Tam Sürüm Bilgini Göster : N'oluuur Yardim Edin!!!
SibelAKBULUT 17th July 2007, 20:18 Bir dosttan:
şuan Hiçbir şey Düşünemiyorum!!hangi Bölüme Gitmeliyim.almanca Mi,japonca Mi??kafam çok Karişti.şu Durumda Kayseri Japon Dili Geliyor Büyük Ihtimal Fakat Ankara Da(ki Burda Okumayi çok Istiyorum) Almancalar Gelebilir.ama Her Ikisi Içinde Kuşkularim Var.daha Doğrusu Ilerisi Için Hangisi Daha Mantikli Bilmiyorum.bana Yardim Edin N'oluuur!!!bişiler Söyleyin,fikir Verin.
Hekim 17th July 2007, 20:24 Almanca yada japonca arasında kaldıysan. almanca derim çünkü almanca ile iş bulman daha kolay. Malum almanyada türkler çok fazla bu yüzden türkler mal ihraç edeceği zaman almanca bilen iyi bir çevirmen arıyor.Bu yüzden bu bölümü tercih etmen daha iyi olacaktır.Eğer şöyle güzel bir şirkete girersen aylık 3-4 bin YTL rahat alırsın.Öte yandan Japonlar ülkemizi turist olarak ziyaret ediyor ve teknolojide çok ilerde oldukları için bizim ülkemize de ithalat yapıyorlar.Ancak almanlar kadar değil. Yine iyi bir şirkette çalışırsan 4-5 YTL alabilrsin.Son olarak Almanca Gramer olarak İngilizceye,, Japonca Gramer olarak türkçeye benzer.Yine de bu senin bileceğin iş, hiç kimsenin seni zorladığı yok. içinden hangisini başarabileceğine inanıyorsan o bölüme git derim ben.
Fatih Hoca 17th July 2007, 20:34 Bir dosttan:
Bu yıl mezun olduysan bir yıl daha şansını denemeni tavsiye ediyorum. Değilse Alman diline gitmenin senin için hiçbir avantaj sağlayacağını düşünmüyorum. Aslında başarı sıranı versen bi bakabilirdik alternatiflere. Ancak illa da bu ikisinden biri dersen Japon Dili derim.
desperado 17th July 2007, 20:43 Ben almanca okumayı dusunuyorum .. puanım ancak ona yetıyor zaten ıstedgım bolumde tutuyor neyse sorucagım soru sıze neden almanca bolumunu ıstemıyorsunuz ,tavsıye etmemıssınız neden acaba acıklarmısınız?
Fatih Hoca 17th July 2007, 20:50 Ben almanca okumayı dusunuyorum .. puanım ancak ona yetıyor zaten ıstedgım bolumde tutuyor neyse sorucagım soru sıze neden almanca bolumunu ıstemıyorsunuz ,tavsıye etmemıssınız neden acaba acıklarmısınız?
İlk defa sınava girmiş arkadaşlarıma ikinci dilleri yazmak yerine bir kez daha sınava girmelerini tavsiye ediyorum. Almanca ve Fransizcaya gelince bu iki dil maalesef artık Türkiyede miadını doldurdu. Zaten öğretmenlik yapma şansları sıfıra yakın. Dil edebiyatların bu şansları da yok. Madem öğretmen olmayacaksınız. Dil edebiyat yerine Almanca ve Fransızca Tercümanlık yazmanız daha mantıklı. En azında tercüme işinde daha geniş imkanlara sahip olursunuz. Akademisyen bile olmak isteseniz bu alanda akademisyen ihtiyacı olan nadir üniversiteler var ,onlarda y.lisans kazanabilmek ise ayrı bir mesele...
SibelAKBULUT 17th July 2007, 22:25 Bu yıl mezun olduysan bir yıl daha şansını denemeni tavsiye ediyorum. Değilse Alman diline gitmenin senin için hiçbir avantaj sağlayacağını düşünmüyorum. Aslında başarı sıranı versen bi bakabilirdik alternatiflere. Ancak illa da bu ikisinden biri dersen Japon Dili derim.
Fatih Hocam ben yazayım ayşegülün durumunu:
7730 başarı sırası, 316.788 de puanı.
