Tam Sürüm Bilgini Göster : Neden ikinci bir dil ve hangi dil?

MHUNDURSUN
29th July 2007, 22:49
Neden ikinci bir dil öğrenmelisiniz?

---Bugünün ve geleceğin global ekonomisinde etkili bir şekilde rekabet edebilmek için
---İş bulma şansınızı ve maaş miktarınızı artırmak için
---Kültürler arası ilişkiler ve başka dünyaları anlayabilmek için
---İngilizce kelime bilginizi ve dile hakimiyet gücünüzü artırmak için
---Kritik ve üretken düşünme kaabiliyetinizi artırmak için
---Yurtdışında seyahat ve eğitim imkanlarınıza zemin hazırlamak için
---Yabancı edebiyat eserlerini ve müzik ustalarını, filmleri orijinal dillerinde anlayabilmek için
---Üniversiteye kabul edilme yeterliliklerinden birini yerine getirmek için Ve çok beylik bir cümleyle başka bir dil ve kültürü öğrenmek, ilk olarak (ve sizin de istek sıranıza uygun olarak) kariyerinizi zenginleştirecek, ufkunuzu genişletecek ve hayatınıza zenginlik katacaktır.

Peki hangi dil?

Fransızca, Almanca veya İspanyolca

Aşağıda her bir dilin kelime dağarcığı, grameri ve telaffuzu açısından zorluk dereceleri gösterilmektedir.

Kelime Dağarcığı Olarak

FRANSIZCA

Daha az zor, kelimelerin çoğu İngilizce'yle benzerlik gösterir

ALMANCA

Daha az zor, kelimelerin çoğu İngilizce'ye benzer

İSPANYOLCA

Daha zordur, Endülüs Emevilerinden kalan Arapça etkisinden dolayı kelimelerin pek azı İngilizce'yle benzerlik gösterir

Gramer

FRANSIZCA

Özellikle geçmiş zaman ve dilek kiplerine bağlı olarak daha az zor denebilir

ALMANCA

İsimler ve sıfatlara bakılarak daha zor olduğu söylenebilir

İSPANYOLCA

Geçmiş zaman ve dilek kiplerine bakılarak daha zor olduğu söylenebilir. Bir de "olmak - to be" fiili için iki ayrı fiil bulunur

Telaffuz

FRANSIZCA

Daha zor; kuralların yanında hayli istisna sözkonusudur, bazı sesler Türkçe'de de İngilizce'de de yer almazlar

ALMANCA

Bazı kısımları zordur, yazıldığı gibi okunur, bazı Almanca sesler İngilizce'de yoktur

İSPANYOLCA

Daha az zordur, daha çok fonetiktir. İngilizce'de yer almayan pek az ses İspanyolca'da bulunmaktadır.

Bir dili seçme ya da seçmeme konusunda zorluk derecesinin dışında nedenler olmalıdır. Dil öğrenenen kişiler, ilgi alanlarına giren, kültürel, iş hayatı ve eğitimi amaçlarına uyan dillerde daha başarılı olurlar.

Fransızca neden öğrenilir?

Beş kıtada 43 ülkede 200 milyondan fazla insan tarafından konuşulur
Mutfak kültürünün, modanın, kişisel otomobil ürünlerinin, mimari, sanat, tiyatro ve dansın uluslar arası dilidir
Birleşmiş Milletler'in resmi ve hali hazırda kullanılan dilidir
İnternet'in ikinci dilidir
Dünyanın en geniş ticari bloklarından olan Avrupa Birliği'nin resmi dilidir
Kanada'da İngilizce ile birlikte ikinci dil olarak kullanılır
25'ten fazla Afrika ülkesinde ticaret ve iş hayatının resmi dilidir
Bütün İngilizce kelimelerin neredeyse yarısı (%40-50)si Fransızca'dan gelir
Dünya genelinde İspanyolca ve Almanca'ya göre daha fazla anlaşılır bir dildir
Fransa dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisidir
AŞAĞIDAKİ ALANLARA İLİŞKİN KARİYER HEDEFLERİ OLANLAR İÇİN FRANSIZCA İDEALDİR:
Güzel sanatlar, mimarlık, sinema, mutfak kültürü, inşaat mühendisliği, dans, uluslar arası ilişkiler, moda, linguistik, edebiyat, tıp, müzik, felsefe, ilahiyat, bilim, uzay/hava bilimleri, telekomunikasyon ve tiyatro.

