Tam Sürüm Bilgini Göster : Kıbrıs'ta Üniversite Okumak!!
Gymnopédies 20th July 2007, 23:18 Merhabalar değerli arkadaşlar.Bugün sizlerden bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum. Bu yıl ÖSS'de ve YDS'de umduğumu bulamadım ve düşük bir puan aldım.Aldığım puanla Türkiye'de devlet üniversitelere girmem bir hayli zor görünüyor ve bu aralar Kıbrıs'taki üniversiteler ve yaşam hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum.Şimdi size bir kaç sorum olacak değerli arkadaşlar;
*Aramızda Kıbrıs'ta %100 burslu veya % 50 burslu okuyan arkadaşlar var mı?
*Varsa şayet oradaki yaşam ve üniversiteye ödedikleri ücret hakkında bilgi verebilirler mi?
*Sizce Türkiye'deki devlet üniversitelerini ilk yılında kazanamayan bir öğrencinin Kıbrıs'a gitmesi mi daha mantıklı bir karar olur, yoksa bir yıl daha bekleyip Türkiye sınırları içerisindeki bir devlet üniversitesine gitmesi mi?
Şimdiden teşekkürler hepinize.
Gymnopédies 21st July 2007, 17:59 Bana yardım edecek birisi yok mu değerli arkadaşlar? :confused:
selin! 21st July 2007, 18:45 kıbrısta okumuyorum ama okuyan pek çok arkadaşım war.hiçbiri memnun diil.hem parasal açıdan çk sömürüyorlar.hemde çk sıkıcı olduunu sölüolar.ayrıca şöyle bişi duydum oradan aldıın diploma türkiyede geçerli diil.bunu bu forumda okumuştum.çünkü bi arkadaşımız daha kıbrısla ilgili bi soru sormuştu we biri böyle bişey söylemişti.bizim bölümümüzden mezun olduun zmn kıbrısta diploman burda geçerli olmuormuş.e napıcan öle diplomaı.bnce bida dene derim.oraya gidip sıkıntıdan bunalıma girip 4 seneni zehir etmekde war.ii düşün!!
niagara 21st July 2007, 18:45 Sevgili Gökhan, kıbrıstaki üniversteler hakkında pek de fazla bilgim yok açıkçası sadece etraftan oldukça külfetli olduğunu duyuyorum .eğer senin yerinde olsam ilk senemde kıbrısa gitmek yerine 1 sene daha denerdim ve bence sen seneye Türkiyede istediğin bi üniversteye rahatlıkla girebilecek düzeydesin.kolay gelsin arkdaşım başarılar...
Gymnopédies 21st July 2007, 18:57 Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar. Kıbrıs'ta aldığımız diplomanın burada geçersiz olacağını duymamıştım.Tam bilgisi olan hocalarımız varsa şayet,beni bi zahmet bilgilendirirse çok mutlu olurum.
Teşekkürler.
ilkayyy 21st July 2007, 19:02 tabiki bir sene daha dene
yok denemem diosan daillah ingilizce öğretmenliği değilki franszca öğretmnliği yaz hem ingliz.ce öğretmenliği formasyonuda veriolar daha okurken hemde
yada almanca tercümanlık yaz franszcada olabilir
yada bir sene daha bekle kesin derim
kıbrıs üvide
hukuk okumaya kalkan bi arkadaşım var bıraktı. çünkü bi viski alıp hocaya o dersten geçiolarmış haksızlıklar gırla..
orada yıpranacana bi sene daha dene
A.Ü italyan dili ve edebiyartı yaz
urdu murdu da yazma ama kore dili falan da yazma yunan dili falandaa..
çünkü sen daha ilk kez girmişsin dene bi daha
kıbrısta okuamaya değmez snn anlıcan
oraya yatzıracan parayı ciddi anlamda geleceğin için bi sene daha kulan daha büyük karların olur sonunda:D
başarılar
Lavender 21st July 2007, 19:07 Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar. Kıbrıs'ta aldığımız diplomanın burada geçersiz olacağını duymamıştım.Tam bilgisi olan hocalarımız varsa şayet,beni bi zahmet bilgilendirirse çok mutlu olurum.
Teşekkürler.
hayır geçenler var.ben araştırmıştım.orada sanırım bi üniversitenin adını hatırlayamıyorum ama sanırım Doğu Akdeniz Üniversitesi olacak bu üniversitenin diplomasını yök kabul ediyo hem türkiyede hem de avrupada geçerli bu üniversitenin diploması.
Yanılıyor muyum?
