Tam Sürüm Bilgini Göster : beykent üniversitesi.

kared
18th July 2007, 21:27
beykent ünv. ingiliz dili ve edebiyatı burs şartları nelerdir ? üniversitenin avantajları dezavantajları . bilenler yazsın . şimdiden teşekkürler.

kared
19th July 2007, 00:09
beykent ünv. ingiliz dili ve edebiyatı burs şartları nelerdir ? üniversitenin avantajları dezavantajları . bilenler yazsın . şimdiden teşekkürler.

bilen hiç kimse yokmu ??:sh1a:

BBTÜRKAY
19th July 2007, 01:38
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

BİRİNCİ BÖLÜM
Genel Hükümler

(28 Haziran 2007 Tarih ve 2007/09 Sayılı Senato Kararı)
(02 Temmuz 2007 Tarih ve 2007/05 Sayılı Mütevelli Heyeti Kararı)

Amaç
MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Beykent Üniversitesi'nin eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek, başarılı öğrencileri ödüllendirmek, öğrencilerin spor ve sanatla olan ilgilerini desteklemek amacı ile Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyet tarafından verilecek bursları düzenlemektir.

Kapsam
MADDE 2- Bu Yönerge, Beykent Üniversitesi'nin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlardaki öğrencilerine ÖSYM bursları dışında Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyet tarafından sağlanacak üniversite içi akademik başarı, spor ve sanat bursları ile ilgili ortak hükümleri kapsar.

Dayanak
MADDE 3- Bu Yönerge 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmenliği ve Beykent Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir.

Tanımlar
MADDE 4- Bu Yönergede geçen;
a) Üniversite: Beykent Üniversitesini,
b) Mütevelli Heyeti: Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyetini,
c) Başkan: Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı'nı,
d) Rektörlük: Beykent Üniversitesi Rektörlüğünü,
e) Rektör: Beykent Üniversitesi Rektörü'nü,
f) Burs Komisyonu: Beykent Üniversitesi Yönetim Kurulu'nca seçilen komisyonu,
g) Burs: Bir eğitim-öğretim yılı ücretlerinden yapılan indirimi ifade eder.
h) Üniversite İçi Akademik Başarı Bursu: Üniversite'deki eğitim-öğretim süresi içinde takip ettikleri programdaki başarı durumuna göre bir eğitim-öğretim yılı için verilen bursu,
ı) Spor ve Sanat Bursları: Başarılı sporculara verilen burs ile sanat alanında uluslararası düzeyde başarılı olan öğrencilere verilen bursu,

Burslardan Yararlanma
MADDE 5- Bir öğrenci ancak bir burs olanağından yararlanır. Birden fazla burstan yararlanma hakkını elde edenlere yüksek olan burs tahsis edilir. Üniversitenin burslarından yararlanacak öğrencilerin belirlenmesinde her hangi bir fakülte veya bölüm / programa öncelik verilemez.

Burs Başvuruları
MADDE 6- Burs başvuruları aşağıdaki şekilde yapılır.
a) Başvurular 15 Temmuz'a kadar yapılır. Süresi içerisinde yapılmayan başvurular geçersizdir.
b) Burs talebi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına dilekçi ile yapılır. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı öğrencinin talebine dayanak teşkil eden belge ve bilgileri toplar ve Rektörlüğe sunar.
c) Öğrencilere sağlanan burslara ilişkin tüm kayıtlar Rektörlükçe tutulur, formlar hazırlanır. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'ndan gelen belgeler Rektörlükçe incelenmek üzere Üniversite Burs Komisyonuna gönderilir.
d) Burslar, burs komisyondan gelen rapor doğrultusunda Rektörün kararı, Mütevelli Heyet'in onayı ile kesinleşir.

Üniversite Burs Komisyonu
Madde 7- Üniversite Burs Komisyonu; Rektörün görevlendireceği Rektör Yardımcısının Başkanlığında Üniversite Yönetim Kurulunun seçeceği üç öğretim üyesinden oluşur. Komisyon Her eğitim - öğretim yılı sonunda burs almak için başvuran tüm öğrencilerin durumlarını değerlendirir, başarı sıralamasını yapar ve sonuçlarını bir rapor halinde Rektörlüğe bildirir.

İKİNCİ BÖLÜM
Üniversite İçi Akademik Başarı Bursu

Tanımı
MADDE 8-
a) Başarı bursu, Üniversiteye girişte ÖSYM bursunu almadan burssuz olarak öğrenim gören öğrenciler arasından Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere lisans ve önlisans öğrencilerinden tam burslu öğrenciler dışındaki öğrencilerden bölüm/program birinci, ikinci ve üçüncülerine verilir.
b) Burs için değerlendirme her akademik yılın başında ve öğrenci kayıtlarından önce kesinleşir.
c) Burs, başlayacak olan yeni akademik yıl için ve bir yıl süre ile verilir.

