MHUNDURSUN
24th July 2007, 12:29
Arkadaşlarım hangi üniversite ve hangi bölümü tercih ettiğimizi buraya yazalım.
Konu ile ilgili her türlü düşüncelerimizi burada paylaşabiliriz.
Konu ile ilgili her türlü düşüncelerimizi burada paylaşabiliriz.
|
Tam Sürüm Bilgini Göster : Tercihlerimizi yazalım MHUNDURSUN 24th July 2007, 12:29 Arkadaşlarım hangi üniversite ve hangi bölümü tercih ettiğimizi buraya yazalım. Konu ile ilgili her türlü düşüncelerimizi burada paylaşabiliriz. MHUNDURSUN 24th July 2007, 12:31 Fatih Üniversitesi; Coğrafya Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları LiveEarth 24th July 2007, 12:47 ben bi türlü karar veremiyorum istanbul üniversitesi ankara gazi yada 9 eylül sizce hangisi daha iidir? yardımcı olun lütfen kared 24th July 2007, 12:56 ben bi türlü karar veremiyorum istanbul üniversitesi ankara gazi yada 9 eylül sizce hangisi daha iidir? yardımcı olun lütfen bence ankara daha iyidir ççünkü dil - tarih coğrafyasını bünyesinde barındırdığı için . ama ben olsam ankara üniverstesini değilde istanbul üniversitesini seçerdim yada marmara. MHUNDURSUN 24th July 2007, 14:48 ben bi türlü karar veremiyorum istanbul üniversitesi ankara gazi yada 9 eylül sizce hangisi daha iidir? yardımcı olun lütfen Şu ana kadar kimse Ankara Gazi Üniversitesini önermedi. Nedenlerinden biride oradaki öğrencilerin çoğu okumaktan çok uzak ve buda oradaki öğrencileri olumsuz yönde etkileyecektir. Çoğu öğrenci İstanbul için can atıyor. İstanbulu öneririm sana. gamje 24th July 2007, 15:12 puanım 356,sıram 434.. iki tane ölü tercih yaptım: boğaziçi ing dili edbytı hacettepe tercümanlık hacettepe ing dili edbytı ist üniverstesi tercümanlık 9 eylül tercümanlık marmara tercümanlık ist üniverstsi ing dil iedbytı ankara ünivrstsi ing dili edbytı yaa ben hacettepe olsun istiyorum,geçen yıl en son 900 lerde almış,bana da bi aksilik olmaz diimi,yani istanbul üniversitesi mütercim tercümanlık 4. sıraya yazdım,puanı daha yüksek diye orası çıkmaz diimmmii???? öle bişe olabilirse kaldırcam. 3. tercih istiyorum. bişiler söleyinn =( MHUNDURSUN 24th July 2007, 15:31 Duruma göre yapabileceğimiz 24 tercihin baştan birkaç tanesini "Puanım yeterli olmayabilir." endişesine kapılmadan, sadece ilgimizi göz önüne alarak belirleyebilir, buralara en çok istediğimiz programları yazabiliriz. Kazansak bile kaydolmayı istemediğimiz bir programa tercih listemizde yer vermeyelim. Ancak ne olursa olsun bir yükseköğretim programına kaydolmak istiyorsak, sonlardaki birkaç tercih sıramıza girebileceğimizi tahmin ettiğimiz programları yazabiliriz. Listemizdeki programların sırası, gerçekten istek sıramıza uygun mu? Örneğin, beşinci tercihimize giriş hakkı kazanmış olsak, "Keşke altıncı tercihimi kazanmış olsaydım." demeyeceğimizden emin miyiz? Bütün tercihlerimiz için bu doğru mu? Gibi sorular üzerinde yoğunlaşmamız bizim için bir avantaj sağlayacaktır. MHUNDURSUN 24th July 2007, 15:36 puanım 356,sıram 434.. iki tane ölü tercih yaptım: boğaziçi ing dili edbytı hacettepe tercümanlık hacettepe ing dili edbytı ist üniverstesi tercümanlık 9 eylül tercümanlık marmara tercümanlık ist üniverstsi ing dil iedbytı ankara ünivrstsi ing dili edbytı yaa ben hacettepe olsun istiyorum,geçen yıl en son 900 lerde almış,bana da bi aksilik olmaz diimi,yani istanbul üniversitesi mütercim tercümanlık 4. sıraya yazdım,puanı daha yüksek diye orası çıkmaz diimmmii???? öle bişe olabilirse kaldırcam. 3. tercih istiyorum. bişiler söleyinn =( İstediğin yer için başarı sıran yeterliyse girme ihtimalin çok fazladır. Puanlar o kadar fazla önem taşımıyor. Tercihlerimizi başarı sırasına göre yapmamız daha avantajlı ve mantıklı olacaktır... any_ONe 24th July 2007, 15:56 ben bi türlü karar veremiyorum istanbul üniversitesi ankara gazi yada 9 eylül sizce hangisi daha iidir? yardımcı olun lütfen bi kere gaziyi kesinlikle ele ben de 9 eylül ve istanbul üniversitesi arasında kaldımm:confused: ilk tercihim hacettepe soora 9 eyllül ya da istanbul diğer tercihler ölü oluyo zatenn öğretmelik yazacam ama ben...herkes hakkında en iyisine gider umarımm:icon_tup::):stretch: any_ONe 24th July 2007, 15:59 puanım 356,sıram 434.. iki tane ölü tercih yaptım: boğaziçi ing dili edbytı hacettepe tercümanlık hacettepe ing dili edbytı ist üniverstesi tercümanlık 9 eylül tercümanlık marmara tercümanlık ist üniverstsi ing dil iedbytı ankara ünivrstsi ing dili edbytı yaa ben hacettepe olsun istiyorum,geçen yıl en son 900 lerde almış,bana da bi aksilik olmaz diimi,yani istanbul üniversitesi mütercim tercümanlık 4. sıraya yazdım,puanı daha yüksek diye orası çıkmaz diimmmii???? öle bişe olabilirse kaldırcam. 3. tercih istiyorum. bişiler söleyinn =( eğer 3. yercihine kesin giriyosan sıralamana göre de zaaten giriyosunn bence ne kadar puanı yüksek de olsa istanbul ölü tercih olmuş olur...yaanii 3. tercihine girersinn 1 ve 2 ye kesin giremiyosann... bu arada tebrikleralkis Muttalipisidan 24th July 2007, 16:37 ben bi türlü karar veremiyorum istanbul üniversitesi ankara gazi yada 9 eylül sizce hangisi daha iidir? yardımcı olun lütfen eğitim fakültesi yazacaksan gaziyi yazmanı tavsiye ederim mysty 24th July 2007, 17:06 Bana sorarsan Ankara Gazi'yi seç. Ben memnunum doğrusu. Hem zaten Eğitim deyince Gazi bir markadır;) hazalince 24th July 2007, 17:08 1.hacettepe mütercim tercümanlık (ölü tercih ama olsun) 2.hacettepe ingiliz dili ve edebiyatı 3.hacettepe amerikan kültürü ve edebiyatı 4.gazi ingilizce öğretmenliği puanım 351,sıralamam 824,hacettepe ide veya ake tutar die düşünüorum. merve287 24th July 2007, 18:05 puan:363,854 sıralama:105 __Boğaziçi Üniv. Çeviribilim __Boğaziçi Üniv. İng. Dili ve Edeb. __Bilkent Üniv. İng. Dili ve Edeb.(Burslu) __Yeditepe Üniv. İng Dili ve Edeb.(Burslu) tercih derdi de bitti..hadi bakalım hayırlısı:stretch: Muttalipisidan 24th July 2007, 18:13 Bana sorarsan Ankara Gazi'yi seç. Ben memnunum doğrusu. Hem zaten Eğitim deyince Gazi bir markadır;) evet bir gazili eğitimci olarak size katılıyorum gazili olmak ayrıcalıktır IcySeden 24th July 2007, 18:22 puan 336... sıra 3178.büyük ihtimal tek tercihle osmangazi karşılaştırmalı edebiyat. çünkü başka bölüm yazarsam ölü tercih olacak.gene de bi tercüme bürolarına gidip fikir edincem. clementon 24th July 2007, 18:29 ben mezun bir elektrik-elektronik müh. olarak tercih yapacak arkadaşlara tek tavsiyem: para kazanabileğiniz bir bölüm yazın..çok şükür şu an ben 2500 ytl alıyorum ama , bu puanla eczacılık,dişçilik ve tıp yazmak daha mantıklı olur du diye düşünüyorum..tabi kendim istedim ama şu zamanda para büyük bir güç,tabi ki kullanana Femme Fatale 24th July 2007, 20:22 Puanım 351 küsür sıralamam 867. 1-Hacettepe müt-ter (ölü tercih) 2-Yeditepe müt-ter(ölü tercih) 3-Dokuz Eylül müt-ter 4-Hacettepe İDE 5-Yeditepe İDE 6-Okan müt-ter 7-Marmara müt-ter(kararsızım yazıp yazmamakta) 8-Ankara Ünv İDE 9-Gazi İng.Öğrt İÖ 10-Koç Karş.Edb diye düşünüyorum henüz taslak yani ;) placebo51 24th July 2007, 20:25 1-Ankara Üni İtalyan Filolojisi 2-İstanbul Üni İtalyan F. 3-Ank. Ün. İspanyol F. 4-İst. Ün. İspanyol F. 5-Hacettepe Fransız F. Bu kadar :) everlasting 24th July 2007, 20:36 hepsi ing öğretmenliği çukurova gazi 2 erciyes mersin selcuk mersin akdeniz(çok saçma ama ölesine yazdım:)) çukurova 2 uludağ2 m.kemal mersin 2-belki bunu çıkarabilirim sıralamam 1367 ilk tercih gelir die düşünüorum selin! 