Tam Sürüm Bilgini Göster : yardım lütfen !
mrgench 22nd July 2007, 16:46 ben yeni sistemle 4 yıllık lise 2 yi yeni bitirmiş bi öğrenciyim. bu sene başında tm seçtim. şimdi ise en başından beri seçmek istediğim dil bölümüne gitmeye hazırlanıyorum . ancak kafamda bir kaç soru var. ben şu anda dil bölümüne geçersem herhangi bir dersten sınava giricekmyim ( tm de görmeyip dil bölümünde gördüğümüz bir ders var mı ? ) bide ek puan sistemi kafamı karıştırdı. kısa olarak onuda açıklarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler
Purgation 22nd July 2007, 17:51 ben yeni sistemle 4 yıllık lise 2 yi yeni bitirmiş bi öğrenciyim. bu sene başında tm seçtim. şimdi ise en başından beri seçmek istediğim dil bölümüne gitmeye hazırlanıyorum . ancak kafamda bir kaç soru var. ben şu anda dil bölümüne geçersem herhangi bir dersten sınava giricekmyim ( tm de görmeyip dil bölümünde gördüğümüz bir ders var mı ? ) bide ek puan sistemi kafamı karıştırdı. kısa olarak onuda açıklarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler
AÖL li değilsen, bence gitme; zorlanırsın hele bir de aobp n düşük gelirse..
ŞuleDemir 22nd July 2007, 17:52 Tabi fark dersler var.Dilbilim,takviyeli ing.,takviyesiz ing.
actually 22nd July 2007, 17:54 Alan değişikliği yapacaksın anladığım kadarıyla. İmkansız diye bir şey yok, her şey sana bağlı; ancak bu çok ciddi bir seçim. :) Dilde 2 yıldır hazırlananlar olacak sen onlardan bir yıl geride başlayacaksın. Bu ciddi bir dezavantaj. İlk sene olmayabilir. İkinci sene çok sıkı çalışırsan yaparsın. Ama bir avantajın da var. Matematiğin EA olduğun için iyidir sanırım. Çok iyi düşünmek gerekir. Zor bir karar.
mrgench 23rd July 2007, 01:14 Alan değişikliği yapacaksın anladığım kadarıyla. İmkansız diye bir şey yok, her şey sana bağlı; ancak bu çok ciddi bir seçim. :) Dilde 2 yıldır hazırlananlar olacak sen onlardan bir yıl geride başlayacaksın. Bu ciddi bir dezavantaj. İlk sene olmayabilir. İkinci sene çok sıkı çalışırsan yaparsın. Ama bir avantajın da var. Matematiğin EA olduğun için iyidir sanırım. Çok iyi düşünmek gerekir. Zor bir karar.
ben matematikten kurtulmak içinde düşünüyorum dildedemi matematik gerekiyo :ices_tot:
mrgench 23rd July 2007, 01:15 AÖL li değilsen, bence gitme; zorlanırsın hele bir de aobp n düşük gelirse..
aobp ne oluyo tam olarak ?:confused:
actually 23rd July 2007, 01:20 Sen dili hiç araştırmamışsın anladığım kadarıyla. Bir kere matematikten kurtulmak diye bir şey yok. :) Bilakis üzerine fen dersleri de eklenecek. Bunların katsayısı küçük örünse de 2007 ÖSS'de ne kadar belirleyici olduğunu tartışmamıza gerek yok sanırım. YDS var 100 soruluk upper-intermediate düzeyinde. AOBP alan değiştirirsen sorun değil yine 0,8 ile çarpılır. Sonra türkçe çok önemli. Ve en önemlisi eğer matematikten kurtulmak için seçeceksen dilis evmiyorsan amacın dil değlse başarılı olmayı bekleme. Dil çok nankördür sevmeyeni hiç sevmez.