Neden Almanca öğrenmelisiniz?

Avrupa'da yaygın olarak konuşulan bir dildir. Almanca, Avusturya, Lihtenştayn ve İsviçre'nin resmi dilidir ve Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Rusya, Belçika ve Lüksemburg'ta da yaygın olarak konuşulmaktadır.
Avrupa Birliği'nin anahtar dilidir, merkezi ve doğu Avrupa pazarlarında kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır.
Almanya ABD'nin en büyük Avrupalı ticari partneridir
Avrupa, Rusya, ve Asyanın bir bölümünde, bilimsel ve ticari alanlarda yaygın olarak kullanılan bir dildir.
Fransızca ve İspanyolca'ya göre köken itibariyle Germanik bir dil olan İngilizce'ye daha yakındır.
Almanca konuşulan Avrupa ülkeleri ABD'li turistler için popüler turizm merkezlerindendir.
60 milyondan fazla ABD vatandaşı köken olarak Alman kültürüne aittir.
Almanca aşağıdaki sahalarda kariyer hedefleyenler için idealdir:Astronomi, sanat tarihi, biyokimya, biyomedikal fizik, botanik, kimya, dizayn, mühendislik, film çalışmaları, genetik,linguistik, bilimsel metodoloji ve mantık, moleküler biyoloji, müzik, yakın doğu çalışmaları, felsefe, fizik, psikoloji, ilahiyat ve zooloji

Neden İspanyolca Öğrenmelisiniz?

İspanya'nın, ABD vatandaşlarının pek çoğunuyla birlikte Orta ve Güney Amerika ülkelerinin yaygın olarak kullanılan dilidir
Dünya genelinde 21 ülkede ve beş kıtada yüz milyonlarca insan İspanyolca kullanmaktadır
Dünyada 300 milyon insan tarafından kullanılan beşinci yaygın dildir
ABD nüfusunun yüzde onuna tekabül eden 17.5 milyon kişi İspanyolca konuşmaktadır
2020 yılı itibariyle, ABD vatandaşlarından 51 milyonunun İspanyolca konuşması beklenmektedir. Özellikle kuzey batı bölgelerinde yaşayan insanların
Dünyada sakinleri ispanyolca konuşan dördüncü büyük şehir Los Angeles'tir.
Meksika ve Güney Amerika'yı gezmeyi düşünenlerin İspanyolca bilmeleri büyük kolaylıklar sağlayacaktır
ABD'de okumayı ya da yaşamayı düşünen ve bunun için Kaliforniya, Nevada, Southwest, Florida ve New York gibi İsponyolca konuşan nüfusun yoğun olduğu yerleri seçenlerin İspanyolca bilmeleri işlerini büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.

İSPANYOLCA BİLMEK AŞAĞIDAKİ SAHALARDA KARİYER HEDEFLEYENLER İÇİN UYGUNDUR:

Ziraat, bankacılık, işletme, iletişim, inşaat, kriminoloji, acil yardım servisleri, gazetecilik, tıp, öğretmenlik, seyahat endüstrisi

Yukarıda mercek altına aldığımız dillerden herhangi birisine hakimiyetiniz aşağıdaki sahalarda kariyer yapmanızın yolunu açar:
Güzel sanatlar, mütercimlik, bankacılık, gazetecilik, ticari danışmanlık, kütüphanecilik, tıp araştırmaları, diplomasi, optik, eğitimsel yazılımlar, yayıncılık, mühendislik, güvenlik donanımları, moda, spor yayıncılığı, finansal servisler, öğretmenlik, kamu sektörü, telekomünikasyon, insan kaynakları, bilişim teknolojisi, seyahat ve turizm endüstrisi.

