Tam Sürüm Bilgini Göster : en son hangi kitabı okudunuz

Dilci19
5th August 2007, 18:06
arkadaşlar bu konu başlığı altında en son okudugumuz kitapları ( ingilizce,türkçe ) ve bu kitapların begenip , beğenmediğimiz yanlarını yazalım ..

ilkini ben yazıyım .

Buket uzuner - istanbullular kitabı okumanızı tavsiye ederim . Çünkü Gerçekçi bir dille , gerçek insanların istanbullu olma durumlarını çok iyi bir şekilde anlatmış . Konu insanı sıkmayacak tarzdan.

bu arada harry potterin son kitabını okuyan varmı ?

Hadi bakalım bu konuyu en çok okunan konu yapın .. :)

AnGel
5th August 2007, 19:22
Ben en son ''Out of the Blue'' kitabını okudum.O kadar sevdim ki kitabı çevirmeye bile kalktım ama yarısına gelemeden pes ettim :) Konusu aşk ve olay Meksika'da geçtiği için ilgimi çekti.Herkese tavsiye ederim...

OnurHoca
5th August 2007, 19:27
Bu başlığı açmayı düşünüyordum.Birileri benden hızlı çıktı.:))

Ben en son Agada Christine 'nin Cards On The Table kitabını okudum.Bir cinayet romanı.Kitap bitine kadar cinayeti kimin işlediği belli olmuyor.O yüzden beya sürükleyiciydi.Birde şu an bi kitap okuyorumki düşman başına.Charles Dickens 'ın ilk romanı The Pickwick Papers.Romanda bölümler arasında bir tutarlılık yok.Bir grup arkadaşın seyahatleri sırasında başında geçenleri anlatıyor.Yazar bölümleri birbirinden ayrı zamanlarda ve yerlerde yazmış.

katie
5th August 2007, 19:50
'The Thorn Birds'

aaaaa
5th August 2007, 19:55
yaşar kemal _ binboğalar efsanesi (çok güzel bir klasik):icon_tup:alkis
===şu an okuduğum=== burak özdemir _ tanrının doğum günü (??? acaip bi şi):confused::confused::confused:

DarkMessiah
5th August 2007, 19:56
H.Nihal Atsız'dan Deli Kurt'u okudum.
Fetret dönemini ve sonrasını mistik olaylar da katarak anlatıyor ve oldukça sürükleyici. Oturunca başından kalkasım gelmedi. Ne yazık ki çabuk bitti :(

Aymaz
5th August 2007, 19:57
Mario Puzo....The Godfather(Baba)

KemalKasap
5th August 2007, 20:01
The Secret... ;)

Henry-Waldo
5th August 2007, 20:10
"Shakespeare'in Kadını" = "Dark Lady"
Michael BALDWIN
İngilizce'den Çeviren:Emrah Çakmak
Everest Yayınları

SeyfiHoca
5th August 2007, 20:13
Yapısalcılık ve Post Yapısalcılık
Birey Yayınları
Yazar: Michel Foucault

HakanOzbek
5th August 2007, 20:14
Buket UZUNER > Gallipoli...

Hilmi
5th August 2007, 20:36
yılmaz öztuna- bir darbenin anotomisi ( ötüken yayınları galiba)

sultan abdülazize düzenlenen ve türk tarihinin ilk askeri darbesinin anotomisi çiziliyor. bilimsel ve hikayemsi bir kitap. tavsiye ederim.

BBurak
5th August 2007, 20:44
Stephen King-The Cell

fearless
5th August 2007, 20:47
En son Dan Brown dijital kale...

AnGel
5th August 2007, 23:00
Bu başlığı açmayı düşünüyordum.Birileri benden hızlı çıktı.:))

Ben en son Agada Christine 'nin Cards On The Table kitabını okudum.Bir cinayet romanı.Kitap bitine kadar cinayeti kimin işlediği belli olmuyor.O yüzden beya sürükleyiciydi.Birde şu an bi kitap okuyorumki düşman başına.Charles Dickens 'ın ilk romanı The Pickwick Papers.Romanda bölümler arasında bir tutarlılık yok.Bir grup arkadaşın seyahatleri sırasında başında geçenleri anlatıyor.Yazar bölümleri birbirinden ayrı zamanlarda ve yerlerde yazmış.

Agatha Christie'nin ''Sleeping Murder'' adlı kitabını okumadıysanız tavsiye ederim :)

Dilci19
5th August 2007, 23:02
En son Dan Brown dijital kale...

Dan brown - ihanet noktasıda çok güzel bir kitap ..

Muttalipisidan
5th August 2007, 23:04
benimle dans edermisin amerika
yazarı aşkın olgun labella

wReTcHeD
en son hangi kitabı okudunuz?hımm güzel soru sanırım cin ali :D
ya kitap okuma kültürüm 0 nasıl aşarım bu sorunu?ingilizce kitap okumam lazım hiç okumuyorum canım istemiyo türkçe de aynı...cin ali tabiki şakaydı o kadar da değil =)
en son tam bitmesede 'yolculuk nereye hemşerim' adlı Gülse birsel in kitabını okumuştum..

Angie06
"Veronika Ölmek İstiyor" felsefe ile ilgilenenlere öneririm çok güzel bir kitap...

fearless
5th August 2007, 23:15
Dan brown - ihanet noktasıda çok güzel bir kitap ..

Melekler ve şeytanlar, davincinin şifresi ve dijital kaleyi okudum ama ihanet noktasını okumamıştım.Adam süper yazıyo kitabı elime alınca bitirmeden bırakamıyorum...:)

wReTcHeD
5th August 2007, 23:17
Melekler ve şeytanlar, davincinin şifresi ve dijital kaleyi okudum ama ihanet noktasını okumamıştım.Adam süper yazıyo kitabı elime alınca bitirmeden bırakamıyorum...:)

doğru ya o adamın kitaplarını nedense eline alan bırakamıyo.şahsen tanık olduğum arkadaşlar var =)

Dilci19
5th August 2007, 23:18

o zaman okumaya başlamalısın..

Fatih Hoca
5th August 2007, 23:21
''Abdülhamid in Kurtlarla Dansı ''

Mustafa Armağan

Ufuk Kitap

wReTcHeD
5th August 2007, 23:27
''Abdülhamid in Kurtlarla Dansı ''

Mustafa Armağan

Ufuk Kitap

bu kitabın da baya meşhur olduğunu düşünüyorum...görmüştüm arkadaşlarda..

wReTcHeD
5th August 2007, 23:28
zaten tek yaptığım iş görmek :D bi de okuma işini başarırsam tam süper olacak

SibelAKBULUT
5th August 2007, 23:30
1- Yunan Mitolojisi --- Pierre GRIMAL --- Dost Yayınevi.

Yorumum: Yunan mitolojisinin aslında dışarıdan görüldüğü kadar zevkli olmadığını, iç içe geçmiş ilişkiler zincirinden ibaret olduğunu anladım... Merak ediyorsanız Yunan mitolojisini, okumanızı tavsiye ederim, bakış açınızı değiştirir.

2- The Woman Men Adore and Never Wanted To Leave --- Bob GRANT.

Yorumum: Kadın-erkek ilişkisinin temelinde yatan problemleri anlatan, mükemmel eş (bayan) nasıl olur, nasıl davranır konularında gayet aydınlatıcı, okuması zevkli akıcı bir kitap. Bayanlara kendilerini geliştirmeleri için, erkeklere de kadınların iç dünyalarını anlamaları için tavsiye ederim...

Spartakus
5th August 2007, 23:37
Yapısalcılık ve Post Yapısalcılık
Birey Yayınları
Yazar: Michel Foucault

Biizim Ümit Hocanın çevirisiydi bu kitap sanırım.:rotz:

fearless
5th August 2007, 23:50
o zaman okumaya başlamalısın..

Kitabı bir bulsam hemen başlarım.Dan brown sayesinde birara kitap manyağı olmuştum.Öyle bi yazıyo ki kitabı okuduğum sürece hayat duruyo sanki benim için ve o kitaptaki başrollerin yerinde buluyorum kendimi.bazen olayları karıştırıyorum bu gerçek hayatta mıydı yoksa kitapta mıydı...Muhteşem bir yazar...:)

dirty_hary
5th August 2007, 23:52
Yanlız gezenin düşleri-J.J.Rousseau (yazarın soyadını yanlıs yazmıs olabilirim :) )

IcySeden
6th August 2007, 00:02
Kızıl ve Kara - Stendhal , 1.cilt bitti 2.cilde başladım. güzel bi roman, klasik zaten,fransız aristokrasisinin arasında kalan hırslı bi genci anlatıyor.

bu arada Barbie, Veronika Ölmek İstiyor çok güzel bi roman.zaten Paulo Coelho'nun çoğu romanını hiç sıkılmadan,zevkle okumuştum.hepsini de tavsiye ederim;)

Yasemin
6th August 2007, 00:02
Sorunların üstesinden gelirken
Rahatlık tuzağını aşmak
"Sorunlardan kaçmak daha çok sorun yaşamanın ilk adımıdır."

Dr.Windy Dryden&Jack Gordon

ben uzun süredir öğretici kitap dizileri okumuyordum bu kitabı hem tavsiye ediyorum hem de atmiyorum bunun için 2 güzel gerekçem var:

1.Canınızın sıkkın olduğu bir an gerçekten işe yaraması,
2.Bazen cümleleri öyle tekrarlıyor ki dayanılmaz hale gelmesi bu yüzden.

sevgiler...

bunun dışında fazlaca kitap okuyorum bu yüzden hangisini yazacağımı bilemedim arkadaşlar...

dirty_hary
6th August 2007, 00:07
Kızıl ve Kara - Stendhal , 1.cilt bitti 2.cilde başladım. güzel bi roman, klasik zaten,fransız aristokrasisinin arasında kalan hırslı bi genci anlatıyor.

bu arada Barbie, Veronika Ölmek İstiyor çok güzel bi roman.zaten Paulo Coelho'nun çoğu romanını hiç sıkılmadan,zevkle okumuştum.hepsini de tavsiye ederim;)

P.Coelho nun cok onceden Piedra ırmagının kıyısında adlı romanını okumustum.o da guzeldi...

dilem
6th August 2007, 00:23
arkadaşlar bu konu başlığı altında en son okudugumuz kitapları ( ingilizce,türkçe ) ve bu kitapların begenip , beğenmediğimiz yanlarını yazalım ..

ilkini ben yazıyım .

