büsra
21st July 2007, 14:40
arkadaslar ben amerıkan kulturunumu yoksa hacettepe dılbılımınımı yoksa ankara ıngılız dılı ve edebıyatınımı tercıh edım kararsızım cok iş avrmı amerıkan kulturunde bosta kalırsın dedıler yardım
|
Tam Sürüm Bilgini Göster : ltfyarrdımmmmm büsra 21st July 2007, 14:40 arkadaslar ben amerıkan kulturunumu yoksa hacettepe dılbılımınımı yoksa ankara ıngılız dılı ve edebıyatınımı tercıh edım kararsızım cok iş avrmı amerıkan kulturunde bosta kalırsın dedıler yardım actually 21st July 2007, 15:06 arkadaslar ben amerıkan kulturunumu yoksa hacettepe dılbılımınımı yoksa ankara ıngılız dılı ve edebıyatınımı tercıh edım kararsızım cok iş avrmı amerıkan kulturunde bosta kalırsın dedıler yardım Ya şu dönemde herkes bir şey söyler... Dinleyecek olursan sen bırak üniversite okumayı falan. Neden kendini üçü arasında kısıtladın anlayamadım. Öncelikle başarı sıranı yazar mısın bir düşünelim. kirmizi 21st July 2007, 15:15 bende de hemen hemen aynı durum söz konusu.. ikinci öğretim öğretmenlik, ingiliz dil ve edebiyat ya da amerikan kültürü.. sıralamam 2943.. bana da bi fikir verirseniz çok sevnirim.. şimdiden teşekkürler... thesunalsorises 21st July 2007, 15:20 arkadaslar ben amerıkan kulturunumu yoksa hacettepe dılbılımınımı yoksa ankara ıngılız dılı ve edebıyatınımı tercıh edım kararsızım cok iş avrmı amerıkan kulturunde bosta kalırsın dedıler yardım Hacettepe AKE mezunuyum. Ben de dahil sınıf arkadaşlarımdan işsiz kalan olmadı.Bölümün işsizlik sorunu yok.. actually 21st July 2007, 15:25 Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunları işsiz mi? :) Bunu diyen birinin dilden anladığını kimse iddia edemez. Sussalar bari bunlar... ebruuu___ 21st July 2007, 15:39 Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunları işsiz mi? :) Bunu diyen birinin dilden anladığını kimse iddia edemez. Sussalar bari bunlar... tamamen katılıyorum benim bir çok hocam AKE mezunu formasyon alıp devlette görevdeler en büyük örnek yanii arkadaşım bi soru sorulduğunda bilen bilmeyen herkes yanıt verir en iyisi sen bilgisinden doğruluğundan emin olanlara sor burdaki hocalarımızda, arkadaşlarımız da en güzel açıklamayı yapacaklardır actually 21st July 2007, 15:47 Arkadaşlar şu bir gerçek ki Türkiye'de YABANCI DİL ALANI liselerde var olan bir alan olarak değerlendirilmiyor. Belki kısmen haklılar da... Yani 1 milyon 700 bin kişide 34 bin. Dolayısıyla gazetelerde yer alan tercih rehberlerinde, rehberlik uzmanlarının araştırma alanlarında pek yer almıyor bu programlar. Hal böyle olunca da dilde uzmanlaşan kişiler hariç diğerleri pek saplıklı bilgilerle karşımıza gelmiyorlar. Yanıt vermemektense yanıt vermeyi tercih ettiği için çoğu uzman ya da kişi amiyane tabirle böyle alakaya maydanoz sonuçlar ortaya çıkıyor. Lütrfen gerçekten uzmanlara değil dil alanında uzmanlara sorun. Büşra arkadaşım sıralamasını yazmadı ama ben ortalam 2500-3000 arasında olduğunu tahmin ediyorum verdiği bilgilere göre. Bence bu bölümleri araştır ve ne okumak istediğine karar ver. İngiliz dili düşünüldüğü gibi amerikan kültürü ve edb. bölümünün alternatifi değildir yani ikisinin de müfredatları çok ayrıdır. Böyle