Başvuru Koşulları
MADDE 9- Üniversite İçi Akademik Başarı Bursu aşağıda belirtilen hallerde verilir.
a) Üniversite içi akademik başarı bursuna Meslek Yüksekokulu, Yüksekokul ve Fakülte öğrencileri başvurabilir. Ancak, bunlardan tam burslu öğrenciler, İngilizce Hazırlık sınıfı öğrencileri, lisans ve önlisans birinci sınıf öğrencileri ile artık yıl durumunda olan öğrenciler burslardan yararlanamaz.
b) Lisans veya önlisans öğrencisi olup, hazırlık sınıfı hariç en az iki yarıyılı tamamlamış olmak.
c) Disiplin cezası almamış olmak.
d) Öğrencinin yıl itibariyle ilgili eğitim-öğretim programında gösterilmiş olan tüm dersleri alınmış olması Güz ve Bahar dönemleri not ortalamasının 3.00 ve üstünde olması, fakülte/yüksekokul sıralamasında yer alması gerekir (not ortalaması aynı olan öğrencilerden daha çok kredi/saat ders almış olanlara öncelik verilir)
e) Yatay geçiş ve dikey geçişle gelen öğrenciler varsa İngilizce hazırlık sınıfını ve lisans öğrenimine hazırlık programlarını tamamlamış olmaları ve iki yarıyıl okumaları halinde bursa başvurabilirler. Yatay geçişle gelen öğrencilerin gelmiş oldukları üniversitedeki durumları göz önüne alınmaz.

Burs Verme Kriterleri
MADDE 10- Ünivesite İçi Akademik Başarı Burs verme kriterleri:
a) Başvuru koşullarını sağlamış olmak,
b) Hazırlık eğitimi hariç normal öğrenim süresini Lisansta 4 yıl, önlisansta 2 yılı aşmamış olmak. Artık yıl vb durumlarda olan öğrenciler burslardan yararlanamaz.
c) Bölüm/Program sıralamasında ilk üç içinde yer almak (Bölüm/Program birincileri, ikincileri veya üçüncülerinden herhangi birinin tam burslu olması halinde bu burs sıralamadaki bir sonraki öğrenciye verilir)
d) Yaz okulu programları ile sınav hakkı, not yükseltme ve tamamlama sınavlarında alınan notlar burs değerlendirmesine konu olan ortalamaya katılmaz.

Burs Oranları, Kapsamı ve Süresi
MADDE 11- Burs almaya hak kazanan öğrencilere eğitim-öğretim ücretinden indirilmek üzere aşağıdaki oranlarda burs verilir. Buna göre Bölüm/Program sıralamasında ilk üçe giren öğrencilere;
a) Birinciye, takip eden eğitim yılı ücretinin % 50'si,
b) İkinciye, takip eden eğitim yılı ücretinin % 30'u,
c) Üçüncüye, takip eden eğitim yılı ücretinin % 20'si, eğitim-öğretim ücretinden indirilir.

Bursun Sona Ermesi
MADDE 12- Üniversite İçi Akademik Başarı Bursu ait olduğu eğitim-öğretim yılı sonunda biter. Ancak başarısı devam eden öğrenciler için bu yönergede belirtilen koşulları sağlayanlar yeniden bursa başvurabilirler.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Spor ve Sanat Bursu

Tanımı
MADDE 13- Spor ve Sanat Bursu:
a) Spor Bursu; branşında genç ve ümit milli sporcu olan ve halen faal olarak spora devam eden veya birinci lig takımlarında faal olarak oynayan üniversiteye kayıtlı lisans ve önlisans öğrencilerine verilir. Ayrıca, ülkemizi uluslararası alanda temsil ederek madalya alan veya Türk Milli takımlarının kadrolarında yer alan sporcu öğrencilere de verilir.
b) Sanat Bursu; sanat'ın tüm dallarından birinde uluslararası düzeyde başarı sağlayarak ilk üçe giren öğrencilere verilir.

Kapsamı ve Süresi
MADDE 14- Yukarıda belirtilen öğrencilere kayıt oldukları eğitim-öğretim dönemine ilişkin ücretin % 50'si oranında burs verilir. Burslar yıllık olarak verilir. Her yıl spor ve sanat dallarında bursa başvuran öğrencilerin durumu Burs Komisyonu tarafından değerlendirilerek Rektörlüğe sunulur.

Spor ve Sanat Bursları Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında geçen süreyi de kapsar.

