Tam Sürüm Bilgini Göster : Askerlik su asamada bir problemmi?

Aymaz
4th August 2007, 18:25
Gecen gün üniversitelerin web sitelerinde kayit icin gerekli evraklara bakarken 1985 ve üzeri dogumlu erkek ögrenciler askerlik subesince "okuyabilir" belgesi verilmesi gerektigi yaziyordu..
Ben 85 dogumluyum..Bu belgeyi almak Insaallah sorun olmaz..
Bilgisi olan hocalarim veya arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim..

Muttalipisidan
4th August 2007, 18:35
yok hiç bir sıkıntı olmaz üniversitede okuduğun sürece askerlik sorun askerlik sorun olmaz

Dj_YuSuF
4th August 2007, 18:35
Gecen gün üniversitelerin web sitelerinde kayit icin gerekli evraklara bakarken 1985 ve üzeri dogumlu erkek ögrenciler askerlik subesince "okuyabilir" belgesi verilmesi gerektigi yaziyordu..

Herhangi bir üniversiteyi yerleştirildiğinizi kanıtlayan bir belgeyi (Öss Yerleştirme Sonuç Belgesi gibi) beraberinizde götürüp, üniversite kaydından sonra da okuldan onaylı öğrencimizdir belgesini götürürseniz bir sorun kalacağını sanmıyorum.

Aymaz
4th August 2007, 18:46
Insaallah dediginiz gibi olur, ama simdi de o is kafama takildi..

Muttalipisidan
4th August 2007, 18:47
Insaallah dediginiz gibi olur, ama simdi de o is kafama takildi..

yok o konuda sıkıntın olmasın olsa bende sıkıntı olurdu ben tecil ettirdim gittim

MehmetMamger
4th August 2007, 19:49
Endişen olmasın, kimse seni zorla askere götürmeyecek. Yani kısa zaman içinde bir savaşa falan girmiyorsak tabii ki. :)

Aymaz
4th August 2007, 19:51
Endişen olmasın, kimse seni zorla askere götürmeyecek. Yani kısa zaman içinde bir savaşa falan girmiyorsak tabii ki. :)

SAVAS'SIZ BIR DÜNYA ISTIYORUZ...:)

QingEyes
4th August 2007, 21:45
Standart prosedürdür.Askerlik şubesinden aldıgınız kagıtla üniversiteye kaydınız yapılır ve daha sonraki senelerde ( ögrenimiz boyunca ) üniversite tecil işlemlerini kendi yapar..

mahmer
5th August 2007, 05:04
Aynı sorun bendede var.Üstelik ben 2 yıllık bir bölümden mezun oldum

Artcı
5th August 2007, 11:51

bu basit birşey, endişelenmeyin kayıt yaptırdıktan sonra öğrenci belgesini götürürsünüz olur biter. Bu sizin doğal hakkınız üstelik benim durumum sizinkinden daha vahim, yüksek lisans yaptım ve tecil hakkımı doldurduğum için tekrar tecil yapamıyorum. Ve 1.5 yıldır raporlarla idare ediyorum 3 aydan 3 aya celb günleri rapor alıyorum ve bidahaki celb gününe kadar idare ediyorum ki üds yada kpds den 50 alıp doktoraya başlayabileyim ama işte ne 50 alabiliyorum, ne doktoraya başlayabiliyorum ne de askere gidebiliyorum yani işte benim durumumda olupta kilitlenenler var o yüzden senin durumun çok kolay.

Aymaz
5th August 2007, 12:01
bu basit birşey, endişelenmeyin kayıt yaptırdıktan sonra öğrenci belgesini götürürsünüz olur biter. Bu sizin doğal hakkınız üstelik benim durumum sizinkinden daha vahim, yüksek lisans yaptım ve tecil hakkımı doldurduğum için tekrar tecil yapamıyorum. Ve 1.5 yıldır raporlarla idare ediyorum 3 aydan 3 aya celb günleri rapor alıyorum ve bidahaki celb gününe kadar idare ediyorum ki üds yada kpds den 50 alıp doktoraya başlayabileyim ama işte ne 50 alabiliyorum, ne doktoraya başlayabiliyorum ne de askere gidebiliyorum yani işte benim durumumda olupta kilitlenenler var o yüzden senin durumun çok kolay.

Allah yardimcin olsun...