düşün. Ankara Üniversitesinin yerleşik bir kampüsü yok diye biliyorum. Ayrı ayrı binalarda. Bunu da göz önüne al. :) büsra 21st July 2007, 16:56 cok ozur dılerım yenı okuyorum sıralamam 1767 dusuncelerınız ııcn tskler büsra 21st July 2007, 16:59 bende cok kararsızım puanım 344,343 hacettepede okumayı o kadar cok ıstıyorumkıo yuzden hacettpe ıngılız dılı ve edebıyatı 900 kusurle kapatmıs ama benım 1767 yıne de ılk sıraya yazıcam ben ıkıncıye amerıkanı dusunuorum ucuncu hacettpe ıngılızdılbılımı dorduncu ankara ıngılız dılı ve edebıatı besıncı amerıkan kulturu sızce nasıl bu sıralama gül_23 21st July 2007, 17:06 bende cok kararsızım puanım 344,343 hacettepede okumayı o kadar cok ıstıyorumkıo yuzden hacettpe ıngılız dılı ve edebıyatı 900 kusurle kapatmıs ama benım 1767 yıne de ılk sıraya yazıcam ben ıkıncıye amerıkanı dusunuorum ucuncu hacettpe ıngılızdılbılımı dorduncu ankara ıngılız dılı ve edebıatı besıncı amerıkan kulturu sızce nasıl bu sıralama güzel sıralama her yol Ankara'ya çıkar sonuçta:) büsra 21st July 2007, 17:12 ben bırde sunu soylemek ısterım ogretmen olmak ıstemıyorum karıyer yapmak ıstıyorum ve acık ogretımden bırde ısletme yazıcam bu yıl onuda okucam bırde dıl kursunagıdıcem fransızca bıraz var gelıstırcem ve konsoosluklarda calısmak ıstıyroum elçı felan olmak onun ıcın hangısı daha ıyı amerıkan kulturumu yoksa ıngılız dıl bılımımı? actually 21st July 2007, 21:36 Öncelikle şunu belirtmek isterim. Ne okursanız okuyun sonuç tamamıyla sizin kişisel çabanıza bağlıdır. Yani biri Hacettepeden mezundur diğeri Konya Sewlçuktan ama eğer o kendini geliştirmişse çok iyiyse siz işveren olsanız hangisini alırdınız? Okuduğunuz bölüm çokta önemli değil bence. Ve sizin yazdıklarınızın dışında birçok bölüm var sıralamnanız dahilinde girebileceğiniz. İlla Ankara mı olsun istiyorsunuz? Yani İstanbul vs. düşünmez misiniz? Eğerki konsolosluklarda çalışacaksanız mütercim-tercümanlık bence en doğru seçim olur. büsra 21st July 2007, 21:40 Öncelikle şunu belirtmek isterim. Ne okursanız okuyun sonuç tamamıyla sizin kişisel çabanıza bağlıdır. Yani biri Hacettepeden mezundur diğeri Konya Sewlçuktan ama eğer o kendini geliştirmişse çok iyiyse siz işveren olsanız hangisini alırdınız? Okuduğunuz bölüm çokta önemli değil bence. Ve sizin yazdıklarınızın dışında birçok bölüm var sıralamnanız dahilinde girebileceğiniz. İlla Ankara mı olsun istiyorsunuz? Yani İstanbul vs. düşünmez misiniz? Eğerki konsolosluklarda çalışacaksanız mütercim-tercümanlık bence en doğru seçim olur. ben kesınlıkle ankara ıstıyorum:( actually 21st July 2007, 21:43 ben kesınlıkle ankara ıstıyorum:( Hımm... :) Ne demeliyim bilmiyorum şimdi, kendini kısıtlamandan dolayı ama dediğim gibi mütercim--tercümanlık en doğru seçim olur. Sen konsolosluklarda çalışacaksan oranın tercümanlığını üstleneceksin. Dil edebiyat okuyan biri çok mükemmel edebi metin çevirisi yapar ama simultane çeviride zorlanır. Bu bölüm de zaten çevirinin her türünü öğreterek admakıllı bir tercüman yetiştirmek için var. Ankara Üniversitesinde bir üniversite hayatın olmaz, dediğim gibi kampüsü yok. Hacettepe dilbilim senin rahatlıkla tutar. Sen bilirsin... büsra 21st July 