Buket uzuner - istanbullular kitabı okumanızı tavsiye ederim . Çünkü Gerçekçi bir dille , gerçek insanların istanbullu olma durumlarını çok iyi bir şekilde anlatmış . Konu insanı sıkmayacak tarzdan.

bu arada harry potterin son kitabını okuyan varmı ?

Hadi bakalım bu konuyu en çok okunan konu yapın .. :)

krişnamurti nin iç özgürlük

MehmetMamger
6th August 2007, 00:42
Biizim Ümit Hocanın çevirisiydi bu kitap sanırım.:rotz:

Ah Ümit hoca, neden burada değilsin?

Benimse bir kitabı elime alıp baştan sona okumayalı epey zaman oldu. Bu aralarsa zaman zaman Yunan ve Roma mitolojisi (Colette Estin ve Helene Laporte) adlı bir eserin çevirisini okuyorum. İçeriği düzensiz ve kopuk buldum. Baskı ise mükemmel.

DivingDeep
6th August 2007, 00:48
ben Barbara Cartland ın "towards the stars" kitabını okuyodum yarım kaldı.baskı eski biraz eski gramer.bilmem faydası olur mu muallakta kaldım.bi de sıkıcı geldi bu havada:(

akkurtr
6th August 2007, 00:53
bende en son ''9.Hariciye Koğuşu''nu okumuştum.Çok mükemmel bir eser.Gerçi ondan önce ''Gün olur asra bedel''de mükemmel bir eser.Herkese tavsiye ederim.Ama şu Rus klasikleri çok sıkıcı ya.Hele şu Ezilenler ile Yüzbaşının kızı iğrenç:icon_bah:

Gymnopédies
6th August 2007, 00:58
İnsan Ne İle Yaşar?

Tolstoy

* Güzel bir kitap.İçinde çok anlamlı ,öğretici öyküler bulunuyor.

Sözün Doğrusu I- II

Yavuz Bülent BAKİLER

*Türkçe'nin güzel kullanılması amacıyla yazılmış bir başyapıt.Okurken ne kadar çok yanlış sözcükler kullandığımızı idrak edeceksiniz.Okumanızı tavsiye ederim.

Gün Olur Asra Bedel

Cengiz AYTMATOV

*Bir günün insan yaşamına nasıl etki edeceğini anlatan bir eser.Okurken kendinizi farklı bir dünyaya kaptıracaksınız.Tekrar tekrar okunması gereken bir kitap.

vigorously
6th August 2007, 01:15
Murders In The Rue Morgue and The Gold Bug(Edgar Allan Poe)

Dilci19
6th August 2007, 02:00
bende en son ''9.Hariciye Koğuşu''nu okumuştum.Çok mükemmel bir eser.Gerçi ondan önce ''Gün olur asra bedel''de mükemmel bir eser.Herkese tavsiye ederim.Ama şu Rus klasikleri çok sıkıcı ya.Hele şu Ezilenler ile Yüzbaşının kızı iğrenç:icon_bah:

9 hariciye koğuşu çok süperdir bende okudum .. yüzbaşının kızıda çok güzel olmasada yinede güzel bir kitap .. ( onuda okumuşluğum var )

BBTÜRKAY
6th August 2007, 02:34
Tekrar Okuma yaptım...
Bu kitabı ilk çıktığında 2 ay önce aldığım çantamı satarak alabilmiştim. Aynı gün Edward SAID in Oryantalizm kitabını bir bilgi yarışmasında kazanmak için 2 saat karda yürümüştüm ama değdi kazandım:)

Yahudileşme Temayülü
DÜŞÜN YAYINCILIK
YAZAR:Mustafa İSLAMOĞLU

Dilci19
6th August 2007, 02:36
Orhan pamuk öteki renkler okumayan varsa hemen alsın tabiki halen satılmıyodur . kütüphaneden falan bulabilirseniz..

Mus-Ti
6th August 2007, 02:59
Susanna Tamaro ''YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT''...Çok güzel bir kitaptı...tavsiye ederim...

Dilci19
6th August 2007, 03:01
Susanna Tamaro ''YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT''...Çok güzel bir kitaptı...tavsiye ederim...

evet çok güzel bir kitap onuda okudum okunması gereken bir kitap..

Mus-Ti
6th August 2007, 03:04
evet çok güzel bir kitap onuda okudum okunması gereken bir kitap..

ewet katılıorm...Duygusal we düşündüren bir kitap...

Saposcat
6th August 2007, 11:01
En son okuduklarım bunlar:

(1) Hüsn ü Aşk; Şeyh Gâlib—o kadar beğendim ki anlatamam.
(2) Le Spleen de Paris ("Paris Sıkıntısı"); Charles Baudelaire—aslında bunu ikinci defa okuduğum için beğeniyorum tabii.
(3) Rainbow Remnants in Rock Bottom Ghetto Sky; Thylias Moss—beğendim, Moss çok maharetli bir şair.

MehmetMamger
6th August 2007, 11:10
Sözün Doğrusu I- II

Yavuz Bülent BAKİLER

*Türkçe'nin güzel kullanılması amacıyla yazılmış bir başyapıt.Okurken ne kadar çok yanlış sözcükler kullandığımızı idrak edeceksiniz.Okumanızı tavsiye ederim.

I found him too selective on some usages, although his personal language use has a high quality and sounds/tastes great.

migrant
6th August 2007, 12:05
şuan;
George Orwell-Animal Farm
Halide Edip Adıvar-Sinekli Bakkal
Orwell Rus devrimini kendi bakış açısından karikatürize ederek idaredekilerin amaçlarından saptıklarında nler olabileceğini çok güzel anlatmış;çok keyifli bir kitap.
"all animals are equal. some animals are more equal than the others."

DaddyCool
6th August 2007, 12:10
Ben en son Fyodor Mihayloviç Dostoyevski' den İNSANCIKLAR ı okudum.Yazarın ilk romanı ve güzeldi beğendim fakat ondan önce okuduğum Peyami Safa Dokuzuncu Hariciye Koğuşunu Şiddetle tavsiye ediyorum ;)

BBTÜRKAY
6th August 2007, 13:06
şuan;
Orwell Rus devrimini kendi bakış açısından karikatürize ederek idaredekilerin amaçlarından saptıklarında nler olabileceğini çok güzel anlatmış;çok keyifli bir kitap.

tARTIŞILIR.....

MehmetMamger
6th August 2007, 13:09
şuan;

Yanlış hatırlamıyorsam Halide Edip'in bir "Hayvan Çiftliği" çevirisi olacaktı. Dedikodu ama bilinmesi lazım Wladyslaw Stanislaw Reymont'ın yazdığı Bunt (the revolt)'un Hayvan Çiftliği'ne esin kaynağı olduğu iddiası az yankı bulmamıştır.

Bu arada hayvan Çiftliği'ini sevdiyseniz şunları da okumalısınız:

Lord of the Flies by William Golding (Sineklerin Tanrısı): Bu sefer eleştiri kısmen demokrasiye, çoklu yönetime, orduya vb benzerlerine gidiyor. Başrolde ise hayvanlar değil adaya düşmüş çocuklar var.
Utopia by Thomas More (Ütopya/hiçbiryer): Ah şu baba adam. Bir de öldürdüler garibi mi. Sağlam bir Mina Urgan çevirisi vardı, önsözüyle birlikte.
Gulliver's Travels by Jonathan Swift: Özellikle bu hariki alaycı politik taşlamanın bi rçocuk kitabı olduğunun sanılması ve öyle muamele görmesi beni hep rencide edegelmiştir.

BBTÜRKAY
6th August 2007, 13:14
Yanlış hatırlamıyorsam Halide Edip'in bir "Hayvan Çiftliği" çevirisi olacaktı. Dedikodu ama bilinmesi lazım Wladyslaw Stanislaw Reymont'ın yazdığı Bunt (the revolt)'un Hayvan Çiftliği'ne esin kaynağı olduğu iddiası az yankı bulmamıştır.

Lord of the Flies by William Golding (Sineklerin Tanrısı): Bu sefer eleştiri kısmen demokrasiye, çoklu yönetime, orduya vb benzerlerine gidiyor. Başrolde ise hayvanlar değil adaya düşmüş çocuklar var.
Utopia by Thomas More (Ütopya/hiçbiryer): Ah şu baba adam. Bir de öldürdüler garibi mi. Sağlam bir Mina Urgan çevirisi vardı, önsözüyle birlikte.
Gulliver's Travels by Jonathan Swift: Özellikle bu hariki alaycı politik taşlamanın bi rçocuk kitabı olduğunun sanılması ve öyle muamele görmesi beni hep rencide edegelmiştir.

Lord of the Flies : Kesinlikle önce kitabı okunmalı ve sonra filmi seyredilmeli ; filminde eksiklikler var....

Utopia: Rehber bir kitab gibidir....

Gulliver's Travels: Kendi çocuğuma,
İlk olarak 10 yaşında
2.olarak 19 yaşında ve en sona 25 yaşında okutmayı düşünüyorum ve her defasında ondan bir eleştiri yapmasını isteyeceğim.....

(Bu arada Mamger Hocam senin cinlere de aynısını yap ki bende önceden göreyim hani benimki ne olacak:))

AiDa
6th August 2007, 13:18
Tek bir kitabı alıp elime bir solukta başaramıyorum. Bir kaç kitap aynı zamanda okuma sürecimin içine giriveriyor.
İşte onlar:

1- GAME Ann: Toplumsalın Sökümü, Yapıbozumcu Bir Sosyolojiye Doğru, Dost Kitabevi, Ankara, 1998.

Ann Game; Foucault, Bergson, Irigaray, Benjamin, Freud, Hegel, Lacan, Cixous ve Barthes'in metinlerini çözümlerken günlük yaşam okumalarıyla sosyolojinin kabullerini yapıbozumcu bir stratejiyle sorguluyor.

