Tam Sürüm Bilgini Göster : Yabancı dil sadece tuvalet derdine çare oluyor

SeyfiHoca
5th August 2007, 21:06
Yabancı dil sadece tuvalet derdine çare oluyor

İngiltere’de yapılan bir araştırma, bir yurt dışı seyahati sırasında İngilizlerin sadece yüzde 2’sinin okulda öğrendikleri yabancı dilde “Tuvalet nerede?” diyebildiğini ortaya koydu. BBC için yaptırılan araştırmaya göre, İngilizlerin yüzde 27’si okulda öğrendikleri dilde “Merhaba”, “Allahaısmarladık”, “Lütfen” ya da “Teşekkür ederim” gibi temel ifadeleri kullanabiliyor. Okulda öğrenilen yabancı dili kullanmadaki bu yetersizlik yüzünden İngiltere vatandaşlarının yüzde 90’ı dilini öğrendiği ülkeye tatile gitmekte tereddüt ediyor. Örneğin İskoçların yüzde 40’ının dilini öğrendiği ülkeye hiç gitmediği, gidenlerin ise “aptal gibi görünmemek için” o dilde konuşmaktan kaçındığı belirlendi. Londralıların yüzde 40’ı öğrendikleri dilde “bira” demeyi hatırlarken, “Affedersiniz” diyebilenlerin oranı yüzde 3’te kalıyor. İngiltere’nin orta kesimindeki Midland’da yaşayanlar yabancı dil kullanma konusunda biraz daha kendilerine güven duyuyor, yüzde 63’ü öğrendikleri dili konuşulduğu ülkede anlamaya çalışıyor. Araştırmaya katılanların okul çağlarında genelde Fransızca, Almanca ya da İspanyolca öğrendiği belirtildi.

Carmenta
5th August 2007, 21:18
İngiltereyi bilmem ama ben 8. sınıftan mezun oldugumda (5 senedir okulda ingilizce dersi almaktaydım) turistlere isim, hal hatır ve milliyet sormaktan başka bir şey yapamıyordum. Okulda "this is a pencil" dan başka bir şey ögretmedikleri ve sıfır pratikle mezun ettikleri için olsa gerek

QingEyes
6th August 2007, 02:50
sadece bize özgü oldugunu sanıyordum, yalnız degilmişiz demekki :)

Dilci19
6th August 2007, 02:52
iyi oldu bunu öğrendiğim..

wReTcHeD
6th August 2007, 05:09
ya adamlar grammar i doğru sözcükleri vs göz önünde bulundurmuyo.sokak dili denilen dilde çok ilginç kalıp ve kelimeler var.mesela normalde tuvalettir ama kimisi abdest yolu,hela,kenef gibi kelimeler kullanır :D heralda onlarda kendine özgü kelimeler kullanıyolar.

Aksun
6th August 2007, 10:29
Bence bu konu biraz da kendine güven ile ilgili. Çok iyi yazıp okuyabilen kişiler iş konuşmaya gelince havlu atabiliyorlar. Demek ki bu sadece bizde değil tüm ülkelerde aynıymış...

MehmetMamger
6th August 2007, 10:35
If they do not visit the countries whose language they have learned, I hope they don't suddenly decide to put Turkish in their curriculum; for, as you know, tourism is very important for Turkish economy.

fearless
6th August 2007, 10:37
Yalnız olmadığımızı bilmek içimi rahatlattı...

demetk
6th August 2007, 14:43
Yalnız olmadığımızı bilmek içimi rahatlattı...

Ana dili ingilizce olmayan ülkelerin vatandaşlarını rahatlatacak bir araştırma. Elbette birçok insanın içini rahatlatmıştır;)!

OnurHoca
6th August 2007, 16:32
İstanbulda bir Amerikalıyla tanışmıştım.55 yaşında olmasına rağmen 30 yaşında gibiydi.Bir lisede öğretmetmenmiş bir çok ülkede bulunmasına rağmen hiç yabancı dil bilmiyormuş.

the runaway
6th August 2007, 16:51
çok garip bir araştırma! teşekkürler hocam... sanırım dil konusunda en cesaretliler biz Çılgın türkler!!!

Funda_DELT
8th August 2007, 09:16
bence ana dili ingilizce olan yabancıların extra bi dil öğrenmelerine ne gere var ki ! Zaten millet onların dilini öğreniyor ... Haklılar adamlar ... :p