Tam Sürüm Bilgini Göster : paragraph question

Exorcise
2nd August 2007, 23:57
http://www.kpds.org/okuma/paragraf_test_1.asp bunu çözebilir miyiz iyi olcagını düşündüm 3üncü ve 4üncü soruya bakabilir miyiz ben 4.soruya e demiştim ama yanlışmış emindim hatta

serdarende
3rd August 2007, 09:22
Ben 4. soruya C dedim.

c) Some animals are more resistant and enduring to heavy whether conditions in contrast with others : Bunu parçadaki "The animals that live in temperate grasslands have adapted to the dry , windy conditions." cümlesinden çıkarabiliriz. Bazı hayvanlar daha dayanıklıdır çünkü hava koşullarına adapte olmuşlardır.

A olmaz : bir otlak türünün diğerinden daha fazla hayvan türü barındırdığına dair bir cümle paragrafta yok.

B olmaz : çünkü parçada "many grasslands are coated with flowers" cümlesi var ama B şıkkında " all the grasslands are covered with flowers" cümlesini görüyoruz ve bu yanlış.Hepsi değil birçoğu çiçeklerle kaplanıyor.

D olmaz : Bu şıkta kuzeyin bitki örtüsü bakımından daha zengin olduğu yazılı. Bu da yanlış.Tam tersi olması lazım.Güney daha fazla yağış aldığı için otlar daha uzun ve gür.

E olmaz : Kuzey yarımküredekilerin tarım alanına çevrilmiş olduğu doğru fakat güney yarımküreyle ilgili böyle bir bilgi yok.

ben soruyu okurken senin B şıkkını işaretlediğini düşündüm ama yanılmışım.B daha yanıltıcı.

Exorcise
3rd August 2007, 13:50
paragrafta kuzey yarımküre diye belirtmemiş ki göremedim

serdarende
3rd August 2007, 13:53
Alttan beşinci satırda " Much of the North American ....." diye başlayan bir cümle var.Doğrudan Kuzey yarımküre denmemiş ama bunu dolaylı yoldan çıkarabiliriz çünkü Kuzey Amerika Kuzey yarımkürededir.

Exorcise
3rd August 2007, 19:14
ben 4.soru için üstten 2.satırdaki much of these land have been turned into farms a bakmıştım o cümleyide hiç okumamıştım farms la agriculture areas ı aynı kefeye koymuştum :) teşekürler bi de 3.soruya bakabilir misin

serdarende
3rd August 2007, 19:53
3. soru da B olacak.

b) Due to the more precipitation they get,grasses grow higher in tropical grasslands than in temperate ones.

4. satırda " There are two different kinds of....." diye başlayan bir cümle var.Bu cümlenin hemen sonrasında "Grasslands in the southern hemisphere..." diye başlayan cümle güney yarımküredekilerin daha çok yağış aldığını ve bu yüzden otların daha uzun olduğu anlatılıyor.

Bunun dışında da paragraf botunca kuzey ve güney arasında belirgin bir farktan söz edilmiyor.