2-MARCUS, Greil: Ruj Lekesi, Yirminci Yüzyılın Gizli Tarihi, Çev: Gürol Koca, Ayrıntı Yay., İst., 1999.
Terry Eagleton'ın dilinden kitabın yorumu: "Sex Pistols'ın elemanı Sid Vicious'tan gerçeküstücülere, Lettrist Enternasyonal olarak bilinen 1950'lerin avangart grubunun üyelerinden Alexander Trocchi'den George Grosz'a, on altıncı yüzyıldaki Anabaptislerden Kızıl Danny olarak bilinen fransız öğrenci hareketinin lideri Daniel CohnBendit'e kadar gidip gelen; anekdotlar, kişisel itiraflar ve kültürel analizlerden oluşan cüretkar bir harman...Marcus'un, fanzinleri olduğu kadar Frankfurt Okulu'nu da iyi bildiği anlaşılıyor; Sex Pistol'ın feryatlarıyla başından aşağı terler boşandığını hissederken Theodor Adorno'dan alıntılar yapabiliyor...Haritasını çıkardığı tuhaf olayların enerjisiyle kıpır kıpır, özgün bir yapıt."
Terry Eagleton, New York Times Book Review.

3- GÜÇBİLMEZ, Beliz: zaman / zemin / zuhur, gerçekçi türk tiyatrosunda minyatür kurgusu, deniz kitabevi, Ankara.

Yazarın iddiasına göre; Türk tiyatrosu Batı oyun yazarlığının egemen kalıplarından birini, geçmişi, şimdinin gerekçesi olarak gösteren ve bunu yaparken kendini içine yerleştirdiği çerçeveyi bir resim çerçevesine benzeterek içinde bir merkezi perspektif kurduğu yapıyı kalıcı ve süreğen bir biçimde model almamıştır. Bunun yerine yine Batı tiyatrosunda kullanılan bir başka formüle "bir gün bir şey olur ve değişir" formülüne yaslanmayı seçmiştir. Türk tiyatrosunun neyi kabullenerek içselleştirdiği, baktığı yerde durduğu halde neyi görmezden gelerek yok saydığını içeren seçimi hiç bir biçimde rastlantı olamaz. Bu çalışma sözkonusu seçimin önce toplumsal ve politik nedenlerini, sonra da sanatsal ve estetik gerekçelerini aramayı deniyor."

Yukarıda tanıtmaya çalıştığım kitaplar aslında ana tema olarak "zaman"da buluşuyor. "Zaman" konusu hem düşünsel hem de estetik boyutta ilgi alanıma giriyor. Bu tema doğrultusunda kitap önerileriniz olursa çok memnun olurum.
İyi okumalar...

Dilci19
6th August 2007, 16:27
Thomas swan da vinci aldatmacası .. Dan brown tarzında yazıyo , amerikanın gizemli yazarlar klübüne üye bir isim okumanızı öneririm .. ( eğer carrefour a uğruyorsanız orda indirimli kitaplar (kampanyalı)bolumunde var )

the runaway
6th August 2007, 16:42
en son "where the lillies bloom" adlı kitabı okudum. eğer bulup okursanız, gerçekten okunmaya değer bir kitap. 4 kardeşin annesiz, babasız hayatlarını, bu hayatın özellikle 14 yaşındaki Marry call'un omuzlarındaki yükünü güzel bir dille anlatıyor... bu kitaptan önce The Little Prince'i okumuştum. gerçekten çok etkileyici bir kitap. belki hayalperest biri olmam nedeniyle bana öyle gelmiştir ama şunu söylemeliyim ki, Saint de exupéry bu kitapta uçağının bilinmeyen bir yere düştüğünü ve orda geçirdiklerini, küçük prensi anlatıyor. ve bundan sadece bir kaç yıl sonra 2. Dünya Savaşı'nda uçağı düşüyor ve bir daha da bulunamıyor. gerçekten tavsiye ettiğim bir kitap:)

theadventurer
6th August 2007, 16:46
ben de öyle tek bir kitabı okuyum bitiriyim demem...birkac kitap birden okurum...birinden sıkıldımı digerine gecerim...iste onlar:
'içimizdeki Çocuk=Dogan Cüceloglu'
'Küçük Şey Yoktur=Kemal Ural'
'Çanakkale Mahşeri=Mehmed Niyazi'

OnurHoca
6th August 2007, 16:50
Agatha Christie'nin ''Sleeping Murder'' adlı kitabını okumadıysanız tavsiye ederim :)

Bakacağım .Teşekkürler.

seize the day
6th August 2007, 16:50
''Boleyn Kızı'' ingiltere kralicesi Anne Boleyn'in hayatını anlatan muthis bir tarihi roman tudor donemindeki entrikalar inanılmaz herkese siddetle tavsiye ederim

avril lavigne
6th August 2007, 17:20
son olarak HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR-MÜMİN SEKMAN(güzel kitap) şimdi OĞULLAR VE SEVGİLİLER-D.H. LAWRENCE(daha bugün başladım okumaya bakalım güzel mi??)

misslejyoner
6th August 2007, 18:14
Paulo Coelho- Zahir

Carmenta
6th August 2007, 18:20
Balzac- Vadideki Zambak okumaktayım hala... bitirmek nasip olmadı. çok yavaş ilerliyor.. sindire sindire okundugunda güzel. genç bir adamın kendinden büyük evli bir kontese olan imkansız platonik aşkını anlatıyor.

ketchup890
6th August 2007, 18:30
ali ata bak

seize the day
6th August 2007, 19:00

gullıver's travels ın cocuk kıtabı olarak gorulmesı konusundakı elestrınıze sonuna kadar katılıyorum harıka ir social satire ornegıdır ve gercekten allegory katmanlarından olusur

seize the day
6th August 2007, 19:02
trevanıan kıtaplarını da oneririm ozellıkle sibumi muthistir

BarisBasci
6th August 2007, 19:51
historian-elizabeth kostova
kapı-magda szabo
constantinople-philip mansel (devam ediyorum)

özges
6th August 2007, 21:12
Anne Bronte - Şatodaki Kadın...

Funda_DELT
6th August 2007, 21:36
beeenn büyük bi merakla the secret ı okumaya başlamıştım.bu kitaabın bu kadar şanınsan sora bana k,tap okumayı sevdireceğini düşünmüştüm hayal kırıklığığımna uğradım :( şu sıralar Agatha Christine nin Beklenmedik misafiri okuyorum..çok güzel bi kitap ... bu arada Nora Roberts ın Mutlu ölüm adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim ... ya bir deee beni kızımdan ayıramazlar diye bi kitap var yazarını unuttumm..ama süperdi .. ;)

beelzebub
6th August 2007, 21:58
Peter Wagner- Modernliğin Sosyolojisi..

niagara
6th August 2007, 22:05
Balzac- Vadideki Zambak okumaktayım hala... bitirmek nasip olmadı. çok yavaş ilerliyor.. sindire sindire okundugunda güzel. genç bir adamın kendinden büyük evli bir kontese olan imkansız platonik aşkını anlatıyor.

başlayıp da bitirmediğim tek kitap bu:S 60 dan fazla sayfa okudum ama gerisi gelmedi dayanamadım çok sıkıldım aslında çok merak etmiştim ne anlattığını ama bi ara bulup da özetini okuycam sanırım.bitirebildiyseniz tebrik ederim sizi:)

panathe
6th August 2007, 22:12
ilber ortaylı :son osmanlı ve osmanlıyı yeniden keşfetmek tarih bilglerimizi geliştirmesi açısından güzeller ,bir de ufukların sultanı var fatih sultan mehmeti anlatyor o da cok güzel

everlasting
6th August 2007, 22:26
steinback-fareler ve insanlar
ondan önce dotoyevsky-beyaz geceler

ikiside okunabilir,ama......hmm,yok ya ikiside güzel evet:)

Senem
6th August 2007, 22:37
Canan Tan:Piraye
Canan Tan:Eroinle dans
İkisini de çok beğendim.Yazarın yormayan ,akıcı bir üslubu var.

coral
6th August 2007, 22:49
En son ALICE HOFFMAN'IN "At Risk" adlı kitabını okudum.2 gün önce bitirdim.Bir ailenin, kızlarının AIDS hastalığına yakalanması sonucu yaşadığı acı olayları anlatıyor.I think this book is deeply moving.:cry:

Dilci19
6th August 2007, 23:02
ben de öyle tek bir kitabı okuyum bitiriyim demem...birkac kitap birden okurum...birinden sıkıldımı digerine gecerim...iste onlar:
'içimizdeki Çocuk=Dogan Cüceloglu'
'Küçük Şey Yoktur=Kemal Ural'
'Çanakkale Mahşeri=Mehmed Niyazi'

Çanakkale mahşeri çok güzel bir kitaptır ..

emrexxx
6th August 2007, 23:03
kurtlar imparatorlugu.....:) paris ıstanbul arasında geçen inanılmaz bi polisiye :)

IcySeden
6th August 2007, 23:48
kurtlar imparatorlugu.....:) paris ıstanbul arasında geçen inanılmaz bi polisiye :)

kitap bitince filmini de izlemelisin.gerçi kitaptaki konudan filmdeki konu bürokratik sebeplerden dolayı biraz sapmış ama jean reno nun performansı da görülmeye değer bu filmde:rolleyes: zaten o ne yapsa güzel yapar:rolleyes:

Berarg
7th August 2007, 02:21
Siddhartha-Hermann Hesse
Sesim seninle her yerde-Milton H. Erickson'un telkin hikayeleri- Sidney Rosen( henüz okuyorum)
The Zahir-Paolo Coelho( daha bitmedi)
Hac-Paolo Coelho( bu da daha bitmedi)
Ben de genelde bir çok kitabı bir arada okurum .

meltingeuphoria
7th August 2007, 12:27
jean-paul sartre - is isten geçti

snowbunny
7th August 2007, 14:15
tolstoy'dan anna karenina.

Dilci19
7th August 2007, 14:16
tolstoy'dan anna karenina.

okumaya yeni başladım başlangıcını çok begendim , çok güzel bir kitap ..

foxmulder
7th August 2007, 14:19
En son okuduğum kitap:
Harry Potter and The Deathly Hallows.....by J.K.R

GoldenStone
7th August 2007, 15:11
"ben dünyanın en akıllı insanıyım" _Erdal Demirkıran_(Kitlesel Degişim Serisi-1)

sizlere kitaptan bikaç alınıtıyla kitap hakkında bilgi vermek istiyorum güzel olup olmadığına siz karar verirsiniz bence kesinlikle hemen okumak isteyeceksiniz. :D

olasılık hesapları
Yıllarca okullarda olasılık hesapları anlatıldı bizlere.Hani şu bir torbada on top var mevzuu...
Önce soruyu hatırla: Bir torbada on top var:dördü yeşil, üçü kırmızı, ikisi mavi, biri beyaz.Çektiğim topun mavi olma olasılığı kaçtır? Yaşayan yaşamayan, matematikle ilgisi olan olmayan herkes bu soruya yüzde yirmidir diye cevap verecektir. Sen de...
Şimdi her şeyi, her söyleneni unut ve dinle! Yukarıdaki torbadan bi top çektiğinde gelen topun mavi olma olasılığı gerçekten yüzde yirmi mi? Düşün! Torbada dört değisik renkte top var gibi gözükse de aslında sadece iki renk yok mu? Biri mavi top, diğeri de mavi olmayan top. Şonuç olarak çektiğin top ya mavidir ya da değil..... o halde cevap yüzde yirmi değil, yüzde ellidir......