24th July 2007, 20:36 benim puanım 340,740 sıralamamda 2384. sıralamamda şöyle : 9 eylül mütercim tercümanlık çukurowa üniw.1. öğretim ing.öğr. mersin 1.öğretim ing. öğr. mersin 2.öğr.ing.öğr. çağ üniw. başarı burslu ing. öğr. gaziantep ingiliz dili we edebiyatı mersin dil bilim ankara dilbilim 9 eylül almanca öğr. çukurowa ing. öğrt. sizce tahminen neresi olr? selin! 24th July 2007, 20:38 pardon en sonda çukurowa almanca öğretmenlii war yanlışlıkla ing. yazmşım katie 24th July 2007, 20:40 benim başarı sıram da 110.tercihlerim 1.boğaziçi-çeviribilim(92 başarı sırası ile almiş) 2.hacettepe mütercim-tercümanlık 3.ist üni-mütercim tercümanlık vs şeklinde.1. tercihim ölü tercih gibi mi gelme ihtimali yüksek mi onu mrk ediyorum cok stres yaptım ya:( sbl37 25th July 2007, 00:18 1. boğaziçi ing. öğretmenliği 2. odtü ing. öğretmenliği 3.hacettepe ing. öğrtm. 4.9 eylül ing.öğretmenliği 5.gazi ing. öğertmenliği büyük ihtimalle 1. tercihim olacak herkese hayırlı olsun :) gokhan7106 25th July 2007, 00:23 fatih burslu çin dili ve edebiyatı fatih burslu rus dili erciyes çin dili erciyes japon dili. gazi rus dili. erciyes rus dili. gazi rus dili. istanbul arap dili. puanım 319 156 sıralamam 7183 hocalarım kasyeri çin gelir büük ihtimalle diolar IcySeden 25th July 2007, 02:01 benim başarı sıram da 110.tercihlerim 1.boğaziçi-çeviribilim(92 başarı sırası ile almiş) 2.hacettepe mütercim-tercümanlık 3.ist üni-mütercim tercümanlık vs şeklinde.1. tercihim ölü tercih gibi mi gelme ihtimali yüksek mi onu mrk ediyorum cok stres yaptım ya:( bence gelmesi muhtemel çünkü bu sene başarı sıraları geriledi.yani mesela geçen sene 336 3500lerden almışsa bu sene 3178 benim sıralama. gerçi puanı yüksek olanlar daha yükselecek diyorlar ama benim teoriye göre girmen mümkün.umarım ilk tercihin gelir çok güzel ve özel bi bölüm;) migrant 25th July 2007, 12:46 sıralamam 999 marmara öğrt yıldz teknik öğrt anadolu öğrt uludağ öğrt kocaeli öğrt................................ MHUNDURSUN 25th July 2007, 13:14 Peki sizce benim Fatih üniversitesine girme ihtimalim % kaç? Fatih üniversitesi Çağdaş Türk Dili ve Edebiyatı puanı 229, başarı sırası 352bin; benim puanım 255, başarı sıram 328bin. Sizce girer miyim? SibelAKBULUT 25th July 2007, 13:26 Birkaçınızın "Gazi yazma, orada eğitimle alakası yok öğrencilerin" yazdığını okudum. Ama adının o şekilde anılmasının aksine bence eğitim bilimlerine en fazla ağırlık veren üniversitelerden biri. Muttalip ve Gizem'e katılıyorum... Bence güzel bir şehirde iyi bir eğitim alıp içi dolu bir öğretmen olmak istiyorsanız Gazi tercihleriniz arasında bulunsun... Gazili olmak ayrıcalıktır... MHUNDURSUN 25th July 2007, 13:36 Peki sizce benim Fatih üniversitesine girme ihtimalim % kaç? Fatih üniversitesi Çağdaş Türk Dili ve Edebiyatı puanı 229, başarı sırası 352bin; benim puanım 255, başarı sıram 328bin. Sizce girer miyim? Arkadaşlar bu soruma lütfen cevap veriniz... mervebakkal 25th July 2007, 13:44 puanım 378,745 sıralama 237. (ek puanlı).Beş tercih yaptım.İlk ikisi olmayacak ama.. hepsi ing. öğretmenliği: 1.boğaziçi 2.odtü 3.hacettepe 4.istanbul 5.gazi büyük ihtimalle hacettepe gelecek.hayırlısı olsn (: büsra 25th July 2007, 13:48 [QUOTE=MHUNDURSUN;120119]Arkadaşlar bu soruma lütfen cevap veriniz...[ gırme olasılıgın cok yuksek kesınbence mervebakkal 25th July 2007, 13:49 [QUOTE=MHUNDURSUN;120119]Arkadaşlar bu soruma lütfen cevap veriniz...[/gırme :icon_tup:olasılıgın cok yuksek büyük ihtimalle girersin.ama tek tercih yaptım demişsin.ben olsam bir kaç yer daha yazardımiçim rahat olsn diye.ama senin burası gelir:icon_tup: gül_23 25th July 2007, 14:24 bende bu sabah yaptım tercihlerimi internet üzerinden bir yanım ilk sıraya bou çeviribilim yaz dedi ama sanırım kendimi kandırmaya gerek yok 1=hacettepe üniversitesi mütercim tercümanlık 2=istanbul üniversitesi mütercüm tercümanlık 3=dokuz eylül mütercim tercümnalık 4=marmara üniversitesi mütercim tercümanlık Carmenta 25th July 2007, 15:56 dün yaptım tercihlerimi. puanım (ekli) 379 ve sıram 212. hepsini ögrtmenlik yazdm. 1- Odtü (sonra pişman oldum keşke yazmasaydım) 2- Hacettepe (inşallah olur en çok bunu istiyorum 3- Gazi 4- İstanbul 5- Marmara 6- Yıldız Teknik 7- Anadolu 8- Uludağ 9- Akdeniz 10- Muğla 11- Trakya 12- Pamukkale (çok olsun Ösym ye zorluk çıksın diye yazdım bu kadar :P) gokhan7106 25th July 2007, 16:20 fatih burslu çin dili ve edebiyatı fatih burslu rus dili erciyes çin dili erciyes japon dili. gazi rus dili. erciyes rus dili. gazi rus dili. istanbul arap dili. puanım 319 156 sıralamam 7183 hocalarım kasyeri çin gelir büük ihtimalle diolar sizce ilk iki gelirmi hocam erciyese kesin dior ama korkuorum yinede olmaz dieçince için BBTÜRKAY 25th July 2007, 16:21 ben bi türlü karar veremiyorum istanbul üniversitesi ankara gazi yada 9 eylül sizce hangisi daha iidir? yardımcı olun lütfen Aynen yazdığın gibi sırala..... gokhan7106 25th July 2007, 16:23 hocam banada bi yardımcı olursanız sevinirm yukarda yazmıştım tercihlerimi BBTÜRKAY 25th July 2007, 16:24 dün yaptım tercihlerimi. puanım (ekli) 379 ve sıram 212. hepsini ögrtmenlik yazdm. 1- Odtü (sonra pişman oldum keşke yazmasaydım)2 2- Hacettepe (inşallah olur en çok bunu istiyorum1 3- Gazi5 4- İstanbul4 5- Marmara3 6- Yıldız Teknik8 7- Anadolu7 8- Uludağ6 9- Akdeniz10 10- Muğla11 11- Trakya13 12- Pamukkale12 (çok olsun Ösym ye zorluk çıksın diye yazdım bu kadar :P) Yanlarına yazdığım rakamlar....ile gösterdim BBTÜRKAY 25th July 2007, 16:26 bende bu sabah yaptım tercihlerimi internet üzerinden bir yanım ilk sıraya bou çeviribilim yaz dedi ama sanırım kendimi kandırmaya gerek yok 1=hacettepe üniversitesi mütercim tercümanlık 2=istanbul üniversitesi mütercüm tercümanlık 3=dokuz eylül mütercim tercümnalık 4=marmara üniversitesi mütercim tercümanlık Bence doğru bir tercih Sir Auron 25th July 2007, 16:27 dün yaptım tercihlerimi. puanım (ekli) 379 ve sıram 212. hepsini ögrtmenlik yazdm. 1- Odtü (sonra pişman oldum keşke yazmasaydım) 2- Hacettepe (inşallah olur en çok bunu istiyorum 3- Gazi 4- İstanbul 5- Marmara 6- Yıldız Teknik 7- Anadolu 8- Uludağ 9- Akdeniz 10- Muğla 11- Trakya 12- Pamukkale (çok olsun Ösym ye zorluk çıksın diye yazdım bu kadar :P) Boğaziçini de yazsaydın.Ne olur ne olmaz. BBTÜRKAY 25th July 2007, 16:28 Boğaziçini de yazsaydın.Ne olur ne olmaz. evet doğru ne olur ne olmaz... BBTÜRKAY 25th July 2007, 16:30 puanım 356,sıram 434.. iki tane ölü tercih yaptım: boğaziçi ing dili edbytı-1 hacettepe tercümanlık-2 hacettepe ing dili edbytı-8 ist üniverstesi tercümanlık-3 9 eylül tercümanlık-5 marmara tercümanlık-4 ist üniverstsi ing dil iedbytı-7 ankara ünivrstsi ing dili edbytı-6 yaa ben hacettepe olsun istiyorum,geçen yıl en son 900 lerde almış,bana da bi aksilik olmaz diimi,yani istanbul üniversitesi mütercim tercümanlık 4. sıraya yazdım,puanı daha yüksek diye orası çıkmaz diimmmii???? öle bişe olabilirse kaldırcam. 