden beğendiğin sözlerin altını çiz ve bunları mümkün olduğunca bir yere kaydet ve tekrar oku. Hatta makalelerden birini bu sözler üzerine yazabilirsin. Şimdiden YDS sınavında ve Boğaziçi Üniversitesi'ne girersen hazırlık atlama sınavında başarılar.

monopol
13th October 2007, 19:47
bence grammeri hallet ve kompozisyona önem ver üst düzeyde başlayabilmek için sınavı geçmek için nası bi kitap kullanırsın hiç bir fikrim yok çünkü okulun sınavuna yönelik bi kitap yok hazırlıkta gerekli materyalleri veriolar

Aslında üst seviye demek uygun olmadı,pek de anlatamadım istediğimi,ben şunu kastetmiştim:
şimidi hazırlık atlama sınavlarına girdim ve kazanamadım fakat bu sınavlarda alınan puanlara göre sınıflar ayrılıyor sanıyorsam,seviye sınıfları oluşuyor,en üst düzey olmasa da beginner da
olmasını istemiyorum,bunu söylemek istemiştim.Bir de piyasa da çeşitli proficiency kitapları var bunlar arasında doğru seçim yapmak da önemlidir herhalde...İlginiz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim...:smiley1:

monopol
13th October 2007, 19:50
www.englishtips.org sitesine git. Oradan writing ile ilgili kitapları indir ve essay nasıl yazılır onun mantığını kavramaya çalış. Ayda en azından iki-üç tane essay yaz ve bunları bir hocana okut. Böylece eksiklerini görürsün. Ayrıca maddi durumun iyiyse bir thesaurus ya da Longman Activator al. Böylece bir kelimeyi daha farklı nasıl ifade edebileceğini öğrenirsin. Ayrıca internetten psikoloji ya da eğitim ile ilgili makaleleri oku ve anahtar kelimeleri özümsemeye çalış. Bol bol kitap oku. Seviyene göre stage 6 ya da stage olmayan örneğin Dan Brown The Da Vinci Code gibi kitapları oku. Bunun için de Guttenberg projesini biraz araştır. Birçok e-book indirebilirsin. Kitaplardan ya da makalelerden beğendiğin sözlerin altını çiz ve bunları mümkün olduğunca bir yere kaydet ve tekrar oku. Hatta makalelerden birini bu sözler üzerine yazabilirsin. Şimdiden YDS sınavında ve Boğaziçi Üniversitesi'ne girersen hazırlık atlama sınavında başarılar.

Tavisiyelerinize uyacağım,çok teşekkür ederim:smiley1:

nelit
2nd November 2007, 16:16
Tavisiyelerinize uyacağım,çok teşekkür ederim:smiley1:

monopol eğer güzel proficiency kitabı bulursan burada paylaşırmısın bizde yararlanalım:smiley2:

monopol
2nd November 2007, 22:57
monopol eğer güzel proficiency kitabı bulursan burada paylaşırmısın bizde yararlanalım:smiley2:

tabi ki :)

vega_ses
16th June 2008, 22:48
merhaba arkadaşlar bende haziranda writing bölümünden kaldım ve yaz okuluna gitmeyi düşünmüyorum bana writing için ne yapmamı önerirsiniz?artık kalmak istemiyorum:((

Mustino
17th June 2008, 17:19
Merhabalar,
ben de yüksek lisans yapmak için başvuracağım. 6 hazirandaki sınavı kaçırdım ama 12 ağustosdaki sınava gireceğim. anlaşılan bol bol okuyup essay yazarak çalışılması gereken bir sınav.

cyhn_cyln
18th June 2008, 20:09
bende foruma yeni üye oldum.o soruları bulursan banada yollarsan sevinirim.kolay gelsin

mike_ece
16th July 2008, 15:45
kimse de yok nasıl b,işi bu yaaa:smiley5:

PINN86
28th July 2008, 18:48
ben de 12 agustos'taki sınavın sadece writingine giricem de, bugüne kadar nasıl konular çıkmış acaba?

sevisevi
20th August 2008, 01:51
herkese başarılar...

kaymakAM
6th September 2008, 18:54
Bugün girdim bu sınava kazık değil double kazıktı...