Loyalty
1st August 2006, 16:41
Everybody is unhappy with the youngsters. Because they ........ constantly parties until the early hours of the morning.
A) are having
B) have
C) have had
D) had had
E) have been having
Kaynak: Ben:D:icon_wave:
Doğru yapana ve iyi açıklayana benden rep;)
Yahya Hoca
1st August 2006, 16:45
Ben A şıkkı doğru derdim.
Sebep olarak ta; hoşnut olmadığımız durumları ya da şikayetçi olduğumuz durumları anlatırken "present continuous" kullanırız.
Loyalty
1st August 2006, 17:01
Ben A şıkkı doğru derdim.
Sebep olarak ta; hoşnut olmadığımız durumları ya da şikayetçi olduğumuz durumları anlatırken "present continuous" kullanırız.
Evet hocam sizin de açıkladığınız gibi hoşnut olmadığımız bir durum söz konusuysa "Present Continuous" kullanırız. Dolayısıyla cevap A: Are having
Repinizi yolladım. Ama keşke ilk siz açıklamasaydınız:cry:
Hatırlatmak istedim:D:icon_wave:
Yahya Hoca
1st August 2006, 17:05
Ben de 3-4 gündür forumda yoktum. Elimden geldiğince her tarafa cevap yazmaya çalıştığımdan dolayı biraz erken davrandım herhalde.
Gymnopédies
1st August 2006, 17:24
Evet hocam sizin de açıkladığınız gibi hoşnut olmadığımız bir durum söz konusuysa "Present Continuous" kullanırız. Dolayısıyla cevap A: Are having
Repinizi yolladım. Ama keşke ilk siz açıklamasaydınız:cry:
Hatırlatmak istedim:D:icon_wave:
Hocam biraz bekleseydiniz biz de cevap verirdik.Bir iki kelime söyleyim bari.Soruda "constantly" kelimesi cevabı ele veriyor.:)
Yahya Hoca
1st August 2006, 17:26
Hocam biraz bekleseydiniz biz de cevap verirdik.Bir iki kelime söyleyim bari.Soruda "constantly" kelimesi cevabı ele veriyor.:)
el-insaf gökhan. 40 dakikadır soru foruma atılmış. cevap vermemiş olsam şimdi kaybolup gitmişti belki de..:D :D
Gymnopédies
1st August 2006, 17:29
el-insaf gökhan. 40 dakikadır soru foruma atılmış. cevap vermemiş olsam şimdi kaybolup gitmişti belki de..:D :D
Kusura bakmayın hocam,foruma az evvel girdiğim için farketmemişim.:)
réguler
1st August 2006, 17:37
yalnız constantly zarfının cümlede are constantly having şeklinde olması gerekmez mi?
Loyalty
1st August 2006, 17:39
yalnız constantly zarfının cümlede are constantly having şeklinde olması gerekmez mi?
Haklısınız hocam o gözden kaçmış:D
Fatih Hoca
1st August 2006, 17:41
Constantly bu haliyle de kulllanılabiliyor hocalarım . Yanlış sayılmaz yani...
BBurak
1st August 2006, 18:12
aaa hocam şikayet ederken kullanıyoruz continous u aynı zamanda...,hocam birde always le kullanılıyodu