Tam Sürüm Bilgini Göster : mulakat soruları

seize the day
3rd August 2007, 17:15
arkadaslar yuksek lısans mulakatları ile iggili bilgisi olan varmı acaba? ozellikle mersin uni. dilbilimi bolumu icin simdiden tesekkurler

damlasav
3rd August 2007, 17:21
arkadaslar yuksek lısans mulakatları ile iggili bilgisi olan varmı acaba? ozellikle mersin uni. dilbilimi bolumu icin simdiden tesekkurler

Açıkçası dil bilimi ile ilgili hiç bir fikrim yok ama belki u sana yardımcı olabilir. Ben Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisansına başvurduğumda Yönetimin babalarından Max Weber, Taylor vb bilim adamlarının kuramlarından sorular sormuşlardı.

Son soruları da güncel ve yoruma çok açık olan bir soruydu.

Dilbiliminde de yine bu tarz sorular olur herhalde. Gerçi ho bölümün bölüm başkanıyla alakalı gibi bir şey.

Keşke daha çok şey bilsem:) üzgünüm

Shakti
3rd August 2007, 17:26
ben erciyes üniversitesi hakkında bişeyler söyleyebilirim o da dil bilimi değil.. ben mulakata girdiğimde zaten LES , KPDS ve ortalamalar hesaplanıp sıraya göre alındık. çok fazla olduğumuz için beşer beşer alındık. ben ilk beşteydim o yüzden şanslıydım sanırım. bize çok basit bi iki şey sordular zaten kendi hocalarımızdı.. diğer gruplara dha ayrıntılı sordular, teker teker tahtaya kaldırdılar.. aynı sistemse eğer kpds les ve ortalaman umarım yüksektir ve sende iki adım önde başlarsın

başarılar dilerim..

seize the day
3rd August 2007, 17:37
les ve kpds puanlarım ve ortalamam ii yalnız sorun su ki ben hacettepe ing. dili ve edb. mezunuyum dolayısıyla kendi okulum ve bolumum dısına cıkmıs oluyorum ki bu da beni tedirgin ediyor dilbilimi ile ilgili yararlı siteler bilen varsa lutfen yollasn

MehmetDEU
3rd August 2007, 20:21
İlgili program çok geniş kapsamlı olduğu ve bu hususta kaynaklar derya deniz olduğu için elbette malumat da bir yere kadar. Ama en basitinden learning L1 vs. L2 vb. konular, Krashen, Chomsky ile ilgili teoriler gibi sorular mülakatların vazgeçilmezidir. Ama İngilizce öğretmenliği y.lis. soruları olsaydı, işin içine methodology de büyük oranda dahil olurdu. Bol şans size.