Tam Sürüm Bilgini Göster : Bana İngilizce'yi Sevdiren Öğretmenim!

SeyfiHoca
18th July 2007, 00:17
Bir öğretmenim vardı. ismi rüstem köpüklü. ingilizceyi ilk defa onunla tanıdım ve sevdim. sonra bir öğretmenim daha oldu. şengül ürkmez. lise yıllarımda ingilizceye olan tutkumu ona borçluyum. rüstem öğretmenimin geçenlerde eskişehirde bir lisede müdür olduğunu duydum. en kısa zamanda yanına gideceğim. şengül öğretmenim ise artık emekli olmuş ve ankaradaymış. geçen gün kendisinde çok güzel bir mail aldım.

ya size ingilizceyi sevdiren öğretmenleriniz kimlerdi? şu an ne yapıyorlar? onlardan bahsedip kulaklarını çınlatmaya ne dersiniz?

SibelAKBULUT
18th July 2007, 00:24
Bana İngilizceyi sevdiren öğretmenim sanal olarak şuan burada, varlık olarak .....'de . Adı Ergül, forumdaki adını da bilen bilir... Kendisi lisede hazırlık sınıfındayken sınıf öğretmenliğimi yapmıştı. Ben o zamanlar konuşamaya bile çekinen bir Anadolu kızıydım:D... İngilizce soruları sora sora hem beni sosyalleştirdi, hem de ingilizceyi sevdirdi.

Sizin gibi bir İngilizce Öğretmeni olmak dileklerimle Karizmatik Ergül Hocam...:rolleyes:

DivingDeep
18th July 2007, 00:26
bana ing sevdiren hocam katü ing dili edb mezunu Abdullah Okay hocam. istanbulda özel lisede öğretmenlik yapıyordu emekli olmadıysa tabi:)

dilekdemir89
18th July 2007, 00:30
Bana da yengem sevdirmişti daha çok küçükken 10'a kadar saymayı, nasılsın demeyi bi de adımı söylemeyi öğretmişti, yengemi çok sevdiğim için ingilizceyi de sevdim şimdi aramızda değil ama olsun anısı benimle :)

a.ebru
18th July 2007, 00:31
6. sınıftayken ingilizceyi hiç sevmezdim hatta 2 ya da 3 düşmüştü karneme çünkü hocamızı sevmezdim..
7. sınıfta irfan uludağ hocamız geldi ve olan oldu :)
o harika bi insandı kesinlikle öğrenci ayrımı yapmazdı, çalışana hakkını verirdi çalışmayanı da çalışmaya teşvik ederdi..
çok güler yüzlüydü :)
bize fiilerin 1. 2. ve 3. hallerini ezberletip sözlü yapardı..
o zmndan beri de hiç unutmadım ve hep dua ettim..
çok saolasın İrfan hocam iyi ki tanıdık seni.. :)

yasotalay
18th July 2007, 00:33
Benim lisede ya da üniversitede ingilizce dersim pek olmamıştı.Fakat üniversiteyi bitirdikten sonra yabancı dil kursuna başladım.Yabancı dil kursundaki hocam Steve(kendisi Yeni Zelandalı) bana ingilizceyi daha çok sevdirdi.

Mediha
18th July 2007, 00:34
Bana ingilizceyi tam anlamıyla ilk sevdiren öğretmenlerim lisedeki (Eskişehir Yunusemre Anadolu Öğretmen Lisesi) Güzin Katlan, Selma Tarhan ve Sunar Binboğa'dır. Onların mükemmellikleriyle ingilizce bana apayrı bir şey gibi görünüyordu.

Daha sonra üniversitedeki bir kaç hocam buna fazlasıyla katkıda bulundular. Gülşen Altuntaş, Bena Gül Peker, Aydan Ersöz, Cemal Çakır....Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğinde görevli öğretmenler. Mükemmel yetileri vardı. Onlarla bambaşka bir dünya paylaştık.

Unuttuğum bir isim var o da : Eda Hocam = dersanedeki öğretmenim. O bir dil uzmanı bence.

Huzurlarınızda isimleri geçen değerli öğretmenlerime sonsuz teşekkürler....alkis

ebruuu___
18th July 2007, 00:34
banada ingilizceyi sevdiren 6. sınıftaki ingilizce Ali öğretmenim kendisi benim temelimi hazırladı çok teşekkür ederim kendisine kendisinin şu anda nerde olduğunu bilmiyorum en son Manisa ya tayini çıkmıştı onun sayesinde ingilizceyi sevmeye başladım

nesibetül
18th July 2007, 00:42
Bana da ik ingilizce aşkını annem Old Mc Donald'ın çiftiliği sayesinde aşılamıştı.Ama tam anlamıyla Sibel Şan hocam sayesinde ingilizceyi öğrendim,Samsunlu Osman hocam sayesinde sevdim,Konyalı Şeyda hocam sayesinde pekiştirdim.Huzurlarınızda hepsine teşekkürlerimi iletmek istiyorum:D

Yahya Hoca
18th July 2007, 00:42
Lisede bir öğretmenim vardı. Bitlis Tatvanlı. Adı Emin ACAR. İngilizceyi bana sevdiren ilk ve tek kişi idi. Hayatımda hep onu örnek aldım. Tekrardan hocamın ellerinden öpüyorum. Gerçekten insanüstü bir kişiliğe sahipti.