2007, 21:47 Hımm... :) Ne demeliyim bilmiyorum şimdi, kendini kısıtlamandan dolayı ama dediğim gibi mütercim--tercümanlık en doğru seçim olur. Sen konsolosluklarda çalışacaksan oranın tercümanlığını üstleneceksin. Dil edebiyat okuyan biri çok mükemmel edebi metin çevirisi yapar ama simultane çeviride zorlanır. Bu bölüm de zaten çevirinin her türünü öğreterek admakıllı bir tercüman yetiştirmek için var. Ankara Üniversitesinde bir üniversite hayatın olmaz, dediğim gibi kampüsü yok. Hacettepe dilbilim senin rahatlıkla tutar. Sen bilirsin... cok tesekkur ederım aslında bende mutercımlık ıstıyordum hacettepe ama tutmuyor ozel unıversete burslu okumaktan ıstemıyorum ankara unıversıtesınıde ıstemıorum ıdealım hacettepe unıversıtesı amerıkan kultur yada ıngılız dılbılım cunku ıngılız dsılıve edebıyatı olmuyor ankara unısı oluyor ama ben ıstemıorum bana kalanlar hacettepe amerıkan kulturu oda 1600 ıle kapatmıs ben 1767 belkı olur yınede yazcam ve ıngılızdılbılımı oda 2580 ıle kapatmıs actually 21st July 2007, 21:50 cok tesekkur ederım aslında bende mutercımlık ıstıyordum hacettepe ama tutmuyor ozel unıversete burslu okumaktan ıstemıyorum ankara unıversıtesınıde ıstemıorum ıdealım hacettepe unıversıtesı amerıkan kultur yada ıngılız dılbılım cunku ıngılız dsılıve edebıyatı olmuyor ankara unısı oluyor ama ben ıstemıorum bana kalanlar hacettepe amerıkan kulturu oda 1600 ıle kapatmıs ben 1767 belkı olur yınede yazcam ve ıngılızdılbılımı oda 2580 ıle kapatmıs Hacettepe Amerikan Kült. ve Edb. bölümünü ilk tercihine kesinlikle yaz, ikinciye de o halde Hacettepe İngiliz Dilbilimi yaz. :) Kendine geliştirirsen konsolosluklara girebilirsin. Tek yabancı dille olmayacağını da aklında bulundur derim büsra 21st July 2007, 21:54 Hacettepe Amerikan Kült. ve Edb. bölümünü ilk tercihine kesinlikle yaz, ikinciye de o halde Hacettepe İngiliz Dilbilimi yaz. :) Kendine geliştirirsen konsolosluklara girebilirsin. Tek yabancı dille olmayacağını da aklında bulundur derim tavsıyelerınız ıcın tesekkıur ederım zaten almanca vardı bıraz unuttum ama fransızca temelı var gelıstırcem acıkogretımdende bu yıl işletme yazıcam ıns tkr tesekkur ederım actually 21st July 2007, 21:57 tavsıyelerınız ıcın tesekkıur ederım zaten almanca vardı bıraz unuttum ama fransızca temelı var gelıstırcem acıkogretımdende bu yıl işletme yazıcam ıns tkr tesekkur ederım Rica ederim, hakkında hayırlısı olsun inşallah. büsra 21st July 2007, 21:58 Rica ederim, hakkında hayırlısı olsun inşallah. amin inşallah Muttalipisidan 21st July 2007, 22:00 arkadaslar ben amerıkan kulturunumu yoksa hacettepe dılbılımınımı yoksa ankara ıngılız dılı ve edebıyatınımı tercıh edım kararsızım cok iş avrmı amerıkan kulturunde bosta kalırsın dedıler yardım sen hangisinde okumayı istyosan ona git tercih öncesi herkes bişey söyler tercih sonrası o söyleyenelrin hepsi kaybolur o yüzden son kararı kendin ver büsra 21st July 2007, 22:50 sen hangisinde okumayı istyosan ona git tercih öncesi herkes bişey söyler tercih sonrası o söyleyenelrin hepsi kaybolur o yüzden son kararı kendin ver tesekkurler:) Ehveniser 10th August 2007, 22:34 sevgili büşra, bu nasıl başlık ismi? ne dilbilgisi