Tam Sürüm Bilgini Göster : Anadolu Üniversitesi Hazırlık Geçme

celaldincbilek
19th July 2007, 14:55
arkadaşlar hazırlık geçme sınavı hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

şimdidien teşekküreler.

:)

elif nur
23rd July 2007, 12:27
ya bende onu merak ediyorum hatta yazacaktım bugun foruma ..

migrant
23rd July 2007, 13:04
yok mu kmsenin bilgisi :ices_tot:

marrycik
23rd July 2007, 14:04
Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Temel Yabancı Diller Bölümü Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği

Madde 6- Yeterlik sınavı iki aşamada yapılır:
a) Birinci aşama, seviye tespit sınavı olup bütün öğrenciler bu sınava girmek zorundadır. Sınavda 100 üzerinden 60'ın altında not alan öğrenciler, notlarına göre hazırlık sınıfı gruplarına ayrılırlar, 60 ve üzerinde not alan öğrenciler ise ikinci aşama sınavına alınırlar.
b) İkinci aşama, muafiyet sınavı niteliğinde olup çoktan seçmeli test, yazılı anlatım ve sözlü anlatım olmak üzere üç ayrı bölümden oluşur. Muafiyet sınavının her bölümünden aldıkları notların aritmetik ortalaması 100 üzerinden 70 ve üzerinde olan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf tutulurlar ve kayıt yaptırdıkları programın 1 inci sınıfına devam ederler.

http://www.anadolu.edu.tr/ogrenci_isleri/yasa_yonetmelikler/ydyo.aspx

athene
29th July 2007, 16:21
öğretmenlikte de mi var hazırlık anlamdm da:S bi de sınav ne zaman oluyor

tlybrc
29th July 2007, 16:24
ya benim bi ark okuyo anadolu açıköğrtim...hazırlığı geçirmemişler...çok üst seviyede olanlar belki geçiyodur diyo... ama genel geçememiş...bildiğim kadarıyla...

athene
31st July 2007, 01:20
anadolu üniv in soruları nasıldır?neye çalışmamız gerekir yardımcı olurmusunuz:(tam yds bitti derken bi sınav daha!

-dilciyim-
31st July 2007, 15:29
Arkaadaşlar anadolu üniversitesinin hazırlık sınavını ya da hazırlık sınıfını geçmek doğrusu öyle her yiğidin harcı değil ama yds sınavında başarılı olan bi öğrenci için de hiç zor değildir...... Bu hazırlık sınavının her bölüm için mecburiyeti yoktur Sadece mühendislikler, mimarlık. fen edbiyat fakültesinin bazı bölümleri ki buna Türk dili ve Edebiyatı da dahil , iktisat ve işletmenin ingilizce bölümleri. iletişim fakültesi vs. Ancak eğitim fakültesinde yalnızca fransızca ve almanca öğretmenliği için hazırlık mecburiyeti var o da zaten almanca ve fransızca........

migrant
9th September 2007, 16:35
sınava 3 gün kaldı bişeyler çalışsam geçsem diyorum ama ne:ices_tot:

burak5757
9th September 2007, 17:07
herkese slm arkadaslar sınav için kolay diyolar ama tabi girmeden önce herne kadar kolay deselerde bos benim korktugum speaking işte onun için ne yapsam artık gec kaldım baya

burak5757
9th September 2007, 17:20
arkadaslar artık calısacak bişeyler oldugunu düşünmüyorum daha önceden kalma bilgilerimizle olursa olur olmazsa hayırlısı fazla kafayı takmamak en iyisi tabi bu benim şahsi düsüncem herkese sınavda basarılar diliyorum

panathe
9th September 2007, 17:32
arkadaslar artık calısacak bişeyler oldugunu düşünmüyorum daha önceden kalma bilgilerimizle olursa olur olmazsa hayırlısı fazla kafayı takmamak en iyisi tabi bu benim şahsi düsüncem herkese sınavda basarılar diliyorum

bende marmarayla gazinin hazrlık atlama sınavlarını yaptım gramer den sorun yok yazılı anlatımda da bişeyler yazarız genel kultur fakat benim de korkum speaking ya cok heyecanlanırsam da konusamazsam dye:(...........