3. tercih istiyorum. bişiler söleyinn =( Yandaki numaralandırmaya dikkat et .... Carmenta 25th July 2007, 16:31 evet doğru ne olur ne olmaz... orasını yazmıycam... ailem pek istemiyor istanbul karşılayamayız diyolar da. BBTÜRKAY 25th July 2007, 16:31 1.hacettepe mütercim tercümanlık (ölü tercih ama olsun)-1 2.hacettepe ingiliz dili ve edebiyatı-2 3.hacettepe amerikan kültürü ve edebiyatı-4 4.gazi ingilizce öğretmenliği-3 puanım 351,sıralamam 824,hacettepe ide veya ake tutar die düşünüorum. Bence sıralam böyle olmalı sen bilirsin..... BBTÜRKAY 25th July 2007, 16:33 puan:363,854 sıralama:105 __Boğaziçi Üniv. Çeviribilim __Boğaziçi Üniv. İng. Dili ve Edeb. __Bilkent Üniv. İng. Dili ve Edeb.(Burslu) __Yeditepe Üniv. İng Dili ve Edeb.(Burslu) tercih derdi de bitti..hadi bakalım hayırlısı:stretch: Sıralama doğru bence BBTÜRKAY 25th July 2007, 16:35 Puanım 351 küsür sıralamam 867. 1-Hacettepe müt-ter (ölü tercih)-1 2-Yeditepe müt-ter(ölü tercih)-8 3-Dokuz Eylül müt-ter-2 4-Hacettepe İDE-5 5-Yeditepe İDE-7 6-Okan müt-ter-9 7-Marmara müt-ter(kararsızım yazıp yazmamakta)-3 8-Ankara Ünv İDE-4 9-Gazi İng.Öğrt İÖ-6 10-Koç Karş.Edb-10 diye düşünüyorum henüz taslak yani ;) 8 numara hariç (benim 8 numara) böyle olmalı, sıralama.... BBTÜRKAY 25th July 2007, 16:38 fatih burslu çin dili ve edebiyatı-2 fatih burslu rus dili-4 erciyes çin dili -3 erciyes japon dili.-1 gazi rus dili.-5 erciyes rus dili.-6 gazi rus dili.-7 istanbul arap dili-8. puanım 319 156 sıralamam 7183 hocalarım kasyeri çin gelir büük ihtimalle diolar Sıralama bence böyle olmalı sen bilirsin yine de..... BBTÜRKAY 25th July 2007, 16:41 Burada benim yazmış olduğum yorumlar sadece beni bağlar; yani herşey yine de size kalmış...Ben size sadece tavsiyede bulunuyorum... Tecrübelerimiizin bize yol göstermesi ile.... Bu tercih sıralamalarımın sizlere yorum olarak vermemin sadece tavsiyede ibaret olduğunu unutmayın ama bugüne kadar verdiğimiz tavsiyelerden pişman olan pek olmadı.... gokhan7106 25th July 2007, 16:42 sağolu hocam aam üsttekiler tutmaz die ööle yapmıştım ben bide çinceyi japoncadan daah çok istiorum bu yasığınız sıra neye göre hocam sıralamaya ögremi bu şekilde hangisi gelir sizce benim sıramda hocam erciyes çince gelir diodu Sir Auron 25th July 2007, 16:45 orasını yazmıycam... ailem pek istemiyor istanbul karşılayamayız diyolar da. Boğaziçi üniversitesini kazanırsan burs imkanların daha geniş olur.Bunu da göz önünde bulundurmalısın. monobrow 25th July 2007, 16:53 hocam başarı sıram:4493 puan:330,052 1.uludağ üniversitesi ing.öğret.(İ.Ö) 2.galatasaray fra.dil ve edb. 3.ege amerikan kültürü ve edb. 4.osmangazi karşılaştrmalı edb. 5.istanbul rus dili ve edeb. 6.ankara ispanyol dili ve edb. koç üniversitesinde de ingiliz dili ve karşılaştırmalı edebiyatı bölümü açılmış burayıda burslu olarak yazmayı düşünüyorum!Zor bi ihtimal ama yeni açılmış ya belli de olmaz herhalde...Puanı ve sırası belli değil yeni olduğu için,bu sıralamada nereye koyabilirm onu??..teşekkürler gokhan7106 25th July 2007, 16:56 sayın hocam değişik bi sıralama bide gaziyi iki kere yasmışsınıs bi tanesi konya olcak ama hangisi niagara 25th July 2007, 17:18 puanım 380,526 sıralamam 190. 1.odtü ing öğretmenlik 2.hacettepe ing öğretmenlik yazmayı düşünüyorum bana %90 hacettepe olur gibi geliyo ama tabiki birkaç tercih daha yapıcam. istanbuldan bir üniverste yazmıycam.anadolu, çukurova ve abant izzet baysal üniverstelerini yazıcam ama hangi sıraya koymalı mıyım?yardımcı olursanız çok sevinirim. BBTÜRKAY 25th July 2007, 17:49 hocam başarı sıram:4493 puan:330,052 1.uludağ üniversitesi ing.öğret.(İ.Ö)-1 2.galatasaray fra.dil ve edb.-3 3.ege amerikan kültürü ve edb.-2 4.osmangazi karşılaştrmalı edb.-6 5.istanbul rus dili ve edeb.-4 6.ankara ispanyol dili ve edb.-5 koç üniversitesinde de ingiliz dili ve karşılaştırmalı edebiyatı bölümü açılmış burayıda burslu olarak yazmayı düşünüyorum!Zor bi ihtimal ama yeni açılmış ya belli de olmaz herhalde...Puanı ve sırası belli değil yeni olduğu için,bu sıralamada nereye koyabilirm onu??..teşekkürler Sıralama böyle olmalıama bence kendine ne olmak istediğini bir kez daha sor..... LiveEarth 25th July 2007, 17:49 1-hacettepe 2-İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 3-marmara üniversitesi 4-yıldız teknik başarı sıram 335 puanım 375 büyük ihtimal istanbul olucak sizce doru bir tercih mi yaptım istanbul üniversitesine çok güzel diolar sizcede ölemi yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..... BBTÜRKAY 25th July 2007, 17:50 sayın hocam değişik bi sıralama bide gaziyi iki kere yasmışsınıs bi tanesi konya olcak ama hangisi Gazi Konyadan önce de olur sonra da.... BBTÜRKAY 25th July 2007, 17:51 1-hacettepe -3 2-İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-1-2 3-marmara üniversitesi-1-2 4-yıldız teknik-4 başarı sıram 335 puanım 375 büyük ihtimal istanbul olucak sizce doru bir tercih mi yaptım istanbul üniversitesine çok güzel diolar sizcede ölemi yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..... Benim kanaatim böyle.... BBTÜRKAY 25th July 2007, 17:55 puanım 380,526 sıralamam 190. 1.odtü ing öğretmenlik 2.hacettepe ing öğretmenlik yazmayı düşünüyorum bana %90 hacettepe olur gibi geliyo ama tabiki birkaç tercih daha yapıcam. istanbuldan bir üniverste yazmıycam.anadolu, çukurova ve abant izzet baysal üniverstelerini yazıcam ama hangi sıraya koymalı mıyım?yardımcı olursanız çok sevinirim. 1-ODTÜ 2-Hacettepe 3-Marmara 4-Uludağ 5-Çukurova 6-Anadolu 7-Abant... Öğretmenlik haricinde ise Ankara Üniversitesi D.T.C.Fakültesini tavsiye ederim.... gokhan7106 25th July 2007, 17:56 hocam siz gerçekten ii sööllüosunuz açıkcası ben kendi hocama güvenemniorum ama çinceyi daha çok istiorum japoncanın yerine erciyes çinceyi yassk olurmu ööle sizce bu listeye göre ben nerey yerleşirim dershnedeki hocam erciyes çinceye kesin gözüyle bakıodu yardımlarınız için teşekkürler sıkmıorum sizi inşallah ama çok güzel önerilerde bulunuorsunuz:) BBTÜRKAY 25th July 2007, 17:58 hocam siz gerçekten ii sööllüosunuz açıkcası ben kendi hocama güvenemniorum ama çinceyi daha çok istiorum japoncanın yerine erciyes çinceyi yassk olurmu ööle sizce bu listeye göre ben nerey yerleşirim dershnedeki hocam erciyes çinceye kesin gözüyle bakıodu yardımlarınız için teşekkürler sıkmıorum sizi inşallah ama çok güzel önerilerde bulunuorsunuz:) Japonca bence Çinceden daha fazla ve daha kaliteli iş imakınan sahip ama Çinceyi de sakın ihmal etme onun geleceği de çok iyi ..... BBTÜRKAY 25th July 2007, 17:59 Gökhan nereye yerleşeceğin konusunu Yahya Hocam daha iyi bilir Bu Konuya Yahya Hocama açık mesaj yaz....... mustafa gökcan 25th July 2007, 18:12 puanım ( ek ) = 381.555 başarı sıram ( ek ) = 163 1-)Boğaziçi 2-)Odtü 3-)Hacettepe ingilizce öğretmenlikleri Odtü olcak da diğerlerini yaziim ölesine dedim :) niagara 25th July 2007, 18:29 1-ODTÜ 2-Hacettepe 3-Marmara 4-Uludağ 5-Çukurova 6-Anadolu 7-Abant... Öğretmenlik haricinde ise Ankara Üniversitesi D.T.C.Fakültesini tavsiye ederim.... çok teşekkürler hocam dediğim gibi istanbul yazmayacağım için marmara dışında sıralamamı sizin dediğiniz gibi yapıcam.Uludağ'ı düşünmemiştim yazdığınız çok iyi oldu.hep öğretmenlik yazıcam umarım ankara da bi üniversite olur.tekrar teşekkür ederim:) darksoul 25th July 2007, 18:38 hocam başarı sıram 7650 sadece japonca istiyorum ben oyüzden yalnızca 2 tercih yapıcam 1.