Tam Sürüm Bilgini Göster : Evde İngilizce Öğrenme Strateji Nasıldır
DivingDeep 23rd July 2007, 14:10 belki dersaneler çalışma ve plan konusunda gerçekten yol gösterici olabilirler.ama evde sınava hazırlanan biri olarak daha hiçbir taslak ve plan oluşturamadım.2 gün sıkı çalışsam 3. gün muhakkak fire veriyorum.biraz dağınığım.canım istediği an sayfalarca çalışıyorum istemeyince elime bir sayfa kağıt bile alamıyorum:Mad_anim:bu özellik çok kötü bence?nasıl kurtulucam ve sizin stratejileriniz neler?gerçekten önemli olucak bence:icon_tup:
daha önce böyle bir "thread" açıldımı bilmiyorum ama hocalarımın da tavsiyelerine ihtiyacım var.durum ciddi:icon_tdown:
teşekkürler şimdiden:icon_wave:
MattLuke 23rd July 2007, 14:13 evet bende teşekkür ediyorum şimdiden...aynı dert bende de var.. :(
p0mmes_frites 23rd July 2007, 14:23 Benim kendimi en iyi motive etme yolum, kendimi çok başarılı bir insanın yerine koymak, kendimi onun gibi hissetmeye çalışmaktı. Canım ders çalışmak istemiyor mu, hooopp dershane birincisi oluverirdim ve dersin başına giderdim;)
İlginç bir yöntem gibi ama benim işime çok yarıyordu.
DivingDeep 23rd July 2007, 14:25 hakikaten ilginç:D.deneyebilir miyim bilmiyorum çünkü kendimi hep dersane sonuncusu gb hissediyorum:(
DivingDeep 23rd July 2007, 16:57 Tavsiyelerinizi bekliyorum.başka fikri olan yok mu?:icon_tape::icon_tape:
:cry::cry:
Piovere 23rd July 2007, 17:35 Benim de böyle bir sorunum vardı, kendiliğimden asla çalışmazdım, dağınıktım, sadece dersi dinlerdim.Sonunda bilincine vardım; -Allah'tan geç olmadı-.Zorunlu bir ders gibi görmüyorum İngilizce'yi, hayatımın bir parçası gibi.
Planı kafanda oluşturmalısın bence, eğer her gün ne yapacağın/ne kadar çalışacağın belirlersen -illa kağıda dökmene gerek yok.- halledersin.Zevk almaya bak, İngilizce matematik problemi çözmeye benzemez; çok daha zevklidir, sevdiğin için yapıyorsun.Oyun haline getirebilirsin, mesela her gün bir saat film/dizi izlersin.Bir şeyler öğrenirsin, kelime oyunları yaparsın.Şarkı sözleri de önemli bana kalırsa, ben çok kelime öğrendim şarkı sözlerinden.Bizim diğer bölümlerden böyle bir şansımız var, eğlenceli hale getirmek bizim elimizde. :)
Ne kadar zamanın kaldı bilmiyorum ama, ben YDSye gireceğim günü düşündükçe/hedef belirledikçe daha çok çalışasım geliyor.Stres yapma, ne kadar bilgilenirsen zaten stresin azalır; öz güven gelir kendine. :)
tuğbaUS 23rd July 2007, 20:03 bi kağıda yada çalıştığım deftere başına ben bunu başarırım diye birşey yazıyorum.Ben ziraat mühendisiyim loboratuvarda Kendimi beyaz önlüğün içinde üniversite öğrencilerine birşeyler anlatırken hayal ediyom sonra bunun olması için ingilizceyi öğrenmem gerektiğini hatırlıyorum ve oturup ne yapmam gerekiyorsa onu yapıyorum Böyle yaptığımda kendime güven geliyor ve hırslanıyorum İnanki yemek yimeyim ders çalışayım diyorum
hadi sende başarırsın yeterki iste Zaten öyle hayel edebiliyorsun ve hırslanıyorsun :stretch:
DivingDeep 23rd July 2007, 21:08 teşekkürler arkadaşlar:)ya ben de bi gün çalışıp diğer gün çalışamıyorum.sistematik değilim.bi türlü aşamadım bu sorunu.hele bu sıcaklarda:(
engart 23rd July 2007, 21:34 Arkadaşım bu kitabı ben incelemedim ama umarım işine yarayacaktır.
Ece Vahapoğlu - Yabancı Dil Öğrenme Yolları
http://dosyam.net/?id=yd67ac
http://img62.imageshack.us/img62/6390/9752972411td1.jpg (http://imageshack.us)
DivingDeep 23rd July 2007, 21:38 teşekkür ederim.okuyacağım saol:)
Saadet Çadır 23rd July 2007, 21:49 teşekkürler arkadaşlar:)ya ben de bi gün çalışıp diğer gün çalışamıyorum.sistematik değilim.bi türlü aşamadım bu sorunu.hele bu sıcaklarda:(
Kesin rakamlar olmamakla birlikte bu yıl YDS ye ortalama 30 bin civarı öğrenci girdi ve yine ortalama 4500 civarı İngilizceden (doğu,İÖ ler, Amerikan Kültür vs dahil) bir yere girmeye hak kazanacak, bu sayısal veriler karşısında bence ne sıcak , ne soğuk, ne de başka birşey mazeret olarak gösterilebiliR. Sağlık dışında hiç bir mazeret olmamalı. Herkesin öğrenme çizgisinin dorukta olduğu bir zaman vardır bu kimileri için gece, kimileri için günün erken saatleri vs. önce bunu belirleyiniz, sonra çalışacağınız sabit ortamı (TV nin ve müziğin olmadığı, bilgisayarı amacına uygun kullanıyorsanız olabilir), sonra hangi günlerde hangi dersleri çalışacağınızı.
