annakarenina
30th July 2007, 18:30
BU SENE TERCİHİNE FRANSZCA YAZANLAR YADA YAZMAK İSTEYENLER.....NEDEN fransızcayı seçtiğimizi yazıp kararsız kalan arkadaşlarımza yardımcı olalım ve böylece birbirimze de destek olmuş,aydınlatmış oluruz duyduklarımızı buraya yazalım; kısa zamanda TERCİH ZAMANI BİTMEDENNNNN.......ÇÇÇOOOOOOOOOOKKK TEŞEKKÜR EDERİM.BENCE ÇOK FAYDASI OLUCAKKK
...м£®ω£...
31st July 2007, 00:52
vala ben bu sene tercih etmicem çünkü geçen sene tercih etmiş bulundum:)nedenine gelince zor bi dil ve zor olan herşey çekicidir;)ama tabi altından kalkmayı becerirsen aksi taktirde o sizi ezer haberinis olsun;)
Miss
31st July 2007, 03:02
çok güzel düşünmüşsün... çok güzel bir başlık... inşallah faydası olur...
mahmer
1st August 2007, 19:45
Fransızca tercih etmedim.Edmeyi$imin en büyük sebebi Türkiye ve Fransa arasındaki ili$kiler,pek öyle geli$mi$ değil.Hatta Fransada bariz bir Türkiye kar$ıtlığı var diyebiliriz.Bunun dı$ında Fransızca İngilizce ve Almancadan sonra en çok bilinen dil.Hemen hemen bütün üniversitelerde Fransız dili ve edebiyatı yada öğretmenliği bölümleri var.Her yıl burdan mezun olanları dü$ünürsek gereksiz bir tercih olarak nitelendirebiliriz.
Miss
1st August 2007, 21:14
Fransızca tercih etmedim.Edmeyi$imin en büyük sebebi Türkiye ve Fransa arasındaki ili$kiler,pek öyle geli$mi$ değil.Hatta Fransada bariz bir Türkiye kar$ıtlığı var diyebiliriz.Bunun dı$ında Fransızca İngilizce ve Almancadan sonra en çok bilinen dil.Hemen hemen bütün üniversitelerde Fransız dili ve edebiyatı yada öğretmenliği bölümleri var.Her yıl burdan mezun olanları dü$ünürsek gereksiz bir tercih olarak nitelendirebiliriz.
yanılıyorsam beni düzeltin ama fransada müslümanlığa karşı bir karşıtlık var türkler arada kaynıyor... adamlara bazen hak veriyorum orada namuslu yaşayanlarda var ama pilik işler yapanlarda genelde onların sömürgelerinden gelen insanlar yüzünden fransızlar rahatsız kendi adamlar çocukta üretmiyor fransada yaşayan azınlıklar hızla artıyor o yüzden onlarda normal olarak istemiyorlar girsin türkiye ab'ye.. fransızları geç avrupadan hangi devlet bizi seviyorki... birebirde fark ediyor ama onların içinde de var iyisi kötüsü..
mahmer
2nd August 2007, 15:20
Hangi devlet bizi seviyor ki....Olayına hiç katılmadım bir sürü danimarkalı,alman,isveçli arkadaşım oldu samimi olduğum.Ha onların içindede radikalları oldu filan.Lakin Fransada durum farklı Fransızlar kendilerinden olmayan hiç bir $eyi sevmezler.Sadece müslümanları filan değil ingilizleri,polonyalılar...vs.Birde Fransızlara hak veririm demi$sinde $unu merak ettim acaba ordaki azınlıkların nasıl $artlarda ya$adığını biliyor musun?Çocukların okullara geri zekalı diye alınmadığını duydun mu?
__6630__
6th February 2008, 19:46
Arkadaşlar bende fransızca seçmek istiyorum.Şu anda lise 3. sınıfta ingilizce eğitimi görüyorum.Ben eğer seçebilirsem bu dile aşık olduğum için seçeceğim.Ama benim durumumda bu imkansız gözüküyor.
Ketur
6th February 2008, 21:03
benim secme gibi bi luksum yok o yuzden fransizca zevkli ve zor,konusmasi cok guzel(mis)
vasseile
6th February 2008, 21:28
Hangi devlet bizi seviyor ki....Olayına hiç katılmadım bir sürü danimarkalı,alman,isveçli arkadaşım oldu samimi olduğum.Ha onların içindede radikalları oldu filan.Lakin Fransada durum farklı Fransızlar kendilerinden olmayan hiç bir $eyi sevmezler.Sadece müslümanları filan değil ingilizleri,polonyalılar...vs.Birde Fransızlara hak veririm demi$sinde $unu merak ettim acaba ordaki azınlıkların nasıl $artlarda ya$adığını biliyor musun?Çocukların okullara geri zekalı diye alınmadığını duydun mu?
Aynı şey türkiye de yok mu.türkiyede azınlıklar ne şartlarda yaşıyo:),Ben fransızları haklı buluyorum..