Sona Ermesi
MADDE 15- Bu burslar aşağıda belirtilen hallerde sona erer.
a) Öğrencinin Beykent Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre üst üste iki kez not ortalamasının 2.00'nin altına düşmesi veya hazırlık sınıfında başarısız olması,
b) Disiplin cezası almış olması,

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Özel Statü Bursları

Tanımı
MADDE 16- Öğrenci veya velinin aşağıda belirtilen özel statülerden birine sahip olması halinde eğitim-öğretim ücretinde yapılan indirimlerdir.

Kapsamı:
MADDE 17- Özel statü burslarından önlisans, lisans ve lisansüstünde normal eğitim-öğretim süresi içinde eğitim-öğretim gören tüm öğrenciler yararlanır. Burslar eğitim-öğretim ücretinden indirim yapılarak uygulanır.

ÖSS'de Alanında Başarılı Olan, Sıralamaya Giren Öğrencilere Yönelik Burslar
MADDE 18- ÖSS'de puan sıralamasında Türkiye genelinde Üniversitemiz (Mütercim-Tercümanlık (İngilizce), İngiliz Dili ve Edebiyatı dışında) ilk 1000'e giren burslu ya da ücretli programları tercin eden Üniversitemize OSYM tarafından yerleştirilen ve kesin kayıt yaptıran öğrencilere, her yıl 9 ay süreyle 600 YTL burs, ücretli programları tercih edip ilk 1000’e girenlere ayrıca % 100 indirim uygulanacaktır.

MADDE 19- ÖSS puan sıralamasında Türkiye genelinde Üniversitemiz (Mütercim-Tercümanlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı dışında) tüm ücretli lisans bölümlerini tercih eden;
a) Puan sıralaması 1001 ile 2000 arasında olan öğrencilere eğitim-öğretim ücretinin %50'si indirim olarak verilir. Ayrıca, bu öğrencilere, her yıl 9 ay süreyle 250 YTL nakit burs verilir.
b) Puan sıralaması 2001 ile 5000 arasında olan öğrencilere eğitim-öğretim ücretinin %25'i indirim olarak verilir. Ayrıca, bu öğrencilere her yıl 9 ay süreyle 200 YTL nakit burs verilir.
c) Puan sıralaması 5001 ile 8000 arasında olan öğrencilere eğitim-öğretim ücretinin %15'i indirim olarak verilir.
d) ÖSS –DİL puan türünde Üniversitemiz Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) ile İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerini ücretli olarak tercih eden; sıralamada Türkiye genelinde ilk1000’e giren öğrencilere % 50 indirim her yıl 9 ay süreyle aylık 400 YTL burs verilecektir.
e)Beykent Üniversitesi burs yönergesi uyarınca akademik başarı, spor ve sanat dallarında çeşitli oranlarda öğrenim ücretinden indirilmek üzere burslar verilmektedir. Bu burslar bölüm/program birincisine % 50, ikincisine % 30, üçüncüsüne %20 , spor ve sanat dallarında ise % 50 indirim şeklinde uygulanmaktadır..

Dikey Geçişle Gelen Öğrenciler
MADDE 20- Dikey geçişle gelen öğrencilere normal lisans eğitim-öğretim ücretinin %40'ı burs olarak verilir. Dikey geçişle gelen öğrenciler koşulları sağladıkları takdirde diğer burslara da başvurabilirler.

Devlet Memuru, Emekli, Kardeş ve Personel Bursları
MADDE 21- Lisans öğrencilerinin velilerinin devlet memuru veya emekli olmaları durumlarında eğitim-öğretim ücretinin %10'u burs olarak verilir.
MADDE 22- Velisi öğretmen olan öğrencilere eğitim-öğretim ücretinin %10'u burs olarak verilir.
MADDE 23- Kardeş olan öğrencilerin her birine eğitim-öğretim ücretinin %10'u burs olarak verilir. Bu burstan önlisans öğrencileri de faydalanır.
MADDE 24- Madde 21,22 ve 23'deki koşulları birlikte sağlayan öğrenciler her iki burstan da yararlanır.
MADDE 25- Beykent Eğitim Kurumlarından mezun olarak üniversitemizde eğitim-öğretim gören öğrencilerden, üniversite öncesi Beykent Eğitim Kurumlarında 3 tam yıl okuyanlara %10, 6 tam yıl okuyanlara %20 ve 8 tam yıl okuyanlara %25 oranında eğitim-öğretim ücretlerinden indirilmek üzere burs verilir. Beykent Eğitim Kurumlarında tam burslu olarak okumuş olanlar bu burslardan yararlanamaz.

