Tam Sürüm Bilgini Göster : Tuhaf bir e-mail :S
AnGel 25th July 2007, 01:30 Dün bir mail aldım.. ve bana çok tuhaf geldi.İşin içinde hile varmış gibi.Böle bir mail aldınız mı hiç ?
Mesaj da şöyle diyor :
My dear,
My name is Miss. Doris Toure . I wish to request for your assistance in my efforts to procure the transfer of my inherited fund for investment in your country. I have inherited Five Million Two hundred thousand United States Dollars ($5,200,000.00) in my name with one of the prime banks here and I will require your assistance in receiving the transfer of the funds in your local bank account for investment purposes. As it is my desire to come over to your country to further my education while you take good care of the investment of my money. I will be glad to give you 15% of the total sum for your co-operation and assistance.
I will be very appreciative if you can return to me with urgent dispatch to enable me introduce you to the bank and give you my late father's account details .
I await in anticipation to receive your immediate response.
Miss. Doris Toure .
Exorcise 25th July 2007, 01:31 heh arkadas attı biraz önce bunu :)çvir demişti bana spam oldugu belli cevap yazma sakın
actually 25th July 2007, 01:37 Spam mail olduğu yazılma tarzından açık, lütfen adrese cevap dönmeyin.
AnGel 25th July 2007, 01:40 :S o zaman çok geç kaldım :( bu şey bilgisayarıma ne gibi zarar verir korktum şimdi bide bilgisayar kapanınca :S of of bi bu eksikti ing aşkıyla her ing şeye atladığım için başıma bi sürü dert açılıyo :)
Exorcise 25th July 2007, 01:43 yok yah :)arkadasıda aynısı gelmiş ben öyle bir yorum yaptım
nikita 25th July 2007, 01:44 bir daha cevap verme ve mailinden blok listene koy adresi sana tekrar mail atamasın.
mailde kart bilgilerini vermedin umarım :D
AnGel 25th July 2007, 01:47 yok o kadarda değil :P ben siz kimsiniz adresimi nerdn buldunuz falan demistim sadece :D
Aksun 25th July 2007, 10:07 Dün bir mail aldım.. ve bana çok tuhaf geldi.İşin içinde hile varmış gibi.Böle bir mail aldınız mı hiç ?
Mesaj da şöyle diyor :
My dear,
My name is Miss. Doris Toure . I wish to request for your assistance in my efforts to procure the transfer of my inherited fund for investment in your country. I have inherited Five Million Two hundred thousand United States Dollars ($5,200,000.00) in my name with one of the prime banks here and I will require your assistance in receiving the transfer of the funds in your local bank account for investment purposes. As it is my desire to come over to your country to further my education while you take good care of the investment of my money. I will be glad to give you 15% of the total sum for your co-operation and assistance.
I will be very appreciative if you can return to me with urgent dispatch to enable me introduce you to the bank and give you my late father's account details .
I await in anticipation to receive your immediate response.
Miss. Doris Toure .
Her gün onlarca o şekilde mail alıyorum. Özellikle ekli olalanları AAASSSLLLAAA AAAÇÇÇMMMAAA....
Sadece oku ve sil. IP adresini tespit edip makinana korsan saldırılar düzenleme riski olabilir.
Ekli olanları okumadan sil, eksiz olanları okuyabilirsin. Aman dikkat... :eek:
Melek 25th July 2007, 10:19 Evet ben de bu şekilde 4-5 tane mail aldım. Hiç cevap vermemek en iyisi.
Angie06 25th July 2007, 10:30 Evet bende almıştım böyle bir mail bana gelen yazı daha uzundu ve İngiliz bir akrabamdan miras kaldığını filan söylüyordu:D:D.Benimde İngiliz bir akrabam olmadığına göre yalandır dedim:D:D
DivingDeep 25th July 2007, 10:48 bana da gelmişti.güldüm geçtim.parası varmış da miras kalmış da benimle niye paylaşıyon.komik insanlar. cevap yazmadan kökünden sildim:D:D
sen de öle yap bundan sonra:)
kared 25th July 2007, 11:29 insanların işi gücü yok böyle komik şeylerle uğraşıyolar.
Muttalipisidan 25th July 2007, 12:11 arkadaşlar bu tür mailler afrikanın fakir ülkelrindeki kişilerden geliyor kiminin babası ölmüş miras kalmış kiminin dedesi hep aynı hikaye boyle yüzlerce mail aldım buna biz sahtekarlık şebekesi diyebiliriz
Femme Fatale 25th July 2007, 13:20 Bana da bi kere bir uçak kazasında ölen kişinin mirasını alacağımı söyleyen bir mail gelmişti:)
boş ver sen bunları,cevap da yazma ;)
AnGel 26th July 2007, 01:28 Aslında benim cevap vermemdeki amaç biraz muzurluktu :) yani kafama gelen ilk soru paran varsa bana niye ihtiyacın var oldu :) ama aklıma hiç gelmedi virüs olduğu neyseki önlemimi aldım :)
MattLuke 26th July 2007, 01:41 Tik :) (http://www.ingilizcepratik.net/read-in-good-faith-t-3005.html#pid70751)
bende burada okumustum (Luke)
polite 26th July 2007, 02:04 angel hic uzulme
bunlar daha cok afrika kokenli dolandiricilardir. bilgisayarina hicbir zarar vermezler. bu yontemle senden para koparmaya calisacaklar. bu ilk adamidir. ben bunlarla 5 yil once bir arkadasin basina gelenlerle tanistim. o da onlara inanmis ve ben ingilizce biliyom diye tum mailleri bana cevirtiyordu. binlerce kez bunlarin dolardirici olduklarini ona anlattin kabul etmedi. bana sans guldu ama sen beni kiskaniyosun demeye basladi. ben de sadece katiplik yaptim. bu ugurda yaklasik 5 bin eurosunu kaptirdi hatta kilkip dubaiye kadar gitti. en son karsi taraftan da birileri istanbula geldi gorusmeye gitti. caninida zor kurtardi.isin asli bunu yapanlar hicte amator degil inanmazsin ama icinde diplomatlar bile var ve ben buna sahittim. cunku istanbula gelen diplomat olmasaydi biraz zor donerdi.