burak5757
9th September 2007, 17:41
bende aynı seyden dolayı endişeleniyorum ama bakalım ya orada elbet iyi yada kötü bişeyler konuscaz simdiden Allah herkesin yardımcısı olsun

Saladin
12th September 2007, 00:13
yarın eskişehire (hazırlık atlama sınavı için) gelecek olan kimler? buraya yazarlarsa orda görüşürüz. orda olacam yarın sabah. görüşürüz. hem bi dilforumcular toplanırız, tanışırız, hoş olur ben eskişehirliyim ve yardımcı olabilirsem sevinirim. yarın eğitim fakültesini önünde görüşürüz herkese şimdiden başarılar

marrycik
18th September 2007, 17:49
arkadaşlar yeni başlık açmayı bilmediğim için buraya yazıyorum.belki haberiniz vardır ama sınav sonuçlarımız belli olmuş,umarım hepiniz geçmişsinizdir,ben 85 almışım:stretch:

daredevil00
18th September 2007, 20:20
marrycik tebrikler.bende geçtim.hepimize hayırlı uğurlu olsun. diğer geçen arkadaşlarda yazsın lütfen.

marrycik
18th September 2007, 21:38
marrycik tebrikler.bende geçtim.hepimize hayırlı uğurlu olsun. diğer geçen arkadaşlarda yazsın lütfen.

teşekkür ederim.bende seni tebrik ediyorum.evet,diğerlerininde sonuçlarını bekliyorum...

axy_sheytann
18th September 2007, 23:19
slm arkdaşlarr ben de geçmişimm :) çok sevindim ya tüm geçenleri tebrik edioorm

migrant
19th September 2007, 00:28
bndeeeeeeeee:icon_wave:

chaotic_kittie
19th September 2007, 23:18
ya nerden öğrendiniz sonuçları:confused:

axy_sheytann
20th September 2007, 00:55

anadolu üniversitesini arayıp eğitim fakültesii öğrenci işlerine bağlann ordan öğreneblrsn

marrycik
20th September 2007, 12:18

02223352462ü arayıp 3521 dahiliye numarasına tuşlarsan hemen bağlıyolar seni,ordan sorabilirsin.sonucunu bekliyoruz...

burak5757
20th September 2007, 14:18
bende gectim desem yeterli olur galiba tekrar herkesi kutluyorum grsmek üzere

panathe
20th September 2007, 14:42
ben o numrayı aradım fakat soylemiyorlar telefond a gelip ordan bakcakmışız ne sacma sey yaaa...

migrant
20th September 2007, 14:59
ben o numrayı aradım fakat soylemiyorlar telefond a gelip ordan bakcakmışız ne sacma sey yaaa...

çok enteresan artık söylemiyorlar mı acaba bz ordan öğrendik çünkü
:confused:

marrycik
20th September 2007, 15:13
evet yaa ben salı günü o numaradan öğrendim sonucumu.niye söylemiyorlarmışki,anlama:confused:dım bişey

marrycik
20th September 2007, 15:14
evet yaa ben salı günü o numaradan öğrendim sonucumu.niye söylemiyorlarmışki,anlamadım bişey:confused:

joseph820
20th September 2007, 15:18
arkadslar burak arkadasımız bana da ordan ogrenecegımı soyledı.acaba neden sımdı soylemıyorlar:icon_bah:

chaotic_kittie
20th September 2007, 17:14
anaa ben bile geçmişim:eek:ben geçtiysem hepiniz geçmişinizdir arkadaşlar kasmayın:D bide bişey sorucam!24 ünden önce gidip bi kayıt fln yaptırmamız gerekiyomu?

migrant
20th September 2007, 17:16
ne kaydı yau:confused:

chaotic_kittie
20th September 2007, 17:19
ders kaydı yada başka bişey de olablir.biri bişey diyodu da tam anlamadım bende.ders kaydı yaptırmış geçen gün.ama diyen kişi hazırlık okumuş yeni geçmiş 1e

marrycik
20th September 2007, 23:26
ben ders kaydıyla ilgili hiçbir bilgi bulamadım,bu yüzden erken falan gitmiycem valla,biletimi 23üne aldım,pazar günü akşam ordayım inşallah:stretch:

joseph820
21st September 2007, 11:58
arkadaslar ben deders kaydı ıle ılgılıbı sey duymadım.fakat benım hcettepe dıl edebıyatı kazanan bı arkadasım onceden gıttı.ınş. bız de oyle bı sey yoktur

migrant
21st September 2007, 12:11
kmse duymadığına göre yoktur heralde:icon_wave:

joseph820
21st September 2007, 16:58
arkadslar bı arkadasımdan duyduguma gore ders programları ve hangı sınfta olacagımız hakkında bılgıler egıtım fakultesıne asılmıs.duanlar duymayanlara duyursun.:icon_wave:

AyŞe SaRı
21st September 2007, 23:53
slm arkadaşlar!anadolu ünv.nin sitesine girip,kendi sayfanızı açarsanız ders programınız ,gruplarınız,sınıf arkadaşlarınız,hocalr ve dersler hakkında bilgi edinebilirsiniz bn de biraz önce farkettim belki biliyosunuzdur ama bilmeyenler varsa ii olur diye düşündüm :)

migrant
22nd September 2007, 00:35
slm arkadaşlar!anadolu ünv.nin sitesine girip,kendi sayfanızı açarsanız ders programınız ,gruplarınız,sınıf arkadaşlarınız,hocalr ve dersler hakkında bilgi edinebilirsiniz bn de biraz önce farkettim belki biliyosunuzdur ama bilmeyenler varsa ii olur diye düşündüm :)

aydınlattın çok saol =)

marrycik
22nd September 2007, 01:07
çok saol ayşe,merak edip duruyordum...

migrant
22nd September 2007, 12:30
b sınıfındayım

athene
22nd September 2007, 12:44
bende A dayımmmmmmm

marrycik
22nd September 2007, 14:11
bende A sınıfındayım...

athene
22nd September 2007, 16:20
bende A sınıfındayım...

sınıf arkime selam:D

marrycik
22nd September 2007, 17:52
slm athene...:stretch:

joseph820
22nd September 2007, 18:53
ya gardaşlar şindik ben baktım ders programıma orda sadece c grubunda e grubunda falan dıo da ben şindik hanigi sınıfta oldugumu neren ogrenecegım okula mı gıtmem lazım:icon_wave:

joseph820
22nd September 2007, 19:01
bene cevap atıveren olusa pek sevınırem :icon_wave:

athene
22nd September 2007, 20:17
asmışlar ya fakültede sınıflarıı görmedinmü yauwsss

migrant
22nd September 2007, 20:23
dier dersler farklı guruplarda ama ingilizce dersleri hep bi gurupta mesela bizim inglizce derslerinin karşısında b yazıo ordan b sınıfı olduğum düşündüm tahmn ettim salladım yuwarladım :D

chaotic_kittie
25th September 2007, 20:08
E:icon_tdown:

migrant
9th October 2007, 16:18
hepimiz geçtik tebrkler walla =)

duygu(suz)!!!
26th August 2008, 00:00
ya arkadaşlar ben de bu yıl bu üniw kazandım ama hazırlık başıma bela oldu yaa sınava giren arkadaşlar sınavın içeriği hakkında bi bilgi verseler süper olur lütfen yardım edin :)

humbertgregor
26th August 2008, 15:50
ben de bu konuda bir hayli muzdaribim arkadaşlar okulum bitti resim bölümü okudum ama hala ingilizceyi veremedim ilk sene 67 ile bıraktılar sonra hevesim kırıldı 8 sene oldu geçemedim,askere de çağrılıyorum artık 32 yaşındayım,öğrencilik hakkım da bitti eylüldeki sınav son şansım napabilirim gidip müdürle konuşmayı bile düşünüyorum babamla ne dersiniz bana bi yol gösterin..teşekkürler şimdiden....