Yüksek Lisans Öğrencilerine Yönelik Burslar
MADDE 26- Üniversitemiz lisans programlarından mezun olan ve üniversitemiz lisans üstü programlarında eğitim-öğretime devam eden öğrencilere eğitim-öğretim ücretinin %25'i burs olarak verilir.
MADDE 27- Üniversitemizde öğretim görevlisi olarak çalışanlara, kendi alanlarında üniversitemizde lisansüstü öğrencisi olmaları halinde eğitim-öğretim ücretinin %40'ı burs olarak verilir.
MADDE 28- Üniversitemizde çalışan İdari personelin Beykent Üniversite'sinde lisans üstü öğrencisi olmaları halinde eğitim-öğretim ücretinden %50 oranında indirim uygulanır.
MADDE 29- Üniversitemizde veya Beykent Eğitim Kurumlarında çalışan ve 1 yılını doldurmuş personelin çocuklarının üniversitemiz önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri olmaları halinde eğitim-öğretim ücretinin
a) 1-2 yıla kadar çalışmış olanlara %15'i
b) 2-3 yıl arası çalışmış olanlara %20'si
c) 4 ve daha fazla yıl çalışmış olanlara %25'i burs olarak verilir.

Şehit çocuklarına indirim;
MADDE 30- Terör sonucu şehit düşen Emniyet ve Silahlı Kuvvetler mensuplarının çocuklarına eğitim-öğretim ücreti üzerinden %20 indirim uygulanır.(Bu indirim sadece lisans bölümlerini tercih edecek öğrenciler için geçerlidir.) Bu indirimden (Kardeş indirim hariç) yalnızca biri geçerlidir.

Yürürlük
MADDE 31- Bu yönerge 2007-2008 Eğitim-öğretim yılı başından geçerli olmak üzere Mütevelli Heyetin onayı ile yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 32- Bu yönerge hükümlerini Beykent Üniversitesi Rektörü yürütür.

Geçici Madde: Senato'nun 05.12.2006 tarih ve 2006/15 sayılı toplantısında kabul edilen Burs Yönergesi yürülükten kaldırılmıştır.

arnawut
19th July 2007, 01:53
ben 2 gün önce şişli ayazaağa kampüsüne gittim ve görüştüm. burs hiçbir şekilde kesilmiyor. eğer artık yıl yaparsan kesiliyor. artık yılın parasını ödüyorsun sadece edebiyattan çok ingiliz diline ağırlık veriyolarmış.
dezavantajı yolu mekanı
köy içinde üni. tezek kokusu gelio yol toz toprak:)
yol ise ben mecidiyeköyden 1 saatte anca gittim
valla marmaraya gitmek daha kolay:)

sinav_manyagi
19th July 2007, 02:33
3.00 ortalama mı? :)
dalga geçiyorlar heralde

kared
19th July 2007, 02:48
hocam sadece ösym bursunun kapsamını alsaydınız çok iyi olurdu.

kared
19th July 2007, 16:54
ben 2 gün önce şişli ayazaağa kampüsüne gittim ve görüştüm. burs hiçbir şekilde kesilmiyor. eğer artık yıl yaparsan kesiliyor. artık yılın parasını ödüyorsun sadece edebiyattan çok ingiliz diline ağırlık veriyolarmış.
dezavantajı yolu mekanı
köy içinde üni. tezek kokusu gelio yol toz toprak:)
yol ise ben mecidiyeköyden 1 saatte anca gittim
valla marmaraya gitmek daha kolay:)

biraz daha açık konusurmusun yıl yaparsan kesiliyor falan anlamadım .

BBTÜRKAY
19th July 2007, 16:56

Yani 4 sene yerine 5 senede veya daha fazla okursan/bitirirsen.

kared
19th July 2007, 17:00
Yani 4 sene yerine 5 senede veya daha fazla okursan/bitirirsen.

yani 5. yılın parasını veriyosun burs kesilmiyo. diyelim 1 sene kaldın sadece o yılın parasını veriyosun . öylemi ?

arnawut
19th July 2007, 21:11

daha açık nasıl konuşayım eğer 3 4 dersin varsa sınıfı geçersin ama onları sonra vereceksin alttan ders olarak. eğer 7 - 8 dersten kalırsan 4 yol sonunda onları vermemişsen bittikten sonra 1 yıl yada daha fazla artık yıl olacak ve bunun parasını vermek zorundasın
ancak diğer öğrencilerden not olrak bir farkın olmuyor yani senden özel bir not ort. istenmiyor...
umarım açık olmuştur...

kared
19th July 2007, 22:19
daha açık nasıl konuşayım eğer 3 4 dersin varsa sınıfı geçersin ama onları sonra vereceksin alttan ders olarak. eğer 7 - 8 dersten kalırsan 4 yol sonunda onları vermemişsen bittikten sonra 1 yıl yada daha fazla artık yıl olacak ve bunun parasını vermek zorundasın
ancak diğer öğrencilerden not olrak bir farkın olmuyor yani senden özel bir not ort. istenmiyor...
umarım açık olmuştur...

çok açık oldu. sağol .

kared
20th July 2007, 15:37
beykent üniversitesinin yurdu hakkında bilgisi olan varmı ????