seyfi1907
28th July 2007, 01:28
Arkadaşlar bu üniversite hakkında bilgisi olan varsa paylaşsınşşş
|
Tam Sürüm Bilgini Göster : GALATASARAY ÜNİ'si HAKKINDA BİLGİ? seyfi1907 28th July 2007, 01:28 Arkadaşlar bu üniversite hakkında bilgisi olan varsa paylaşsınşşş lolita_madselin 29th July 2007, 02:56 kuzenim mezun oldu bu üni den çok çok zormuş o uluslararası ilişkileri bitirdi işe giremedi ama şu an fransada en önemli devlet adamlarının okuduğu bi ünivde master yapıyor bir de kuzenim üniv de başarılı olduğu için sourbonne ünivinde 1 sene okuma hakkı elde etmişti tabii kuzenim çok iii fransızca bildiği için 4 sene de mezun oldu diğerleri 6 sene de mezun oluyorlar 2 sene hazırlık okuyorlarmış gokhan7106 30th July 2007, 02:17 kuzenim bu sene kazanı endüstri müh. okuyor ve hzırlıktan sonraki yaz brs kazandı ve fransaya 1 aylık dil eğitimine yolladılar gerçekten kaliteli ama çok zor bir okul MHUNDURSUN 30th July 2007, 02:34 Üniversite - Tarihçe - Genel Bilgiler Beşyüz yılı aşkın bir eğitim ve öğretim geçmişinin ulaştığı aşama: Galatasaray Üniversitesi... Bugünkü adıyla Galatasaray tarihte ilk kez 1481 yılında Sultan II. Beyazıd tarafından Galata Sarayı adıyla bir Enderun okulu olarak kurulmuştur. Okul, bugünkü Galatasaray Lisesi'nin bulunduğu yerde eğitime başlamıştır. Amaç, Devletin çeşitli yönetim kademelerine memur yetiştirmekti. Çalışkan ve yetenekli gençler orta dereceli bir okulda eğitiliyor ve yüksek derecedeki Enderun'a gönderiliyordu. Yatılı, düzenli ve çağın gerektirdiği eğitimi veren Galata Sarayı'ndaki Saray kelimesi, devlet işlerinin görüldüğü idare merkezi ve yüksek derecede Enderun okulu anlamındadır. Günümüze kadar adını, geleneksel yapısını ve işlevini sürdüren tek eğitim kurumu Galata Saray'dır. Tabii her kurum gibi Galata Sarayı da bazı duraklamalar, gerileme ve yeni atılımlar yaşamıştır. 1838 yılında mevcut bina yeniden inşa edilmiş ve Galata Sarayı, Tıbbiye-i Şahane'ye dönüştürülmüştür. Öğretim dili Fransızca olan bu yüksek okuldan ilk Türk kadın ebeler ile sağlık alanında Devlete hizmet veren kişiler yetişmiştir. Böylece sivil öğretim alanında batı bilimine yönelişin önemli bir adımı atılmıştır. 1868 yılında bugünkü Galatasaray'ın üçüncü aşamasını oluşturan Mekteb-i Sultani hizmete açılmıştır. Fransızca öğretime ağırlık veren bu okulun kurulması için büyük çaba sarfedenlerden biri, tıbbiye-i şahane'den mezun, o dönemin Hariciye nazırı ve daha sonra Sadrazam olan Keçecizade Fuat Paşa, diğeri ise Ali Paşa'dır. Tarihi okul ile işlevsel, mekansal ve beşeri bağlantıya mensup gençlerin yatılı bir düzende birlikte ve tam bir vicdan özgürlüğü içerisinde eğitildikleri bir eğitim ve öğretim kurumu olmuştur. 1874 yılında Sultan Abdülaziz'in iradesiyle Mekteb-i Aliye-i Sultaniye adı altında toplanan ve Galatasaray Hukuk Mektebi, Galatasaray Mülkiye Mühendisliği Mektebi ve Galatasaray Edebi Mektebi'nden oluşan üç tane yüksekokul açılmıştır. Bu yüksekokulların idari örgütü ile ders programları Sorbonne Üniversitesi'ne uygun bir şekilde yapılmıştır. Özellikle Mekteb-i Hukuk, günümüzün hukuk fakültelerinin tarihi gelişimi bakımından Batı'daki emsalleri gibi öğretim veren bir okul olmuştur. Mekteb-i Aliye-yi Sultaniye 1877 yılında Darülfünun-u Sultaniye adını almış ve bünyesinde ayrıca, Devletin üst düzey memurlarının bilgi ve kültür düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla kurslar da düzenlenmiştir. Galatasaray, büyük Atatürk ve kadrosunun gerçekleştirdiği yeni devlet düzeniyle birlikte Cumhuriyet Lisesi olarak hizmet vermeye devam etmiş ve Galatasaray Lisesi adını almıştır. Üniversite - Tarihçe - Galatasaray Eğitim ve Öğretim Kurumu Galatasaray Eğitim Vakfı'nın girişimleriyle gerçekleşen ve 14 Nisan 1992 tarihli anlaşmayla kurulan yükseköğretim kurumumuz, Haziran 1994 tarihine kadar Galatasaray Eğitim Öğretim Kurumu adı altında faaliyet göstermiştir. 6 Kasım 1992 tarih ve 21397 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanarak yürürlüğe giren Kurum Statüsü, 6 Haziran 1994 tarih ve 3993 sayılı kanunun 6. maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır. Galatasaray Eğitim ve Öğretim Kurumu, kamu tüzel kişiliğine sahip ve ilköğretim, lise ve yükseköğretimin çeşitli kademe ve bölümlerinden oluşan entegre bir eğitim-öğretim kuruluşu olarak üniversite statüsünü alıncaya dek geçen 19 ay süresince, Başkan Prof. Dr. Yıldızhan YAYLA, Türk Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Barlas TOLAN, Fransız Başkan Yardımcısı Annie PETIT, Mühendislik ve Teknoloji Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ethem TOLGA ve Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Erdoğan TEZİÇ ve Genel Sekreter Doç. Dr. Yalçın ÇAKALIR'dan oluşan Yönetim Kurulu tarafından, 1992 tarihli uluslararası anlaşma, Kurum Statüsü ve Eşit Temsilli Komite kararlarına uygun şekilde alınan kararlar çerçevesinde faaliyetini sürdürmüştür. Üniversite - Tarihçe - GS Eğitim Vakfı ve Üniversite Projesi Galatasaray Lisesi mensuplarının kurduğu dernek, kulüp ve benzeri kuruluşlar kendi alanlarında olumlu çalışmalar yapmaktadır. Ancak, faaliyet alanı içerisine girmediğinden hiçbir kuruluş eğitim olgusu üzerinde ağırlıklı olarak duramıyordu. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe olanaklarına bağlı olarak faaliyet gösteren Galatasaray Lisesi'nin eğitime ilişkin gereksinimleri ve hedefi dar koşulları aşıcı konumdaydı. Bu olgunun bilinciyle 1980 başlarında bir grup Galatasaraylı,Sayın İnan KIRAÇ'ın girişimiyle eğitime yönelik yeni bir örgütlenme çalışmasına girişti. 29 Aralık 1981 tarihinde girişimin önderi İnan Kıraç'ın başkanlığında GALATASARAY EĞİTİM VAKFI kuruldu. Vakıf, kurulduğundan bugüne "başlangıç" maddesinde öngörülen amacı çok başarılı bir şekilde yerine getirmektir. Bu madde aynen şöyledir: "Mezun oldukları, feyz aldıkları, ülkeye büyük değerler yetiştirmiş olan, 500 yıllık şerefli bir geçmişe sahip bulunan Galatasaray Lisesi'ne şükran borçlarını ödemek, bu yararlı ve tarihi eğitim kurumunun varlığını daha da geliştirerek muhafazasını sağlamak, bu kurumdan daha binlerce Türk gencinin feyz almasını temin ederek, Türk kültür ve eğitimine katkısını artırmak,Lise'nin yerine getirmekle mükellef olduğu resmi eğitim hizmetlerini daha üst düzeyde sürdürmek arzu ve heyecanıyla bir Eğitim Vakfı kurulmuştur. " Vakıf, 10 yıl içerisinde Lise ve Camiaya büyük katkılar yaparken, üniversite projesi de yavaş yavaş gündeme gelmeye başlamıştı. Zaten Galatasaraylıların çoğunun gönlünde üniversite yatmaktaydı. 