anlayacagin hic korkma dalganida gecebilirsin bana faydasi iyi pratik oldu.
neyse bu konuda kafana bisey takilirsa burdayiz.
byyyyyyyyyy
AnGel 26th July 2007, 17:53 vay be o kadar ciddiye alanda mı var :S dediğin gibi bilgisayara zararı yoksa çok sevindim! ilgilenene herkese çok teşekkürlerr ;)
selçuk 29th July 2007, 07:03 nerden bulurlar bılmem AMA haftada bir 2 kez gelıyor bundan onceden maıl box ıma gelırdı sımdı mailsiz boxuma :) gelıyor ( yanı çöp kutusuna)
HakanOzbek 29th July 2007, 12:59 Bu tip mesajları alan arkadaşlar öncelikle şunu bilsinler ki e-mail adresleri çok farklı kişiler tarafından çok farklı amaçlar için kullanılan "Spam Mail" listesinde yer almaktadır. Yani bundan sonra da bu tip mailleri almaya devam edeceklerdir. Yapılacak tek ve en iyi şey bu maillerin eklerini KESİNLİKLE açmadan hatta metnini dahi hiç okumadan silmek olmalıdır. Bu tip maillerin ilk amacı sizi uluslararası para transferinde kullanmaktır. Bundan maddi olarak hiçbir kazancınız olmayacağı gibi, diğer türlü de başınız çok ağrıyacaktır. Diğer bir tehlike ise key-logger denilen casus yazılımların bilgisayarınıza yüklenmesi olacaktır. Siz hiçbir şeye evet demesiniz bile 2-3 script bu tip yazılımların bilgisayarınıza kolayca yüklenmesine yeterlidir. Önerebileceğim bir başka husus ise bilgisayarınızı admin (yönetici) yetkisi ile kullanmayın ve kullandırtmayın. Denetim Masası'ndan Kullanıcı Hesaplarından SINIRLI yetkilere sahip bir hesap oluşturun ve günlük işlemlerinizde bunu kullanın ve kullandırtın. Yönetici hesabınızı ise şifre ile koruyun. Bu şekilde spyware, adware, key-logger tarzı programlar bir şekilde bilgisayarınıza girse bile kurulum yapamaz. Script olarak yerleşirse de hesabı siler, yeni bir hesap açarsınız, olur, biter. Any question ??
AnGel 29th July 2007, 17:58 hocam süpersiniz.. dediklerinizin hepsini yapıcam ;)
DarkMessiah 29th July 2007, 19:25 "ABD' de 'Spam Kralı'na Astronomik Ceza Verildi
ABD'nin Teksas kentindeki federal mahkeme, dünya çapında istenmeyen elektronik posta (spam) krallarından biri olarak anılan eski bir öğrenciye 10 milyon dolarlık para cezası verdi. Mahkemeden yapılan yazılı açıklamada, 'Spamlar, sadece toplumun değil aynı zamanda bilgisayar kullanıcılarının karşılaştığı en ciddi sorunlardan biri haline gelmiştir' denildi.
24 yaşındaki sanık Ryan Pitylak hakkındaki 10 milyon dolarlık paracezası mahkumiyetinin de duyurulduğu açıklamada, bu davanın istenmeyen elektronik posta mesajları gönderenlerin en kötülerinden birine dur demekle kalmayıp, para kazanmak amacıyla bu tür mesajlar göndermeye niyetlenenlere de bir uyarı niteliği taşıdığının altı çizildi.
Karar uyarı niteliğinde Pitylak, 3 suç ortağıyla birlikte İnternet kullanıcılarına 250 değişik kullanıcı adıyla milyonlarca istenmeyen elektronik posta göndermekle suçlanıyordu. İnternet kullanıcılarına gönderilen spamlarla kullanıcılardan kişisel bilgiler ve adresler isteniyor, bu bilgiler daha sonra, gizlilik garantilerine rağmen şirketlere satılıyor. Pitylak, bir bilgisayar dünyası dergisinde dünyanın en kötü dördüncü istenmeyen elektronik posta göndericisi olarak tanımlanmıştı. Sanık, kısa süre önce San Antonio Express'e verdiği demeçte ise bu işi bıraktığını ve spamlara karşı mücadele etmek için bir İnternet güvenlik şirketi kurduğunu açıklamıştı."
Bildiğim kadarıyla: yüksek bantta internet(aylık 50.000$ ve üstü ödüyorlar) kullanıyorlar kazandıkları paralarla kendilerine malikhâneler dahi satın alabiliyorlar.
AnGel 29th July 2007, 21:17 vay be :icon_tape:
|