Berarg
18th July 2007, 00:47
Bana da ingilizce sevgisini veren dahası ilk ingilizce heyecanını yaşatan öğretmenim ilkokul 3. sınıftaki öğretmenim Miss Kitty idi . O zamanlar tek kelime Türkçe bilmemesine rağmen bizlere ilk temeli veren oydu .Beni asistanı ilan etmeside ayrıca benim için bir onur olmuştu o sıralar.:)Sonrasındaki lise öğretmenlerimi pek sevemedim doğrusu.Univesite öğretmenlerim Fevzi Çarlı ,Erol Barut ve Muzaffer Beye' e de sonsuz teşekkürler.

Lebis
18th July 2007, 00:49
ben ingilizceyi tanırtanımaz nefret ettim.4. sınıfta branşı sınıf öğretmenliği olan bi öğretmen vardı okulda ve ingilizce derslerine o giriyodu.Ders anlatış şeklini bi görmeliydiniz.

I am
He
She is
it
hiç bu şekilde öğretmedi.How are you? neymiş =nasılsınız.sırf ezber.
hatta okul hayatımda ilk ve son(ve de doğal olarak tek ) tokadımı ondan yedim.:corkysm44::icon_bah:.ama nasıl ağlamıştım.gerçekten hiç ingilizce bilgisi yoktu.
orta okuldaysa 3 ingilizce öğretmeni geldi geçti.hepsi birbirinden mükemmeldi diyebilirim.ve nihayet ingilizce en sevdiğim ders oldu...şimdi 2 öğretmenim de(biri benim adaşım,biri de ilkokuldaki ingilizce öğretmenimin adaşı)batıdaki illerde görevlerini yapıyolar(tam olarak illeri unuttum)biri hala Muşta...

vendetta
18th July 2007, 00:57
bana ingilizceyi sevdiren hocam,tutku yaman.ortaokuldayken 3 sene dersimize girmişti.onu hiç unutmayacağım.en son tayini çıkmıştı.şu an bir haber alamıyorum kendisinden maalesef...

kared
18th July 2007, 01:30
Bir öğretmenim vardı. ismi rüstem köpüklü. ingilizceyi ilk defa onunla tanıdım ve sevdim. sonra bir öğretmenim daha oldu. şengül ürkmez. lise yıllarımda ingilizceye olan tutkumu ona borçluyum. rüstem öğretmenimin geçenlerde eskişehirde bir lisede müdür olduğunu duydum. en kısa zamanda yanına gideceğim. şengül öğretmenim ise artık emekli olmuş ve ankaradaymış. geçen gün kendisinde çok güzel bir mail aldım.

ya size ingilizceyi sevdiren öğretmenleriniz kimlerdi? şu an ne yapıyorlar? onlardan bahsedip kulaklarını çınlatmaya ne dersiniz?

benimde iki hocam vardı derya ve pınar bana ingilizceden nefret ettiren hocalar.
:sh1a: o kadar çok ingilizceden soğudum ki okul bile değiştiriyodum nerdeyse . sonradan gittiler. iyi oldu .

BBTÜRKAY
18th July 2007, 01:37
Bana bunu sevdiren Anthony ve Mrs Kemahlı idi her ikisi de İngilizdi.
O kadar çok beni sevmeleri ve daha sonra yıllar sonra bile beni sormaları ve merak etmeleri beni hep duygulandırmıştır...

DivingDeep
18th July 2007, 01:42
Bana bunu sevdiren Anthony ve Mrs Kemahlı idi her ikisi de İngilizdi.
O kadar çok beni sevmeleri ve daha sonra yıllar sonra bile beni sormaları ve merak etmeleri beni hep duygulandırmıştır...
hocam benm de Anthony diye bi hocam vardı o da süper hocaydı.kulakları çınlasın:)

Picaro
18th July 2007, 02:00
Çok güzel bir thread bu. Teşekkürler Seyfi Hocam :)

Bana ingilizceyi sevdiren kişi öncelikle babamdı. Kendisi 9 eylül üniversitesinde okutmandı,su an emekli. Onun derslerini dinlerdim bazen. Evde zaten her an ingilizce konuşmaya meyilliydi :) Onu örnek alarak ingilizce öğretmenliğini seçtim diyebilirim. Sonra Çamlaraltı Kolejindeki öğretmenlerim Hülya Demirel ve Saim Hoşgör'ün de katkılarını unutamam. Ders anlatışları hala zihnimde. Karşıyaka Anadolu Lisesi'nde okurken de çok sevgili öğretmenim Şeyda Tuna bize lisede bile ingiliz edebiyatının üzerinden YDS ye nasıl çalışılacağını gösterdiği ve bizi üniversiteye her anlamda hazırladığı için ayrı bir yere sahiptir kalbimde :) Söylemeden geçemeyeceğim 2 hocam daha var. Her ne kadar onları yüksek lisans dönemimde tanımış olsam da (büyüdüğümde yani ;) ) iyi ki hocam oldular ve ufkumun genişlemesine katkıda bulundular: Çok değerli Hocam Prof.Dr.Ayşe Lahur Kırtunç ve Yard.Doç.Dr. Seçil Saraçlı.