İşin mantığı_
....İşte loblar arasında geçen minik bir diyalog:
sol lob:nesneleri veriyorum.bir bardak çay ve bir çay kaşığı...
sağ lob:tamam işte çayı karıştır.
sol lob:hayır öyle değil! alışılmadık bir şey istendi.
sağ lob:nasıl yani?
sol lob:valla bilmiyorum. daha önce hiç yapmadığımız bir şey...
sağ lob:daha önce hiç yapmadığımız bir şey mi?
sol lob:evet aynen öyle. hemen başlasan iyii olur!
sağ lob:bulamıyorum abi be!
sol lob:zorla kendini mutlaka bulursun...
sağ lob:buldum galiba! çay kaşığı ile çay servisi yapmak...
Sol lob:harikasın valla kırk yıl dşünsem aklıma gelmezdi...

"Gerçek kapasiten bir sürahiyken neden sadece bir bardaklık kısmını kullanıyorsun?! "

selmabalci
7th August 2007, 15:31
Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek - Ayfer TUNÇ

70'ler tutumluluk çağıydı. Yoksunluğun hüküm sürdüğü bu yıllarda çocukluğunu ve gençliğini yaşayanlar, anılarında çok şey biriktirdiler. Ayfer Tunç bu kitabında 70'li yıllarda gündelik hayatı anlatıyor. Çocuk oyunları, okullar, bayramlar, düğünler, sobalar, divanlar, faytonlar, anket defterleri, kırkbeşlik plaklar, santrifüjlü çamaşır makineleri, ilk siyah beyaz televizyonlar ve daha benzeri yüzlerce ayrıntı bu kitabın konusu. Üniversite olayları, elektrik kesintileri, terör, grevler, ağır sanayi hamlesi ve benzeri sosyal olaylarla hatırlanan 70'li yıllar; aynı zamanda Türkiye'de hayatın yavaş yavaş renklendiği, televizyonun düzenli yayına başladığı yıllardı. Hayata bir hareket sızıyor, şehirler giderek şehirleşiyordu. Demirbank iyi günler diliyor, televizyonda Uzay Yolu, Kaçak, Tatlı Cadı oynuyor, mandolin kurslarına gidiliyor, pikaplar çalınıyor, orlon hırkalar, jarse elbiseler giyiliyor, fotoğrafçıda aile fotoğrafları çektiriliyor, hatıra defterleri, anket defterleri dolduruluyor, hippiler ilgiyle izleniyor, telefon yazdırılıyor, santrifüjlü çamaşır makinesi büyük bir yenilik olarak hayata giriyordu. Ayfer Tunç'un Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan bu kitabı Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek, 70'li yıllarda nasıl yaşadığımızı, "içerden" yani ev içinden anlatıyor. Cenazeden düğüne, okuldan pikniğe, telefondan faytona, dönemin kozmetiklerinden giyim kuşam modasına, misafir ağırlama usullerinden, hediye alma adetlerine, mektup yazma adabından kara trenlere kadar birçok alanda okuru gezdiriyor. Dönemin meşhur kitaplarından fotoromanlarından, ünlü şarkıcılardan, gazinolardan, pikniklerden, gazoz kapağı biriktirmekten, çikletlerden, leblebi tozundan, filelerden, Eurovision şarkı yarışmasından söz ediyor. Herkesin kendinden bir şeyler bulacağı "bizde de vardı, biz de yaptık, biz de gördük, biz de yaşadık" diyeceği bu kitap, objelerin, geleneklerin ve yaşama biçimlerin hızla aşındığı günümüzden, geleceğe bırakılan bir belge.

şiddetle tavsiye edilir :icon_tup:

demetk
7th August 2007, 17:22
Siddhartha-Hermann Hesse
Sesim seninle her yerde-Milton H. Erickson'un telkin hikayeleri- Sidney Rosen( henüz okuyorum)
The Zahir-Paolo Coelho( daha bitmedi)
Hac-Paolo Coelho( bu da daha bitmedi)
Ben de genelde bir çok kitabı bir arada okurum .

Hermann Hesse'nin Narkis ve Goldmund'u üniversite yıllarımda kafamı karmakarışık eden bir kitaptı çok etkilenmiştim okumadıysanız tavsiye ederim.
Son olarak "'Leylanın Evi" Zülfü Livaneli'yi kısa süre içerisinde okudum. Ardından sinema filmini izlediğim "Mutluluk" kitabını okumaya başladım. Her ikisi de yaşama karşı iştahımı arttırdı. Tavsiye ederim.

Dilci19
7th August 2007, 17:24
Hermann Hesse'nin Narkis ve Goldmund'u üniversite yıllarımda kafamı karmakarışık eden bir kitaptı çok etkilenmiştim okumadıysanız tavsiye ederim.
Son olarak "'Leylanın Evi" Zülfü Livaneli'yi kısa süre içerisinde okudum. Ardından sinema filmini izlediğim "Mutluluk" kitabını okumaya başladım. Her ikisi de yaşama karşı iştahımı arttırdı. Tavsiye ederim.

"'Leylanın Evi" Zülfü Livaneli .. harika bir kitap bende okumustum..

ketchup890
7th August 2007, 19:45
Peter Wagner- Modernliğin Sosyolojisi..

e_kübra
7th August 2007, 19:49
Jean-Christophe GRANGE / Kızıl Nehirler

harika bi kitap okunmaya değer tavsiye ederim...

fearless
7th August 2007, 19:54

Bencede süper bir kitap:icon_tup:

AiDa
7th August 2007, 21:58
Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek - Ayfer TUNÇ

70'ler tutumluluk çağıydı. Yoksunluğun hüküm sürdüğü bu yıllarda çocukluğunu ve gençliğini yaşayanlar, anılarında çok şey biriktirdiler. Ayfer Tunç bu kitabında 70'li yıllarda gündelik hayatı anlatıyor. Çocuk oyunları, okullar, bayramlar, düğünler, sobalar, divanlar, faytonlar, anket defterleri, kırkbeşlik plaklar, santrifüjlü çamaşır makineleri, ilk siyah beyaz televizyonlar ve daha benzeri yüzlerce ayrıntı bu kitabın konusu. Üniversite olayları, elektrik kesintileri, terör, grevler, ağır sanayi hamlesi ve benzeri sosyal olaylarla hatırlanan 70'li yıllar; aynı zamanda Türkiye'de hayatın yavaş yavaş renklendiği, televizyonun düzenli yayına başladığı yıllardı. Hayata bir hareket sızıyor, şehirler giderek şehirleşiyordu. Demirbank iyi günler diliyor, televizyonda Uzay Yolu, Kaçak, Tatlı Cadı oynuyor, mandolin kurslarına gidiliyor, pikaplar çalınıyor, orlon hırkalar, jarse elbiseler giyiliyor, fotoğrafçıda aile fotoğrafları çektiriliyor, hatıra defterleri, anket defterleri dolduruluyor, hippiler ilgiyle izleniyor, telefon yazdırılıyor, santrifüjlü çamaşır makinesi büyük bir yenilik olarak hayata giriyordu. Ayfer Tunç'un Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan bu kitabı Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek, 70'li yıllarda nasıl yaşadığımızı, "içerden" yani ev içinden anlatıyor. Cenazeden düğüne, okuldan pikniğe, telefondan faytona, dönemin kozmetiklerinden giyim kuşam modasına, misafir ağırlama usullerinden, hediye alma adetlerine, mektup yazma adabından kara trenlere kadar birçok alanda okuru gezdiriyor. Dönemin meşhur kitaplarından fotoromanlarından, ünlü şarkıcılardan, gazinolardan, pikniklerden, gazoz kapağı biriktirmekten, çikletlerden, leblebi tozundan, filelerden, Eurovision şarkı yarışmasından söz ediyor. Herkesin kendinden bir şeyler bulacağı "bizde de vardı, biz de yaptık, biz de gördük, biz de yaşadık" diyeceği bu kitap, objelerin, geleneklerin ve yaşama biçimlerin hızla aşındığı günümüzden, geleceğe bırakılan bir belge.

şiddetle tavsiye edilir :icon_tup:

Bu kitabı ben de tavsiye ederim. 70'li yıllara sosyolojik, politik ve de kültürel anlamda geri dönüşler yaşayarak günümüze ah!!! diyerek bakabileceğimiz nostaljik bir gezi.

Buradan hareketle Rıfat Bali'nin Tarz-ı Hayattan Life Style'a geçiş adlı kitabı da 80'leri irdeleyen güzel bir çalışma. (Dışarıdan yazdığım için kitabın künyesini veremiyorum. En kısa sürede sizleri bilgilendiririm.)
Kitapla kalın.

Dilci19
7th August 2007, 22:00
ben dünyanın en akıllı insanıyım , Erdal Demirkıranın kitabını bende merak ediyorum .. dünyanın en akıllı insanı oldugundan değil sadece nasıl yazmış bir merak işte ..

theadventurer
8th August 2007, 17:38
başlayıp da bitirmediğim tek kitap bu:S 60 dan fazla sayfa okudum ama gerisi gelmedi dayanamadım çok sıkıldım aslında çok merak etmiştim ne anlattığını ama bi ara bulup da özetini okuycam sanırım.bitirebildiyseniz tebrik ederim sizi:)

valla ben de bir türlü bitiremedim ilk 50 sayfadan sonra gına geldi...tasvir içerikli romanların bana göre olmadıgını anladım...bu kitabı bitirenleri ben de cani gölünden kutluyorum....

Ekin
8th August 2007, 17:52
En son değil de, şu an Charles Dickens'tan "İki Şehrin Hikâyesi"ni okuyorum ve itiraf etmek gerekirse; tahmin ettiğimden daha çok zevk alıyorum.

ilkayyy
8th August 2007, 18:26
ferrarisini satan bilge. robin sharma imzalı kitap kişisel gelişimimize çok şey katacak türden. romanın kurgusu, konunun adım adım işlenişi harkulade
okuyucu sıkmadan yormadan basit cümlelerle yazılmış bir anlatım tekniği. muhteşem bi kitap şiddetle tavsiye ederim.