ölü tercih diebiliriz ama nolur nolmaz: 1- 18mart japonca 2- erciyes japonca monobrow 25th July 2007, 19:05 1.uludağ üniversitesi ing.öğret.(İ.Ö)-1 2.galatasaray fra.dil ve edb.-3 3.ege amerikan kültürü ve edb.-2 4.osmangazi karşılaştrmalı edb.-6 5.istanbul rus dili ve edeb.-4 6.ankara ispanyol dili ve edb.-5 hocam böyle sıralamışsınız ama galatasaray ege'den,osmangazi'de ankara ispanyol ve istanbul rus'tan yüksek!..yani böyle olurmu ki?..bide koç üniversitesi burslu karşılaştırmalı edebiyat bölümünün puanı sırası belli değil onu nereye yazabilirim diye sormuştm hocam.. LiveEarth 25th July 2007, 23:10 ya arkadaşlar ben baktım istanbul üniversitesin eğitim fakültesinin ing öğr bölümünde sadece 2 tane yardımcı doçent dr war oysa gazide 3 prof doktorun yanında 8 yardımcı doçent var bu sizce eğitimi nasıl etkiler gaziye mi gitmeliyim sizce???? gamje 25th July 2007, 23:36 Yandaki numaralandırmaya dikkat et .... nasıl yani,o numaraları siz mi yazdınız? ben istek sırama göre dizmiştim onları amaaa anlayamadım pek?? casmina 25th July 2007, 23:57 Hocam ben çok kararsız kaldım bi yardım ederseniz çok sevinirim. Benim ek puanla sıram 84, ek puansız 160. İngiliz dil-edeb mi olsun öğretmenlik mi karar veremedim.Hangi üniversite olacağına da karar vermedim. Bilkent dil edebiyatı burslu tutuyo ama oranın nasıl bi yer olduğunu bilmiorum siz biliyo musunuz? Dil edebiyat okuyunca formasyon alıp öğretmenlik de yapabiliomuşuz, o yüzden Boğaziçi ing. dil-edebiyat da var aklımda. Aslında Boğaziçi ing. öğretmenliği de az ihtimal olsa da var sanırım. Size arasında kaldıklarımı yazsam benim için bi değerlendirir misiniz? Boğaziçi ing. öğrt. - Boğaziçi ing. dil-edeb. - ODTÜ ing. öğrt. - Bilkent ing. dil-edeb burslu. Bu arada lütfen kendini beğenmişlik yaptığımı falan zannetmeyin, daha önce hiç böyle zor bi karar vermek zorunda kalmamıştım. Ekin 26th July 2007, 12:34 1.uludağ üniversitesi ing.öğret.(İ.Ö)-1 2.galatasaray fra.dil ve edb.-3 3.ege amerikan kültürü ve edb.-2 4.osmangazi karşılaştrmalı edb.-6 5.istanbul rus dili ve edeb.-4 6.ankara ispanyol dili ve edb.-5 hocam böyle sıralamışsınız ama galatasaray ege'den,osmangazi'de ankara ispanyol ve istanbul rus'tan yüksek!..yani böyle olurmu ki?..bide koç üniversitesi burslu karşılaştırmalı edebiyat bölümünün puanı sırası belli değil onu nereye yazabilirim diye sormuştm hocam.. Koç Üniversitesi ÖSS bursu veriyor mu? Benim bildiğim diğer çeşit bursları veriyordu. betll 26th July 2007, 12:58 1 boğaziçi ingilizce öğretmenliği 2 yeditepe ing öğretmenliği burslu 3 ? hocam şimdi yeditepe 361 le almış en son.istanbul üniv 362.ben istanbul üniversitesini 3e yazabilirim dimi puanı daha yüksek olsa da yeditepeden?yani sıralamayı illa puan sırasına göre yapmak zorunda değiliz dimi? betll 27th July 2007, 15:16 dün yaptım tercihlerimi. puanım (ekli) 379 ve sıram 212. hepsini ögrtmenlik yazdm. 1- Odtü (sonra pişman oldum keşke yazmasaydım) 2- Hacettepe (inşallah olur en çok bunu istiyorum 3- Gazi 4- İstanbul 5- Marmara 6- Yıldız Teknik 7- Anadolu 8- Uludağ 9- Akdeniz 10- Muğla 11- Trakya 12- Pamukkale (çok olsun Ösym ye zorluk çıksın diye yazdım bu kadar :P) bişey sorabilirmiyim odtü için niye pişman oldun?bi sakıncası yoksa,merak ettim de..:) migrant 28th July 2007, 12:42 sıralamam 999 marmara öğrt yıldz teknik öğrt anadolu öğrt uludağ öğrt kocaeli öğrt................................ kendimden şüpheye düşmeye başladım acaba yanlış mı düşünüorum anadoluyu başa yazmak hata mı çnkü ist oturuorum kocaeline çok yakın sırf puanı düşük olduğu için alta yazdım ve anadolunun bi eksisi var ki o da kafamı kurcalıo kime desem aöf sanıyo iş başvurusu yaparken örgün olduğumu kanıtlayamam belki de aöf olduğumu düşündükleri için özel kurumlar ikinci plana atarlar die korkuorum :( biri yardmcı olursa sewnrm :( ashen 28th July 2007, 12:55 immigrants 911 bence anadolu üniversitesi süper bir yer.bilmeyenler aöf zannedebilir.ama iş başvurularında bence kimse bunla ilgilenmiycek bile.benim annem özel bir şirkette çalışıyor ve gerçekten bir sorun olmuyor bu.yine de sen bilirsin arkadaşım:) migrant 28th July 2007, 13:07 immigrants 911 bence anadolu üniversitesi süper bir yer.bilmeyenler aöf zannedebilir.ama iş başvurularında bence kimse bunla ilgilenmiycek bile.benim annem özel bir şirkette çalışıyor ve gerçekten bir sorun olmuyor bu.yine de sen bilirsin arkadaşım:) cidden mi ya çok korkuorum valla sonra pişman olmaktan ama saol içimi rahatlattın bi nebze :) annakarenina 30th July 2007, 02:36 ya benimde marmara ya ist üniversitesine fln puanım tutuyo''ing hariç'' ama kararsz kaldım içimden franszca geçiyo ve marmarada da (franszca öğr.) ayrıca 2. sınıfta franszcaya ek olarak ing görüp sertifika alabiliyosun ing unutmuyosun yani bu yönden çok avantajlı,ama diğer diller mesela ispanyolca da italyanca da kaldı aklım ticari ilşkiler fln ne biliyim kafayı yemeden şu tercihimi yapsaydım herkes bişey diyo şaşkına döndüm :eek: cvp yazarsanz sevinirm,allah hepimz için en iyi yerleri nasip etsin ve bölümümüzden çok mutlu olalım :o güme gitmeyiz inşallah o mu bu mu derken:D Pallor Mortis 30th July 2007, 05:02 boğaziçi dil edebiyat bilkent dil edebiyat (burs) hacettepe mütercim odtu öğretmenlik buraya kadar ölü sayılır. gerisi koptu.. (gerçi üstekilerde de emin olamıyorum ki) hacettepe öğretmenlik mi, dokuz eylül tercumanlık mı, izmir ekonomi tercumanlık mı (burs), istanbul tercumanlık mı :ices_tot: (puan 356 (380ekli) sıralama 392(191 ekli)) kafama takılan, tercumanlık olarak iü,deü,ieü arasında hangisi iyi? yada oralarda tecumanlık yerine hacettepede,odtude öğretmenlik okumak mı var? yada edebiyat tutsa da okusam ne yapacam acaba? yıl boyunca beklediğimden düşük bir sonuç geldi zaten, bide tercih yapamıyorum bir türü deli olacam :( bir fikir sunabilecek varmı? :confused: phoenixgag5 30th July 2007, 06:59 puanım 328,444 başarı sıram 4999 tercihlerim 1-okan çince burslu(geçen sene 4910 la almış) 2-okan rusça burslu 3-istanbul üni rus dili edebiyatı 4-ankara sinoloji 5-kayseri çince 6-kayseri japonca 1. tercih sizce ölü tercih mi? seyfi1907 30th July 2007, 09:25 ek puansız sıralamam 1799 puanım 344 küsur tercihler: 1-Galatasaray Üniveristesi Fransız Dili Edeb. 2-Dokuz Eylül Fransızca Öğretmenliği 3-Hacettepe Mütercim TercümanlıK(Fransızca) Ne diyosunuz? IcySeden 30th July 2007, 12:47 boğaziçi dil edebiyat bilkent dil edebiyat (burs) hacettepe mütercim odtu öğretmenlik buraya kadar ölü sayılır. gerisi koptu.. (gerçi üstekilerde de emin olamıyorum ki) hacettepe öğretmenlik mi, dokuz eylül tercumanlık mı, izmir ekonomi tercumanlık mı (burs), istanbul tercumanlık mı :ices_tot: (puan 356 (380ekli) sıralama 392(191 ekli)) kafama takılan, tercumanlık olarak iü,deü,ieü arasında hangisi iyi? yada oralarda tecumanlık yerine hacettepede,odtude öğretmenlik okumak mı var? yada edebiyat tutsa da okusam ne yapacam acaba? yıl boyunca beklediğimden düşük bir sonuç geldi zaten, bide tercih yapamıyorum bir türü deli