MHUNDURSUN
29th July 2007, 23:52
Merak ediyordunuz bu yüzden konuyu açtım... Özellikle Almanca ve İspanyolca arasında tereddütte kalıyordunuz.
Konuyla ilgili yorumlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum. Tereddütte kalan arkadaşlara yardımcı olalım lütfen.

SibelAKBULUT
30th July 2007, 01:00
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim uzun zamandır aklıma takılıyordu bu konu. Gerek kariyer gerekse kişisel gelişim için bir dil daha öğrenmek istiyordum. Almancaya karar verdim daha kolay diye, yanılmamışım da.

Ama karar verme sebebim Aksaray'da İspanyolca dersi alamayacak olmamdı. Sizce Ankaraya döndüğümde Almancaya devam mı etmeliyim yoksa İspanyolcaya mı başlamalıyım? Ya da üçüncü bir plan bu yılımı Almanaca yerip, 3. sınıftayken mi İspanyolcaya başlayım???

Not: Bütün dilleri öğrenmek istiyorum:corkysm60::corkysm60::corkysm60:

Femme Fatale
30th July 2007, 01:08
bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.Evet,ne de olsa bir dil bir insan iki dil iki insan:)

Hüseyin_
12th February 2008, 00:34
Yunanca bence bu devirde iş yapabilecek ikinci bir dil.Yunan dili ve edebiyatı mezunları çok az ki bu sebeple havada kapılıyorlar.

_irem_
2nd March 2008, 12:31
Not: Bütün dilleri öğrenmek istiyorum:corkysm60::corkysm60::corkysm60:

Aynennnnnnnnnnnn :D:D:D

B.U theacher
2nd March 2008, 12:38
bize okulda fransızca 2, dil olarak gösteriyolaar ama dönem ticaret dönemi oldugu için ne kadar ticari açıdan işe yarar bilmiyorum
arapça ögrenip dubaiye gitmek daha cazip gibi geliyor

Blue
2nd March 2008, 12:46
Bilgiler için teşekkür ederim sınavı başarıyla alattıktan sonra azda olsa var olan almancamı ilerletmek belli bir seviyeye geldikten sonrada İspanyolca öğrenmek istiyorum.

Gerçi sınavı başarıyla geçmesemde yapıcam:D
Ama şu anda ona odaklanmak zorundayım. Biraz beklicekler. Bu yazınızı okumadan önce de anadilim sonrasında İngilizce, Almanca ve İspanyolca dillerine hakim olma fikri zaten vardı.
Bir dili öğrendikten sonra belli bir aşama kaydettikten sonra diğer diller bence daha kolay öğreniliyor. Birde konuşmda pratiklik kazanılırsa harika olur diye düşünüyorum.
Zengin oldum birden kafamda :D

burinho
2nd March 2008, 13:26
Almanca'yı okulda öğretiyorlar, İspanyolca'yı kendim öğrenmeye çalışıyorum, İngilizce'de hem okulda öğretiliyor hem de önümüzdeki hafta kursa başlıyorum. Sanırım 3 dil yeterli 9olacaktır :) Ama ilerde düşündüğüm ve olmak istediğim meslek(ler) için Fransızca daha lazım gözüküyor :( Neyse bakalım belki onu öğreniriz :)

Ayrıca ben bu listeye Japonca ve Çince'nin de eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Japonlar teknoloji, Çinlilerse ticaret anlamında dünyada çok hızla yayıan toplumlar ve ilerde bu diller de çok lazım olacaktır. Eğer daha küçükseniz(Yani yolunuz epey uzunsa :) ) Bence bu diller de çok uygun. uzun vadede çok getirisi olacaktır bence.