4. senesi bu hocam
ilkay25k16 17th July 2007, 22:39 hocam peki bu fransız ve alman dil ed tan bide öğrtmenlilelrinden ingilizce öğretmeni olunuyomuş o nasıl oluyo :confused:
SibelAKBULUT 17th July 2007, 23:17 Fatih Hocam ben yazayım ayşegülün durumunu:
4. senesi bu hocam
Fatih Hocam, konu gözden kaybolmasın diye tekrar yazdım mesajımı...
Fatih Hoca 17th July 2007, 23:23 Fatih Hocam ben yazayım ayşegülün durumunu:
4. senesi bu hocam
Franzızca ve Almanca Müt. Ter bölümlerini tavsiye edeyim o zaman. Alman dil edebiyatlarındansa tercümanlık okuması daha iyi olur. Bunun dışında iki yıllık Turist rehberliklleri de olabilir.
Ekonomik durumu iyi ise özel ünv lerde öğretmenlik ya da 3 yıllık ing. tercümanlık bölümlerini yazabilir.
Yahya Hoca 17th July 2007, 23:25 Fatih Hocam, konu gözden kaybolmasın diye tekrar yazdım mesajımı...
Arkadaşın 4.senesi ise, artık beklemesini tavsiye etmeyeceğim. Fatih Hocamın dediği gibi Alman dili ya da Fransız dili yazmaktansa elbette Japonca yazmak daha mantıklı olacaktır. Çünkü Almanca ve Fransızca dil edebiyatlar gerçekten süresini doldurdu. Japonya dünya pazarını yavaş yavaş ele geçirmekte olan bir ülke. haliyle Japoncanın önemi bence Almanca ve Fransızcadan daha önemli olacaktır.
Ayrıca Erciyes Japon dilinde fazla oynama olmaz inşallah. Çünkü oranın gelmesi de garanti değil. Ama yazarsa inşallah gelir diyorum.
aysegul 18th July 2007, 17:18 sanırım hiçbir dile hevesim kalmayacak bu gidişle...ve malesef neresi olursa olsun sırf okumak için okuyacağım...
inesclement 18th July 2007, 19:29 anlaşıldı bilmeyeniniz çok fransz ve alm dilleri (hemen hemen her üniversite)tercümanlık sertifikası da verio turist rehberi de olabiliniyor üstelik dili en ii şekilde öğrenerek lütfen alm ve franszca için bu kadar dar düşünmeyelim bilmediğiniz çok şey var gibi gözüküo
zaten okullarda da 2. yabancı dil olucak bunuda ya almca yada franszca yapıcaklar japonca rusça diil herhalde yani;)
sheker20 18th July 2007, 20:20 sanırım hiçbir dile hevesim kalmayacak bu gidişle...ve malesef neresi olursa olsun sırf okumak için okuyacağım...
ben de ya.. sana katılıorum..durumum çok vasat..
bilge60 18th July 2007, 20:27 ben de ya.. sana katılıorum..durumum çok vasat..
al bendende o kadar ya 2. yilim denemelrde yap 90 85 sinavda düs 80 e daha napiyim bunaldim ya
desperado 18th July 2007, 21:42 anlaşıldı bilmeyeniniz çok fransz ve alm dilleri (hemen hemen her üniversite)tercümanlık sertifikası da verio turist rehberi de olabiliniyor üstelik dili en ii şekilde öğrenerek lütfen alm ve franszca için bu kadar dar düşünmeyelim bilmediğiniz çok şey var gibi gözüküo
danke dir...
BBTÜRKAY 18th July 2007, 22:05 Bu yıl mezun olduysan bir yıl daha şansını denemeni tavsiye ediyorum. Değilse Alman diline gitmenin senin için hiçbir avantaj sağlayacağını düşünmüyorum. Aslında başarı sıranı versen bi bakabilirdik alternatiflere. Ancak illa da bu ikisinden biri dersen Japon Dili derim.
Sanki Fatih Hocam;
Ben de tam bu cevabı vermek için aşağıya doğru bakıyordum sen yazmışsın bile....
Bence Japon Dili artık İngilizce gibi bazen İngilizceden bile karlı....
