Tam Sürüm Bilgini Göster : uds ve kpds nin toefl-ibt karsiligi

bithordek
29th July 2007, 15:01
oncelikle siteyi bayagi bir inceledim eger gozden kacirmadiysam henuz bahsini gormedigim birsey sormak istiyorum, akademik kadrolar icin artik uds ve kpds 70 kosulu aranmakta ben de bunlar oladigindan toefl-ibt ye girecegim. Osym nin sayfasina baktim ama ÜDS 65 = TOEFL (ESKİ)=513=TOEFL(YENİ)=183 ama ibt max 120 puan. almam gerekn uds ve kpds 70 denkligi ibt de kaca denk geliyor bileniniz var mi? eger acilmis bir konuyu tekrardan actiysam ozur dilerim.Hepinize kolay gelsin.

Spartakus
29th July 2007, 15:41
oncelikle siteyi bayagi bir inceledim eger gozden kacirmadiysam henuz bahsini gormedigim birsey sormak istiyorum, akademik kadrolar icin artik uds ve kpds 70 kosulu aranmakta ben de bunlar oladigindan toefl-ibt ye girecegim. Osym nin sayfasina baktim ama ÜDS 65 = TOEFL (ESKİ)=513=TOEFL(YENİ)=183 ama ibt max 120 puan. almam gerekn uds ve kpds 70 denkligi ibt de kaca denk geliyor bileniniz var mi? eger acilmis bir konuyu tekrardan actiysam ozur dilerim.Hepinize kolay gelsin.

Bildiğim kadarıyla 80'e denk geliyor ama bu konu henüz tam bir netlik kazanmış değil, çünkü son puan denkliği oldukça tutarsız ve haksızca.

http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=7352

Henry-Waldo
29th July 2007, 16:10
KPDS 70 IBT TOEFL'da 87,5' a denk gelir.

Öte yandan 120 IBT TOEFL puanı 96 KPDS puanına denk gelir.

Stay safe! :)

bithordek
29th July 2007, 16:54
cok tesekkur ederim umarim bu puani almak imkansiz degildir:( o kadar kotu seyler uzerine bir parca morale cok ihtiyacim var, nerden nasil baslicam bilmiyorum bu moralsizlikle:( herkese cok moralli gunler:)