erdbeere
28th August 2008, 22:56
anadolu üni almanca öğretmenliğinden olan arklar yok muu huhuuuu:D

erdbeere
28th August 2008, 23:08
walla benmde pek bilgm yok ne tür bişe çıkcaandan ama pekde ümitli diilm ben ingilizce mezunuyum aslnda ing öğretmnliği istiydm olmadı buda2. senm yzdm mecbur ama sewiyrm yinede almancyı olsn herzaman bi dil daha bilmek ayrıcalıktr mecbr hazrlk okcam ama zor diyolar tabi almanca bilen için çocuk oyuncağı olsa gerek dinleme konşma paragraf yazma bisürü şey war ortalkta söle bişede dönyo hazrlk snfnı geçemzsn okulla ilşkin kesilo die yok öle bişe o 2. yılı da okuyp geçemzsn ozaman geçerlii

ece_215
29th August 2008, 23:48
...
arkadaşlar benim bu yıl 2.sene ing. öğretmenliği okuyorumm...hazırlık snavı için diyebileceğim tek şey rahat ve semptik olunn..hani bişeye çalışmanızz çok anlamsız kalıyo ..hani yds için çalıştım biliyorum o test tekniğiyle alakası yok çokk fazlaa sorular açısından...eğer illa bişi yapcakanızz kelime çalışın öle hani günlük dilde kullanılan ana kelimeleri ;) inşallahh ii olurda geçersinizz bu arada ilk snav herkesn girdiğinde listening bi okutman tarafından okunuyo daha rahat ;)

ece_215
29th August 2008, 23:51
..ben ingilizce'denim aalmanca öğrtmenliği baya rahat hani çalışcaksın ama çokk ödev olmuyo die biliyorum bizimkilere bakaraktann (ki tüm yıl önce kütüphaneyi ne nerde açıklayan kroki çizdik sonra da sürekli ordaydık ..kolay gelsin size

ece_215
29th August 2008, 23:54
...arkadaşlar eğer bişeye çalışcaksanızz öle günlük kullanımdaki elimelere bakın ..hani leianın çalşarak geçilecek biş diill...kolayy gelsinn rahat ve sempatik olunn yeterr.. speaking de gülümseyin benim bu yıl 2.seem ing. öğretmeliği okuyorumm ....

sibela
30th August 2008, 20:43
(muafiyet sınavına girecek arkadaşlar için yazıyorum,kalmiş yada başarısız olmuşlar için)

gitmelisin.tek, babanla bir şeklide konuşmalısın bence..67 ile bıraktılar diyosun kağıdını görmek istediğini bile söyleyebilirsin ,hata yapıyorlar.sınav saatinde bile bir fakülteye 1 diğer fakülteye 1,5 saat zaman verdikleri oldu,ama kabul etmezler.etmediler.belki sonuç alamazsın bizim gibi ama hakkın bu senin,aramalısın .. para kazanmak, çalışmak zorunda olup ing hazırlanamayan ,mezun olamayan ,sesini duyurmak isteyen bir çok insan var..gerek dilekçelerle gerek birebir konuşmalarla,nasıl bir sonuç yoluna gidilmeli artık bilmiyorum ama bukadar çok insanın bir sıkıntı varsa,yanlış birşeyler var demektir....doğrusu, af gibi şeyler duyuyorum bu bir üniversitenin hazırlık atlama sınavı için dolaşıyor dillerde ,çok komik geliyor bana, çok insan birikince farketmeden yönetim insan sayısını 67 i 70 yaparak eliyordur zaten ..belki o sene bu senedir sen umudunu kaybetme..çalışarak olur bide, çok zor bir sınav değil.şu anadolu üniversitesinin,yabancı dil sınavını büyütmesini anlıyorumda, çok zor ,,her babayiğidin harcı değil sınavı geçmek gibi şeyleri duyunca komik geliyor..hazırlık sınavı işte aslında

anadolugenci
30th August 2008, 22:16
ya bırakın bu işleri anadolu yu kazanmışınız hazırlıkmeselesiyle ugraşıyonuz ben size ne diyeyim allah yardımcınız olsun zaten ne demişler bahçelerde pırpırım gitme yarim burda kal:D

zodyak
3rd September 2008, 11:33
1.aşama sınavında neler soruyolar?test tarzı mı acaba?yardımcı olursanız sevinirim
:smiley1:

karakiz
3rd September 2008, 11:44
ya benim bi ark okuyo anadolu açıköğrtim...hazırlığı geçirmemişler...çok üst seviyede olanlar belki geçiyodur diyo... ama genel geçememiş...bildiğim kadarıyla...

ne açıköğretimde hazırlıktamı var

frrulez
3rd September 2008, 16:57
peki bu hazırlık sınavlarına kayıt olmak gerekiyormu?

zodyak
9th September 2008, 15:58
writting te ne soruyolar acaba.bilen biri var mı?lütfen yardımm..