BBTÜRKAY
18th July 2007, 02:03
Çok güzel bir thread bu. Teşekkürler Seyfi Hocam :)

Bana ingilizceyi sevdiren kişi öncelikle babamdı. Kendisi 9 eylül üniversitesinde okutmandı,su an emekli. Onun derslerini dinlerdim bazen. Evde zaten her an ingilizce konuşmaya meyilliydi :) Onu örnek alarak ingilizce öğretmenliğini seçtim diyebilirim. Sonra Çamlaraltı Kolejindeki öğretmenlerim Hülya Demirel ve Saim Hoşgör'ün de katkılarını unutamam. Ders anlatışları hala zihnimde. Karşıyaka Anadolu Lisesi'nde okurken de çok sevgili öğretmenim Şeyda Tuna bize lisede bile ingiliz edebiyatının üzerinden YDS ye nasıl çalışılacağını gösterdiği ve bizi üniversiteye her anlamda hazırladığı için ayrı bir yere sahiptir kalbimde :) Söylemeden geçemeyeceğim 2 hocam daha var. Her ne kadar onları yüksek lisans dönemimde tanımış olsam da (büyüdüğümde yani ;) ) iyi ki hocam oldular ve ufkumun genişlemesine katkıda bulundular: Çok değerli Hocam Prof.Dr.Ayşe Lahur Kırtunç ve Yard.Doç.Dr. Seçil Saraçlı.

Picaro !!!! Saim HOŞGÖR!!!!!!
Benim Fatih Kollejinden Hocam o benim canım hocam ya!!!

Picaro
18th July 2007, 02:05
Picaro !!!! Saim HOŞGÖR!!!!!!
Benim Fatih Kollejinden Hocam o benim canım hocam ya!!!

Yessss, now let's make a revision :)

SLH08
18th July 2007, 02:24
Bana İngilizceyi sevdiren öğretmenim hala okuyor olduğum Manisa Fatih Anadolu Lisesi'nden geçen yıl emekli olan güzel insan İLHAMİ İNAN'dır.Kendisi ingilizcenin dışında bol hayat dersi vermesiyle ünlüdür.O hep konuşsun ben hep dinlerim.Dersi sevdirmeyi iyi bilirdi.Çok iyi bir insan ya !!!!!!!

geminii
18th July 2007, 03:40
Bana da ingilizceyi sevdiren ve dil bölümümü seçmemi sağlayan kişi,lisedeki ögretmenim Ayşe Taçkınlar.Dersi o kadar eğlenceli hale getirirdi ki,ing.yi sevmeyenler bile derste sıkılmazlardı hiç.
İdolüm olarak onu seçmiştim kendime taa hazırlıktayken :) Hala görüşürüyoruz,bana hep prensesim derdi :D Ayy özlemişimmm...Yarın arayayım :p

AnGel
18th July 2007, 03:54
Bana ingilizceyi ilk sevdiren amerikalı bi komşumuzdu adı cheryl .. bana aldığı ingilizce cd ler sayesinde okula başlamadan alfabeyi ve 100 e kadar saymayı öğrenmiştim (halbuki o zamanlar türkçsini bilmiyordum :) ) daha sonra onun eşi ingilizce film seyrettirerek kendimi geliştirmeme yardımcı oldu ve hala yanına gidip film alırım .. yaklasık 1000 tane seyretmisimdir sayesinde :) ve bu sene ingilizceden tat almama bir kez daha yardım eden özgür hocamıda kimselere değişmem iyiki varsın hocam..

OnurHoca
18th July 2007, 06:48
Bana İlk defa lise hazırlıktaki Taylan Mungan hocam ingilizceyi sevdirdi diyebilirim.Daha önceden ortaokulda Nilüfer hocam vardı.Hatta bi defasında o bana ingilteredeki hayattan bahsetmişti bense memleketime hizmet etmeyi tercih ederim demiştim, kendi tezimi savunmuştum:).Ayrıca dershanedeki Selahattin hocamada çok şey borçluyum.Biraz geç ama Üniversitede hep o tebessümlü yüzüyle ve bizimle bir olan haliyle Bekir Mucuk hocama da slm lar gönderiyorum.