mrgench 23rd July 2007, 02:42 Sen dili hiç araştırmamışsın anladığım kadarıyla. Bir kere matematikten kurtulmak diye bir şey yok. :) Bilakis üzerine fen dersleri de eklenecek. Bunların katsayısı küçük örünse de 2007 ÖSS'de ne kadar belirleyici olduğunu tartışmamıza gerek yok sanırım. YDS var 100 soruluk upper-intermediate düzeyinde. AOBP alan değiştirirsen sorun değil yine 0,8 ile çarpılır. Sonra türkçe çok önemli. Ve en önemlisi eğer matematikten kurtulmak için seçeceksen dilis evmiyorsan amacın dil değlse başarılı olmayı bekleme. Dil çok nankördür sevmeyeni hiç sevmez.
ya hayır ben ingilizceyi çok seviyorum ve okulun en iyilerinden biriyim.. öğretmenlerin söylediği bu. bu yaz ingilterede dil eğitimi aldım seviyem upper intermediate çıktı. hatta hoca yıldız koymuş sordum advanced e çok yakın anlamında dedi. ben inglizceyi yapabildiğime inanıyorum ama matematik le oldum olası çok kötüyümdür. anadolu lisesinde okuyorum o sonradan açılanlardan değil iyi bi puan yaptım ama matten 25 soruda 5 dogru 7 yanlışım vardı mesela.. o yüzden son bi sorum daha bu fenle matematik dersleri ne kadar etkileyici oluyor? bide dil sınıfına girenler ilk senelerinde fen dersidemi görüyorlar? benim bi bilgim yok bu konuda amacım sizden bişeyler öğrenebilmek bi önbilgimin olması. yarın okulada gidicem ama bi önbilgim olsun istedim sdece
actually 23rd July 2007, 12:22 ya hayır ben ingilizceyi çok seviyorum ve okulun en iyilerinden biriyim.. öğretmenlerin söylediği bu. bu yaz ingilterede dil eğitimi aldım seviyem upper intermediate çıktı. hatta hoca yıldız koymuş sordum advanced e çok yakın anlamında dedi. ben inglizceyi yapabildiğime inanıyorum ama matematik le oldum olası çok kötüyümdür. anadolu lisesinde okuyorum o sonradan açılanlardan değil iyi bi puan yaptım ama matten 25 soruda 5 dogru 7 yanlışım vardı mesela.. o yüzden son bi sorum daha bu fenle matematik dersleri ne kadar etkileyici oluyor? bide dil sınıfına girenler ilk senelerinde fen dersidemi görüyorlar? benim bi bilgim yok bu konuda amacım sizden bişeyler öğrenebilmek bi önbilgimin olması. yarın okulada gidicem ama bi önbilgim olsun istedim sdece
Okulda sayısal dersleri müfredatta görmeyeceksiniz. Dershaneye giderseniz orada görürsünüz. ÖSS'de karşınıza çıkacak. Katsayı olarak sorarsanız derslerin Y-ÖSS puanınıza etkilerini yazayım.
Türkçe: 0,5
Mat-1: 0,2
Sosyal: 0,2
Fen-1: 0,1
Dil: 1,2
Sayısalın etkisine az diyebilirsiniz ama asla düşündüğünüz gibi değil. Şu anda belirleyici olan sayısal oluyor. :) Bilgilerinize...
mrgench 23rd July 2007, 13:12 Okulda sayısal dersleri müfredatta görmeyeceksiniz. Dershaneye giderseniz orada görürsünüz. ÖSS'de karşınıza çıkacak. Katsayı olarak sorarsanız derslerin Y-ÖSS puanınıza etkilerini yazayım.
