sakin44
9th July 2006, 11:37
Mary: What's in that bottle?
Paul: Sulphuric acid.
Mary:_______
Paul: Yes, I'm sorry. I'll do it straight away.
a) Do you know all that dangerous substances have to be properly labelled?
b) Do you mind if I use some of it in my experiment?
c) Do you know where all the acids and other dangerous substances are kept?
d) Then what is it doing there?
e) You haven't been burned, have you?
MehmetMamger
9th July 2006, 12:10
Hafızam beni yanıltmıyorsa A seçeneği "Don't you know all that dangerous substances have to be properly labelled?" olacaktı.
Mary: Şişedeki ne?
Paul:Sülfürik asit
Mary: ----
Paul: Evet, kusura bakma. Hemen yapacağım.
A) Bütün tehlikeli maddelerin adam gibi etiketlenmesi gerektiğini bilmiyor musun? [Doğru cevap. Diyaloğun ilk cümlesindeki "o da ne kardeşim havası şişedekini ne olduğunu belirtecek bir etiketin olmadığının da göstergesi]
Bu soruda daha çok insanlar C seçeneğinde kalıyor. Ama orada kişi "Asit ve diğer tehlikeli maddelern nerede tutulduğunu biliyor musun?" diye bir soru sormuş. Kişi evet diyebilir ama "üzgünüm, hemen yaparım/yapacağım" diye devam edemez. Zaten cümlede bir istek söz konusu değil.
SaitHoca
9th July 2006, 12:32
evet sorunun orijinali böyle olmamalı. "A" tabi ki mantıklı ama "Don't" diye başlamalı. Gerçi OSYM ne kadar güvenilir o da tartışılır ya:)
I will do it = I will label label them properly" ye refer ediyor.
sakin44
9th July 2006, 12:48
evet hocam aynı hataya ben de düştüm dağru cevap A kontrol ettim soru Don't ile başlıyor. I'm so sorry.
SaitHoca
9th July 2006, 12:55
evet hocam aynı hataya ben de düştüm dağru cevap A kontrol ettim soru Don't ile başlıyor. I'm so sorry.
sevgili sakin44,
bu sitedeki hocaların gözünden kolay kolay bir şey kaçmaz walla. ona göre soruları yazarken watch out please!