Paylaşım da süpermiş teşekkürler ;)

melanie
2nd March 2008, 13:28
rusça yok ama ben rusça öğrenmek istiyorum

Nağılbaz
6th March 2008, 20:46
Rusça Kiril alfabesiyle yazılır ve harflerin okunuşları değişebilir. Örneğin ч harfi ç sesini göstermek için kullanılır ancak bazı yerlerde ş olarak telâffuz edildiği de olur. Rusça gramer kitaplarında 45 - 50 sayfa alfabenin ve telâffuzların anlatıldığını görebilirsiniz.
Rusça kelimeler İngilizceyle benzerlik göstermez ama İngilizceden alınma kelimeler de az değildir. Almancadaki gibi isimlerle sıfatlar cins, sayı ve hal bakımından uyumlu olur fakat Artikel yoktur ve çekimler genellikle isimlerin ve sıfatların sonuna etki yapar. Fiillerde iki basit zaman (simple tense) ve bazı birleşik yapılar vardır.

2006 verilerine göre 164 milyon kişi ana dil olarak, 114 milyon kişi ikinci dil olarak Rusça konuşur.
Bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım eksiklikler veya yanlışlıklar olabilir.

poban
6th March 2008, 21:02
Ama hepsi de zormuş.Öyle diyor!
Ben de sınavdan sonra İspanyolca çalışacağım.

ashok
18th March 2008, 13:42
çince rusça ingilizce.bu üçü en önemlileri digerleri 2 sırada... bence...:smiley4:

LEE 20
18th March 2008, 14:09
Kültürel ve pek çok açıdan ikinci bir dilin gerekliliğine inanmaktayım. Benim tercihim şu an Almancadan yana, ileriki yıllarda ise Fransızca öğrenme isteğim var. Dil öğrenmek güzel bir şey. :icon_tup:

bryan
12th April 2008, 18:55
bende rusça hakkındad a bilgi vermelisiniz

smurf
20th April 2008, 23:34
İnternette genel olarak gördüğüm kadarıyla zor deniyor Rusça için ama bugün Rusça kursuna gitmiş bir arkadaşım ve diğer bir Azeri arkadaşım,Rusça'nın o kadar zor olmadığını söyledi.
Kelimelerde çok benzerlik vardı.annişka babişka falan bişeyler saymıştı :)

ay_ışığı_34
29th May 2008, 17:39
Ben Almanca öğrenmek istiyorummm.

Seda Relampago
30th May 2008, 14:41
Ben ileride mimar olmak istiyorum, uzun zamandır İspanyolcaya ilgiliyim ve el ile gösterilebilecek kadar yol katettim. Normalde ispanyol dili ve edebiyatı okumayı düşünüyordum ama bunun bana önemli bir kariyer getireceğinden emin olamadım zaten küçük yaşlardan beri elim çizime yatkın ve mimar olmak istiyorum. İspanyolca öğreniyorum çünkü İspanya'da mimarlık okumak istiyorum. İspanya'da mimarlık fonksiyonu ne kadar gelişmiş bilmiyorum. Mimarlık alanında kariyer hedefleyenlere uygun olarak Fransızca belirtilmiş, aslında Fransızcada ilgimi çekmiyor değil. Sizce bu mimarlık alanında bir dil öğrenmek için Fransızcayı mı seçsem daha fazla artı alırım yoksa İspanyolcayı seçsem mi daha fazla getiri sağlar. Yorumlarınızı bekliyorum.

girl-duygu
10th October 2008, 01:57
teşekkürler.

bilge cuce
10th October 2008, 17:40
teşekkürler ya çok işime yaradı bu bilgiler Alkış

harpocrates
10th October 2008, 19:04
Walla ben şahsen Almanca Fransızca İspanyolca değil, İtalyanca ve Rusça arasında kalıyorum :/