Tam Sürüm Bilgini Göster : Diğer bölümler ne işe yarıyor?

trust
23rd July 2007, 02:12
Bana bir yardımcı olursanız sevinirim mesela turist rehberliği amerikan kültürü ingilizce dil bilim bunların dil ebebiyat la falan ne gibi eksileri artıları var açıklayabilirmisiniz
teşekkür ederim şimdiden

what5
23rd July 2007, 02:21
Tam olarak anlamadım.. Bunları okumakmı? Yoksa gelecekleri / iş hayatımı?

İngiliz dil bilimini inan bilmiyorum...

Turist rehberliği hakkında birşey solucem, ilk basta herkese biraz itici olarak gelebilir "Turist Rehberligi" Ne bileyim bana öyle gelmişti... Fakat biraz arastırmadan sonra bu bolumun cok farklı dallara uzanabılecegını gordum. Yani bitirince rehberlik falan yapmıyorsunuz :D. Dış ticaret uzmanı olarak bile calısabılırsınız inanın. Zaten kimse işini yapmıyor Turkiye de..

Amerikan Kültürü ve edebiyatı nın dil edebiyattan bi farkı yok ki!
Oda bir dil edebiyat... Sadece "amerikan".

trust
23rd July 2007, 02:24
teşekkür ederim cvp için anladığın şekli doğru yani bölüm nasıl olur mezun olunca ne gibi işler yaparım bunları soruyordum zaten turist rehberliğinden mezun olunca dış ticaret uzmanı olabiliyosun falan dedindogru dimi sakata gelmiyelim :)

what5
23rd July 2007, 02:31
ya turist rehberliği nin 2 yıllık olanı "turist rehberliği" diğeri icin aslında genelde Turizm sektorunde cok aranan birisi olursun. sonucta Turizmde "DIŞ" a donuk bişi. Bu konularda uzman olursun. ztn turist rehberliginde dil ogretmiyorlarmı? tabiki ogretiyorlar sağlamca. mezun olunca uni mezunu dil bilen birisi olacaksın. buda dış ticaret için yeterli.

tabiki bu arada universitede kendını gelistireceksin mesela kuzenim dil edebiyat okudu, son sınıfta pazarlamacılık ticaret ibi bolumlerden dersler aldı kredili. suanda her konuda bilgisi var ve işi dış ticaret. :icon_tup:

trust
23rd July 2007, 02:35
evet kendini geliştirmek en önemlisi herkesin dediği tursit rehberliğinde aile hayatı olmaz evlilik bağ olur falan filan aslında bir yerde dogru ama neyse teşekkürler yorumların için iyi geceler

Muttalipisidan
23rd July 2007, 10:32
arkadaşlar en az bir veya iki dilin uzmanı olduğunuz zaman iş bulma konusunda sıkıntınız olmaz ama o dilde kendinizi iyi derecede geliştirmeniz gerekir