olacam :( bir fikir sunabilecek varmı? :confused: ist. üni ve dokuz eylülün tercümanlık bölümüyle ilgili bilgim yok fazla ama izmir ekonominin çok kaliteli bi okul olduğunu okudum.burs şartlarının uygun olup olmadığını araştırmalısın. istanbuldan daha kaliteli olduğundan bahsediyorlar ama tabi biri ist üni için ben memnunum derken bi diğeri hiç sevmiyorum çok kötü diyebiliyor.güzel bi puanın var çok iyi araştırmanı tavsiye ederim. LiveEarth 30th July 2007, 12:49 merhaba arkadaşım any_one sen galiba 9 eylül ile istanbul üniversitesi arasında kalmıştın tercihini yaptın mı? nereye gidiyosun? ben hala yapamadım ama istanbula gidicek gibiyim...Düşüncelerini benimle paylaşırsan sevinirim Vladimir 30th July 2007, 12:54 izmir ekonomi üniversitesi'ni gezen gören biri olarak kampüs üniversitesi olmadığını söylemek isterim. ama tek kelimeyle güzel, yani ben çok sevdim. kampüsü olmasa da bulunduğu yer çok güzel bence. eğitimi de çok kaliteli. okuyan arkadaşlarım övüyor gayet. izmir ticaret odasının üniversitesi olduğu için devamlı yönlendiriyorlar ve mütercim tercümanlık bölümü bizim göz bebeğimiz diyorlar. yalnız kötü bir haber :( benim sıralamam 385 ve ben bile 7. mi neyim oraya gelenlerin sıralamasında. ve kontenjanı sadece 5. türkiye 113.sü bile var gelen. bir de orayı görmeden tercihine yazacak da çok insan olduğunu düşünürsek durum biraz umutsuz gibi. eğer hayalinde tercümanlık varsa bence tercih sıranın devamı şöyle olmalı: izmir ekonomi - mütterlik dokuz eylül mütterlik zaten izmir ekonomi olmazsa dokuz eylülde kesin kalırsın. çift dilli ve orada okuyan arkadaşlar da çok memnun, sadece almanca aşırı zorluyormuş. istanbul ünisiyle ilgili hiç iyi bir şey duymadığımdan tavsiye etmeyeceğim. hacettepe yazarsan orası da kesin oluyor gözüküyor. bence kararını ver mütterlik istiyorsan dediğim iki tercihi sırala tercihlerinde. eğer öğretmenlik istiyorsan hacettepe yaz geç. Vladimir 30th July 2007, 12:55 ek puansız sıralamam 1799 puanım 344 küsur tercihler: 1-Galatasaray Üniveristesi Fransız Dili Edeb. 2-Dokuz Eylül Fransızca Öğretmenliği 3-Hacettepe Mütercim TercümanlıK(Fransızca) Ne diyosunuz? Son derece güzel bence. Galatasaray kesin gelir. Eğer benim de Galatasaray olursa görüşürüz. :stretch: axy_sheytann 30th July 2007, 13:05 benm başası sıram 997 1 hacettepe ing dili edeb 2 marmara müt terc 3 anadolu ing öğr 4 uludağ ing öğr. ama çok pişmanm keşke marmarayı yazmasaydımm :( inş yerleşmm Yahya Hoca 30th July 2007, 13:09 benm başası sıram 997 1 hacettepe ing dili edeb 2 marmara müt terc 3 anadolu ing öğr 4 uludağ ing öğr. ama çok pişmanm keşke marmarayı yazmasaydımm :( inş yerleşmm Pişman olmana gerek yok. Zaten gelmeyecektir.:D:D axy_sheytann 30th July 2007, 14:05 Pişman olmana gerek yok. Zaten gelmeyecektir.:D:D oh be içim rahatladı sağolun hocam :) Lord of Roses 30th July 2007, 14:09 Puanim_290.322 Siralamam_3654(Alm.dan girdim...) Benim tercihlerim: 1.Hacettepe Almanca Ögretmenligi 2.Istanbul Ünv.Almanca Ögretmenligi 3.Marmara Ünv.Almanca Ögretmenligi 4.Marmara Ünv.Alm dili Edb. 5.Istanbul Ünv.Alm dili Edb. 6.Firat Ünv.Alm dili Edb. sizce nasil bir siralama?Kazanma sansim nedir?Yardimci olursaniz sevinirim... Pallor Mortis 30th July 2007, 15:24 izmir ekonomi üniversitesi'ni gezen gören biri olarak kampüs üniversitesi olmadığını söylemek isterim. ama tek kelimeyle güzel, yani ben çok sevdim. kampüsü olmasa da bulunduğu yer çok güzel bence. eğitimi de çok kaliteli. okuyan arkadaşlarım övüyor gayet. izmir ticaret odasının üniversitesi olduğu için devamlı yönlendiriyorlar ve mütercim tercümanlık bölümü bizim göz bebeğimiz diyorlar. yalnız kötü bir haber :( benim sıralamam 385 ve ben bile 7. mi neyim oraya gelenlerin sıralamasında. ve kontenjanı sadece 5. türkiye 113.sü bile var gelen. bir de orayı görmeden tercihine yazacak da çok insan olduğunu düşünürsek durum biraz umutsuz gibi. eğer hayalinde tercümanlık varsa bence tercih sıranın devamı şöyle olmalı: izmir ekonomi - mütterlik dokuz eylül mütterlik zaten izmir ekonomi olmazsa dokuz eylülde kesin kalırsın. çift dilli ve orada okuyan arkadaşlar da çok memnun, sadece almanca aşırı zorluyormuş. istanbul ünisiyle ilgili hiç iyi bir şey duymadığımdan tavsiye etmeyeceğim. hacettepe yazarsan orası da kesin oluyor gözüküyor. bence kararını ver mütterlik istiyorsan dediğim iki tercihi sırala tercihlerinde. eğer öğretmenlik istiyorsan hacettepe yaz geç. saol büyük ihtimalle ekonomi - dokuz eylül yazacam.. yanlız bir de şimdi yeditepe üniversitesine(müt-ter) takıldı aklım (gerçi orası biraz daha zor olur sanırım) orası hakkında bir bilgisi olan var mı? LEE 20 30th July 2007, 16:40 Sıralamam: 4905 1) Balıkesir Üni - İngilizce Öğretmenliği i.ö 2) Trakya Üni. - Mütercim Tercümanlık i.ö 3) Karadeniz T.Üni - Dil ve edb. - 3910 4) Dumlupınar Üni. - Dil ve edb. - 3970 5) Kocaeli Üni. - Dil ve Edb. i.ö - 4.040 6) Selçuk Üni. - Dil ve Edb. i.ö - 4.200 7) Dumlupınar Üni. - Dil ve Edb. i.ö - 4.310 8) Eskişehir İölp 9) İzmir İölp 10) Konya İölp 11) Edirne İölp 12) Ankara İölp 13) Balıkesir İölp 14) Adana İölp HüseyinAkartuna 31st July 2007, 22:09 1-Dokuz Eylül Üni İng.öğrt. 2-İstanbul Üni İng öğrt. 3-Yeditepe Üni İng öğrt. burslu 4-Ytü İng öğrt. 5-Anadolu Üni İng öğrt. 6-Akdeniz Üni İng öğrt. Sıralama:752 Femme Fatale 31st July 2007, 23:05 8 numara hariç (benim 8 numara) böyle olmalı, sıralama.... hocam zaten birkaç değişiklik yaptım:) 1-Hacettepe müt-ter 2-Yeditepe müt-ter(b) 3-Hacettepe İDE 4-Yeditepe İDE(b) 5-Deu müt-ter 6-Marmara müt-ter 7-Okan müt-ter(b) 8-Ankara ünv İDE 9-Gazi Öğrt(İÖ) 10-Koç Karş.Edb(b) hocam niçin yeditepe müt-ter olmamalı dediniz anlamadım :) gülhan__23 31st July 2007, 23:06 puan 347,043 sıralama 1378 hacettepe ingiliz dili ve ed(gelmeyeceğini biliyorm aslında :(:cry: mersin üniv ing öğretmenliği inönü üniv ing öğretmenlii dicle üniv ing öğrtmnliği MattLuke 1st August 2007, 00:06 garip bi tercih listesi gibi geLebilir :) 1 1493011 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA) EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ (İKİNCİ ÖĞRETİM) 2 1463036 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ (İKİNCİ ÖĞRETİM) 3 1441381 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ) EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ 4 1581028 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ (BURDUR) EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ 5 1081315 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ NECATİBEY EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ 6 1343266 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ (İKİNCİ ÖĞRETİM) 7 1123036 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ (İKİNCİ ÖĞRETİM) 8 1071367 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) KAZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ 9 1463138 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI (İKİNCİ ÖĞRETİM) 10 1471483 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA) FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 11 1441308 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ) FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 12 