MehmetMamger 18th July 2007, 22:17 Ben olsam:
Japonca yazardım. Ama ingilizcemi hızla geliştirir ve Almanca ve Rusça da edinmeye çalışırdım. Yazlarım annemin yanında değil, düşük ücretlerle de olsa, turizm merkezlerine çalışarak geçerdi.
Dilci arkadaşlar, şuna peşinen gelin: İngilizce öğretmenliği dışındaki dil bölümlerinde garanti iş yok. Dil bilen insan sayısı her gün artıyor. Ortaokul mezunu pek çok Anadolu evladı, 15 yaşında hayat üniversitesine atılıp 21'inde bir kaç dilde kurt, usl ve adap da üstat oluyorlar. Serbest piyasa devlet dairesi gibi değildir, adama diplomaya göre davranmaz. Ama sadece iyi derecede İngilizce bilen birine, vasat düzeyde Almanca ve idare eder bir ingilizce bilen birini tercih eder. Hangi turizm işletmesi saydığım dört dili aynı anda bilen kişiyi işe almaz ki? Hangi işletmeci "japonca da biliyorum" diyen bir ağıza yarı hayran yarı şaşkınlıkla bakmaz ki?
PS: Tek başına Japonca bilmenin yakın gelecekte ciddi kazançlar getirebileceğine inanmıyorum.
placebo51 18th July 2007, 23:13 fransızcaya olan hevesim çökmek üzere diyebilirim...sırf para kazanmak içinde sevmediğim bir dili okumak istemiyorum(japonca-çince-rusça)napsam bilmiyorum artık
Miss 19th July 2007, 02:59 bende herşeye karışıyorum ama fransızca öğretmenliğinde 3. sııftayım benim dokuz eylüldeki hocam ankarada da önemli bir görevde o bize bizzat açıkladı bu sene 20 fransızca öğretmeni alınacak benim arkadaşım burcu hacettepe fransız dili edebiyattan mezun ve özel bir kolejde hem ingilizce hemde fransızca öğretecek...
kendimden anlatatacak olursam marmarada ve bir kaç fransız şirketiyle çalıştım turzmde kapı var çok paralar kazanan rehberle gördüm animasyonda şef olup 2000 euroları alanları gördüm
yanlış anlamayın ama iki dil bildiğim için turizmde çok teklif aldım ama ben turizmde çalışmak istemiyorum ya ingilzice öğretmenliği yada ğer hocamın dediği gibi çıakrsa 20 öğretmenden biri olmak istiyorum... ben öğretmen olmak istiyorum... öğretmen olmak istemesen sadece fransızcadan çok iyi paralar kazaanabilirim... o yüzden yeteneğiniz varsa ve fransızcayı severim yazın çalışır dilimi ilerletirim derseniz fransızca büyük avantak bence fransızca miladını doldurmadı... sadce dikkat etmeniz sizin ne istediğiniz hangi meslekte karar kıldığınız.... eğer 4. 5. senesi olup düşünenlere fransızcayı öneririm ingilzicesi de var daha ne olsunnn
Miss 19th July 2007, 03:01 fransızcaya olan hevesim çökmek üzere diyebilirim...sırf para kazanmak içinde sevmediğim bir dili okumak istemiyorum(japonca-çince-rusça)napsam bilmiyorum artık
sakınnnn sevmediğiniz bir dilde sakın okumayınnnn aman dikkatttttttt isterseniz 6. defa girin ama sevmiyorsanız bence okumayın başka işlere yönelin sevmeden gelenlerin hepsi bıraktı yada ben mezun oluyorum seneye onlar hala 1. sınıfta...
dolce 19th July 2007, 12:25 miss_angel bu konuda tecrübelisin anladıgım kadarıyla.tercihlere cok az bizaman kaldı.bana bir tavsiyenin cok katkısı olcak.ben marmara fransızca düşünüyorum.öğretmenlik.ama burdaki hocaları tercümanlık dedi.tercümanlıkla da bi kolejde,özel okulda iş bulma imkanım varmıdır?ya da öğretmenlik mi tercümanlık mı sence?