Ekin
8th August 2007, 18:27
ferrarisini satan bilge. robin sharma imzalı kitap kişisel gelişimimize çok şey katacak türden. romanın kurgusu, konunun adım adım işlenişi harkulade
okuyucu sıkmadan yormadan basit cümlelerle yazılmış bir anlatım tekniği. muhteşem bi kitap şiddetle tavsiye ederim.
Hâlâ rafımda duruyor bu kitap. Bazı yorumlar okudum "hayal kırıklığına uğratan bir kitap" diye. O zamandan beri açıp da okumaya bir istek gelmedi. Başlasam mı acaba?

ilkayyy
8th August 2007, 19:06
aslında gerçekten hayal kırıklığına uğruor insan bende öyle oldum kitapta anlatılanlar son derece basit şeyler aslında ama tüketim toplumunun bir sonucu olarak beraberinde getiridiği hızlı yaşamdan ötürü bildiğimiz halde uygulamadığımız şeylerden bahsettiğini anladığınızda hayal kırıklığı oluor.ee bu mudur yani diosunuz. 190 sayfalık kitabın içinde aslında bilmediğiniz hiç bir şey yok sabah erken kalkarsanız güne ii başlayacağınızı ve bunun vücuda dinçlik ruha şenlik vereceğini hepimiz biliriz ama yapmayız. zihnimizi kontrol etmemiz gerektiğini pozitif düşünceler içinde olmamız gerektiğini daima biliriz kötü düşünmek kötülük getirir gibi metaforlarımız vardır hatta. ama bunu kitap yenileyince aa bak ne güzel söylemiş dioruz bir yanda da iide bunu biliorumki ben zaten dioruz. böyle düşüne düşüne kitap bitiyor zaten.
bilmem anlatabildimmi zengin bir amerikalı avukatın kalp krizinden sonra kendine sağlığına özen göstermesiyle başlayan hindistanda himalayalarda devam eden burda öğrendiklerini memleketine dönüp en yakın arkadaşına anlatan bi adam var. kurgu muhteşem roman tekniği şahane ama içindeki blgiler bilinmedik olağanüstü bilgiler değil
ay kitabi anlattım ama kızdınız mı bilmiorum ben okicaktım onu bi sus be demediniz inşallah:D

Ekin
8th August 2007, 19:10
aslında gerçekten hayal kırıklığına uğruor insan bende öyle oldum kitapta anlatılanlar son derece basit şeyler aslında ama tüketim toplumunun bir sonucu olarak beraberinde getiridiği hızlı yaşamdan ötürü bildiğimiz halde uygulamadığımız şeylerden bahsettiğini anladığınızda hayal kırıklığı oluor.ee bu mudur yani diosunuz. 190 sayfalık kitabın içinde aslında bilmediğiniz hiç bir şey yok sabah erken kalkarsanız güne ii başlayacağınızı ve bunun vücuda dinçlik ruha şenlik vereceğini hepimiz biliriz ama yapmayız. zihnimizi kontrol etmemiz gerektiğini pozitif düşünceler içinde olmamız gerektiğini daima biliriz kötü düşünmek kötülük getirir gibi metaforlarımız vardır hatta. ama bunu kitap yenileyince aa bak ne güzel söylemiş dioruz bir yanda da iide bunu biliorumki ben zaten dioruz. böyle düşüne düşüne kitap bitiyor zaten.
bilmem anlatabildimmi zengin bir amerikalı avukatın kalp krizinden sonra kendine sağlığına özen göstermesiyle başlayan hindistanda himalayalarda devam eden burda öğrendiklerini memleketine dönüp en yakın arkadaşına anlatan bi adam var. kurgu muhteşem roman tekniği şahane ama içindeki blgiler bilinmedik olağanüstü bilgiler değil
ay kitabi anlattım ama kızdınız mı bilmiorum ben okicaktım onu bi sus be demediniz inşallah:D
Yine de, okumaya değer diyorsun? Akıcılık ve kullanılan dil kuvvetliyse, başlayayım okumaya.

ilkayyy
8th August 2007, 19:15
akıcı kesinlikle zorlanmazsın öyle bir kurgu var ki hindistana gidip gelmiş olan arkadaşına anlatırken biraz ağır bir dille bişeyler söylüor ve arkadaşıda bunu anladığuımdan emin değilim julian diyor ve daha açık bi şekilde anlatmaya başlıor arkadaşına himalayardaki bilgelerden bu eğitimi almış olan. kurgulama tekniği şahane uygulanmış bu kitapta. herşey A kalite gerçekten ama konudan fazla bişey bekleme aslında bildiğimiz şeyleri sistemtik olarak tekraradan öteye geçilmemiş, geçilmemiş derken böyle bişey yapılamaz dazaten:D anlattıklarına baıknca okuyunca anlıcaksın beni:)

Ekin
8th August 2007, 19:17
En kısa sürede -şu an okuduğum kitabı bitirince- başlayacağım ve eleştirimi buraya yazacağım. :D

Teşekkürler, İlkay.

miss_alive
8th August 2007, 19:18
harry potter ın son kitabının ingilizce basımını okumaktayım (zaten şu an türkçesi yok :))

paxultraslan
8th August 2007, 19:24
j.c.Grange 'SİYAH KAN' Kitabı bitirdiğinizde aklılıza gelen ilk şey 'keşke bu kitabı ben yazsaydım... ' oluyor...Bu olamayacağına göre dedim ki 'en iyisi bunu beyaz perdeye aktarayım...' Ama bakın bu olabilir işte...;) Gerilim okurlarına duyrulur...

Alime
8th August 2007, 19:50
Ben en son "Secret" ı okudum.Kitabın anlatım üslubu hiç akıcı gelmedi,pek zevk almadım.Son zamanlarda abartıldığı kadar güzl bir kitap değil bence.

Şu anda ise "Bilinçaltının Gücü" adlı bir kitap okuyorum.Yazarı Joseph Murphy.Bu kitabı şubat ayında okumuştum,hoşuma gitti ve tekrar okumak geldi içimden.Bir çırpıda bitiveriyor zaten.

Dilci19
8th August 2007, 20:07
En son değil de, şu an Charles Dickens'tan "İki Şehrin Hikâyesi"ni okuyorum ve itiraf etmek gerekirse; tahmin ettiğimden daha çok zevk alıyorum.

bu fransız devrimiyle ilgili olan kitap , tam bir şaheser( bu sene okumustum onu ) ..

Dilci19
8th August 2007, 20:08
Hâlâ rafımda duruyor bu kitap. Bazı yorumlar okudum "hayal kırıklığına uğratan bir kitap" diye. O zamandan beri açıp da okumaya bir istek gelmedi. Başlasam mı acaba?

ben okudum hiçte hayal kırıklığına uğramadım , çok güzel bir kitap , raflarda durmak için değil okunmak için yazılmıs bence hemen indirip raftan okumaya başlamalısın.

eclipsestar
8th August 2007, 20:57
Amat.. İhsan Oktay Anar'ın... diğer 4 kitabını da şiddetle tavsiye ederim..
Bu yazar ayrıca Ege üniversitesinde felsefe hocası..
Sıra Oğuz Atay'da..

burcufb7
8th August 2007, 21:38
en son okuduğum kitap : süpermen ve uğurböceği -- ahmet şerif izgören

arkadaşlar kitap 7 ytl bence herkes okumalı çok beğendiğim bir kitap

eclipsestar
9th August 2007, 16:09
önceki mesajımda bi'yanlışlık yapmışım şimdi farkettim.. diğer 4 kitabı değil 3 kitabı olcaktı çünkü toplamda 4 kitabı var yazarın..
sevgiler..

Dilci19
9th August 2007, 16:11
Amat.. İhsan Oktay Anar'ın... diğer 4 kitabını da şiddetle tavsiye ederim..
Bu yazar ayrıca Ege üniversitesinde felsefe hocası..
Sıra Oğuz Atay'da..

oğuz atayı bir yerden duymuş gibiyim .. onun kitabının ismi ney ??

Saposcat
9th August 2007, 16:14
oğuz atayı bir yerden duymuş gibiyim .. onun kitabının ismi ney ??

Birkaç kitabı var, ama en meşhur ve en iyisi galiba Tutunamayanlardır. Korkuyu Beklerken'deki öyküler de çok güzel.

eclipsestar
9th August 2007, 16:19
evet Tutunamayanlar çok iyidir.. O kitap bitmesin diye yavaş yavaş okuyodum =)
şimdi oyunlarla yaşayanları okuyacağım..

Dilci19
9th August 2007, 19:19
evet Tutunamayanlar çok iyidir.. O kitap bitmesin diye yavaş yavaş okuyodum =)
şimdi oyunlarla yaşayanları okuyacağım..

bende hemen bulup okumaya başlasam iyi olur , adolf hitlerin kavgam adlı kitabınıda merak ediyorum ..

ilkayyy
9th August 2007, 22:31
adolf hitlerin kavgam adlı kitabının orijinali piyasada yok yani piyasadan toplatılmış bir kitap alman dili ve edebiyatı dersi aldım ben hocamız demişti ama gerçeğe en yakın kitap emre yayınlarından çıkan kavgam adlı kitapmış duyurulur:D

Ekin
9th August 2007, 22:50
adolf hitlerin kavgam adlı kitabının orijinali piyasada yok yani piyasadan toplatılmış bir kitap alman dili ve edebiyatı dersi aldım ben hocamız demişti ama gerçeğe en yakın kitap emre yayınlarından çıkan kavgam adlı kitapmış duyurulur:D
Ya noktalama işaretlerinin önemini bir kez daha görüyorum, ya da başıma güneş geçti dışarıda. :)

Yazdığınızı üç kez okudum; ama hiçbir şey anlamadım. :o

Sir Auron
9th August 2007, 22:51
Henry Kissinger-Diplomasi

ilkayyy
9th August 2007, 22:52
şimdi şöyleki adolf hitlerin kavgam adlı kitabını okuayacaksanız emre yayınevinden çıkanı okuyun dedim. bu kitap yasaklıymış almanyada halen e dolayısıyla ülkemizde de yok gerçeğe en yakın yazım basım emre yayınevinden çıkanıymış ok?