1101239 CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ (MANİSA) FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 13 1161035 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA) FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 14 1181046 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 15 1341353 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 16 1071139 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 17 2211129 UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ (BURSLU) 18 2061157 ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ (MERSİN) FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ (DESTEK BURSLU) 19 2131026 İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI (BURSLU) 20 2061259 ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ (MERSİN) FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI (BAŞARI BURSLU) 21 1055405 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ (ESKİŞEHİR) (AÇIKÖĞRETİM) 22 1055462 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ (İZMİR) (AÇIKÖĞRETİM) 23 1055479 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ (KONYA) (AÇIKÖĞRETİM) 24 1055421 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ (ANKARA) (AÇIKÖĞRETİM) Hocalarımız ne diyor bu tercihler hakkında.. İPEK18 1st August 2007, 09:55 Mrb Hocam Ben çin Dili Düşünüyorum Doğru Bi Kararmi Verdim Acaba?????????? avril lavigne 1st August 2007, 16:32 selam bugün ben de yaptım tercihlerimi 1.trakya üni mütercim tercümanlık 2.kocaeli üni ingiliz dili ve edebiyatı 3.trakya mütercim tercümanlık (iö) 4.pamukkale üni ingiliz dili ve edebiyatı 5.dumlupınar üni ingiliz dili ve edebiyatı 6.süleyman demirel üni ingiliz dili ve edebiyatı 7.kocaeli üni ingiliz dili ve edebiyatı(iö) 8.dumlupınar üni ingiliz dili ve edebiyatı(iö) 9.osmangazi karşılaştırmalı edebiyat 10.AÖF ingilizce öğr EDİRNE 11.AÖF ing öğr ESKİŞEHİR 12.AÖF ing öğr BALIKESİR duman 1st August 2007, 16:38 Mrb arkdaslar ben Dumlupınar İngilizDiliEdebitayatı veya Selcuk 2. öğretim İngilizDiliEdebitayatı yazma konusunda kararsızım. 2. öğretimin Harç ücretini hesaba katmazsak sizce hangisi tercih edilebilirrr??? Biliyorum tercihlere 2 gün kala hala karar vermemiş olmak tuhaf bi durum ama:).... Görüşlerinizi bekliyorummm şimdiden teşekkürler.... mysterious 1st August 2007, 19:30 puan=350 sıralama=903 1=hacettepe ing dili ve edebiyatı 2=anadolu öğretmenlik 3=akdeniz üni ing öğretmenliği 4=çukurova öğretmenlik 5=muğla üni öğretmenlik (inşallah ilk iki tercihimden biri gelir,akdenizi öylesine yazdım,umarım o gelmez..:() çiğdem88 1st August 2007, 21:36 benim sıralamam da 83 3 tercih yaptım boğaziçi çeviribilim boğaziçi ingiliz dili ve edebiyatı hacettepe mütercim tercümanlık CELLchuQ 2nd August 2007, 16:38 erciyes üniversitesi rus dili ve edebiyatı umut89 8th August 2007, 20:41 Benim Tuttcakalri Sölim Ben Benim Siram 3517 Ikinci öretim Ing öretmenlikler: Samsun Mersin Konya Dil Edebiyatlar : Erciyes Denizli Antep Beraat 8th August 2007, 21:28 ben e-a puanından okulöncesi öğrtmenliği de yazdım..selçuk üni.de yeni açılmış bu bölüm... hayırlısı bakalım... seyfi1907 8th August 2007, 22:36 Son derece güzel bence. Galatasaray kesin gelir. Eğer benim de Galatasaray olursa görüşürüz. :stretch: Senin tercihlerin nasıldı ve puanın ayrıca ikimizin de tutarsa galatasaray özelden ismimi yollarım orda görüşürüz. seyfi1907 8th August 2007, 22:39 Senin tercihlerin nasıldı ve puanın ayrıca ikimizin de tutarsa galatasaray özelden ismimi yollarım orda görüşürüz. İsmim zaten yazıo da soyismimi yollarım artık:):):) MattLuke 20th July 2008, 18:53 Puanım 350 sıralamam 2449 Şimdilik tercihlerim şu şekilde.. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MUĞLA ÜNİVERSİTESİ PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ Sizce bunLardan geLme oLasıLığı yüksek oLan hangisi yoksa hiçbiri geLmez mi =) monsoon 20th July 2008, 19:15 benm henuz bir listem bile yok çünkü hala karar veremedim:( spark 21st July 2008, 14:54 puanım 354,762 sıram 1406 tercihlerim; 1.ege üni. ing dili ve edb 2.d.eylül müt.terc 3.ege amerikan kült.edb. 4.d.eylül amerikan kült.edb. ilk tercih yüksek ihtimal diye düşünüyorum çünkü başarı sırası ve puanı benimkinden düşük.sizce gelirmi ege ing dili? ayşegül_elt 21st July 2008, 14:58 Gazi Üniversitesi Arapça Öğretmenliği ,İstanbul üniversitesi Arap dili ve edebiyatı nick_cave 21st July 2008, 14:58 puanım 354,762 sıram 1406 tercihlerim; 1.ege üni. ing dili ve edb 2.d.eylül müt.terc 3.ege amerikan kült.edb. 4.d.eylül amerikan kült.edb. ilk tercih yüksek ihtimal diye düşünüyorum çünkü başarı sırası ve puanı benimkinden düşük.sizce gelirmi ege ing dili? tecumanlığı neden 2 yerine 1 e yazmadın ki. spark 21st July 2008, 15:02 tecumanlığı neden 2 yerine 1 e yazmadın ki. çünkü ege'nin tutma ihtimali daha yüksek ve ege'yi 9 eylülden daha çok istiyorum.ege aylardır tek hayalim,ilk tercihimde olmasını istedim.girermiyim egeye sence? nick_cave 21st July 2008, 15:04 çünkü ege'nin tutma ihtimali daha yüksek ve ege'yi 9 eylülden daha çok istiyorum.ege aylardır tek hayalim,ilk tercihimde olmasını istedim.girermiyim egeye sence? egeye kesin girersin bence.ama ordaki 9 eylül tecumanlık ölü tercih gibi bişi olmuş egeye giremessen zaten onada giremessin boşuna yazmışsın dilkOnur 21st July 2008, 15:04 ya benim yarına kadar mantıklı bir tercih listesi oluşturmam gerekiyo ama ben daha öğretmenlik mi yoksa dil veedeb. mi yazıcama bile karar veremedim:( Paradoxe 21st July 2008, 15:04 tecumanlığı neden 2 yerine 1 e yazmadın ki. bncede.. hem alm-ing tercümanlık..kaçırma derim.. hayat insanın önüne fırsat sunar..eger geri cevirirsen oldugun yerde dönüp durursun.. nick_cave 21st July 2008, 15:06 ya benim yarına kadar mantıklı bir tercih listesi oluşturmam gerekiyo ama ben daha öğretmenlik mi yoksa dil veedeb. mi yazıcama bile karar veremedim:( 9 eylül AKE :) Paradoxe 21st July 2008, 15:08 ya benim yarına kadar mantıklı bir tercih listesi oluşturmam gerekiyo ama ben daha öğretmenlik mi yoksa dil veedeb. mi yazıcama bile karar veremedim:( yerinde olsaydm ögretmenlik yazardm kafadan..formasyon derdin olmaz hem.. ayrıca artık hrkste yavastan yavasa kendini garantiye alma düsüncesi olusmaya basladı.. okursun 4.sınıftada kpss yaparsın.atanırsın,hayatın kurtulur.. ii düsün..karar senin,bndan sonra hayatın buna göre sekillencek.. Acık konustum,pat die söledim..kusura bkma ama grcekten hayati bi karar alıon.. bol şans! Ofli_aKREP 21st July 2008, 15:08 Ben tam olarak listeyi hazırlayamadım.