Türkçe: 0,5
Mat-1: 0,2
Sosyal: 0,2
Fen-1: 0,1
Dil: 1,2
Sayısalın etkisine az diyebilirsiniz ama asla düşündüğünüz gibi değil. Şu anda belirleyici olan sayısal oluyor. :) Bilgilerinize...
yardımcı olduğun için çok teşekkürler.. şimdi okula gidiyorum kararımı kesin olarak orda vericem bakalım hayırlısı :) tekrar teşekkürler
actually 23rd July 2007, 13:15 yardımcı olduğun için çok teşekkürler.. şimdi okula gidiyorum kararımı kesin olarak orda vericem bakalım hayırlısı :) tekrar teşekkürler
Rica ediyorum, hakkınızda hayırlısını dilerim.
mrgench 23rd July 2007, 18:17 Rica ediyorum, hakkınızda hayırlısını dilerim.
sağolun ama kafam çok karışık şekilde geri döndüm :( dersime giren inglizce öğretmenimle eskiden ders aldığım bi öğretmenimle konuştum ikiside ingilizcen ortada çalışırsan başarırsın dediler ama okula gittiğimde müdür yardımcıları bir sürü şey söylediler ne kadar zor olduğunu riske atma kendini gibilerinden..bide bi çocuk türkiye 8.si olmuş ama hiç bi iyi üniversiteye girememiş egede normal bi üniversiteye anca girebilmiş dediler.. bilmiyorum ne yapıcam gerçekten kafam çok karışık :confused: :(
kared 23rd July 2007, 18:27 bizde pişman olduk neden tm ye gitmediğimiz için .. dile gelceksen tm dekilerden daha çok çalışcaksın ve daha az hakkını alcaksın , alanlar kısıtlı, insanlar seni küçümsücek , belirli bir mesleğin varmı dedikleri zaman ingilizce öğretmenliğinden başka bir meslek söyleyemiceksin , soru bulmakta ( dershane bulmada ) zorlancaksın, kontenjanlar kısıtlı falan filan bissürü sorun bunları seni üzmek için söylemiyorum ama bu böyle . .. ona göre düşün .. eğer bunlar problem olmaz ve illada ben istiyorum dersen geç .. bildiğim kadarıyla okulda bolum değiştirme aobp puanına etki etmiyo .
karar senin.
mrgench 23rd July 2007, 18:51 bizde pişman olduk neden tm ye gitmediğimiz için .. dile gelceksen tm dekilerden daha çok çalışcaksın ve daha az hakkını alcaksın , alanlar kısıtlı, insanlar seni küçümsücek , belirli bir mesleğin varmı dedikleri zaman ingilizce öğretmenliğinden başka bir meslek söyleyemiceksin , soru bulmakta ( dershane bulmada ) zorlancaksın, kontenjanlar kısıtlı falan filan bissürü sorun bunları seni üzmek için söylemiyorum ama bu böyle . .. ona göre düşün .. eğer bunlar problem olmaz ve illada ben istiyorum dersen geç .. bildiğim kadarıyla okulda bolum değiştirme aobp puanına etki etmiyo .
karar senin.
aobp puanının ne olduğunu bilmiyorum ama ingilizceyle dil anlatımdan sınava gircekmişim geçersem. onların saati daha fazla diye. öğretmenlikten başka bi seçeneğin yok mu bu bölümde çevirmenlikle öğretmenlik dışında?
kared 23rd July 2007, 18:53 aobp puanının ne olduğunu bilmiyorum ama ingilizceyle dil anlatımdan sınava gircekmişim geçersem. onların saati daha fazla diye. öğretmenlikten başka bi seçeneğin yok mu bu bölümde çevirmenlikle öğretmenlik dışında?
var ama kontenjanlar az .
mrgench 23rd July 2007, 19:33 var ama kontenjanlar az .
ben en iyisi ingilizceden kopmadan tm den işletmeden şansımı deniyim.daha yüksek bi yere giremem zaten. istediğim olmıcak ama güvenemiyorum kendime. teşekkürler yardımlarınız için
kared 23rd July 2007, 19:37 ben en iyisi ingilizceden kopmadan tm den işletmeden şansımı deniyim.daha yüksek bi yere giremem zaten. istediğim olmıcak ama güvenemiyorum kendime. teşekkürler yardımlarınız için
düzenli ve disiplinli çalışırsan istediğin üniversiteye girebilirsin .. bence bunu dene.