Örneğin A öğrencisi geceleyin çalışabiliyor, haftanın bir günü( diyelim ki pazar gününü tatil seçti) komple onun olmak üzere , diğer 6 gününe şöyle bir bakalım.
Pzt günleri İNGİLİZCE ve COĞRAFYA = her ikisinden de konu eksiği için konu çalışımı ve ardından test çözümü
Salı : İngilizce + mat (aynı şekilde)
Çrş : İngilizce + Türkçe (aynı şekilde)
Perş: İngilizce + Tarih (aynı şekilde)
Cuma : İngilizce (Hücre çalışması örneğin İ-T çeviri+ Cümle tamamlama bölümleri) + Coğrafya (ya da tarih veya türkçe zayıf olunan derse göre ikinci kez sözel derslerden biri)
Cts : İngilizce (Hücre çalışması örneğin irrelevant sentence + okuma anlama - bir dahaki hafta diğer bölümler) + Zayıf olunan diğer sözel ders
BU ÇALIŞMALAR 40'+10' (ara)şeklinde veya 50'+10' (ara)seanslarla yapılmalı ve bir oturmda en az iki ,en fazla 3 seans yapılmalıdır.
Şimdi diyebilirsiniz ki ben zaten bunları yapamıyorum, ama zaten ortalama 5-6 kişiden biri gidebiliyor üniversiteye değil mi, birileri planlı- programlı çalışmayacak ki çalışanların bir farkı olsun ve gitsin.
Kendinize inanmak yolun yarısını almaktır, planlı-programlı çalışmak ise diğer yarısı ,Tercih Sizlerin
Çok mu katı oldu:hug:
PS.Bu yaz programıydı:))
DivingDeep 23rd July 2007, 22:12 çok mu katı:eek::eek::eek:
hocam katı olabilir ama gerçek böle.bölüme giren öğrenci istatisliğine göre bu olması gerek teşekkürler zaman ayırdığınız ve bilgilerinizi paylaştığnız için.:)
ama bi ufak sorum var matematiğe çalışmasam.türkçe full ya da bi yanlış olur sos-1 tamam çalışma gerektirir o da olur.ama matematik "0" hocam hatta sıfrın altında:cry: gerçekten mezun olalı ve birde en son lise 1'de gördüm matı epey zaman oluyo ve bu derse zaman harcarsam ingilizceyi kurtaramıcam.nasıl olucak içinden çıkamadım:(
Saadet Çadır 23rd July 2007, 22:20 çok mu katı:eek::eek::eek:
hocam katı olabilir ama gerçek böle.bölüme giren öğrenci istatisliğine göre bu olması gerek teşekkürler zaman ayırdığınız ve bilgilerinizi paylaştığnız için.:)
ama bi ufak sorum var matematiğe çalışmasam.türkçe full ya da bi yanlış olur sos-1 tamam çalışma gerektirir o da olur.ama matematik "0" hocam hatta sıfrın altında:cry: gerçekten mezun olalı ve birde en son lise 1'de gördüm matı epey zaman oluyo ve bu derse zaman harcarsam ingilizceyi kurtaramıcam.nasıl olucak içinden çıkamadım
Bu sene 5. senesi olan bir öğrencimizi üniversiteye gönderdik, 5 yıldır farklı yerlerdeymiş nihayet birlikte çalışma imkanı bulduk ve bu öğrenci geçen sene başarı sırası olarak 12.000 lerdeymiş , bu yıl 2.000 lerde ve mezun olalı 5 yıl oluyor yani en son mat göreli bir hayli zaman olmuş ancak sınavda 18 mat çıkardı. Nasıl mı? Öncelikle bu konudaki ön yargısını yendi, ardından konu anlatımlı bir kitap aldı ve ardından kendisini kasmayarak ama 3-5 çıkarırsam kardır diyerek başladı, tabiki dershaneye gelmesinin faydası oldu ancak iyi bir kitap da bu işi halledebilir bence sadece ön yargınızı atıp, 2-3 soru 2-3 sorudur diye yaklaşın , göreceksiniz olacak , yardımcı olabilecek kişiler de varsa etrafınızda (mat öğr. gibi) inanın bana olur.
:))
DivingDeep 23rd July 2007, 22:30 vaktinizi aldım hocam çok çok teşekkürler.elimden ne geliyosa kendi çapımda çalışacam.inş. muvaffak olurum inş.:)saolun tekrar..
djbraveheart 28th July 2007, 18:42 bol bol kitap okuyun gençlik ufkunuz açılsın:)
DivingDeep 28th July 2007, 18:48 kitap okuma alışkanlığını kaybettim yine.gerçekten son zamanlarda hiç kitap okuyamıyorum.bunun eksikliği büyük.kelime,gramer paragraf herşey var kitapta bi ben yokum.:rotz: o da olucak inş:o
|
|