Angie06
18th July 2007, 10:08
İlkokulada ingilizceyi pek sevmedim bu böyle 8. sınıfa kadar devam etti sonra gayet disiplinli bir hoca geldi ilginçtirki rüyamda o daha gelmeden aynı ona benzer birinin bizim sınıfa geldiğini ve öğretmenimiz olduğunu görmüştüm dersimize girdiğinde ise "aaa rüyamdaki hoca demiştim":D. Adı Aynur Ateş Aydın'dı...Sonra liseye başladım ingilizceye karşı ısınmıştım ama henüz taşlar tam yerine oturmamıştı.Aslına bakarsanız hazırlık bile okumak istemiyordum.Ve Didem Yılmaz o sene sınıf öğretmenimiz oldu emeği bende çok tam 3 sene boyunca onlaydım:)Şimdi bir bebeği oldu ve onunla ilgileniyor canım hocam benim...

Carmenta
18th July 2007, 10:50
İngilizceyi 4. sınıfta görmeye başladığımızdan beri çok severdim. Atike Binbir diye bi bayan hocamız vardı. benim gibi ufacık tefecikti. :P bana çok iyi davranırdı. o zaman sevmeye başlamıştım ingilizceyi.
5. sınıfta başka bi bayan hoca geldi. adını hatırlamıyorum. zaten gerçek bi ing. ögretmeni değildi. ödevlerimizi kontrol etmişti bi kere. ödevimi yaptıgım halde yazımı begenmediğinden dolayı imzalamamıştı defterimi :P
6. sınıfta harika insan Ali ögretmenimiz gelmişti. ingilizceye farklı yaklaşmamı sağladı. çok karizmatik ve gençti (: sınıftaki herkesin onu bu kadar sevmesinde bu özelliklerinin etkisi var mı bilemiycem. :D ama 1 sene sonra askere gitti :(
7. sınıfta bi bayan geldi. sınıfta otorite, disiplin, ders adına hiç bişey yoktu.
8. sınıfta Özlem hoca gelmişti. vee herkesten kendini tanıtan bi yazı yazmasını istemişti. sonra sınıfın en kötüsünü seçmişti!! ve o kimdi tahmin edin! evt ben!! zaten ilk dönem 3 almıştım bi sınavdan. benden hiç memnun değildi. 2. dönem azim gösterdim yaptıgı 2 sınavdan da sınıfta bi tek ben 100 aldm! ve dönem ödevim de ing.ydi. o kadar iyi hazırlamışım ki, bu hayatımda gördüğüm en iyi ingilizce ödevi demişti.
lise hayatımda da başta sınıf ögertmenimiz serdar hocam olmak üzere nermin hoca ve candan hoca beni dil bölümüne yönlendiren çok değerli hocalarımdır.
ve tabi dersane hocam Serkan hoca. O süper bi insandır ;)
Başarılarımda emeği olan bütün hocalarıma burda teşekkürü borç bilirim.

nuisance88
18th July 2007, 11:47
İlla birisinin sevdirmesi mi gerek;)

Ben Kendi kendime sevdim İngilizceyi :icon_tup::D

kendisiyle 4. sınıftan beri cıkıyoruz cok iyi anlasıryoruz walla :stretch::stretch:

izbarco
19th July 2007, 23:22
Benimde kolejde Nursen Başdogan diye bir hocam vardı.Şu an Osmaniyede sanırım.Çok iyi bir ögretmendi 'One one one to moon ' diye bir sarkı soylemisti hiç unutmam bir daha soyletememistik:)Birde Mr.Semih Tümkayalar hocamız oda bir kursta ogretmenimdi ve cok neseli dersler gecerdik.
Yanlız sevdirenler kadar nefret ettiren hocalarımızda vardı onlara girmiyeyim en iyisi :)

ilkay25k16
19th July 2007, 23:43
bana ingilizceyi hazırlık sınıfında gökhan hocam sevdirmişti onunla öğrendim ingilizceyi harika bi insandır şuan tekirdağda bi lisede öğretmenlik yapıyor ona en güzel teşekkürü bi gün onun gibi mükemmel bi ing öğretmeni olabilirsem:rolleyes: edebilirim heralde ya da belkide onun hakkını hiç ödeyemem:(

ilkay25k16
19th July 2007, 23:46
[QUOTE=nesibetül;116055]Bana da ik ingilizce aşkını annem Old Mc Donald'ın çiftiliği sayesinde aşılamıştı.Ama tam anlamıyla Sibel Şan hocam sayesinde ingilizceyi öğrendim,Samsunlu Osman hocam sayesinde sevdim,Konyalı Şeyda hocam sayesinde pekiştirdim.Huzurlarınızda hepsine teşekkürlerimi iletmek istiyorum:D[/QUO

Yurtik
19th July 2007, 23:48
nihal hocam hazırlıktaki hocam.hem ögretmen hemde arkadaştı.onun sayesinde bu bölümdeyim ve bu sene dersimize gircek.inş onun sayesinde çok başarılı olcaz

ilkay25k16
19th July 2007, 23:49
[QUOTE=nesibetül;116055]Bana da ik ingilizce aşkını annem Old Mc Donald'ın çiftiliği sayesinde aşılamıştı.Ama tam anlamıyla Sibel Şan hocam sayesinde ingilizceyi öğrendim,Samsunlu Osman hocam sayesinde sevdim,Konyalı Şeyda hocam sayesinde pekiştirdim.Huzurlarınızda hepsine teşekkürlerimi iletmek istiyorum:D[/QUO

pardon bi yanlışklık oldu

Muttalipisidan
20th July 2007, 21:06
benim ingilizceyi sevmem hep yabancılarla konuşam merakımdan oldu hayatım boyunca hep yabancılarla konuşmayı onların ne demek istediğini anlamak istedim

CyberTecH
20th July 2007, 21:21
ortaokulda Çiğdem Alp isimli hocam sınıfımız için çok çaba sarfetmiştir.ben de sayesinde heves ettim ve seviyorum ingilizceyi.bu sene ise bana çok büyük katkısı olan Canan Kahraman Sezgin ve Sezen Kökdaş a sonsuz teşekkürler.:)selametle...

Saadet Çadır
20th July 2007, 21:42
benim ortaokul yıllarımda (B.C) TV de "Küçük Ev" dizisi vardı evin kızı rolünde bir karakter vardı ve benim favorimdi sonra bir baktım ortaokul İngilizce öğretmenim aynı "o" ve İngilizce ile tanıştım, ve "Acaba?" lar başladı, daha sonra lise de İngilizce derslerimize Yüksek Kimya Mühendisi bir öğretmenimiz geldi , öylesine bir insandı ki İngilizce yi çok sevdim ve branş dışı olmasına rağmen mükemmeldi halen defterlerimi saklarım, tabiki " Tamam" lar devreye girdi ve nihayet öyle öğrencilerim oldu ki " Ne şanslıyım" lar devrede ...

:hug:

dante_thomas
21st July 2007, 21:41
bana ingilizceyi DAYLİGHT ingilizce eğitim seti sevdirdi.Okulda filan pek sevmezdim :(
Ama şimdi ingilizceye deliler gibi aşığım :)

Piovere
21st July 2007, 22:07
Şanslıydım İngilizce öğretmenlerim konusunda, hepsini çok severdim/severim.Onların katkıları olmuştur İngilizce'yi sevmem de fakat; ben kendimi bildim bileli severim İngilizce'yi, belli bir nedeni yok, şimdi çok olsa da küçücük bir çocukken neden sevdiğimi bilmiyorum, sebepsizdi işte.

İlkokuldan beri haşır-neşirim İngilizce ile.Ortaokulda Gülsen hocam, lise 1'de Mine Hocam ve şimdi ise Bülent K...

Özellikle Bülent Hocamın, bilinçli olmam da çok katkısı oldu, İngilizce'yi en çok onda sevdim ben.Hayat İngilizce'den ibaret değil, onun verdiği hayat derslerini, abiliğini/babalığını hiçbir şeye değişmem ben!...

biyolognew
21st July 2007, 22:09
Diyarbakir English First :medeni Sanli-aziz Aydin.

erkanercoskun
22nd July 2007, 00:02
ortaokul 7-8 sınıfta SEVİM YURTSEVER isimli ve şu anda bursa da özel bir okulda öğretmenliğe devam eden biricik öğretmenim..müfettişin derse teftişe geldiğinde aralarında geçen ingilizce diyalogtan etkilendim ve şu anda o diyaloglara giren artık benim....ona çok şey borçluyum...

elif nur
22nd July 2007, 19:52
bana ingilizce yi sevdiren hocam erdal çaylı, su an nerde old bilmiyorum ama gormeyi gercekten cok isterim!! dersteki mukemmel performansının yanında bize babalık yaptı hep dogruyu yapmamızı istedi dili secmemi ona borcluyum insallah bi yerlerde karsılasırız ; bu arada seyfi hocamın da emeklerini göz ardı edemem:) sagolsun o da ingilizce edeki gelişmemde, sınava hazırlanırken cok yardımcı olmustur kendisine sonsuz saygılar..

any_ONe
22nd July 2007, 23:56
4.sınıftan beri ingilizceyi kendi kendime sevdim ama anadolu öğretmen lisesini kazandığımda ve hazırlık okuduğumda mükemmel bi hocam wardı Sayın alptekin hocamm o gün bugündür ingilizceye hayranımm ve de istediğim yere gelmem için elinden gelen her şeyi yaptığı içinde hocama borçluyum...iiiiiyyyyiiiiiiiii hiii warsınız:):) ha unutmadan abdurrahman esra ve yaşar hoca mı da sööleyimm dilci olmanın ayrıcalığını bizi yaşattılarrr..

Befida
23rd July 2007, 00:13
Bana sevdiren hocam da lisedeyken Esra Şafak idi...Öyle birşey ki normal müfredatın dışına çıkıp ekstra bilgilerle donattı bizi hazırlık sınıfındayken... Biz istedik o sıkılmadan, usanmadan sürekli bize yeni yeni şeyler öğretti...Bir soruyu anlamayıp bir sürü kez sorduğumu bilirim, hiç kızmadı bana, sabırla yine yine anlatı..Teşekkür ederim huzurunuzda ona...:)

DarkMessiah
23rd July 2007, 01:23
Küçüklükten beri bilgisayar(amiga500 ve ötesi) dünyamda olduğu için Ingilizcem buna bağlı olarak gelişti. Bana Ingilizceyi sevdiren oyunlar olmuştu. Oyunda karakterler ingilizce konuşur questler(görevler)Ingilizce verilirdi. Ee haliyle yanlış yapardım ve araştırırdım ne demek istediklerini, işin aslını anlayınca da kelimler, konuşmalar aklımda kalır ve hiç çıkmazdı(eğlenerek öğrenince deme keyfine). Haliyle şimdi dahi hatırlıyorum.
Bilgisayar bir dünyaya öyle bir pencere açıyor ki orada herkes(büyük çoğunluk)Ingilizce konuşuyor, bilmeyen de öğrenmek zorunda kalıyor.Tıpkı yabancı bir ülkedeymişsiniz gibi.

ist_eco
23rd July 2007, 01:39
benım ne yazık kı ole anım yok.ben kendı kendıme sevdım.anladım kı ilgim varmıs.6.sınıftayken anladım.öğretmen kelıme ezberletmek için her kelımeyı 5 kere yazdırıyodu ben 10-15 kere yazıyodum.

Ruthless
23rd July 2007, 01:48
ingilizceyle ilk olarak 4. sınıfta bir kolejde tanıştım . gerçekten eğitimi çok ağırdı . ama çok güzel,tatlı bir Eda öğretmenimiz vardı.ilk defa bir kolejde okuyordum ve başka bir ildeydi.bana okulaa alışmamda çok yardımcı oldu.bende ona olan bu borcumu ing. çalışarak ödedim.daha sonra 6.sınıfta kendi ilime döndüm.Fatma öğretmenim vardı burda da :( ne anılar yha ! insan kaybedince anlıyor insanın değerini . okulda en çok sevdiğim öğretmenimdi. bana sık sık " sen dil bölümüne geç başarılı olursun " diyerek gaza getiriyordu . işte 6. sınıftan beri ing. öğretmeni olmak istiyorum bende. dur bakalım seneye napacağız ! :confused:

damlasav
23rd July 2007, 02:06
Ben ingilizceyi hiç sevmezdim, hatta ingilizceden nefret ettiren şey ne diye bir thread olsa, babamın taaaa ilk okul çağlarından bu tarafa yaptığı şu konuşma;

Bir aile dostumuzla ne zaman birlikte olsak ve ben yaşlarında her zaman bir arkadaşım olurdu,

-Hadi bir İngilizce konuşunda görelim hatasını sık sık yapardı ve ben o zamanlardan beri ingilizce dediklerinde tüylerim diken diken olurdu.

Öğretmenlerimle iç bir prb yaşamadım hepsini de çok sevdim lisede filan ama sevmediğim için hiç anlamadım ingilizceyi:)

Ta ki başarmanın keyfini yakalayana kadar..Başardıkça öğrendim, öğrendikçe de başardım:) Yani bana ingilizceyi sevdiren küçük küçük başarılar oldu.

Hala da seviyorum.:)

celaldincbilek
23rd July 2007, 09:21
arkadaşlar bana da ingilizceyi sevdiren hoca forumdan da tanırsınız Veysel Şenol(veys)
o olmasaydı ben hala sınavlara hazırlanıyor olacaktım.sayesinde sınavda iyi bir puan aldım.şimdi izinden gidiyorum inşallah ileride benimde ingilizceyi sevdireceğim öğrencilerim olur.

:)

ÖzgeBulut
23rd July 2007, 13:32
bana ingilizceyi sevdiren öğretmenim ortaokuldaki öğrtemenim Mustafa Baykara'ydı.Adam çok eğlenceliydi ve ingilizceyi bize çok eğlenceli bir şekilde anlatırdı(ne günlerdi:))
sonra lisede hazırlıktayken Işıl hocamı da çok sevmiştim ama en sevdiğim öğretmenim lise 2 deki SEÇİL TÜMEN'di.
lise 3 teki hocalarımı da es geçmemek lazım Mustafa hoca, Kıymet hoca, Kamil hoca, Fatih hoca :o
bir de dersanedeki Yasemin hoca ve eşi

biraz fazla oldu :D ama bugüne kadarki ingilizce hocalarımdan sadece bir tanesini hiç sevmemiştim (ismi lazım değil :D)

az kalsın dilforum daki hocalarımı unutuyodum :eek: hiç unutur muyum yaa

hepinize çok teşekkür ederimm:p

p0mmes_frites
23rd July 2007, 14:07
Beni İngilizce ile ilk tanıştıran kişi canım anneciğimdir:heartpump: Daha kreşe giderken (anaokulu bile değil) bana İngilizce kelimeler öğretir, deftere yazdırırdı. İlkokul 4. sınıfa başlayınca gerçek anlamda eğitim almaya başladım ve okul haricinde kursa gittim (yine annem yolladı :stretch:). Kursta daha yeni mezun olmuş arkadaş canlısı Selin Hoca, zaten var olan yabaancı dil öğrenme sevgimi daha da geliştirdi.
İngilizcemin geliişmesine en çok katkısı olan hocalarımdan biri ise lisedeki Birtuğ Hocamdır. Hazırlık sınıfında gitgide gelişen İngilizcemi gördükçe sevincim artmış ve sonunda dil bölümünü seçmişimdir. Dil Edebiyat mezunu olan kuzenimin katkısını da unutmamak gerekir tabii;)

iren_neri
23rd July 2007, 16:05
banada ingilizceyi sevdiren hocam başta ilkokuldaki ingilizce hocamdır daha sonra DİLKO da okuyanlar bilir Nizamettin Er le ingilizceyi daha çok sevdim

melke_17
7th August 2007, 22:24
ya ben hazırlık okuyana kadar ingilizceyle ilgili her şeyden iğreniyordum resmen. sonra hazırlık ve lise 1 deki hocam fatma çiçek bana öyle sevdirdi ki asla düşünmeyeceğim bi şeyi yaptım, dil seçtim alan olarak! üstelik ek puanım falan da yoktu. hayatımı değiştirdi ya

dilkOnur
7th August 2007, 22:58
bana ingilizceyi ilkokuldaki öğretmenim ŞENOL TEKİN sevdirmişti. Şu anda MUSTAFA KEMAL ANADOLU LİESİNDE öğretmenlik yapıyor. Kendisini çok seviyorum ve her şey için ona teşekkür ediyorum.

vigorously
8th August 2007, 01:00
Hayatımda asla dil seçmeyi düşünmedim.Aklımın ucundan bile geçmedi.Taa ki canım öğretmenim, annecim Makbule hocamı tanıyana kadar.Hazırlık sınıfında tanıştık.Her şeyiyle örnek aldım o harika bayanı.Ders anlatışı, disiplini sağlayışı, dersi sevdirişi, sevecenliği...Sınıfımız sayısal ağırlıklıydı ama o sınıfa ingilizceyi sevdirdi.Öğretmen değişince durum eskiye döndü.Dil seçmeme rağmen bir daha dersime girmedi fakat hep ilgilendi benimle.Canım yaaaaa!Çok duygulandım ağlayacağım:)Okul açılsın hemen ziyaretine gideceğim.Anlatacağım çok şey var canım öğretmenimle ilgili ama geç oldu saat:)Ailem dil seçmeme karşı çıktı, ben tm seçeceğim dedim.Tam o sırada bir melek kanatlarının altında aldı bir sınıfa soktu beni.Baktım tabelaya 10 yd-a!Sivas Lisesi
İzmir 9 Eylül Üniversitesi mezunu kendisi.Harika bir eğitmen, harika bir insandır.Şu an Sivas Lisesi'nde öğretmenlik yapıyor.Seyfi hocam bu başlık için size sonsuz teşekkürler.
Makbule Köylüoğlu, canım öğretmenim, tatlı annem size çok teşekkür ederim:'(İyi ki hayatıma girdiniz.İyi ki söylediklerime göre değil de hissettiklerime göre beni yönlendirdiniz.İyi ki benim bakışlarımdan ne demek istediğimi anladınız.Canımsınız!Size layık olmaya çalışacağım.Size mutlu bir dilci borçluyum:)Sizi çok seviyoruuuummmmm!(Didem)

hazal01
18th August 2007, 22:40
ingilizceyi seçmem tam olarak şöyle oldu:
ortaokulun ilk günü,sınıfın önünde siyah eteği,mor gömleği,küt kızıl saçlarıyla içeri biri girdi.yerine geçti ve 'merhaba ben AYŞEGÜL EKEN.İNGİLİZCE ÖĞRETMENİNİZİM'dedi.nerden bilebilirdim bu sözün beni ingilizceye bağlayacağını.o günden sonra hedefimi koymuştum ingilizce öğretmeni olacaktım ve bunun için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum.iyiki de ayşegül hocamı görmüşüm,iyiki de dili seçmişim...

ipeeeeeek
19th August 2007, 01:10
bana ingilizceyi hazırlıktaki ögretmenim ÖZLEM ALKAYA sevdirdi.suanda adapazarı ataturk lısesinde ögretmnlige devam edıyo.kendisine cok tesekkur edıyorum

erenks
19th August 2007, 01:13
dünyada rastlayamaayacaınız iki hoca ismi yazıcam aslında elimde olsa altın harflerle yazardım ama maleseffff :)
neyse SERKAN AKSOY - ÇAĞATAY ÇAKIR ...