actually 23rd July 2007, 23:12 Ya gerçekten delirmemek elde değil! Nasıl Türkiye 8.si iyi bir yere girememiş. Bu ne biçim mantık, ne biçim eğitimci. Ya Boğaziçine gider nasıl Ege. Ege 2070lerle aldı. Ne diyor bunlar gerçekten hayret! Bir kere arkadaşıma da katılmıyorum. Nasıl dil alanından mezun olunca sadece "ingilizce öğretmeni" diyecekler? Allah aşkına bakın bunları defalarca anlatmaya çalıştım. Dil mezunu birçok yakınım var, çok farklı alanlarda çalışıyorlar. Çok iyi yerlerdeler. Dil bölümü öğrencilerine az değer verildiği doğru ama kimse de kimseyi küçümsemiyor. Tercih edebileceğin az alan var bu da doğru ama şansın TM'ye göre çok daha fazla. Ayrıca ben lise 2'de TM seçmitşim okulun açıldığı ilk gün değiştirdim dile geçtim: Beni de şaşırttılar seçtirtmediler dili ama dinledim onları pişman oldum ilk gün dili seçtim değiştirip. Ve Allahıma binlerce şükür iyi ki iyi ki seçmişim diyorum. Hayatımın doğrusuydu bu. Siz bir alana gönül vermişseniz kim ne derse desin yaparsınız. Gerçekten sinir oluyorum, delirme noktasına geliyorum bazı denilenelri duyunca. Nasıl bir sallamasyon caydırmadır 8. Egeye gitmiş Allah akıl fikir versin bunu söyleyen dengesize.
actually 23rd July 2007, 23:18 Ayrıcaaa çalışan her yerde hakkını alır alıyor da... TM'den daha çok falan da çalışmıyorsunuz. Her alanda başarılı olabilmek için çok çaba ve çalışma şarttır. Dil edebiyatta kontenjan az falan da değil. Diğer alanlara göre dilcilerin aşnsı çok daha fazla. Bakın belli başlı dilde alanlar. İngilizce Öğretmeliği, İngiliz Dili ve Edb., Amerikan Kültürü ve Edb., İngiliz Dilbilimi, Çeviribilim ya da mütercim-tercümanlık, diğer dillerin edebiyatları ve öğretmenlikleri, karşılaştırmalı edebiyat... Görüldüğü gibi sadece öğretmenlik yok... :)
mrgench 24th July 2007, 01:43 oof kafayı yicem şimdi ya ! düşünemiyorum bile doğru düzgün :( beni ikna edicek bişey söyleyin :'( actually sorun olmazsa özel mesajdan msn ini atarmısın konuşmak istiyorum
hazalince 24th July 2007, 01:57 hakikaten yapmayın ya nasıl alan az? bir kere dil bilen bir insan,hele ki o dilin eğitimini almış ve kendini geliştirmişse işsiz kalmaz! kaldıysa da kendi sorunudur.şu anda çevremde bir sürü dil mezunu insan var ve gayet mutlular meslekleriyle.ayrıca forumu araştırırsan biraz mesleklerin tercümanlık ve öğretmenlikle sınırlı olmadığını anlarsın.tm ciler kadar çalışmıyoruz arkadaşlar onlar üstüne 2. bölüm edebiyat,coğrafya ve tarihini de yapıyorlar,ayrıca bir de matematik.bak arkadaşım eğer matematiği sevmiyorsan ve de yapamıyorsan,dile de yeteneğin varsa,seviyorsan hiç durmadan alan değiştir,yoksa ilerde çok daha mutsuz olursun.zararın neresinden dönsen kardır,benim 2 tane arkadaşım tm den dile geçti geçen sene ve çalışmalarıyla aramızdaki farkı kapattılar.istedikten sonra yapamayacağın şey yok,kimseyi dinleme bence,kendi istek ve yeteneklerin doğrultusunda ilerle.ben dil seçtiğim için bir gün bile pişmanlık duymadım,ama çevremde dil seçmediği için pişman olan çok insan var,seçim senin;)