kurallarına uyulmuş, ne de ne istediğiniz anlaşılıyor..... seize the day 12th August 2007, 19:16 bende cok kararsızım puanım 344,343 hacettepede okumayı o kadar cok ıstıyorumkıo yuzden hacettpe ıngılız dılı ve edebıyatı 900 kusurle kapatmıs ama benım 1767 yıne de ılk sıraya yazıcam ben ıkıncıye amerıkanı dusunuorum ucuncu hacettpe ıngılızdılbılımı dorduncu ankara ıngılız dılı ve edebıatı besıncı amerıkan kulturu sızce nasıl bu sıralama ben hacettepe ing dili ve edbiyatı mezunuyum gerek hocalar gerek dersler ve icerikleri acısından mukemmeldir ing edebiyatını baslangıctan alıp gunumuze getirir dersler ve materyaller sureklı guncellenir dolayısıyla en son edebi eserler de islenir derslerde hocaların hepsi ayrı bi cevherdir ve alanlarında en iyiler arasındadırlar ama onemli olan senin edbiyat okumak isteyip istemedigin gerek bizim bolum gerek ake cok fazla ozveri ister cunku okunacak cok sey vardır eger edebiyattan zevk alıyorsan yaz dilbiliminin bu iki bolumle cok bi benzerligi yok daha cok dilin yapısını inceler o yuzden once neyi sevdigine karar ver bence seize the day 12th August 2007, 19:23 ben bırde sunu soylemek ısterım ogretmen olmak ıstemıyorum karıyer yapmak ıstıyorum ve acık ogretımden bırde ısletme yazıcam bu yıl onuda okucam bırde dıl kursunagıdıcem fransızca bıraz var gelıstırcem ve konsoosluklarda calısmak ıstıyroum elçı felan olmak onun ıcın hangısı daha ıyı amerıkan kulturumu yoksa ıngılız dıl bılımımı? bolumde bir hocamız vardı okutman kadrosundaydı o da hacettepe ing dili ve edb mezunuydu mezun olduktan sonra hollanda buyukelciliginde calısmıstı tercuman olarak yani illa imtb bitirmek gerekmez kisinin kendisine baglı hersey cunku bu bolumler insana meslek kazandırmaz hayata karsı bir gorus bir bakıs acısı kazandırır ondan sonrası size kalmıs ama tavsiyem formasyon almanız ilerde pisman olmamak icin... büsra 12th August 2007, 19:33 ben hacettepe ing dili ve edbiyatı mezunuyum gerek hocalar gerek dersler ve icerikleri acısından mukemmeldir ing edebiyatını baslangıctan alıp gunumuze getirir dersler ve materyaller sureklı guncellenir dolayısıyla en son edebi eserler de islenir derslerde hocaların hepsi ayrı bi cevherdir ve alanlarında en iyiler arasındadırlar ama onemli olan senin edbiyat okumak isteyip istemedigin gerek bizim bolum gerek ake cok fazla ozveri ister cunku okunacak cok sey vardır eger edebiyattan zevk alıyorsan yaz dilbiliminin bu iki bolumle cok bi benzerligi yok daha cok dilin yapısını inceler o yuzden once neyi sevdigine karar ver bence bilgi paylasımınız icin cok cok tesekkurler Beraat 12th August 2007, 19:46 büşra hayırlısı bakalım ya..sonuçta kariyer yapmak istediğine göre seçeğin bölümler Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde..çok dert etme bence..iş problemin olacağını zannetmem...;) büsra 12th August 2007, 20:07 büşra hayırlısı bakalım ya..sonuçta kariyer yapmak istediğine göre seçeğin bölümler Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde..çok dert etme bence..iş problemin olacağını zannetmem...;) tesekkur ederım arkadasım ıns herkes ıcın hayırlısı olur Beraat 12th August 2007, 20:11 inşallah...;)hayırlısı olsun.... |