Şu an karar aşamasındayım araştırmalarım sürüyor. Ofli_aKREP 21st July 2008, 15:10 ya benim yarına kadar mantıklı bir tercih listesi oluşturmam gerekiyo ama ben daha öğretmenlik mi yoksa dil veedeb. mi yazıcama bile karar veremedim:( Eğer meslek olarak öğretmenlik yapacaksan dil edeb. yazma bile .. :D fanciful 21st July 2008, 15:10 Şu ana kadar kimse Ankara Gazi Üniversitesini önermedi. Nedenlerinden biride oradaki öğrencilerin çoğu okumaktan çok uzak ve buda oradaki öğrencileri olumsuz yönde etkileyecektir. Çoğu öğrenci İstanbul için can atıyor. İstanbulu öneririm sana. bence Gazi gerçekten çok güzel bi üniversite..fakat ben mesela istanbullu birine onermem aynı duruma düşmesın dıe ..ankaraya pek alışamadım açıkçası..keşke gazi istanbulda olsa :smiley10: orhan_19 21st July 2008, 18:06 hacettepe ide ankara ide l3urcu 21st July 2008, 21:01 Erciyes Çin Dili Erciyes Japon Dili Erciyes Rus Dili Erciyes Kore Dili Ankara Kore Dili. ilk 3 olmazsa,son 2 garanti..kararsızım ama Ankaramı Erciyesmi..sizin düşündüğünüz bişey var mı (: tşk _BeTüL_ 21st July 2008, 21:34 Ya ben de daha bişeye karar veremedim ege ake mi hacettepe ing dil bilim mi uludağ öğtlik mi çukurova mı??????? nick_cave 21st July 2008, 21:34 Ya ben de daha bişeye karar veremedim ege ake mi hacettepe ing dil bilim mi uludağ öğtlik mi çukurova mı??????? hacettepe... _BeTüL_ 21st July 2008, 21:36 hacettepe... neden peki?? belfii 21st July 2008, 22:59 PARDON AMA İSTANBUL A TERCİH FORMLARI GELDİ Mİ ?? 23 ÜNDE BAŞLICAK DEMEDİLERMİİİ??:smiley5: xxtornadoxx 21st July 2008, 23:08 başarı sıram 888, :D 1-marmara ü. ingilizce ö. 2-yıldız teknik ü. ingilizce ö. 3-anadolu ü.ingilizce ö. 4-uludag ü.ingilizce ö.. burcu. 21st July 2008, 23:28 aradaslar acıkoğretımle ılgılı bılgı ıstıyorum ama bulamadım forumda yardımcı olabılırmısınız intermediate 1st August 2008, 12:28 sıralamam 3137 tercihlerim: mersin ing öğret 2130 muğla ing öğret 2170 denizli ing öğret2400 malatya ing öğret 2430 burdur ing öğret 2740 ***erzurum ing öğret 2920*** çukurova ing öğrt(İ.Ö) 2970 mersin ing öğrt (İ.Ö) 3190 konya ing öğret(İ.Ö) 3210 ank üniv i.d.e 2750 konya i.d.e. 3530 ... arkadaşlar sizce sıralamam nasıl?bide yıldızlı olan yeri yazma konusunda kararsızım.birinci öğretim die yazmayı düşünüyorum ama erzurumu pek sewdiğimi söyleyemem.bide burs konusu war tabi.sizce yazayımmı? bide burdurun gelme ihtimali % kaç sizce. LÜTFEN YARDIM EDİN ŞURDA 2 GÜN KALDI:smiley10: bilge cuce 1st August 2008, 12:39 odtüüüüüüüüüüüüüüü İngilizce öğretmenliği dilkOnur 1st August 2008, 13:10 sıralamam 3137 tercihlerim: mersin ing öğret 2130 muğla ing öğret 2170 denizli ing öğret2400 malatya ing öğret 2430 burdur ing öğret 2740 ***erzurum ing öğret 2920*** çukurova ing öğrt(İ.Ö) 2970 mersin ing öğrt (İ.Ö) 3190 konya ing öğret(İ.Ö) 3210 ank üniv i.d.e 2750 konya i.d.e. 3530 ... arkadaşlar sizce sıralamam nasıl?bide yıldızlı olan yeri yazma konusunda kararsızım.birinci öğretim die yazmayı düşünüyorum ama erzurumu pek sewdiğimi söyleyemem.bide burs konusu war tabi.sizce yazayımmı? bide burdurun gelme ihtimali % kaç sizce. LÜTFEN YARDIM EDİN ŞURDA 2 GÜN KALDI:smiley10: bence erzurum ya da çukurova gelir JustForMe 1st August 2008, 15:35 PARDON AMA İSTANBUL A TERCİH FORMLARI GELDİ Mİ ?? 23 ÜNDE BAŞLICAK DEMEDİLERMİİİ??:smiley5: Tercih Formu Gelmiyor ki Arkadaşım Okuluna Veyahutta Herhangi Bir Okula Gidiyorsun Tercihlerini Ayarlamış Bir Şekilde Tercih Yapcam Diyorsun.Ve Yapıyorsun :) blue.blue 1st August 2008, 18:22 arkadaşlar ben de bugün teslim ettim tercihlerimi hayırlısı olur inşallah.. Herkesin gönlüne göre olsunn :):):) puanım:345 sıralamam:3520 Tercihlerimse şöylee: 1-İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ RUS DİLİ VE EDEBİYATI (329 4810 ile almış 2007 de) 2-İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İTALYAN DİLİ VE EDEBiYATI (326 5450 ile almış) 3-ANKARA ÜNİVERSTESİ RUS DİLİ VE EDEBİYATI (324 5940 ile almış ) 4-GAZİ ÜNİVERSİTESİ RUS DİLİ VE EDEBİYATI (322 6483 ile almış) 5-ERCİYES ÜNİVERSİTESİ RUS DİLİ VE EDEBİYATI (318 7207 ile almış) gönlüm ilk tercihimden yana :heartpump: inşallah olurr :) mrcrowley 1st August 2008, 19:00 benim puanım 340,740 sıralamamda 2384. sıralamamda şöyle : 9 eylül mütercim tercümanlık çukurowa üniw.1. öğretim ing.öğr. mersin 1.öğretim ing. öğr. mersin 2.öğr.ing.öğr. çağ üniw. başarı burslu ing. öğr. gaziantep ingiliz dili we edebiyatı mersin dil bilim ankara dilbilim 9 eylül almanca öğr. çukurowa ing. öğrt. sizce tahminen neresi olr? benim puanım 344,621 sıralamam 3821 senin naısl 2binlerde oluyor anlamadım dilkOnur 1st August 2008, 19:22 benim puanım 344,621 sıralamam 3821 senin naısl 2binlerde oluyor anlamadım bi yanlışlık olmuş evet:D cadyyy_btl 1st August 2008, 19:23 ama aöl dir o kesin mrcrowley 1st August 2008, 19:27 ama aöl dir o kesin nasıl anlamadım aöl olunca cadyyy_btl 1st August 2008, 19:35 anadolu ögretmen liselerine ek puan geliyor ya ekli sıralamasnı yazmış olabilir intermediate 1st August 2008, 21:05 sıralamam 3137 istanbul üniv amerikan kült edeb 2560 ankara üniv ingiliz dili edeb 2750 ankara üniv amerikan kült edeb 2920 ege amerikan kült edeb 2990 çukurova ing öğretmnlik (İ.Ö) 2970 mersin ing öğretmenlik(İ.Ö) 3190 dokuz eylül amerikan kül edeb 3370 ... şimdiikkk 1)sizcee bu sıralamada yanlış olan bi yer warmıı? 2)hangisinin gelme ihtimali yüksek? 3)çok acil cvp lazım 4)çok teşekkür ederim:):smiley1: nick_cave 1st August 2008, 21:14 sıralamam 3137 istanbul üniv amerikan kült edeb 2560 ankara üniv ingiliz dili edeb 2750 ankara üniv amerikan kült edeb 2920 ege amerikan kült edeb 2990 çukurova ing öğretmnlik (İ.Ö) 2970 mersin ing öğretmenlik(İ.Ö) 3190 dokuz eylül amerikan kül edeb 3370 ... şimdiikkk 1)sizcee bu sıralamada yanlış olan bi yer warmıı? 2)hangisinin gelme ihtimali yüksek? 3)çok acil cvp lazım 4)çok teşekkür ederim:):smiley1: sıralamaları tercih sırana göre değilde geçen seneki sıralamalara göre yapmışsın. öğretmenlik istiyorsan onları biraz daha yukarı yazsan daha iyi olabilir gibi JustForMe 1st August 2008, 21:14 Tercihlerim Umarım Bu Kadar Değildir.Eğer Bu Kadarsa Biraz Daha Garantiye Alsaydın Bence Derim :) intermediate 1st August 2008, 21:17 sıralamaları tercih sırana göre değilde geçen seneki sıralamalara göre yapmışsın. öğretmenlik istiyorsan onları biraz daha yukarı yazsan daha iyi olabilir gibi ya isteğim de böle sayılır.ing öğretmenlikleri pek ii yerler gelmio.içimde hep ankara yatıyodu.dil edebler geldii için onu yazdım. yani şimdi diosun ki sıralamamda ters olan bişi yok?* peki nerelerin gelme ihtimali yüksek?? nick_cave 1st August 2008, 21:17 sıralamam 3137 tercihlerim: mersin ing öğret 2130 muğla ing öğret 2170 denizli ing öğret2400 malatya ing öğret 2430 burdur ing öğret 2740 ***erzurum ing öğret 2920*** çukurova ing öğrt(İ.Ö) 2970 mersin ing öğrt (İ.Ö) 3190 konya ing öğret(İ.Ö) 3210 ank üniv i.d.e 2750 konya i.d.e. 3530 ... arkadaşlar sizce sıralamam nasıl?bide yıldızlı olan yeri yazma konusunda kararsızım.birinci öğretim die yazmayı düşünüyorum ama erzurumu pek sewdiğimi söyleyemem.bide burs konusu war tabi.sizce yazayımmı? bide burdurun gelme ihtimali % kaç sizce. LÜTFEN YARDIM EDİN ŞURDA 2 GÜN KALDI:smiley10: bu daha iyi olmuş sanki öğretmenlik ağırlıklı. intermediate 1st August 2008, 21:18 Tercihlerim Umarım Bu Kadar Değildir.Eğer Bu Kadarsa Biraz Daha Garantiye Alsaydın Bence Derim :) yok bu kadar deil zaten.altına üç nokta koydum ya dewamı war demek:D nick_cave 1st August 2008, 21:19 ya isteğim de böle sayılır.ing öğretmenlikleri pek ii yerler gelmio.içimde hep ankara yatıyodu.dil edebler geldii için onu yazdım. yani şimdi diosun ki sıralamamda ters olan bişi yok?