AnGel 24th July 2007, 02:01 Ayrıcaaa çalışan her yerde hakkını alır alıyor da... TM'den daha çok falan da çalışmıyorsunuz. Her alanda başarılı olabilmek için çok çaba ve çalışma şarttır. Dil edebiyatta kontenjan az falan da değil. Diğer alanlara göre dilcilerin aşnsı çok daha fazla. Bakın belli başlı dilde alanlar. İngilizce Öğretmeliği, İngiliz Dili ve Edb., Amerikan Kültürü ve Edb., İngiliz Dilbilimi, Çeviribilim ya da mütercim-tercümanlık, diğer dillerin edebiyatları ve öğretmenlikleri, karşılaştırmalı edebiyat... Görüldüğü gibi sadece öğretmenlik yok... :)
Bu düşünceniz çok hoşuma gidiyo..Bende böle düşündüğüm için dile geçtim ve iyiki geçmişim Bence dil asla küçümsenemez ! O kadar emeğimiz var ya.. Kolay mı o kadar? Hemde ben inanıyorum çalışırsam ve aktif olursam istediğim her yere girebilirm :icon_tup: ÖSS ve YDS duy beni senden korkmuyorum artık !! :) :)
mrgench 24th July 2007, 02:31 hakikaten yapmayın ya nasıl alan az? bir kere dil bilen bir insan,hele ki o dilin eğitimini almış ve kendini geliştirmişse işsiz kalmaz! kaldıysa da kendi sorunudur.şu anda çevremde bir sürü dil mezunu insan var ve gayet mutlular meslekleriyle.ayrıca forumu araştırırsan biraz mesleklerin tercümanlık ve öğretmenlikle sınırlı olmadığını anlarsın.tm ciler kadar çalışmıyoruz arkadaşlar onlar üstüne 2. bölüm edebiyat,coğrafya ve tarihini de yapıyorlar,ayrıca bir de matematik.bak arkadaşım eğer matematiği sevmiyorsan ve de yapamıyorsan,dile de yeteneğin varsa,seviyorsan hiç durmadan alan değiştir,yoksa ilerde çok daha mutsuz olursun.zararın neresinden dönsen kardır,benim 2 tane arkadaşım tm den dile geçti geçen sene ve çalışmalarıyla aramızdaki farkı kapattılar.istedikten sonra yapamayacağın şey yok,kimseyi dinleme bence,kendi istek ve yeteneklerin doğrultusunda ilerle.ben dil seçtiğim için bir gün bile pişmanlık duymadım,ama çevremde dil seçmediği için pişman olan çok insan var,seçim senin;)
işte bu ya ben bunu söylemenizi bekliyodum :) insan sevdiği işi yaptığı sürece mutludur zaten. ben yarın dilekçemi vericem . çok teşekkürler !
AnGel 24th July 2007, 03:45 senin adına sevindim.. aramıza hos geldin diyelim mi? :)
SunRise 24th July 2007, 06:05 Başarabileceğine inanıyorsan kesinlikle git derim.Hem geleceği olan meslekler bu alanda.Tamam gidebileceğin bölümler sınırlı ;ama diğer bölümlere göre çok ÇOK avantajlı dil bölümü.Bir de dersler çok zevkli..Yalnız çok planlı çalışma gerektiriyor dil bölümü.Öyle diğerlerinin dediği gibi basit bir alan değil!!!Eğer çalışmazsanız İNGİLİZCE TEK BAŞINA BİR DERT.AMA çalışan yapıyor ben buna inanıyorum.AOBP nin yüksek olması lazım kesinlikle çok fark ediyor.Ayrıca MATEMATİK olayını da takma kafaya! UNUTMA Kİ HER ŞEY SENİN ELİNDE!