Lavender 21st July 2007, 19:09 + ama yazdığım doğru olsa bile(öyle sanırım) kıbrıs'a gitme..
yaşam çok pahalıymış,türkiyeyi çok özlüyolarmış giden arkadaşlarım
ben gidicektim vazgeçtim..
ingilizce ile ilgili bir bölüm illa istiyosan 1 sene daha çalış derim ben:icon_tup:
Selin88 21st July 2007, 19:27 bizim dershaneden bir kız 345 almıştı geçen sene Kıbrısa burslu yazmış sanırım sonra para sorunu çıkmış,geri geldi puanı da düştü
sevilay 27th July 2007, 14:18 dau ingiliz dili ede hakkında bilgi istiyorum.bn ist de haliö univ deyim ve yatay gecis yapcam.acıkcası burda okula 10.5milyar veriyoruz ve buna yut parası falan dahil deil.cok pahalı diyolar kıbrısa mesela normal bi insan senelik yurt falan da dahil kac para harcar.orada cevrenin insanların nasıl oldugu falan onemli deill sadece maddi acıdan onemli nası oldugu.inglizce bilgime guveniyorum sınıfta falan bırakma yoktur umarım.
sevilay 27th July 2007, 14:21 yaaa lutfen acele birisi yardım etsinn.DAU İNGİLİZ DİL EDEBYATI HAKKINDA VE KIBRISTAKİ DİGER UNV LER HAKKINDA BİLGİİİİ.
Muttalipisidan 27th July 2007, 14:31 arkadaşalr bu konu daha önce açılmıştı kıbrıs zaten yarı bursluda olsa türkiyedeki paralılardan daha fazla harcama yapıyosunuz ikincisi eğitim adına hiçbişey yok üçüncüsü ve en önemlisi yök kıbrısdaki yabancı dillerin eğitim bölümlerini tanımıyor mesala orda ing. öğrt. mezun birisi türkiyede devlet okulunda çalışamıyor
HakanAlp2 27th July 2007, 14:44 kıbrısta iki yıl kaldım.ünide okuyan pek çok arkadaşım var.bildiğim kadarıyla yerleştirme işlemi ösym tarafından yapıldığı için diplomalar türkiyede geçerli.ücretler türkiyedeki vakıf ünilerinden daha düşük.geçen yıl kıbrıs tercihi az olduğu için üniler epey bi indirim yapmıştı ama net bi rakam veremeyeceğim malesef.okul dışında hayat bazı yönlerden pahalı bazı yönlerden ucuz.benzin mazot kontör internet vs.. ucuz..yiyecek ve giyim pahalı..ayrıca türkiyeden gelenlere pek sempatik bakmıyo kıbrıs halkı..eğitim düzeyi düşük ama üniler genellikle ingiltere yada amerika bağlantılı olduğu için yabancı dil bölümleri kaliteli olabilir.çünkü öğretmenler genelde native ayrıca kore,nijerya,fas filistin vb.. ülkelerden bir çok öğrenci kıbrısta eğitim görüyor.
Befida 27th July 2007, 16:24 Gökhan seni şahıs olarak tanımıyorum, hakkında çok fazla şey bilmiyorum ama sitede gördüğüm kadarıyla oldukça gayretli birisin..Bence ilk senende hemen illa bir üniversiteye gitmem gerekir diye düşünme..Seneye daha çok başarılı olabileceğin büyük ihtimal..Kolay gelsin..:)
Purgation 27th July 2007, 20:02 Merhabalar değerli arkadaşlar.Bugün sizlerden bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum. Bu yıl ÖSS'de ve YDS'de umduğumu bulamadım ve düşük bir puan aldım.Aldığım puanla Türkiye'de devlet üniversitelere girmem bir hayli zor görünüyor ve bu aralar Kıbrıs'taki üniversiteler ve yaşam hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum.Şimdi size bir kaç sorum olacak değerli arkadaşlar;
*Aramızda Kıbrıs'ta %100 burslu veya % 50 burslu okuyan arkadaşlar var mı?
*Varsa şayet oradaki yaşam ve üniversiteye ödedikleri ücret hakkında bilgi verebilirler mi?
*Sizce Türkiye'deki devlet üniversitelerini ilk yılında kazanamayan bir öğrencinin Kıbrıs'a gitmesi mi daha mantıklı bir karar olur, yoksa bir yıl daha bekleyip Türkiye sınırları içerisindeki bir devlet üniversitesine gitmesi mi?
Şimdiden teşekkürler hepinize.
Kıbrısta 2 tane ingilizce öğretmenliğini okuyan ve 1 tanede dilci olmayan arkadaşım var;
Dilci olmayan arkadaşımdan aldığım bilgilere göre, kıbrıs gerçekten pahalıymış; 250 yeni kuruşa aldığımız pet suyu orada 1 ytl den satıyorlarmış; 1 ytl ye aldığımız kolayı 5 ytlden satıyorlarmış.. Kısacası hayat pahalıymış.. Ünide okuyorsun, dondurmak istiyorsan o bile parayla imiş..
İşin birde objektif tarafından bakan arkadaşım, diğer bölümleri değilde ingilizce bölümlerini orada okumanı şiddetle tavsiye ederim demişti; çok iyi eğitim veriyorlarmış; daha doğrusu dil üzerine yoğunlaşıyorlarmış..