* peki nerelerin gelme ihtimali yüksek?? öğretmenliğin iyisi kötüsü olmaz.hepsinin diploması aynı.kpss ne göre atarlar.bu edebiyat ağırlıklılarda da kesin gelebilecek ikinci öğretim öğretmenlikler var.belki bi ihtimal ege ake olabilir gibime geliyor. intermediate 1st August 2008, 21:21 bu daha iyi olmuş sanki öğretmenlik ağırlıklı. :D ya ölede gelebilecek yerler erzurum çukurova ikinci öğretim falan işte.en büyükihtimal erzurum gelir zaten.bugün bazı üniv hocalarıyla konuştm erzurum eğitime gitmektense ankara dil edeb fln yaz dediler.o yüzden deiştrdim.ya aslında allak bullak oldum napcam bilmiom bide size soriim dedim:smiley5: edacan 1st August 2008, 21:23 benide yorumlayın ltfn sıralamam 3586 1-konya ing. öğretm.(iö) 3210 2-konya ing dili 3530 3-kocaeli ing dili 3660 size göre hangisi ağır basıo nick_cave 1st August 2008, 21:23 :D ya ölede gelebilecek yerler erzurum çukurova ikinci öğretim falan işte.en büyükihtimal erzurum gelir zaten.bugün bazı üniv hocalarıyla konuştm erzurum eğitime gitmektense ankara dil edeb fln yaz dediler.o yüzden deiştrdim.ya aslında allak bullak oldum napcam bilmiom bide size soriim dedim:smiley5: ankara izmir büyük şehir bunlar kontenjanlarıda çok artmadı.kesin değil yani onun için. bilemiyorum ister istanbul ister erzurum öğretmenlik heryerde aynıdır. MaltN-Roll 1st August 2008, 21:24 arkadaşlar sıralamam 3580. sizce kaçtan başlıyım? 2560 olan ist ake ile başlamak istiyorum. sizce daha geriden başlıyım mı yoksa normal midir? interpreter 1st August 2008, 21:28 arkadaşlar sıralamam 3580. sizce kaçtan başlıyım? 2560 olan ist ake ile başlamak istiyorum. sizce daha geriden başlıyım mı yoksa normal midir? bence normaldir ama 1000 lerden de başlamanın hiç bi sakıncası yok en azından içinde kalmaz.DENE ne çıkar.....:smiley4: MaltN-Roll 1st August 2008, 21:32 doğru tabi ama tek aklıma takılan şey belki ilk 5te falan yazıp girersen burstu şuydu kolaylık sağlanıyormuş gibisinden şeyler duymuştum da o yüzden :smiley1: OnuRCaN90 1st August 2008, 21:37 Sıralama (0,8): 1070 Ekli sıralama: 390 Sıra Pr.Kodu Program Adı 01. 1241138 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Edebiyat Fakültesi Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) 02. 1241105 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 03. 1241289 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 04. 1241044 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı 05. 1241093 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Edebiyat Fakültesi İngiliz Dil Bilimi 06. 1211289 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Gazi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 07. 1061199 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 08. 1061846 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı 09. 1501245 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 10. 1051111 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 11. 1491062 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 12. 1041383 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 13. 1411076 ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 14. 1081315 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Necatibey Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 15. 1461095 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği JustForMe 2nd August 2008, 03:22 ankara izmir büyük şehir bunlar kontenjanlarıda çok artmadı.kesin değil yani onun için. bilemiyorum ister istanbul ister erzurum öğretmenlik heryerde aynıdır. Dediğinde Haklısın Arkadaşım Öğretmenlik Heryerde Aynı Diploma Bakımından;Ama Ya Verdiği Eğitimin Bakımından Düşünürsek? :) Buna Hiç Değinmediğini Farkettim de Söylüyeyim Dedim :) saygılar! nick_cave 2nd August 2008, 13:01 Dediğinde Haklısın Arkadaşım Öğretmenlik Heryerde Aynı Diploma Bakımından;Ama Ya Verdiği Eğitimin Bakımından Düşünürsek? :) Buna Hiç Değinmediğini Farkettim de Söylüyeyim Dedim :) saygılar! öğretmenlik eğitimle değil deneyimle elde edilir.üniversitede dersi nasıl işleyeceğinizi iyi bir şekilde öğretmeleri birşey ifade etmez.dersi nasıl işleyeceğiniz öğrencilerinize nasıl yaklaşacağınız size kalmıştır.istanbul öğretmenlikten mezun olan birisi derslerine boş boş girip çıkarken,atıyorum 100. yıl dan mezun olan biri öğrencilerine çok faydalı olabilir. üniversitenin öğretmenlik bölümünde bir insana ne katılabilir ki (am-is-are?),asıl olay öğretmen olacak kişinin kendi tarzını kendisinin belirlemesinde. JustForMe 2nd August 2008, 13:36 öğretmenlik eğitimle değil deneyimle elde edilir.üniversitede dersi nasıl işleyeceğinizi iyi bir şekilde öğretmeleri birşey ifade etmez.dersi nasıl işleyeceğiniz öğrencilerinize nasıl yaklaşacağınız size kalmıştır.istanbul öğretmenlikten mezun olan birisi derslerine boş boş girip çıkarken,atıyorum 100. yıl dan mezun olan biri öğrencilerine çok faydalı olabilir. üniversitenin öğretmenlik bölümünde bir insana ne katılabilir ki (am-is-are?),asıl olay öğretmen olacak kişinin kendi tarzını kendisinin belirlemesinde. Tamam da Sen Benim Dediğimi Anlamadın ki :) Orası zaten Kesin Birşey dersi Veren Hoca Süper Olsa da Sen kendin Birşeyler yapmazsan Hiçbirşey Elde Edemezsin;Ama Benim Dediğim Şu:Öğretmenler Hiçbirşey Vermezse Sen de Çok Zorlanırsınz :S Bilmem Anlatabildim mi? Yine Birşeyelr yapar Kendini Geliştirirsin Ama Hocaların Kitaplardan Bulamıycağın Bilgileri Olabilir Değil Mi? :) nick_cave 2nd August 2008, 13:37 Tamam da Sen Benim Dediğimi Anlamadın ki :) Orası zaten Kesin Birşey dersi Veren Hoca Süper Olsa da Sen kendin Birşeyler yapmazsan Hiçbirşey Elde Edemezsin;Ama Benim Dediğim Şu:Öğretmenler Hiçbirşey Vermezse Sen de Çok Zorlanırsınz :S Bilmem Anlatabildim mi? Yine Birşeyelr yapar Kendini Geliştirirsin Ama Hocaların Kitaplardan Bulamıycağın Bilgileri Olabilir Değil Mi? :) öğretmenlik bölümünde ister doğu ister batı bi fark olacağını sanmıyorum. JustForMe 2nd August 2008, 14:25 Pff :) Zaten Fark Var Diyen Yok Ki :) Diplomanda Geçecek Okul Farkı Olacak sadece :) Öğretmenlik Harici Bir Mesleğe Girmek İstediğinde Faydasını Görürsün Zaten Bunun :) Anlamıyorsun Sen Beni :) Ekin 4th August 2008, 02:01 Puanım: 356.642 Sıralamam: 1090 Tercihlerim: 01. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ - Karşılaştırmalı Edebiyat (Burslu) 02. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ - Fransız Dili ve Edebiyatı 03. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - İngiliz Dili ve Edebiyatı 04. KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ - Amerikan Kültürü ve Edebiyatı (Burslu) 05. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - Amerikan Kültürü ve Edebiyatı 06. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - Fransız Dili ve Edebiyatı bushy 5th August 2008, 02:02 1-ytü ing öğretmenliği 474 2-anadolu ing öğrtmnliği 1040 yüzde kaç şnsm var:D 0mı:P 3-gazi 2ö ing öğt. 2060 bu garantimi?:p 4-kocaeli 2ö ing öğt 2780 5-balıkesirr 2ö ing öğrtmnliği 3120 6-18 mart 2ö ing öğrtmnlgı 3150 7-mersin 2ö öğrtmnlik 3190 8-selçuk 2ö ing öğrtmn 3210 SIRALAMA:1774 08Lİ ya açıkta kalmaktan bıle korkuorm sanki az oldu tercihler ya kalmam dimi?:s Tercan Değerli 5th August 2008, 02:07 Çok eski bir konu, boş verin tercihler açıklandıktan sonra ziyadesiyle konu açarsınız zaten :) :) |