Tam Sürüm Bilgini Göster : Aciiiill Yardim Tecihlere Az Kaldi:(:(

tiye_35
31st July 2007, 14:39
hepniize selam.ben yds öğrencisiym,ek-li derecem 112 eksiz 229.Ya ben şimdiye kadar hep odtü-ingilizce öğretmenliği düşünüodum mezun o9lduktan sora kendimi geliştirip özel sektöre atlamayı planlıyodum.Ama hocalarımla konuştuğumda onlar bana öğretmenlik okuyup özel sektöre atlamamın çok zor olduğunu söylediler.Onun yerine bana hacettepe-müt okumamı tavsiye ettiler.Ama odtüde de okumak benim en büyük hayalimdi.Gerçekten odtü-ingilizce öğretmenliği bitirip de özel sektörde iş bulmak çok mu zor?Lütfen yardımcı olun tercihlerin bitmesine az kaldı ve benim kafamı çok karıştırdılar:(Yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden çok teşekkürler...

Muttalipisidan
31st July 2007, 14:48
yoo kendini geliştirirsen hiçde zor olmaz

IcySeden
31st July 2007, 15:06
şimdi ona bakarsak bana da dil edebiyattan mezun olanlar öğretmenlik yapacaksan direkt öğretmenliğe git formasyonla uğraşma diyorlar.bazı yerlerin 2.öğretimi falan tutuyor.ama öğretmenlik benim okuyacağım bi bölüm değil , öğretmenlikten mezun olunca da çevirmenlik yapabilirsin diyorlar.dil edebiyattan mezun olunca öğretmenlik dışında alanı yok , vs. yani tercümanlık hariç tüm meslekler için özel sektörde bi belirsizlik var ama bu biraz da yüksek lisansa,4 sene içinde yaptığın şeylere bakıyor diye düşünüyorum.sadece okuduğumuz derslerle yetinirsek yeterli bilgi sahibi olmadığımız için kapıların açılmaması normal olur.
benim de aklım karışık ama bu bölümü seçtiğimize göre bu riskleri göze almalıyız.

Vladimir
31st July 2007, 15:18
bunu bir arkadaşıma da söylemiştim, öğretmen liselisiniz o kadar ders gördünüz. bence işe yarasın.

artı odtü gibi bir üniversite (her türlü imkanıyla) önünüzde duruyorken hacettepe'yi düşünmeyin bile.

Carmenta
31st July 2007, 16:10
ya bu kişinin kendisine kalmış bir şey.. eğer sen kendini geliştirirsen Odtü derim tabiki..
kendini dinle hangisini daha çok istiyorsan.....

tiye_35
31st July 2007, 22:40
o zaman tabi ki odtü yaa..teşekkürler hepinize yorumlarınız için.hayırlısı olsun artık ne diyim..

serenen
1st August 2007, 15:54
nie özel sektöre bu kadar taktın ki bence devlet lisesinde ing. öğr. olmak süper..istediğin üniversiteye gitmelisin bunu öneririm..ayrıca ing öğretmeni olunca devlette çalışmak zorunda diilsin..özel okullar snavına girip kolejlerde öğretmenlik yaparsın....tercümanları da sollarsın....