coral
19th August 2007, 01:14
Bana İngilizceyi sevdiren öğretmenim hazırlık sınıfındaki öğretmenim Yaşar Erçin'di.Kendisi her zaman bizi derste uyanık ve diri tutacak bilgilerle gelir ve dersi zevkli kılmayı çok iyi bilirdi.Allah ondan razı olsun.:)

megrez06
19th August 2007, 01:43
dili seçmemde rehber olmuştu bana öğretmenim.dilek akay. gerçek anlamda ingilizce öğretti bizezaten dili tercih eden 4 kişiydik.dil sınıfı açılmamıştı da bize 4 saat takviyeli ingilizce dersi koymuşlardı. o zamanlar bölüm dışı tercihte puan gitmiyordu. bize çay demler,simit alır,öyle ders anlatırdı. deneme sınavı yapacağı zaman da bizi bırakır çıkar giderdi.güvenirdi bize.
ha bir de sayın cesur öztürk'ü unutmamak lazım. bi tek onun kitabına çalışıp kazanmıştım.dil sınıfında öğretmenlik yaparken öğrencilerime de tanıttım kitabı,onlar da ana kitapları yaptılar kendilerine. cesur amca da bana ve öğrencilerime ingilizceyi sevdiren öğretmenlerden olmuştur.sevgiler..

hulas
19th August 2007, 01:44
Merhabalar,

YDS de iyi bir derece yapmış ve çiçeği burnunda bir İngilizce Öğretmeni olmama rağmen sizler kadar sevemedim İngilizceyi :( Ama bir şeyler öğretmeyi gerçekten çok seviyorum. Bana öğretmeyi ilk sevdiren İlkokulda sınıf öğretmenim olan Zeki Öcal'dı. Kendisi emekli şu an. Aynı şekilde benden sonra kardeşimin de öğretmeni oldu. Ve kardeşim de şu an Matematik Öğretmeliğinde okuyor :) Gerçekten ilham veren mükemmel bir öğretmendi.. Şöyle bir söz var:

"The mediocre teacher tells. The good teacher explains. The superior teacher demonstrates. The great teacher inspires." ~William Arthur Ward

Umarım ben de böyle bir öğretmen olabilirim. Hoşçakalın

sunehir
19th August 2007, 01:55
Bana ingilizceyi sevdiren canım hocam Adalet Altay dı.Gerçi sadece ingilizceyle kısıtlarsam hakkını yemiş olurum o bana okulu,ögretmenleri,tam anlamıyla liseyi sevdirdi diyebilirim.Her konuda örnek aldıgım ve çok büyük saygı duydugum ve hakkını hiç bir zaman ödeyemeyecegim hocamdı:(

Lavinia
19th August 2007, 02:25
Teşekkürler ne güzel thread.

Kendimi bildim bileli Türkçe'yle aram hep iyi olmuştur. Kendi dilimi sevmekle başka dilleri de sevdim bence. Zaten Arapça Türkce içinde büyüdüm (heryerde konusulan arapca olmasada) sonraları biraz Almanca ile de kaynaşma fırsatım oldu. Lise 1 de Meliha Hocam beni bu konuda destekleyen, bana güven veren harika bi öğretmen. Ve son hocam ve benim hep öğrencisi olarak kalmak istediğim, ondan öğrenilecek şeylerin bitmicegine inandıgım hocam Özgür Hocam. İngilizceyi dolu dolu mükkemmel öğretiyor. Sıkıldıgım tek anı hatırlamıyorum. Dolayısıyla dilin sıkıcı olmadıgına da emin oluşumu bana aşılayan aile ve hocalarım sayesinde, ingilizceyi de sevdiğime ve daha cok sevecegime inanıyorum :hug:

PS: İkisiyle de gorusmekteyim. Liseden önceki İngilizce hocalarımdan haberim yok. Nankör diye bazen kendime kızıyorum ama :S:S

AnGel
19th August 2007, 02:43
Sen çok yaşa özgür hocam 11 e seni çok özledi :)

dante000
19th August 2007, 02:46
Benim olmadı.

Bana ilkokulda(tahminen 4. sınıfta)ingilizceyi sevdiren öğretmenim olmadı.Eğer ilk ingilizce bilgilerimi 4. sınıftaki öğretmenimden öğreniyor olsaydım, şu anda ingilizceyi sevmezdim.Hatırlıyorum da sınav olduğumuz birgün okula çikolatalı yumurtalardan çıkmış küçük arabayı getirmiştim.Sınıf arkadaşım bir kıza (gözetmenlik yapıyordu) o arabayı göstermiştim, o da nedense alıp öğretmene söylemişti ve o ufak arabayı öğretmene vermek zorunda kaldım.Sınavından da 98 almıştım.Arabayı seviyormuydum bilinmez ama hoca sınıftan çıktığında masanın üzerinde sadece tekerleği kalmıştı.Daha sonra kendi kendime sinir olmuştum.Ama yine de sever saygı duyarım.Fakat ilk olarak ondan öğrenmiş olsaydım ingilizceye soğuk bakabilirdim.

not: ilk ing. hocam olduğu için yazdım.

Lavinia
19th August 2007, 11:05
Sen çok yaşa özgür hocam 11 e seni çok özledi :)

oyy oyy biz 11E olduk dimin :D Valla Sir Oscar özlendi cidden, bi o bi de timur hoca (almancacı), bide mali :p