1989 yılında Vakıf İkinci Başkanı Sayın Yiğit OKUR, Yönetim Kurulu'na bir rapor sunarak, Vakfın çalışma programının daha rasyonel esaslara dayanmasını teklif etti. Bu raporda çalışma grupları yer almaktaydı. Grupların biri de "Üniversite Komisyonu" idi. Üniversite Komisyonu Başkanı Büyükelçi Coşkun KIRCA, üyeler ise Prof.Dr.Yıldızhan YAYLA, Prof.Dr. Barlas TOLAN, Prof.Dr. Erdoğan TEZİÇ, Prof.Dr.Tahsin YÜCEL,Prof.Dr.Niyazi ÖKTEM,Prof.Dr.Ethem TOLGA,Prof.Dr.Haluk ERKUT ve Levent DİLMAÇ idi. Komisyon yoğun bir şekilde çalışmalara başladı ve özellikle Sayın Büyükelçi Coşkun KIRCA ile Sayın Prof.Dr.Barlas TOLAN'ın özverili çalışmalarıyla kısa zamanda ayrıntılı bir proje ve program düzenlendi. Hazırlanan program, hemen Türk ve Fransız yetkililere tevdi edildi. Başta dönemin Türk Devlet adamları olmak üzere, proje her iki kanatta da büyük destek gördü. Bunun üzerine 6 Aralık 1991 günü Türk ve Fransız Heyetleri üniversite protokolünü imzaladılar. Protokolün imzalanmasından önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut ÖZAL Haziran 1991 tarihinde Elysée Sarayı'nda François MITTERRAND ile yaptığı görüşmede konuyu gündeme getirmişti. 13 Nisan 1992 yılında bu amaçla Türkiye'yi ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı MITTERAND, 14 Nisan 1992'de Galatasaray Lisesi'ne gelerek , Turgut ÖZAL ile birlikte Türk Dışişleri Bakanı Sayın Hikmet ÇETİN ve Fransız Dışişleri Bakanı Sayın Roland DUMAS'nın imzaladığı Galatasaray Üniversitesi Kuruluş Belgesi imza töreninde hazır bulundu. Galatasaray Eğitim Vakfı'nın hazırladığı proje böylelikle uluslararası bir tören ve belgeyle hukuksal kimliğini aldı. Galatasaray Üniversitesi, Devlet Başkanlarının katılımıyla kurulan ilk ve tek yükseköğretim kurumudur. Üniversite - Tarihçe - Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Egitim ve Öğretim Kurumu, 6 Haziran 1994 tarih ve 21952 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 3993 sayılı kanunla Galatasaray Üniversitesi'ne dönüşmüştür. Kurum üniversite statüsünü almasına rağmen, entegre eğitim-öğretim kurumu olma özelliğini korumuş ve Galatasaray Lisesi ile ona bağlı İlkokul ve Rektörlüğe bağlı öğretim birimleri olarak tanımlanmıştır (K.m.1). Anılan kanunla yüksekokullar yerine fakülteler ihdas edilmiş; böylece 1992 tarihli Anlaşma ve Eşit Temsilli Komite kararları uyarınca "Devlet Bilimleri Yüksekokulu" ve "Mühendislik ve Teknoloji Yüksekokulu" olarak anılan birimler yerine aşağıdaki kurumlaşma gerçekleştirilmiştir. İLK KURULUŞ Rektör: Prof. Dr. Yıldızhan YAYLA Rektör Yardımcıları: Prof. Dr. Barlas TOLAN Prof. Dr. Erdoğan TEZİÇ Annie PETIT Genel Sekreter: Doç. Dr. Yalçın ÇAKALIR Fakülteler Hukuk Fakültesi Dekan: Prof. Dr. Kemal OĞUZMAN Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Dekan: Prof. Dr. Ethem TOLGA Endüstri Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan: Prof. Dr. Osman ZILLIOĞLU İşletme Bölümü Kamu Yönetimi Bölümü Kamu Maliyesi ve İktisat Bölümü Uluslararası İlşkiler Bölümü İletişim Fakültesi Dekan: Prof. Dr. Niyazi ÖKTEM Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan: Prof. Dr. Ahmet ABDİK MHUNDURSUN 30th July 2007, 02:36 Bu üniversite ile ilgili hangi konuda bilgi almak istiyorsanız lütfen bilgi almak istediğiniz konuyu belirtiniz. seyfi1907 30th July 2007, 09:16 Bu üniversite ile ilgili hangi konuda bilgi almak istiyorsanız lütfen bilgi almak istediğiniz konuyu belirtiniz. Derslerin zorluk derecesi,okuldan mezun olduktan