Tam Sürüm Bilgini Göster : A Grammar question 2 by Müjdat
Loyalty 31st July 2006, 20:34 The volume of tuna caught has soared for a few years, the result of overfishing shows that Bluefin tuna is .............. collapse.
A) To some extent
B) So as to
C) In order to
D) On the verge of
E) By the way
Kaynak: Ben:D
silwester 31st July 2006, 20:47 The volume of tuna caught has soared for a few years, the result of overfishing shows that Bluefin tuna is .............. collapse.
A) To some extent
B) So as to
C) In order to
D) On the verge
E) By the way
Kaynak: Ben:D
cevap D) On the verge mi ? ;)
kayamusty 31st July 2006, 20:48 D) On the verge on the verge of : esiginde olmak
habbe 31st July 2006, 20:49 on the verge den sonra of olsaydı onu diycektim ama bilemiyorum
dilekdemir89 31st July 2006, 20:49 on the verge of collapsing
olması gerekmez miydi?
kayamusty 31st July 2006, 20:59 to dilekdemir
evet bencede on the verge of olacak. ama sonrası collapse mi yoksa collapsing mi ondan emin degilim. cunku ben bi kitapta buna benzer bi deyimi gordum.
our economy is on the brink of collapse şeklindeydi.
habbe 31st July 2006, 21:08 colapse zaten isim olarak da kullanılıyoki
kayamusty 31st July 2006, 21:15 to habbe
evet haklısın. ben pek bilmem ama on the verge of Verb+ing kalıbında kullanılıyo sanırım. ama burda collapse zaten isim oldugu için ing almasına gerek yok.
Gymnopédies 31st July 2006, 22:10 D) On the verge
Loyalty 31st July 2006, 22:19 on the verge of:on the brink:about to:Eşiğinde olmak...
Collapse is a verb, also a noun....
Correct answer is "on the verge of"
Fatih Hoca 31st July 2006, 22:37 Şıklara eleştiri yapabilir miyim müjdatcım... ;)
Loyalty 31st July 2006, 22:48 Tabi hocam her zaman:d:icon_tup:
Fatih Hoca 31st July 2006, 22:51 Öncelikle bu soru ne sorusu? grammar mi? vocabulary mi ? ;)
Loyalty 31st July 2006, 23:03 Öncelikle bu soru ne sorusu? grammar mi? vocabulary mi ? ;)
Aslında her ikisi de mevcut... Ama ben her ikisini de karışık vermeyi uygun buldum. Biraz zorlayıcı olsun diye:D
Fatih Hoca 31st July 2006, 23:05 Olmaz işte ;) Sorunun ne sorusu olduğu belli olmalı. Prosedürü bozmayalım.Şıkları vocabulary bilgisini geliştirecek kelimelrden oluşturmakta fayda vardı. Bu haliyle sadece soru olmuş :)
Loyalty 31st July 2006, 23:10 Olmaz işte ;) Sorunun ne sorusu olduğu belli olmalı. Prosedürü bozmayalım.Şıkları vocabulary bilgisini geliştirecek kelimelrden oluşturmakta fayda vardı. Bu haliyle sadece soru olmuş :)
Haklısınız hocam aslında... Ben sadece "on the verge of" u forumdaşlara aktarmak istemiştim. Çünkü çok önemli bir deyim bildiğiniz üzre...
Ayrıca açıklamalarımda "on the verge of, on the brink of ve about to" deyimleri ve öbekleri de arkadaşlara aktarmak istemiştim. Evet biraz prosedürün dışına çıktım. Bunu biliyorum. Zaten bilerek böyle birşey yaptım. Haklısınız soruyu çözmek isteyenlerde biraz kafa karışıklığı meydana getirdi. Bunu farkındayım.
Bu bir Müjdat sorusu oldu:corkysm60: ;)
Fatih Hoca 31st July 2006, 23:11 Yine de tebrik etmek isterim...kusurlar bi tarafa , dikkat çektiği kelime itibarıyla hoş bi soru olmuş!
Loyalty 31st July 2006, 23:13 Yine de tebrik etmek isterim...kusurlar bi tarafa , dikkat çektiği kelime itibarıyla hoş bi soru olmuş!
Teşekkür ederim hocam bir daha prosedürün dışına çıkmam;)
BBurak 1st August 2006, 00:08 Haklısınız hocam aslında... Ben sadece "on the verge of" u forumdaşlara aktarmak istemiştim. Çünkü çok önemli bir deyim bildiğiniz üzre...
Ayrıca açıklamalarımda "on the verge of, on the brink of ve about to" deyimleri ve öbekleri de arkadaşlara aktarmak istemiştim. Evet biraz prosedürün dışına çıktım. Bunu biliyorum. Zaten bilerek böyle birşey yaptım. Haklısınız soruyu çözmek isteyenlerde biraz kafa karışıklığı meydana getirdi. Bunu farkındayım.
Bu bir Müjdat sorusu oldu:corkysm60: ;)
müjdat hocam ben teşekkür ediyorum soruyu okuyunca on the verge of u zihnim yenilemiş oldu ve açıklamanızda on the brink of about to da bunlara bonus olarak baya iyi oldu tşk ederim Hocam benim için yararlı bir soruydu
Spartakus 1st August 2006, 01:38 Seçenekler neden büyük harfle başlamış?
|