actually 24th July 2007, 16:50 Tabi özel görüşebiliriz. Özel mesaj kanalıyla gönderdiğiniz adresinizi messenger kişi listeme ekliyorum. :)
mysty 24th July 2007, 17:16 Bana sorarsan İngilizceyi gerçekten çok seviyorsan seç dil bölümünü. Matematik gibi sevmeyenin yapamayacağı bir ders; ama artı olarak yetenek de lazım ister istemez. Anladığım kadarıyla sende de bu var. Eğer çok çalışmayı göze alıyorsan git derim, tabii yine de matemetik ve fen derslerini de çalışmyaı göze alacaksın. Biz Dil Öğrencileri çooook çalışkan(!) olduğumuz için YÖK bize İngilizce ve Sözel derslerin yetmediğini düşündü ve matematik ile fen de koydu. Olsun biz hepsini yaparız dersen gel. Bence dilden daha zevkli bir bölüm de bulamazsın zaten.
mrgench 24th July 2007, 18:03 bugün fatura yatırdım maalesef okula gidemedim :D 3 saatten fazla zamanımı aldı bi fatura yatırmak ya :( ama kararımı kesin verdim . 2 sorum daha var arkadaşlar çorludaki en yüksek puanla alan anadolu lisesinde okuyorum ama bu sonradan anadolu lisesi olanlardan değil. bide süper lise vardı onu anadolu yaptılar daha düşük puanı benim okulumdan ama ingilizce öğretmenleri çok iyi dediler. kaydımıda oraya aldırrısam aops düşer mii ? 2. soruyu unuttum onuda hatırlayınca sorarım artık :D
IcySeden 26th July 2007, 03:12 bugün fatura yatırdım maalesef okula gidemedim :D 3 saatten fazla zamanımı aldı bi fatura yatırmak ya :( ama kararımı kesin verdim . 2 sorum daha var arkadaşlar çorludaki en yüksek puanla alan anadolu lisesinde okuyorum ama bu sonradan anadolu lisesi olanlardan değil. bide süper lise vardı onu anadolu yaptılar daha düşük puanı benim okulumdan ama ingilizce öğretmenleri çok iyi dediler. kaydımıda oraya aldırrısam aops düşer mii ? 2. soruyu unuttum onuda hatırlayınca sorarım artık :D
aobp okulun başarı durumuna göre değişiklik gösterir.mesela eğitimi çok kalitelidir ama öğrenciler iyi puan alamıyodur diploma notları düşüktür o zaman aobp de düşer.ama sen notlarını iyi tutarsan (ki dil bölümünde çok zor olmaz) 70-75-80 obp sana yetecektir.
zaten dil kursu falan almışsın seviyen de gayet iyi bence sen bu işi başarırsın.ben sözel seçecektim süper lisedeydim bölüm açmadılar.hocalarım dil seç dediler ben de dile geçtim pişman değilim sonradan öss sistemiyle çok oynandı ama en istikrarlı bizim bölüm.yalnız matematik sosyalle eşit sayılıyor artık 15-20 mat yapsan çok güzel avantaj sağlıyo.fenden de yaparsın zaten bol bol zaman var.
ayrıca eğer ingilizce eğitimi diğer okulda daha iyiyse oraya geçmeni şiddetle öneririm.bizim dil eğitimimiz çok kötüydü önem vermiyorlardı okul değiştirmediğime pişman oldum.
mrgench 23rd November 2008, 22:58 geçen sene yazdığım bu yazıya baktım şimdi o kadar minnettarım ki beni ikna eden arkadaşlara..bu sene başı itibariyle 90 ın altına düşmüyorum..Hakkınız ödenmez ne diyim :)
altruist 24th November 2008, 00:48 Asıl sana Alkış bence bravo inşallah istediğin yerlere gelirsin.
mrgench 26th November 2008, 17:00 teşekkür ederim :)
SLAYER3 26th November 2008, 17:10 canım bence kimsenin dediğine aldırma.iç sesine kulak ver.ingilizceyi gerçekten seviyorsan dil bölümü seç bence.ama matematikten kaçmak için değil sevdiğin için seçmen lazım bu bölümü.dil eğitimi de almışsın fazla zorlanmazsın..matematikte çalışınca yapılabiliyor kafana takma..:smiley2:
|