Benim kişisel kanaatim ise, tekrar hazırlanmandır..
djbraveheart 24th August 2007, 17:43 o kadarda deil fakat gözle görülür bi pahalılık var bende orda okuyorum bu sene 1. sınıf
seize the day 24th August 2007, 17:54 benim de bi arkadasım dau mut. tercumanlıkta okuyor 4. senesinde kazandı son umut yani cok sıkıcı oldugunu soyluyor dahası ev arkadasım kıbrıslı benim ve kıbrıs uni.asla tavsiye etmiyor tamamen maddiyat uzerine kurulan yerler oldugunu soyluyor egitim acısından pek parlak deiller acıkcası bide gruplasma cok varmıs kıbrısda turkiyeli ogrenciler ile kıbrısllılar pek kaynasmıyormus bi de cok acı bisey bence ama kıbrıs turkleri turkiyelileri adada istemiyormus
djbraveheart 24th August 2007, 18:00 benim de bi arkadasım dau mut. tercumanlıkta okuyor 4. senesinde kazandı son umut yani cok sıkıcı oldugunu soyluyor dahası ev arkadasım kıbrıslı benim ve kıbrıs uni.asla tavsiye etmiyor tamamen maddiyat uzerine kurulan yerler oldugunu soyluyor egitim acısından pek parlak deiller acıkcası bide gruplasma cok varmıs kıbrısda turkiyeli ogrenciler ile kıbrısllılar pek kaynasmıyormus bi de cok acı bisey bence ama kıbrıs turkleri turkiyelileri adada istemiyormus
doğruda arkadaşım seni sevmeyeni sende sevmiceksin bu kadar basit yane. allahın köylüleri beni sevseler ne olur semeseler ne yazar yane herkes kendi kafasına göre takılır.
seize the day 24th August 2007, 18:52 doğruda arkadaşım seni sevmeyeni sende sevmiceksin bu kadar basit yane. allahın köylüleri beni sevseler ne olur semeseler ne yazar yane herkes kendi kafasına göre takılır.
o da dogru ama onlar icin yapılan o kadar seyi feda edilenleri dusununce icim acıyor gidenlere
ztn cogu ing. vatandası onlara kalsa ing himayesini istiyorlar turkiye den kurtulsunlar da yeter bu cok uzucu bence
MHUNDURSUN 24th August 2007, 20:02 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA)
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)
LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKE)
ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERİSTESİ (KKTC-LEFKOŞE)
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞE)
Yukarıda adı geçen üniversitelerin denkliği vardır yani diploma geçerlidir. (geçersiz diyenler akıllarını kullanmıyormuki, geçersiz olsa idi ÖSYM'nin tercih kılavuzunda yazarmıydı hiç...)
Kıbrıstaki üniversiteler pahalı değiller yani maddi durumu orta halli olan biri dahi okuyabilir.
Ancak;
-Kıbrısta hayat oldukça pahalı (üniversite ucuz olmasına rağmen hayat şartları pahalı olduğundan dolayı büyük paralar harcanacaktır),
-Ahlaksızlık oldukça ön safhada (birçok kumarhaneler, aa ne ayıp denilecek haller, ben orada bozulmam bana birşey olmaz deyipte gidenlerin şuan ki halleri)
-Oraya toplam harcanacak parayı ülkemizde özel üniversiteye vermen daha avantajlıdır.
-Bu kadarı yeterli olduğundan başka madde yazmaya gerek duymuyorum...
JUSTFREE 24th August 2007, 23:18 benim bi arkadsım gecen sene oraya giiti cok memnundu ama 1 sene sonra fiyatlarını yurt falan hepsini fazla bi miktar arttırınca sok oldu ve cok zor durumda kaldı simdi pişman cünkü ailesi cok zorlanıyo oda derslere kafasını veremiyo ben derim ki bir sene daha dene kayıp olmaz 4 seneni bosyere ziyan etme 1 sene nedir ki sen daha ii yerler kazana bilirsin bidaha düsün derim
M@tr@ks 30th August 2007, 00:21 Vallaha ben Doğu akdeniz de ingilizce öğretmenliğine gitcem...Şimdilik herşey güzel gidiyor...Tanıdıklar falanda olduğu için rahatım şimdilik...Korkulacak biyer gibi gelmiyor bana şimdilik...Kısmet ;)
djbraveheart 30th August 2007, 21:12 o da dogru ama onlar icin yapılan o kadar seyi feda edilenleri dusununce icim acıyor gidenlere
ztn cogu ing. vatandası onlara kalsa ing himayesini istiyorlar turkiye den kurtulsunlar da yeter bu cok uzucu bence
bende alman vatandaşıyım ama alman himayesi istemiyorum neyse isteyen istesin gitsinler ingilitereyede göreyim onları:) aman ya takma boşver biliyorum ööle tipleri heryerde vardır ööle salak tipler takmican:)
|