inesclement 20th July 2007, 01:12 bence her ikiside çok ii her ikisindende çok yararlanabilirsin her ikisi de boş diil sadece tercümanlık daha zor öğretmenlik daha kolay ama öğretmenlikte ing öğretmenliği olanağında var ama tercümanlıkta o yok die biliorum yine de sen bilirsin
annakarenina 30th July 2007, 18:54 İlk defa sınava girmiş arkadaşlarıma ikinci dilleri yazmak yerine bir kez daha sınava girmelerini tavsiye ediyorum. Almanca ve Fransizcaya gelince bu iki dil maalesef artık Türkiyede miadını doldurdu. Zaten öğretmenlik yapma şansları sıfıra yakın. Dil edebiyatların bu şansları da yok. Madem öğretmen olmayacaksınız. Dil edebiyat yerine Almanca ve Fransızca Tercümanlık yazmanız daha mantıklı. En azında tercüme işinde daha geniş imkanlara sahip olursunuz. Akademisyen bile olmak isteseniz bu alanda akademisyen ihtiyacı olan nadir üniversiteler var ,onlarda y.lisans kazanabilmek ise ayrı bir mesele...
haydaa ...hocam ya birine bişey yazıyım derken diğerlerini de düşünün lütfen kusura bakmayın ama tam karar veriyorum bi bakıyorum başka bi görüş ve yine başlıyorum saatlerce düşünmeye...:rotz: marmara franszca öğrt. ni yazcaktım tercihime çünkü hem ist da dil alanında bir numara olduğunu biliyorum hemde başarılı olursan burdan ing sertifika verildiğini biliyorum ayrıca kpss ve kpds olaylarıda varmış sanırım,ayrıca tercümanlık sonuçta dili biliyosanda yapabilirsin bence o senin ne kadar iyi olduğuna bağlı ama tercümanlık okuyupta öğr yapılabildiğini sanmıyorum;,almancanın pek parlak olmadığını biliyorum ama franszcannda durumunun bu kdr vahim olduğunu bilmiyodum,,artık daha fazla düşünmicem ve istediğim yeri yazcam yoksa yakında kafayı yicem,,inş yanılıyorsunuzdur ''fra hakkında'' sonuçta herşey kişinin aktifliğine bağlı ''bence'' :stretch::stretch:
annakarenina 30th July 2007, 19:06 fransızcaya olan hevesim çökmek üzere diyebilirim...sırf para kazanmak içinde sevmediğim bir dili okumak istemiyorum(japonca-çince-rusça)napsam bilmiyorum artık
çok haklısın sırf revaşta olduğu için fln bu zor dilleri okumak istemiyorum bende sevdiğim bi dili okumak istiyorum;ama hep başka bişey tavsiye ediliyo deli olucammmm:ices_tot::ices_tot: :stretch:
gokhan7106 31st July 2007, 03:22 Franzızca ve Almanca Müt. Ter bölümlerini tavsiye edeyim o zaman. Alman dil edebiyatlarındansa tercümanlık okuması daha iyi olur. Bunun dışında iki yıllık Turist rehberliklleri de olabilir.
Ekonomik durumu iyi ise özel ünv lerde öğretmenlik ya da 3 yıllık ing. tercümanlık bölümlerini yazabilir.
fatih hocam benim sıralam şööle.
fatih üni.burslu çin dili.
fatih burslu rus dili.
erciyes çin dili.
erciyes japon dili
gazi rus dili.
erciyes rus dili.
selçuk rus dili.
mersin fransızca mütercim terümanlık.
istabul arap dili.
sıralamam 7183 ben çinceyi ve japocayı çok istiorum hocam ama çinceyi daha çok istdeiğim için yukarı yazdım nasıl olmuş gelirmi çince sizce
Miss 31st July 2007, 03:57 miss_angel bu konuda tecrübelisin anladıgım kadarıyla.tercihlere cok az bizaman kaldı.bana bir tavsiyenin cok katkısı olcak.ben marmara fransızca düşünüyorum.öğretmenlik.ama burdaki hocaları tercümanlık dedi.tercümanlıkla da bi kolejde,özel okulda iş bulma imkanım varmıdır?ya da öğretmenlik mi tercümanlık mı sence?
