Tam Sürüm Bilgini Göster : sorum olacak?
tuğbaUS 3rd August 2007, 17:24 there isn't any coffee.Do you want me to make _
a)some
b)a lot of
c)a few
cümlenin en sonuna hangisi gelir neden?
a few sayılabilen olduğu için olmaz bunu eledim
DarkMessiah 3rd August 2007, 17:28 Some gelir diye düşünüyorum. Sorularda da "some" kullanılabilir. Özellikle bu çay, kahve vb.. içeceklerse..
Want some coffé?
Want some tea?
Want some money?
tuğbaUS 3rd August 2007, 17:30 tamam sağol
Saadet Çadır 3rd August 2007, 17:31 there isn't any coffee.Do you want me to make _
a)some
b)a lot of
c)a few
a lot / lots tek başlarına kullanılabilirler ancak OF ile kullanılmışlarsa takiplerinde isim almaları gerekir.:))
Cvplar?:))
A:Is there much milk?
B:Yes, there is _______. a-a lot b- a lot of
C:Yes,there is ______ milk. a-a lot b- a lot of
DarkMessiah 3rd August 2007, 17:34 a lot / lots tek başlarına kullanılabilirler ancak OF ile kullanılmışlarsa takiplerinde isim almaları gerekir.:))
Cvplar?:))
A:Is there much milk?
B:Yes, there is _______. a-a lot b- a lot of
C:Yes,there is ______ milk. a-a lot b- a lot of
Dönüşünüz çok iyi oldu efendim. :)
pretty136 3rd August 2007, 17:36 tabıkıde some olur
hiç kahve varmı dıye soruyorsun bıraz bana yaparmısın dıceksın ok
serdarende 3rd August 2007, 17:36 there isn't any coffee.Do you want me to make _
a)some
b)a lot of
c)a few
birşey ikram ederken veya sunarken soruda "some" diyebiliriz.
dirty_hary 3rd August 2007, 17:37 there isn't any coffee.Do you want me to make _
a)some
b)a lot of
c)a few
cevap b)some dır.a few sayılabilen cogul nesneler ıcın az ama yeterli demektır.a lot of sayılabılen cogul ve sayılamayan nesnelerle kullanılabilir.soru cumlelerınde onerı yapılırken genellikle ''some'' kullanılır.bu nedenle dogru cevap some olur diye dusunuyorum...
tuğbaUS 3rd August 2007, 18:14 The students did - work in class yesterday.
a)a lot of
b)many
c)a few
They did - exercises in their books,and then they wrote stories.
a)much
b)some
c)any
bunlarda ne olacak?
time da ne ne kullanıyoruz some mı?
dirty_hary 3rd August 2007, 18:24 The students did - work in class yesterday.
a)a lot of
b)many
c)a few
a)much
b)some
c)any
bunlarda ne olacak?
1.soru... work sayılamayan (uncountable)bir isim oldugundan a lot of olacak.
2.soru...some exercises olacak.much sayılamayan nesnelerle olumsuz ve soru cumlelerınde kullanılır.any de aynı sekılde olumsuz ve soru cumlelerınde kullanılır.
tuğbaUS 3rd August 2007, 18:26 2. soruda much da sayılamayanlarda kullanılıyor
DarkMessiah 3rd August 2007, 18:28 The students did - work in class yesterday.
a)a lot of
b)many
c)a few
a)much
b)some
c)any
bunlarda ne olacak?
1-It's me hocamın da belirttiği gibi "a lot of" kendinden sonra sayılabilen ya da sayılamayan isim alıyor. Work sayılamayan bir isim olduğu için many ve a few oraya uymuyor. Yani cevap A lot of.
2-Burda da Some en uygunu. O da sayılabilen veya sayılamayan isimlerle kullanılabiliyor. Much sayılamayanlar için kullanılıyor ve Any çoğunlukla olumsuz cümlelerde kullanılıyor ve burada anlam bozukluğuna sebep oluyor.
dirty_hary 3rd August 2007, 18:31 2. soruda much da sayılamayanlarda kullanılıyor
evet much da sayılamaynlarla kullanılıyor.fakat hem benım bıldıgım kadarıyla hemde elımdekı kaynaklara dayanarak much genellıkle soru cumlelerınde ve olumsuz cumlelerde kullanılır.
DarkMessiah 3rd August 2007, 18:40 evet much da sayılamaynlarla kullanılıyor.fakat hem benım bıldıgım kadarıyla hemde elımdekı kaynaklara dayanarak much genellıkle soru cumlelerınde ve olumsuz cumlelerde kullanılır.
Evet soru ve olumsuz cümleler ile birlikte bir de hoşnut olmadığımız durumlarda kullanılabilir.
I've so much work to do.
Yurtik 3rd August 2007, 23:18 bide öğretmenimiz a lot of un çok fazla aşırı bir oda dolusu derecesi verdiğini sölemişti bunun içinde eleyebilirsin....
KemalKasap 3rd August 2007, 23:23 The students did - work in class yesterday.
a)a lot of
b)some
Eritmen 4th August 2007, 10:45 Öğrencilerimize "some" olumlu cümlelerde , "any" olumsuz ve sorularda kullanılır diye öğretiriz ama sizin sorunuzda olduğu gibi "some" ın soru cümlelerinde kullanımı da mevcuttur.
"Some" soru cümlelerinde karşı taraftan olumlu yanıt beklediğimizi ifade eder.
Have you got any money ? (Burada kişinin parası olup olmadığından emin değiliz )
Have you got some money ? (Burada kişinin paraya sahip olduğunu biliyoruz )
Would you like some cake ? (Bu şekilde sorduğumuzda karşı taraftan "evet" yanıtını bekleriz yani gizliden gizliye bir ısrar vardır)
tuğbaUS 17th August 2007, 12:48 bi sorum daha var:)
- Do you know how to spell 'Massachusetts'?
I think so.You spell it with four s's and two t's,don't you?
-Yes.That's right
buradaki s's ve t's ne anlama geliyor?
|