sonra iş imkanları,üniversitenin yurt imkanları,okulun ortamı...Bu ve bunun gibi konular hakkında bilgi almak istiyorum... seyfi1907 30th July 2007, 09:20 kuzenim mezun oldu bu üni den çok çok zormuş o uluslararası ilişkileri bitirdi işe giremedi ama şu an fransada en önemli devlet adamlarının okuduğu bi ünivde master yapıyor bir de kuzenim üniv de başarılı olduğu için sourbonne ünivinde 1 sene okuma hakkı elde etmişti tabii kuzenim çok iii fransızca bildiği için 4 sene de mezun oldu diğerleri 6 sene de mezun oluyorlar 2 sene hazırlık okuyorlarmış Kuzenin iş aradı da bulamadı mı yoksa zaten mastırımı yapcam iş şimdilik olsa da olur olmasa olur deyip fazla üstelemedi mi?Çünkü eğer ordan mezun olup da işsiz kalcaksam boşuna izmirden oraya gitmiyim.Ama konuştuğum herkes hem iş imkanları hem de referans bakımından üniversitenin üst düzey olduğunu söylüyo... Metal 30th July 2007, 09:52 Kuzenin iş aradı da bulamadı mı yoksa zaten mastırımı yapcam iş şimdilik olsa da olur olmasa olur deyip fazla üstelemedi mi?Çünkü eğer ordan mezun olup da işsiz kalcaksam boşuna izmirden oraya gitmiyim.Ama konuştuğum herkes hem iş imkanları hem de referans bakımından üniversitenin üst düzey olduğunu söylüyo... Sevgili Seyfi; Galatasaray Üniversitesi hakkında iş bulma açısından herhangi bir kaygı duymamalısın, herne kadar yeni bir üniversite olsada kökleri Galatasaray Lisesine dayanıyor.Sen orada sevdiğin bir bölüm varsa düşünmeden tercih et çünkü ilk etapta sevdiğin, keyif aldığın bir bölümde okuman önemli.. göreceksin ki üniversite sonrası iş bulmak, okulun adının yanında bir çok faktöre bağlı hele de Türkiye'de yaşıyorsan... herşeye rağmen bu üniversiteyi bitirdiğinde bir çok bakımdan avantajlı olacağından emin olabilirsin. lolita_madselin 30th July 2007, 15:32 sen denilenlere bakma gerçi o turkcell de staj yapmıştı ve teklif aldı ii bi maaşla hemde ama canna okumuşlar staj yaprken kadar paraya rağmen kbu etmedi benim kuzen liseyi de galatasaray da okuduğu halde okulda çoookk zorlandı bi de fransızca bilmeyip gidenleri düşn zaten 2 sene fransızca okuyolar.yaa benim kuzen kpss ye hazılanamamıştı yeerlipuan alamadı aslnd fransız konsolosluğundan aramışlardı ama puanı iii değildi işte ama hocaları çk kaprisli,gıcık diyordu.şu an pariste dnyanın en iii ünivlernde birinde master yapıyor ama orda da çkkk zorlaıyor bi kere çok masraflı ailenin durumu iii değilse giemezsin zaten ayrıca sözde ermeni soykırımı dediği için masterinin yanabilme ihtimali bile var eğer fransızca bilmiyosan önermem pek o da önermiyodu bilmeyenler için sen hangi bölümünü istiyorsun?o çk başarılı ve 3 dil bildiği halde düzgün bi iş bulamadı ondan master yapmaya giti baklım ordan gelince bulabilecek mi seyfi1907 30th July 2007, 17:11 sen denilenlere bakma gerçi o turkcell de staj yapmıştı ve teklif aldı ii bi maaşla hemde ama canna okumuşlar staj yaprken kadar paraya rağmen kbu etmedi benim kuzen liseyi de galatasaray da okuduğu halde okulda çoookk zorlandı bi de fransızca bilmeyip gidenleri düşn zaten 2 sene fransızca okuyolar.yaa benim kuzen kpss ye hazılanamamıştı yeerlipuan alamadı aslnd fransız konsolosluğundan aramışlardı ama puanı iii değildi işte ama hocaları çk kaprisli,gıcık diyordu.şu an pariste dnyanın en iii ünivlernde birinde master yapıyor ama orda da çkkk zorlaıyor bi kere çok masraflı ailenin durumu iii değilse giemezsin zaten ayrıca sözde ermeni soykırımı dediği için masterinin yanabilme ihtimali bile var eğer fransızca bilmiyosan önermem pek o da önermiyodu bilmeyenler için sen hangi bölümünü istiyorsun?o çk başarılı ve 3 dil bildiği halde düzgün bi iş bulamadı ondan master yapmaya giti baklım ordan gelince bulabilecek mi ben fransızca dil bölümünden mezun oldum galatasaray fransız dili ve edebiyatı bölümünü tercih ettim bile ilk sıraya yazdım bugün verdim artık geri dönme şansım da yok şimdiye kadar senden başka orası hakkında olumsuz konuşan duymadım hatta öyle çok zor olmadığını düzenli ve disiplinli bi çalışmayla rahatlıkla okunabileceğini söylüyolardı.Ayrıca Yds'de 93 doğru 7 yanlışım var az buçuk anlarım yani fransızcadan:stretch: seyfi1907 30th July 2007, 17:13 Sevgili Seyfi; Galatasaray Üniversitesi hakkında iş bulma açısından herhangi bir kaygı duymamalısın, herne kadar yeni bir üniversite olsada kökleri Galatasaray Lisesine dayanıyor.Sen orada sevdiğin bir bölüm varsa düşünmeden tercih et çünkü ilk etapta sevdiğin, keyif aldığın bir bölümde okuman önemli.. göreceksin ki üniversite sonrası iş bulmak, okulun adının yanında bir çok faktöre bağlı hele de Türkiye'de yaşıyorsan... herşeye rağmen bu üniversiteyi bitirdiğinde bir çok bakımdan avantajlı olacağından emin olabilirsin. teşekkürler lolita_madselin 30th July 2007, 19:03 o zaman iyi yaptın ben seni ingilizce bölümünden mezun olupta seçceksin sandım çünkü6 sene okuman gerekiyor inşallah başarılı olursun g.sli olmak bir ayrıcalık senin gideceğin bölümü bilemem ama beim kuzen odtü boğaziçi nin zorluğu halt etmiş diyordu.93 fransızcadan yaptıysan bence hazırlğı atlarsın tebrik edeim ayrıca franszcadan o kadr yapmak ingilizceden yapmaktan daha zor çünkü lolita_madselin 30th July 2007, 19:18 ben fransızca dil bölümünden mezun oldum galatasaray fransız dili ve edebiyatı bölümünü tercih ettim bile ilk sıraya yazdım bugün verdim artık geri dönme şansım da yok şimdiye kadar senden başka orası hakkında olumsuz konuşan duymadım hatta öyle çok zor olmadığını düzenli ve disiplinli bi çalışmayla rahatlıkla okunabileceğini söylüyolardı.Ayrıca Yds'de 93 doğru 7 yanlışım var az buçuk anlarım yani fransızcadan:stretch: sen bayağı anlıyrmuşsun fransızcadan tebrik ederim gerçeken zor fransızcadan o kadar yapmak ben de ingilizceden yaptım o kadar .senin bölümünü bilemem ama benim kuzenin bölümüçok zorlayıcıydı tabiiikide ayrıcalık gs li olmak ben olumsuz bi şey sadece zorluğunu söyledim yoksa türkiyede aslnda 1 numara kuzenim odtü ,boğaziçiden iii bizim eğitim diyordu ve daha zor ordaki eğitimlerden o yılarca yurt dışında kaldığı ve gs lises mezunu oluğu halde epey zolanmışstı çok çalışıyordu ama tabiii azmin elinden bir şy kurtulamz madem temelin iii başaramıak bi şey yok biraz zorlansan bile hayırlısı olsun:pönemli oan senin mutlu olacağın bölümde okuman seyfi1907 30th July 2007, 22:14 sen bayağı anlıyrmuşsun fransızcadan tebrik ederim gerçeken zor fransızcadan o kadar yapmak ben de ingilizceden yaptım o kadar .senin bölümünü bilemem ama benim kuzenin bölümüçok zorlayıcıydı tabiiikide ayrıcalık gs li olmak ben olumsuz bi şey sadece zorluğunu söyledim yoksa türkiyede aslnda 1 numara kuzenim odtü ,boğaziçiden iii bizim eğitim diyordu ve daha zor ordaki eğitimlerden o yılarca yurt dışında kaldığı ve gs lises mezunu oluğu halde epey zolanmışstı çok çalışıyordu ama tabiii azmin elinden bir şy kurtulamz madem temelin iii başaramıak bi şey yok biraz zorlansan bile hayırlısı olsun:pönemli oan senin mutlu olacağın bölümde okuman Teşekkürler ama yine de içime bi kurt düşürdün ya yapamazsam diye bi de ben çalışmayı pek sevmiyorum.Aslında burayı tercih ederken çalışmayı (ders)çalışmayı göze aldım ama yine de biraz çekiniyorum anlattığın kadar zorsa Allah yardımcım olsun. lolita_madselin 2nd August 2007, 01:55 Teşekkürler ama yine de içime bi kurt düşürdün ya yapamazsam diye bi de ben çalışmayı pek sevmiyorum.Aslında burayı tercih ederken çalışmayı (ders)çalışmayı göze aldım ama yine de biraz çekiniyorum anlattığın kadar zorsa Allah yardımcım olsun. yaa çokta korkma sonuçta fransızca istiyosun sen hangi okula gitsen çalışmak zorundasın hem sein gibi bir sürü öğrenci var bi de onların bi çoğu o dili bilmeden geliyo sen yine epeyi biliyorsun belki senin bölüm o kadar zorlamaz benim kuzenin bölmü çok zordu kared 2nd August 2007, 01:57 Arkadaşlar bu üniversite hakkında bilgisi olan varsa paylaşsınşşş mezun olunca işin hazır . Ruthless 2nd August 2007, 02:01 bzm okldan 2 donem once ek puanla turkiye 1. si olan bi abim wardı .GS üni. gitti .hala da arasıra ararız yurtta . bize ortamının,eğitiminin,öğretmenlerinin .. çk güzel oldugunu söyleyip tavsiyede bulunur.. betll 2nd August 2007, 16:07 Bir de manzarası çokk güzell..hatta manzara demeyelim ona kendisi manzaranın içinde zatenn.önü deniz bee..ve bu deniz öylesine bi deniz de değil,istanbulun denizi..Ve galatasaraylıysan kesin git zatenn..ne büyük bir ayrıcalıktır orada okumak..ben de isterdim çok.. seyfi1907 6th August 2007, 22:30 Bir de manzarası çokk güzell..hatta manzara demeyelim ona kendisi manzaranın içinde zatenn.önü deniz bee..ve bu deniz öylesine bi deniz de değil,istanbulun denizi..Ve galatasaraylıysan kesin git zatenn..ne büyük bir ayrıcalıktır orada okumak..ben de isterdim çok.. Maalesef FENERLİYİM:stretch::stretch: betll 6th August 2007, 22:41 Maalesef FENERLİYİM:stretch::stretch: Bu sözü çok sevdim. MALESEF FENERLİYİM.. bu söz tüm fenerlilerin hayat felsefesi olmalı:) seyfi1907 6th August 2007, 22:51 Bu sözü çok sevdim. MALESEF FENERLİYİM.. bu söz tüm fenerlilerin hayat felsefesi olmalı:) Maalesefi senin Galatasaraylıysan kesinlikle git demene karşılık söyledim tabii ki her fenerli gibi FENERBAHÇELİ olmaktan gurur duyuyorum.Ayrıca nickimde bile 1907 damgasını görmen lazımdı.Oraya gidersem ki ilk sıraya yazdım ve sıralamam da tutuyo eminim! bunu onlar ve ben sorun etmeyiz kardeş kardeş geçiniriz.Ayrıca yorumların için teşekkürler... slayersami 27th July 2008, 02:57 arkadaşlar ben bu okulda sözkonusu bölümde okuyorum ve ilk hazırlık senesini geçtim, yukarıda yazan arkadaşların hiçbirisi anladığım kadarıyla okulun içini hiç görmemiş ve sanki okuldan bir hayal alemi sanki girince herşey hallolacak hayat değiştirecek bir yermiş gibi bahsediyor ama gsü deyince bu kadar cennetvari bir şey düşünmeyin bence. ilk birkaç ay öyle gelecek tabi boğaz kıyısı ve çok merkezi farklı bir okul diğer ünilere de hiç benzemez. ama her ne kadar okulu farklı kılan çok fazla özellik olsa da eninde sonunda burası da bir devlet üniversitesi... adı var işte. |