Dilci19
10th August 2007, 01:46
şimdi şöyleki adolf hitlerin kavgam adlı kitabını okuayacaksanız emre yayınevinden çıkanı okuyun dedim. bu kitap yasaklıymış almanyada halen e dolayısıyla ülkemizde de yok gerçeğe en yakın yazım basım emre yayınevinden çıkanıymış ok?

teşekkürler ..

IcySeden
10th August 2007, 01:49
aa süper o zaman bendeki de emre yayınevininmiş:stretch:
bu kitabı merak etmemin tek sebebi küçüklüğümden beri sürekli izlediğim nazi filmleri.hepsi de ayrı ayrı etkiler beni.

BBTÜRKAY
10th August 2007, 01:51
aa süper o zaman bendeki de emre yayınevininmiş:stretch:
bu kitabı merak etmemin tek sebebi küçüklüğümden beri sürekli izlediğim nazi filmleri.hepsi de ayrı ayrı etkiler beni.

İlginç olan Nazilerin Yahudilere yaptıklarının aynısını hatta daha kötüsünü şimdi İsrail Filistinlilere yapıyor ve dünyada bunu seyrediyo....

Ruthless
10th August 2007, 01:52

şuanda kitaplgmda duruyor ! Öyle bir başlamıştım nasıl diye ve de ilk 10 sayfası bile çok güzel ..Bir an önce zaman bulup bitirmek istiyorum !!

BBurak
10th August 2007, 01:53
İlginç olan Nazilerin Yahudilere yaptıklarının aynısını hatta daha kötüsünü şimdi İsrail Filistinlilere yapıyor ve dünyada bunu seyrediyo....

ne yazık ki Hocam..
keşke elimizden birşeyler gelseydi de ...

IcySeden
10th August 2007, 02:13

evet zaten buna ben de çok kızarım.ama hangi zaman periyodunda olursa olsun,şu an dengeler ne kadar değişmiş olursa olsun,insanlık dışı şeyler her zaman insalıkdışıdır. şu an israille ilgili hollywood tarafından filmler çekilmeyebilir ama bu demek değildir ki dünyadan bihaberiz gençlik olarak...

cosmicweakness
10th August 2007, 02:41
En son Hulki Cevizoğlu - İşgal ve Direniş'i okudum...

cosmicweakness
10th August 2007, 02:45

Bu seyir olayı ülke ülke değişir;İsrail olur,ABD olur,İngiltere olur,Fransa olur,AB olur vs. ama mesela Rusya olmaz;) (güç sahibi ülkeleri yazdım örnek olarak)
çıkarlarının örtüştüğünü görenler seyretmeyi yeğlerler böyle oldu,böyle devam edecek...

Kübraaa
10th August 2007, 11:29
maxsim gorki ana

Emilahh
11th August 2007, 12:17
Dostoyevski 'Karamazov Kardeşler'. birazcık uzun ama yinede hoş bir kitap.Unutmadan bir de 'Ferrarisini Satan Bilge' yi okumanızı tavsiye ederim.Kişisel gelişim üzerine yazılmış çok güzel bir kitap ..:)

Dilci19
11th August 2007, 12:33
A tree grows in brooklyn bugun başlıyorum . ( sibel arkadaşımız sağolsun ) kitabın konusu çok güzel .

SibelAKBULUT
11th August 2007, 15:33
A tree grows in brooklyn bugun başlıyorum . ( sibel arkadaşımız sağolsun ) kitabın konusu çok güzel .

Kitabı almana sevindim... Korkuyordum kitabıma yolda bişey olacak diye :D

gamze
11th August 2007, 15:37
en son buket uzuner istanbullular ı okudum ve şuan rüzgar gibi geçti(margaret mitchell) yi okuyorum...

mervebakkal
11th August 2007, 15:54
en son bülbülü öldürmek 'i okudum(harper lee /killing the mocking bird)els paragraflarnda sürekli çıkardı bu kitap aldığı ödüller falan.sırf bu yüzden merak edip aldım.fena değil kendini okutuyor. ayı zamanda vural savaştan dip dalgasını okumaya başladım gayet iyi.

Dilci19
11th August 2007, 16:10
en son buket uzuner istanbullular ı okudum ve şuan rüzgar gibi geçti(margaret mitchell) yi okuyorum...

bende istanbulluları okuyorum çok güzel bir kitap bitti zaten az kaldı ..

Dilci19
11th August 2007, 16:11
Kitabı almana sevindim... Korkuyordum kitabıma yolda bişey olacak diye :D

yolda bişey olmadı ama artık o benim kitabım :):icon_bah:

joy4evergs
11th August 2007, 17:05
CANAN TAN-Piraye

SibelAKBULUT
11th August 2007, 22:27
yolda bişey olmadı ama artık o benim kitabım :):icon_bah:

Kitabım 1947 basımı, onu bulana kadar canım çıkmıştı Olgunlar'da. Ama canın sağ olsun. 1950 öncesi bir kitap bul gönder bana aynı kokuyu taşısın, ödeşmiş oluruz...:D:D:D

hazalince
11th August 2007, 22:43
en son kızıl nehirleri okudum ve hala suç ve cezayı okumaktayım.bitmiyor bi türlü,ama çok güzel:)

Dilci19
11th August 2007, 22:46
en son kızıl nehirleri okudum ve hala suç ve cezayı okumaktayım.bitmiyor bi türlü,ama çok güzel:)

suç ve cezanın ilk cildini okudum .. ikinci cildini okumadım :ices_tot: ama ilerde okurum artık ..

IcySeden
11th August 2007, 22:49
Kitabım 1947 basımı, onu bulana kadar canım çıkmıştı Olgunlar'da. Ama canın sağ olsun. 1950 öncesi bir kitap bul gönder bana aynı kokuyu taşısın, ödeşmiş oluruz...:D:D:D

gerçekten çok güzel kokuyorlar ya :) dedemden,annemin gençliğinden kalma kitaplar var en çok koklamayı seviyorum :rolleyes:

hazalince
11th August 2007, 23:07
suç ve cezanın ilk cildini okudum .. ikinci cildini okumadım :ices_tot: ama ilerde okurum artık ..

benim tek kitap halinde 700 sayfa,artık şu vaziyette okuyorum --->:eek: :)

Dilci19
11th August 2007, 23:08
benim tek kitap halinde 700 sayfa,artık şu vaziyette okuyorum --->:eek: :)

ama çok güzel anlatmış olayları .. yok böyle bir edebi şahsiyet ..

anderciger
12th August 2007, 16:08
bence önce Türk yazarlarımızdan okuyalım sonra yabancılara geçelim zaten yeterince uğraşıyoruz ingilizceyle..: ben Emine Işınsu'nun Sancı adlı romanını okudum çok güzel herkese tavsiye ederim:icon_tup:

Dilci19
12th August 2007, 17:12
bence önce Türk yazarlarımızdan okuyalım sonra yabancılara geçelim zaten yeterince uğraşıyoruz ingilizceyle..: ben Emine Işınsu'nun Sancı adlı romanını okudum çok güzel herkese tavsiye ederim:icon_tup:

yok bence öyle ayrım yapmayalım .. beğendiğimiz türk,yabancı kitapları istediğimiz gibi okuyalım .

alp_kan
12th August 2007, 18:51
agatha crıstıne kızlara cınayet ondan oncede mezopotamyada cınayet Agatha Crısthınayı kesınlıkle okuyun ben 15 kıtabını okudum

miss_miracle
12th August 2007, 20:38
Dostoyevski'nin ''Karamazov Kardeşler'' adlı kitabının ilk cildini okudum şimdi de ikinci cildini okuyorum.Çok güzel bi kitap zaten bu yüzden dünya klasikleri arasında.Tavsiye ediyorum. Okuyun bence...

Nsl...
12th August 2007, 20:47
Canan Tan - Eroinle Dans...

Şu an da Robert Ludlum - Ambler Uyarısı..

Piovere
12th August 2007, 23:26
Şeytanın Müridi - Glenn Meade... (Okudum..)

Olasılıksız - Adam Fawer...

Dilci19
13th August 2007, 11:49
Şeytanın Müridi - Glenn Meade... (Okudum..)

Olasılıksız - Adam Fawer...

Şeytanın Müridi - Glenn Meade bahsedermiisn azcık bu kitaptan.

erkanercoskun
13th August 2007, 21:55
irlandalı yazar GLEAN MEADE

erkanercoskun
13th August 2007, 21:57
irlandalı yazar GLEAN MEADE in son kitabı "şeytanın müridi" ve bundan önceki kitabı "buz kapanı" süper iki polisiye. tutkunları için hayal ötesi iki eser...isterseniz daha önceki eserlerinni adınmı da paylaşabilirim...

erkanercoskun
13th August 2007, 21:59
GLEAN MEADE HER eseriyle best seller olmuş pillot eğitmeni bir yazar..yurtdışı ve özellikle amerikada çok billiniyor bildiğim ve okuduğum kadarıyla.. kitap "GRANGE" VARİ BİR STİLDE GİBİ ANCAK MEADE İN KENDİNE ÖZGÜ BİR STİLİ VAR.. içeriğini anlatmıcam... kısacası tam bir "page-turner"..

Dilci19
13th August 2007, 22:05
devlet anayı okumuştum çok güzel bir kitap .. başlığından içeriğiyle ilgili tahminler yapıyordum ama hiç beklemediğim gibi çıktı içeriği .. okunması gereken kitap ..

transponder34
13th August 2007, 22:06
benim en son okuduğum kitap
the house of Suud
the house of Bush
kirli çıkar ilişkileri anlatan bir kitap

morboun
13th August 2007, 22:12
en son Algernon'a Çiçekler diye bi kitap okudum. Daniel Keyes adlı yazarın. önerilir. :icon_tup::)

Aksun
13th August 2007, 22:16
Soner Yalçın Efendi 1 ve 2...

camden_town
13th August 2007, 23:08
a winter love story-jane claypool miner 3-4 tane abaza kızın hikayesi başladıgım icin okuyorum..

IcySeden
14th August 2007, 00:03
irlandalı yazar GLEAN MEADE in son kitabı "şeytanın müridi" ve bundan önceki kitabı "buz kapanı" süper iki polisiye. tutkunları için hayal ötesi iki eser...isterseniz daha önceki eserlerinni adınmı da paylaşabilirim...

en beğendiğin kitaplarının adını yazar mısın?
polisiye roman delisi bir arkadaşım var,çok sevinecek buna:D

Mervek
14th August 2007, 03:26
Dante Klubü - Matthew Pearl

çok güzel bir kitaptı

Ekin
14th August 2007, 13:08
Jack London'dan "Martin Eden"ı okuyan var mı?

