Tam Sürüm Bilgini Göster : sinoloji hakkinda bilgi sahibi olanlar?

pelinn
29th July 2007, 11:14
:confused::confused:

phoenixgag5
29th July 2007, 12:17
türk tarihini çin kaynaklarından araştırma olarak biliyorum.çinceyi iyi öğretiyorlar.çincenin yanı sıra japonca dersleri de varmış

gokhan7106
29th July 2007, 13:29
tercih etmediğim içiçn çok pişmanım sıralama tutmuo ama çok yakın benm sıralamay erciyesi yasdım ben ama japoncada vrsa eğer kaçınılmaz

pelinn
30th July 2007, 07:38
ben de biraz arastirma yaptim:Dsinolojinin turkiye deki durumunu merak ediyordum..egitim nasil,konular neler falan..acilan diger konularda bu bolumde okuyanlar bilgi vermisler zaten..cince cok zor bir dil:asthanos:bir kelimenin farkli 4 sekilde okunusu mevcut..hepsi de farkli anlamlara geliyorlar ve yapilan tek bir ses hatasi cinlilerin sizi anlamamasina yol aciyor..yazilislari ezberlemek problem degil ama konusma icin surekli pratik gerekiyor.eger sinoloji sececek olan varsa cin de okumaya ya da cin e gelip 1-2 yil kalmaya yonelmeli bence;)elimde sinoloji uzerine birkac link var..ilgilenenler..

http://www.msxlabs.org/forum/turk-dili-ve-edebiyati/24632-sinoloji-ve-turkiye-de-sinolojinin-yeri-ve-islevi.html

http://www.msxlabs.org/forum/felsefi-mevzular/9831-cin-felsefesi.html

http://www.msxlabs.org/forum/ulkeler-ve-tarihleri/11355-cin-halk-cumhuriyeti-china-ve-cin-halk-cumhuriyeti-tarihi.html

gokhan7106
30th July 2007, 15:12
peki sen ne yapmayı düşünüosun sinolojimi yurt dışımı

Muttalipisidan
30th July 2007, 18:16
Sinoloji

PUAN TÜRÜ : ÖSS-DİL- İngilizce, Fransızca veya Almanca sınavına girilebilir.
TABAN PUAN (2006 ÖSS) : 326.411
KONTENJAN : 30
ÖĞRENCİ SAYISI : 127
ÖĞRETİM SÜRESİ : 4 YIL
ADRES : Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Atatürk Bulvarı, Sıhhıye ANKARA

PROGRAMIN AMACI
Sinoloji, Doğu Asya'nın köklü kültür alanlarından biri olan Çin’i konu edinen bir bilim dalıdır. Anabilim Dalı’nda genel olarak Çin dili, edebiyatı, felsefesi, tarihi ve toplumsal yapısı dahil Çin kültürü ile ilgili her türlü bilginin yaygınlaştırılması ve derinleştirilmesi, özel olarak Türk tarihi ile ilgili Çince kaynakların incelenmesi ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

PROGRAMI SEÇMEYİ DÜŞÜNEN ADAYLARA ÖNERİLER
Öğrencilerin Çin yazısını zorlanmadan öğrenebilmeleri için güçlü bir göz hafızasına ve güzel yazı yazma yeteneğine sahip olmaları, yabancı dil öğrenmeye istekli ve yatkın olmaları beklenmektedir.

EĞİTİM-ÖĞRETİM
PROGRAMDA YER ALAN BAŞLICA DERSLER
Çince dil dersleri dışında Klasik Çin Dili, Çin Tarihi, Çin Felsefesi ve Çin Kültürü dersleri verilmektedir.

DİPLOMA VE ÇALIŞMA ALANLARI
Programı tamamlayan öğrencilere “ Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Lisans Diploması” verilir.
Mezun olan öğrenciler Türkiye ile Çin arasındaki bilimsel işbirliği çerçevesinde sağlanan burslarla Çin’e gitme olanağına sahiptirler.
Sinoloji Anabilim dalından mezun olanlar Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Turizm Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, TRT Yurt Dışı Yayınlar Dairesi ile çeşitli üniversitelerde görev alabilmekte, turizm ve ticaret sektörlerinde çalışabilmektedir.

Sinoloji programında Çin Dili ve Çin Uygarlığı, Çin ve Japon dilleri arasındaki ortak noktalar konusunda eğitim yapılmaktadır. Dış İşleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve TRT’de iş bulabilirler. Sinoloji (Çince) programında Çin dili ve Çin uygarlığı incelenmekte, Çin ve Japon dilleri arasındaki ortak noktalar konusunda eğitim yapılmaktadır. Urdu Dili ve Edebiyatı Bu programda Pakistan-Müslümün, Hindistan tarih i ve kütür tarihine dayalı olarak konuşma dili ve edebiyatını inceleme ve yazma yeteneği sağlamak amacıyla kültür ve edebiyat tarihi konularında eğitim yapılmaktadır. Mezunlar Osmanlıca-Arapça-Farsça yazma ve basma eserlerin bulunduğu kütüphane ve arşivlerde, TRT’de, Dışişleri Bakanlığı’nda çalışabilirler. Urdu dili ve Pakistan araştırmaları programında Pakistan-Müslüman Hindistan tarihi ve kültür Urduca konuşma dili ve edebiyatını inceleme ve yazma yeteneğini geliştirici eğitim yapılmaktadır. Yunan Dili ve Edebiyatı Yunana Dili ve Edebiyatı konusunda eğitim vererek bu dili konuşan toplumların kültür, edebiyat, sanat ve tarihsel gelişmeleri konularında araştırma ve eğitim yapar. Çağdaş Yunan dili ve edebiyatı programında Yunanca ve Yunan edebiyatı konusunda eğitim yapılmaktadır.

Universe
30th July 2007, 18:42
çin dili ve edbiyatı diye biliyorum.

pelinn
31st July 2007, 09:43
ben çin de sinoloji okumayı planlıyorum:stretch:

gokhan7106
31st July 2007, 15:34
cinde sonoloji?:D

pelinn
1st August 2007, 14:25
aynen:D:Dbu bölümde okuyanlar brz yorum hiç fena olmaz:rolleyes: