Tam Sürüm Bilgini Göster : Yeditepe Üniversitesi-ing dili ve edeb

migrant
27th July 2007, 23:52
arkadaşlar yeditepede okuyan ya da okumayı düşünüp araştıranlar bildiklerini paylaşırlarsa sevinirim? anadolu ing öğrt ve yeditepe dil edeb önümde duruyor yine kararsızım:ices_tot:

Femme Fatale
28th July 2007, 00:18
Merhaba ben Yeditepe İDE'yi yazmayı düşünüyorum.

öncelikle bursun akademik başarısızlıkta kesilmiyor.Ancak 4 yıllık öğrenimini uzatırsan kesiliyor(bu uzamada not ort. 2.00 ve üstü olmaz ise)

Ayrıca yurtdışına gidiş imkanları da çok iyi bence.Benim arkadaşım Yeditepe'de İDE okuyor,çok memnun ve şu an Londra'da.

Özel üniversitelerde iş bulma imkanı daha kolay gibime geliyor.Şahsi kanaatim bu.

Tabii last choice is yours ;)

betll
28th July 2007, 00:45
arkadaşlar yeditepede okuyan ya da okumayı düşünüp araştıranlar bildiklerini paylaşırlarsa sevinirim? anadolu ing öğrt ve yeditepe dil edeb önümde duruyor yine kararsızım:ices_tot:

ben gittim gördüm yeditepeyi çok güzel bi üniversite.ve imkanları da çok fazla. bazı hocalar boğaziçinden geliyo.çoğunun yurt dışı kariyeri var.eğitim filan süper işte.ama anadolu üniverisitesi de kaliteli bir üniversite ve sonuçta öğretmenlik.işini garantiye al öğretmenlik yaz derim.sonradan bi de formasyon derdiyle uğraşma.ama tabiki tercih senin.hayırlısı olsun..iyi şanslar..

migrant
28th July 2007, 03:36
bana da daha çok özl üni mezunları hani barajı geçip gidip parayla kaydoldukları için arka planda olurlar gbi gelio bir iş başwurusunda.
evet gerçekten imkanları çok ii ve bünyesinde bir çok yabancı dil barındırıo ayrıca erasmus programı çok gelişmiş fakat benm çekincem dil edeb olması ve bilirsnz işte şımarık gençlikten duyduğum rahatsızlık :stretch:

DarkMessiah
28th July 2007, 08:31
Ben de Yeditepe(genelde özel üniversiteler) hakkındaki bu tip söylemlerin (Şımarıklık, bursun kesilmesi vb...) doğru olup olmadığını bir de onlara sormak istedim ve mail attım bakalım, inşallah cevap gelir :P

MehmetMamger
28th July 2007, 10:35
Ben cebinde parası olanın bir vakıf üniversitesinde okumasının avantajlar taşıdığına inanan biriyim. Siz yeter ki kendinizi yetiştirmiş olun, insanlar çokça bakmazlar diplomaya. Ama Yeditepe özel mimari yapısıyla, kendine has duruşuyla diğer vakıf üniversitelerine kısa zamanda fark attı. İleride daha da güçlenecektir diye bekliyorum. Kaldı ki üniversite en çok orada oluşan arkadaşlıklar, tanışıklıklar ve geleceğe atılan ortaklıklar ile anlamlı. Ekonomik kaygısı nispeten az olan bir grupla beraber okuma, ilerisi için ayrıyeten faydalar sağlayabilir.

Hamiş: Ayrıyeten ifadesini tüm eleştirilere rağmen çok severim. Hem "ekstra" demekten daha iyi. :)

DarkMessiah
28th July 2007, 11:03
Pekâla, hocam siz olsaydınız ve durumunuz özel üniversiteye gidecek kadar müsait olmasaydı fakat; bursluya yetecek puanınız olsaydı. Bu sefer tercihiniz ne yönde olurdu?

migrant
28th July 2007, 12:37
dün yeditepede bir öğretim görevlisiyle görüştüm ben kadın ing dili ve edebiyatı bölümünde bu tür insanların çok fazla olmadığını belirtti (ne kadar doğrudur bilinmez çünkü ben lise son sınıfta burslu kolejde okudum ve tüketim manyağı gençlikle içiçe olmak yeterince acı vericiydi)
bunun dışında dil edeb okurken ikinci ana dal olarak ing öğrt okuyabildiğimizi söledi fakat bu çok zor olacağı için büyük ihtimalle yapamam böle bişe =)

DarkMessiah
28th July 2007, 12:52
Erm..Gerçektende geniş imkânları olan bir üniversite..Burslu Müt-Ter isterdim(Allah bilir orası nasıldır) ama gerek hocalarımın gerekse de çevremdekilerin kanısı orayı düşünmemem gerektiği doğrultusunda.

Peki Muhterem Hanfendiye yurt,yemek vs.. gibi harcamaların ne gibi bir seviyede olacağını sordun mu? :P

migrant
28th July 2007, 13:00
Erm..Gerçektende geniş imkânları olan bir üniversite..Burslu Müt-Ter isterdim(Allah bilir orası nasıldır) ama gerek hocalarımın gerekse de çevremdekilerin kanısı orayı düşünmemem gerektiği doğrultusunda.

Peki Muhterem Hanfendiye yurt,yemek vs.. gibi harcamaların ne gibi bir seviyede olacağını sordun mu? :P

sormam mı kendisi bna ilk 1000 deki öğrencilere yurt yemek bedava dedi sevindim ama emn olamadım gidip tanıtımdaki yurt servis bölümüne danıştım ordaki görevli de yabancı dilde bunu ilk 100 olduğunu söledi :ices_tot: :ices_tot: yıllık yurt 4000 ytl ve ist içi öğrencilere vermiyorlarmış servis pendiğe 1200 ytl civarı yıllık. buarada kantinleri güzel =)

MehmetMamger
28th July 2007, 13:07
Pekâla, hocam siz olsaydınız ve durumunuz özel üniversiteye gidecek kadar müsait olmasaydı fakat; bursluya yetecek puanınız olsaydı. Bu sefer tercihiniz ne yönde olurdu?
Ben muhitim dışında olmayı, bilmediğim kültürlerle kaynaşmayı hep sevmişimdir. Aslında bunu oldukça öğretici ve kitaplarla elde eilemeyecek bilgi olarak değerlendirmişim. Bu yüzden önyargımı bırakıp balıklama atlardım bursluya. Ne "ben fakirim ama ezerler beni" korkaklığı yapar, ne "sizi gidi şımarık mirasyediler" saldırganlığına bürünürdüm. Zengin aile çocuğu olmak suç değil ve para illaki niteliksizlik doğuracak diye bir kaide yok. Elbetteki yoksulluk ve yoksunluk can sıkar ama yeter ki biz elimizdekilerle gurur duymasını bilelim, her şeyi oldukça eğlenceli yapabiliriz...

DarkMessiah
28th July 2007, 13:07
Güleyim mi ağlayayım mı bilmiyorum :P
Parayı verip o güzel kantinlerinde bir de soğuk su içeriz olmassa.
(PS: Burs için verdiğin site gerçekten güzeldi. Demek ki arayan mevlâsını da bulur bursunu da.)

DarkMessiah
28th July 2007, 13:13
Değerli hocam görüşlerinize gerçekten katılıyorum. Uyum sorununu ve de Burs kaybetme meselesini aşarsam muhtemelen giderim.

migrant
28th July 2007, 13:15
Ben muhitim dışında olmayı, bilmediğim kültürlerle kaynaşmayı hep sevmişimdir. Aslında bunu oldukça öğretici ve kitaplarla elde eilemeyecek bilgi olarak değerlendirmişim. Bu yüzden önyargımı bırakıp balıklama atlardım bursluya. Ne "ben fakirim ama ezerler beni" korkaklığı yapar, ne "sizi gidi şımarık mirasyediler" saldırganlığına bürünürdüm. Zengin aile çocuğu olmak suç değil ve para illaki niteliksizlik doğuracak diye bir kaide yok. Elbetteki yoksulluk ve yoksunluk can sıkar ama yeter ki biz elimizdekilerle gurur duymasını bilelim, her şeyi oldukça eğlenceli yapabiliriz...
hocam o psikoloji öyle bir şey ki biz kalabalık bi burslu gurubuyduk 10 kişi falan ama kendmize yetemedik ordaki insanlar bize ve eğitimcilere karşı öyle saygısızdıki hergün onlarla olmaya lanet okuyoduk :stretch: dün okula gittiğmzde de yanımızdan geçen 3 kızdan ikisi kıyafet giymeyi unutmuş ve bize uzaylıymışız gbi bakınca yine lanet okudum =)keşke deiştrmese para insanları bu kadar..neyse hocam siz eğitim iyidir diosunuz di mi yani?anadolu ing öğrt gitmeye tam karar vermişken bu çıktı karşıma mezun olup bişey olamama korkusunu da getirerek...
yine karıştı kafam ne zormuş tercih yapmak kocaeli de mantıklı gelio bi yandan :S:S

migrant
28th July 2007, 13:16
Güleyim mi ağlayayım mı bilmiyorum :P
Parayı verip o güzel kantinlerinde bir de soğuk su içeriz olmassa.
(PS: Burs için verdiğin site gerçekten güzeldi. Demek ki arayan mevlâsını da bulur bursunu da.)

hahahaha suyumuzu evden götürelim :stretch::stretch:

migrant
28th July 2007, 13:17
Değerli hocam görüşlerinize gerçekten katılıyorum. Uyum sorununu ve de Burs kaybetme meselesini aşarsam muhtemelen giderim.

burs kaybetme ihtimalin düşükmüş çnkü okulu 4 yılda bitiremezsen düşüomuş...

DarkMessiah
28th July 2007, 13:21
burs kaybetme ihtimalin düşükmüş çnkü okulu 4 yılda bitiremezsen düşüomuş...
Demek öyle...Bak bu hoşuma gitmedi değil. Ayrıca seçmeli olarak verdikleri diller (Çince ve Japonca gibi) de çok ilgimi çekiyor.
Teşekkürler

migrant
28th July 2007, 13:23
Demek öyle...Bak bu hoşuma gitmedi değil. Ayrıca seçmeli olarak verdikleri diller (Çince ve Japonca gibi) de çok ilgimi çekiyor.
Teşekkürler

bnm de çok hoşuma gitti ama yazamıorum elim gitmio hala :rolleyes:

DarkMessiah
28th July 2007, 13:30
bnm de çok hoşuma gitti ama yazamıorum elim gitmio hala :rolleyes:

Dokuz Eylül, Marmara filan yazıyoruz. Yeditepe'ye gelince , biz anadolu çocuğuyuz. J/K :rolleyes:

migrant
28th July 2007, 13:39
Dokuz Eylül, Marmara filan yazıyoruz. Yeditepe'ye gelince , biz anadolu çocuğuyuz. J/K :rolleyes:

insan üni de rahat olmak istiyo mutlu olmak güzel ark çevresi yapmak.... :)

DarkMessiah
28th July 2007, 13:54
insan üni de rahat olmak istiyo mutlu olmak güzel ark çevresi yapmak.... :)
Haklısın. Ne yapalım işte acı olmayınca tatlı da olmuyor.
May God let it as you wish it to be.

MehmetMamger
28th July 2007, 14:35
Mutlu olamayacağınızı hissediyorsanız tabii ki yazmayın arkadaşlar.

Pallor Mortis
30th July 2007, 20:51
bunun dışında dil edeb okurken ikinci ana dal olarak ing öğrt okuyabildiğimizi söledi fakat bu çok zor olacağı için büyük ihtimalle yapamam böle bişe =)

peki aynı şekilde tercumanlık okurken öğretmenliği ikinci ana dal olarak götürebiliyor musun? öyle oluyorsa tercihlere öne alacam... (gerçi bir de ailemi istanbula ikna etmek var:( )

migrant
30th July 2007, 22:31
peki aynı şekilde tercumanlık okurken öğretmenliği ikinci ana dal olarak götürebiliyor musun? öyle oluyorsa tercihlere öne alacam... (gerçi bir de ailemi istanbula ikna etmek var:( )

açıkcası tercümanlığa puanım yetmediği için sormadım bile ama arayıp bilgi alabilrsin

Pallor Mortis
30th July 2007, 22:31
açıkcası tercümanlığa puanım yetmediği için sormadım bile ama arayıp bilgi alabilrsin

tamam saolasın...

şebnem
30th July 2007, 22:32
hocam szice özel bi üniversitede ögretmenlik mi okumak yoksa katü erciyes celal bayar gibi ünilerde ingiliz dil ve edebiyat mı