Gymnopédies
17th August 2007, 22:35
Zülfü Livaneli - MUTLULUK

Nietzche Ağladığında - Irvin D. Yalom

Önden Giden Atlılar - Harun Tokak

Dilci19
17th August 2007, 22:37
Zülfü Livaneli - MUTLULUK

Nietzche Ağladığında - Irvin D. Yalom

Önden Giden Atlılar - Harun Tokak

zülfü livaneli Leyla'nın Evi de çok güzel kitaptır.

BarisBasci
19th August 2007, 12:37
beyaz zambaklar ülkesinde kitabını okuyan var mı
yazarı Grigory Petrov
bence yine okullara dağıtılması lazım

LostSouL
19th August 2007, 12:45
J.D Salinger - The Catcher In The Rye

Dilci19
21st August 2007, 02:31
şu an alice hoffman at riski(ingilizce) okumaya başlıyorum . güzel bir kitap gibi .(satış rekorları falan kırmış ) allah utandırmasın bi okuyalım .:icon_wave:

Tercan Değerli
18th April 2008, 20:10
Mustafa İslamoğlu - Allah

''İnsan 'Allah' der de titremez mi?'' diye söze girer İslamoğlu

Hani bir kitap almadan önce ilk önce gider arka kapağına yazılan yazıyı okuruz ya genellikle, bu kitapta da öyle yaptım ve dilinin sade olduğu kanısına vardım; lakin durum hiç de öyle değilmiş. Dili biraz ağır; ama okunmaya değer tabii ki

:)

chase rainbows
18th April 2008, 20:13
Charles Dickens 'Christmas Carol'
Victoria dönemende yaşayan çok zengin ama cimri Scoorge un Noel zamanı hayatının nasıl değiştiğini anlatıyor.

Ps=Kitap ve Scoorge o kadar ünlü olmuş ki scoorge kelimesi günlük dilde de cimri olarak kullanılabiliyormuş. :)

Blue
18th April 2008, 20:13
Elimde
Anthony Trollope'nin Barchester Towers kitabı var başladım ama daha 20 sayfayı geçemedim derslerden testlerden.
Türkçe de en son
Kürt sorununu Yeniden Düşünmek- Mustafa Akyol okumuştum. Ama yeniden okumayı düşünüyorum.:)

ezgi su
18th April 2008, 20:19
Ilgın Olut // Neva

Hala ara sıra kitap aklıma geldikçe kendimi tuhaf hissediyorum.. Sanat açısından "sıfır" denebilecek bir kitap, ama okunmaya değer buldum.. :smiley1:

ayşegül_elt
18th April 2008, 20:37
Türkçe ; Suç ve Ceza Ingilizce Lemony Snicket's the Wide Window(a series of unfortunate
events)

lacrymosa
18th April 2008, 20:40
3. kez '' Angela's Ashes "
FRANK McCOURT

ozlm389
18th April 2008, 20:43
Thomas Hardy-tess

(muz@)
18th April 2008, 21:05
Notre Dame'ın Kamburu > Victor Hugo

Eserde Claude Frollo adlı bir papaz kilisenin önünde bir bebek bulmuştur ve çok çirkin bir bebek olduğundan ona Quasimodo ismini verir.Quasimodo büyüyünce ise papaz ona zangoçluk görevi verir.Bir süre sonra zilin sesi nedeniyle Quasimodo sağır olur. O sırada bir gün Esmeralda adında bir kızla tanışır kız bir çingenedir.Ama aslında Esmeralda dünyaya bir çingene olarak gelmemiştir.Çingeneler onu küçükken kaçırmış ve yerine sakat bir çocuğu bırakmışlardır bu çocuk ise Quasimodo'dur.Esmeralda genç ve güzel bir kızdır Quasimodo'nun onu görüp aşık olmasıyla olaylar karışır çünkü papaz Claude Frollo'da bir din adamı gibi yaşamaktan bıkmıştır ve Esmeralda'ya duygular beslemektedir.

Çok güzel bir kitap...Ama sonunu beğenmedim :(

DaddyCool
18th April 2008, 21:16
ben çok etkilenmiştim o kitabın sonunda... son cümleyi hatırlıyorum...

"İskelet toz haline gelip yerlere dökülüverdi."

bu konu çok güzel olmuş konuyu açanın ve ona katkı sağlayan herkesin eline sağlık.

en son Albert Camus'un Yabancı'sını okudum.

ilgilenenler olursa ilk sayfadan biraz alıntı yapayım.

"Anam ölmüş bugün.Belki de dün,bilmiyorum.İhtiyarlar Yurdu'ndan bir telgraf adım: "Anneniz vefat etti.Yarın kaldırılacak. Saygılar. " Bundan bir şey anlaşılmıyor.Belki de dündü."

Ekin
18th April 2008, 21:29
Liberal görüşlerimi değiştirmem için sosyalist bir arkadaşın verdiği kitabı bitirdim dünden önceki akşam. Leo Huberman'dan Sosyalizmin Alfabesi. Kalın bir kitap değil, çok kısa sürede bitirebilir. Kitabın yarısından fazlası sosyalizmi anlatmak yerine kapitalizmi eleştiriyor gerçi. Kitabın yazarı da Amerikalı, bu da kitabı biraz daha ilginç yapıyor.

devranz
18th April 2008, 21:31
Turgay Güler - Mehdix

Bir olasılık teorisi...Mehdi'nin gelişi.Dünyadaki bozulmuş dengeyi düzenleyişi.Ama en önemlisi Mehdi'nin ulusu,vasfı,yaptıkları...bence zevkle okunacak bir olasılık teorisi.tavsiye ederim.

perfectwind
18th April 2008, 21:36
yemin gecesi adlı kitabı okudum
faruk bildirici'nin yazdığı bir kitap
leyla zana'nın hayatını ama aynı zamanda kürt siyasetinin nasıl geliştiğini vb. anlatıyor.

Digaladriel
18th April 2008, 22:08
Lübnan asilli fransiz yazar Amin Maalouf'un Semerkant adli eserini okudum en son.

Kitap , Ömer Hayyam'in Titanic'le birlikte denizin sonsuzlugunda kaybolan kitabi Rubaiyat'in izini süren Amerika'li bi gazetecinin maceralarini konu aliyor.

Semerkant Esin Talu-Çelikkan tarafından Türkçeye çevrilmiştir.

Cok etkilendim ben , okumayanlara siddetle tavsiye ederim :heartpump:

P.S : Kitapta Ömer Hayyam ile ilgili bir bilgi var: Maalouf, X bilinmeyen kelimesinin onun buluşu olduğunu anlatır. "Şey" kelimesi Farsça Xay diye yazılırmış, bunun kısaltılması da X olmuş.

BBTÜRKAY
19th April 2008, 00:30
Mustafa İslamoğlu - Allah

''İnsan 'Allah' der de titremez mi?'' diye söze girer İslamoğlu

Hani bir kitap almadan önce ilk önce gider arka kapağına yazılan yazıyı okuruz ya genellikle, bu kitapta da öyle yaptım ve dilinin sade olduğu kanısına vardım; lakin durum hiç de öyle değilmiş. Dili biraz ağır; ama okunmaya değer tabii ki

:)

Yürek Devleti
Bilelim ki, Medine önce yüreklerde kuruldu, ona Mekke’de hamile kalmıştı mü’minler. Göğüslerinde bir muştu gibi besleyip büyüttükleri bu nurtopu çocuğun adıdır Medine Devleti. İçimizdeki devletten habersiz yaşayan bizlerin, dahası,
yürek devletini olumsuz davranışlarla kıyasıya tarumâr eden bizlerin, devletten söz etmesi şov yapmaktır.

Eğer, dünyadaki insana ve insandaki dünyaya varlığın, harcadıkça çoğalan ortak sermayesi sevgi hakim olmayacaksa, nasıl sağlanacaktır “insan”ın mutluluğu ?

Ve yüreklerin işgal altında olduğu bir toplumda, sevmeyi neyle, nasıl becerecektir insanlar ?

Ruthless
19th April 2008, 00:59
Turgut Özakman - Şu Çılgın Türkler.

Tavsiye ederim mutlaka.

PS: 2. kitabı çıktı : Direniş .

dilekgokce
19th April 2008, 11:51
en son Türkçe olarak İskender Pala'dan Babil'de ölüm İstanbul'da aşk kitabını okudum,etkileyici ve akıcı bir kitap..
şimdi ingilizce The Secret Sharer okuyorum
Joseph Conrad'ın kitabı..Konu pek açmadı ama bitirmeye çalışıyorum..

Ercenk Hamarat
19th April 2008, 12:01
Arkadaşlar ben de en son Gerald L. GUTEK'in(Çev.: Nesrin Kale) 'Eğitime Felsefi ve İdeolojik Yaklaşımlar' kitabını okudum. Eğitim işi ile uğraşan tüm arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum.

baris_ekel
19th April 2008, 12:40
=====Almost Like a Whale: The Origin of Species Updated ( neredeyse bir balina / türlerin çıkış noktasının günceli) harika bir kitaptır...dünyaya bakış açımı geri dönüşümsüz bir biçimde etkilemiştir ( irreversible)=====

joy4evergs
19th April 2008, 13:17
Jane Austen- Emma'yı okudum en son. Çok akıcı anlatılmış, okuması çok zevkli bir kitap olduğunu düşünüyorum.

poban
19th April 2008, 13:58
Kate Millet-Tımarhane Günlüğü(Çok yineleme var ama bağımlılık yapan bir kitap)
Rollo May-Yaratma Cesareti(İkinci kez, aynı tadı alarak okuduğum yine okuyabilirim dediğim bir kitap)

Ekin
19th April 2008, 18:10
=====Almost Like a Whale: The Origin of Species Updated ( neredeyse bir balina / türlerin çıkış noktasının günceli) harika bir kitaptır...dünyaya bakış açımı geri dönüşümsüz bir biçimde etkilemiştir ( irreversible)=====
Biyolojinin ötesinde bir kitap mı? Adını duymuştum, ama sadece bilimsel olduğunu sanıyordum, yani dünyaya bakışı değiştirecek kadar felsefî olduğunu bilmiyordum. Okumayı istediğim kitaplardan biri bu.

Ortak
19th April 2008, 18:28
Mümin Sekman - Herşey seninle Başlar

Şimdi de yine Mümin Sekman'ın Kişisel Ataleti Yenmek adlı kitabını okuyorum.

Herkese şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar...

AnGel
19th April 2008, 18:41

Bu aralar okumayı düşünyodum bende bunu :)

Şu an Elif Şafak-Araf ı okuyorum.

Selin88
19th April 2008, 19:23
Benim Adım Kırmızı =Orhan Pamuk

chase rainbows
19th April 2008, 19:28

Mümin Sekman'ın BAşarı Üniversitesi'n okudum.
TAvsiye ederim şu sıralar.Motive edici bir kitap.

Alime
26th May 2008, 20:17
Arkadaşlar ben en son Mümin Sekman'ın "Limitsizsiniz" kitabını okudum. Bu kitabın çok reklamı yapıldı ama ben beğenmedim. Güzel bölümler var ama genel olarak kitabın dili sıkıcı geldi.

Ama size önerebileceğim harika bir kitap var. Adam Fawer'dan "Olasılıksız".
Bu kitapta ne ararsanız var, epilepsi hastası ve kumarbaz David Caine etrafında gelişen Bilimsel kuramlar, teoriler, deneyler, gizli ajanlar, heyecan... Süper!

AnGel
26th May 2008, 20:20
Mümin Sekman - Herşey seninle Başlar'a başladım bende dün :p

ALEEN
26th May 2008, 20:22
Murat Balkan-2019 Beklenen Kurtarıcı

acibadem
26th May 2008, 20:23
Ermiş,Sörfçü ve Patron- Robin Sharma

Purgation
26th May 2008, 20:25
Ben de daha çok korku,cinayet,detektif,aksiyon romanlarını sevdiğim için, serisini oluşturdum; agatha christie nin serisine devam :)

Alime
26th May 2008, 20:32
Ben de daha çok korku,cinayet,detektif,aksiyon romanlarını sevdiğim için, serisini oluşturdum; agatha christie nin serisine devam :)

Agatha Cristie nin "Üçüncü Kız" romanını okudunuz mu?

chase rainbows
26th May 2008, 20:41
Ben başladım ama sınavdan sonra devam edicem.:)
The orient express'i okudum.Süperdi.

eleni_
26th May 2008, 21:23
Merhaba en son başladığım kitap

Ahmet Ümit:Beyaoğlu Rapsodisi.

Purgation
26th May 2008, 21:48

Evet, çok önceleri okudum ama hala hatırımda, bence diğerleri kadar iyi değildi.. Ben ''Ve perde indi'' ve ''Büyük Dörtler'' e bayıldım, hep bir okuyuşta bitirmiştim.. Hatta okumadıysanız, belçikalı dedektifi tanıdıktan sonra ve perde indi 'yi muhakkak okumalısınız..

Çiğdem Tunç
26th May 2008, 21:52
Türkçe olarak en son "NUTUK'U" okudum. Ancak ingilizce bir kitabı en son 9.sınıfta okumuştum. :smiley8: Çok ezik bi durum ama içimden gelmiyor zoruma gidiyor ne yapayım :D

acibadem
26th May 2008, 21:56
Türkçe olarak en son "NUTUK'U" okudum. Ancak ingilizce bir kitabı en son 9.sınıfta okumuştum. :smiley8: Çok ezik bi durum ama içimden gelmiyor zoruma gidiyor ne yapayım :D

o NUTUK bizde 92 den beri var.bir Allah'ın kulu alıp da eline kaç defa okudu bilmem :)

Tatar17
26th May 2008, 22:03
Nihat Behram'ın ilk olarak 76 yılında yayınlanan Darağacında üç fidan kitabını okuyorum,bitti sayılır.Pek fazla kitap okumayı sevmeyen biri olarak baya kısa bir sürede okudum..

Çiğdem Tunç
26th May 2008, 22:05
o NUTUK bizde 92 den beri var.bir Allah'ın kulu alıp da eline kaç defa okudu bilmem :)

Çok doğru söylüyorsunuz. Sözüm önem verenler için değildir ancak yeni nesil Atatürk İlke ve İnkılaplarından uzak, bilinçsiz, kültürüne sahip çıkamayan ve avrupa özentisi bir gençlik... Allah'dan dilerim ki Türk gençliği en kısa zamanda kendine gelir ve sorumluluklarının bilincine varır.
:smiley3:

hattie
26th May 2008, 22:12
Ben de bugünlerde Madam Bovary' yi okuyorum, çok az kaldı sanırım 2 saat sonra bitmiş olur.
Bir de bu aralar dünya edebiyatından seçmeler dersim için Aşkın Güngör'ün romanlarını ve öykülerini araştırıyorum. Aramızda okumuş olan ve yorumlarını paylaşmak isteyen birileri varsa çok sevinirim. :)

ALEEN
26th May 2008, 22:20
Çok doğru söylüyorsunuz. Sözüm önem verenler için değildir ancak yeni nesil Atatürk İlke ve İnkılaplarından uzak, bilinçsiz, kültürüne sahip çıkamayan ve avrupa özentisi bir gençlik... Allah'dan dilerim ki Türk gençliği en kısa zamanda kendine gelir ve sorumluluklarının bilincine varır.
:smiley3:

Çok haklısın arkadaşım.Umarım biz kendimize gelinceye kadar bazı şeyler için çok geç olmaz.

ozlm389
26th May 2008, 22:27
Dan Brown-Dijital Kale dün bitirdim..çok güzel bir kitp..
sonndaki şifreyi de çözdm:P

sedaozdemir
26th May 2008, 22:31
"Ateşe dönen dünya Sarıkamış" 4-5 aydır elime ara ara alıp da bitiremediğim bir kitap. Başımı kaşıyack vaktim yok

mervebakkal
26th May 2008, 23:11
atilla ilhan - fena halde leman

Türk edebiyatında cinsellikle ilgili bazı tabuların (eşcinsellik) ilk kez kaleme alındığı bir kitap . Fransız Leman Korkut'un çelişkilerle dolu hayatını anlatıyor.Olaylar şaşırtan sonlara bağlanıyor.Atilla İlhan sevenler ve hala okumayanlara tavsiye ediyorum.

sehab beyda
26th May 2008, 23:45
En son İsmet Özel'in Zor Zamanda Konuşmak isimli kitabını bitirdim.
Zor zamanda konuşmaya cesaret gösterebilmiştir.Çünkü çağımız herkesin kolay anlaşmasını sağlayan temelden yoksun.

sarach
27th May 2008, 00:23
Ben de şu ara Patasana yı okuyorum. Oldukça ilginç. Böyle bir konu beklemiyordum açıkçası. Baya da akıcı. Tavsiye ederim.

Ayrıca Dan Brown dörtlüsünü de okumanızı şiddetleöneririm.

eslao
27th May 2008, 00:26
yalnızca aptallar sekiz saat uyur

aslında insanalar uygun sartlar sglandıgında 4 saatlik uykunun yeterli oldugunu, 8 saate şartlandırılmıs oldugumuzu ve akıllı hiç bir insanın ömrünün 3te birini uyuyarak geçirmemesi gerektiğini anlatıyor, sınava hazırlanan arkadaslara faydalı olabilir

sarach
27th May 2008, 00:26
Arkadaşlar ben en son Mümin Sekman'ın "Limitsizsiniz" kitabını okudum. Bu kitabın çok reklamı yapıldı ama ben beğenmedim. Güzel bölümler var ama genel olarak kitabın dili sıkıcı geldi.

Ama size önerebileceğim harika bir kitap var. Adam Fawer'dan "Olasılıksız".
Bu kitapta ne ararsanız var, epilepsi hastası ve kumarbaz David Caine etrafında gelişen Bilimsel kuramlar, teoriler, deneyler, gizli ajanlar, heyecan... Süper!

Olasılıksızı ben de okudum. Hafif gerilim sevenler okusun bence. İlginç olaylar zinciri.

Mervek
27th May 2008, 02:31
şimdi bitirdim... siyah kan... mükemmeldi :) polisiye-gerilim sevenler mutlaka okusun.. :)

runningblind
27th May 2008, 13:13
En son Jack London'ın Demir Ökçesini okudum.Gerçekten farklı ve aydınlatıcı bir kitap.Tavsiye ederim arkadaşlar.

poika-
27th May 2008, 13:17
En son Dostoveyski (umarım doğru yazdım) in Kumarbaz'ını okudum :)

Fena değildi :)

En son Recaizade Mahmut Ekrem 'den Araba Sevdası'nı okuyordum , ama yarım kaldı , kitap güzel görünüyor,bir kısmını okuyabildim.

begonvil
27th May 2008, 13:26
3. kez '' Angela's Ashes "
FRANK McCOURT

Bu kitabın devamı olan 'Tis de çok güzel,okumadıysanız öneririm.

Saposcat
27th May 2008, 13:45
David R. Olson'ın The World on Paper: The Conceptual and Cognitive Implications of Writing and Readingi.

Gerçekten güzel ve aydınlatıcı bir kitaptır. Yazım ile basım insan bilincini nasıl tadil ettiğinden bahsediyor.

begonvil
27th May 2008, 13:58
Ben en son Jhumpa Lahiri'nin Interpreter of Maladies adlı öykü kitabını okudum. Sevdiğim yazarlara yeni birini daha eklediğim için mutlu oldum. Öyküler karakterlerin duygularını çok güzel anlatıyor. Aslında öyküden çok roman sevdiğim halde bu kitabı tekrar okumak isterim.

MehmetMamger
27th May 2008, 14:07
En son TÜRKÇE SEVMEK (http://www.dogankitap.com/kitap.asp?id=719) adlı kitabı okudum. Aslında hala okuyorum, 3 haftalık bir ara vermek zorunda kaldım. Karşı kültürü tanımak için oldukça güzel bir olanak sağlıyor.

PS: For Saposcat or whom it may concern, you can achieve some good information about the original book in THIS SITE (http://www.expatharem.com/). An interview made with the authors is also available there in a video form.

Alime
27th May 2008, 15:02
Arkadaşlar "50 Great Short Stories" kitabını da öneririm. (edited by Milton Crane) Okuması zevkli oluyor, hemen sonuca bağlanıyor :)
Sizin önerebileceğiniz güzel İngilizce kitaplar var mı?

Kazalanka
2nd June 2008, 05:26
Drôles de rencontres en Amérique