hımm şimdi dolce ya burda yazılanları okuduktan sonra aslında size bi şeyler önermeye korkuyorum çünkü sizin hayatınız için çok önemli bir karar ve bu kararı verirken yanlış etkilemekten korkuyorum... ama malesef japonca çince iki yada üç üniversitede var en fazla 100 kişi alıyorlardır ve sizin sıralamalarınız (senin için söylemiyorum genel olarak) 6000 lerde demekki bu forumda herkesi japoncaya gönderemiyoruz tabiki tercihlerinize yazın ama inanın işiniz çok zor o zaman herkesi japoncaya çinceye yönlendirmek biraz acımasızca ( yanlış bir klime kullandıysam özür dilerim) oluyor sizler gibi binlerce öğrenci var bu durumda olan o yüzden ben her zaman diyorum herkes ingilizce öğretmeni olamayacak bu forumda bazılarınız franıszca almancada yazacak ama miladını doldurmuş diller yazarsak o öğrencilere daha okullarına girmeden umutsuzluk vermiş olmaz mıyız? fransıcanın eskisi kadar popüler olmadığını biliyorum japoncanın yükselen bir dil olduğunuda kabul ediyorum ama malesef türkiye şartları böyle herkes istediği bölümlerde okuyamıyor puanlarınız belli sizin önünüzdekiler yazmazsa siz girebiliyorsunuz...
ben size diyorum kiii siz hangi dili istiyorsunuz bazıları fransızcaya hayrandır bazıları almancanın ticarette kullanıldığını düşünür bazısı japoncayı garanti görür bazısının teyze oğlu yunancadan yüksek maaşlı işe girmiştir onu ister... ben sizin ne istediğinizi iyi anlamanızı istiyorum... siz tercih yaparsınız japonca birinci sırada ikinci sırada rusça var japonca kesin gelir gözüyle bakıyorsunuz almancada fransızcada eklemisiniz bir bakmışsınız fransızca gelmiş o zaman yıkılmaz mısınız? o yüsden benim sizlere vermek istediğim şu eğer ilk girişinizse yada ben bir sene daha hazırlanırım diyorsanız ingilizceye bir şans vermeniz ama denedniz puanınız aynı geldi ve bir daha girmek istemiyorsanız önce istediğiniz dili sonra avantajlı olduğunuz dilleri yazmak... ama lütfen tercihlerinize gitmeyi düşünmediğiniz istemediğiniz yerleri kesinlikle yazmayın... hocalarımın dediği gibi ikinci dil inanın çok avantaklı hangi dil olursa olsun görümüyor musnuz forumda isponylacayı övenler italyanca yazın diyenler fransızca fanatikleri demekki her dilin açık kapıları vr önemli olan sizin o fırsatları değerlendirebilmenz....
fransızcaya gelirsek ben öneririm maramarayı şiddetle... fransızca zor bir dil ama sevene yapılmayacak şey değil imkan kovalar bir de fransaya gider bu iş orda pekiştirirseniz çok kapı açılır.... sosyallik isteyen bir dil ne zaman nerde fırsat açacağı belli olmayan bir dil... ikinci bir dil öğretmenliğinda en fazla şansı almancayla göğüsleyen dil ( ingilzceden sonra ya almanca yada fransızca öğretmeni alıyorlar az olsada öğretmenlik istiyorsanız) eğer işte ingilizce kredi alırsanız ingilizce öğretmenlği yapabileceğinizde bir dil...
öğretmenlik bi tercümanlık mı dersen tercümanlık derim konuşma sanırım daha aktiftir yani konuşma anlamada eğitimin düzgün olur ama öğretmenliğinden sonrada kokarta başvurabilir rehberlik yapabilrsin önce işte turist representant denir işte tranfermenlikten başlarsın sonra rehberlik yaprsın (kokart alınca) rehberlik istiyorsan tercümanlığa git derim ama yok ben öğretmenlikte rehberlike şirkettede çalışabilrim dersen öğretmenlik yaz...
Miss 31st July 2007, 04:06 çok haklısın sırf revaşta olduğu için fln bu zor dilleri okumak istemiyorum bende sevdiğim bi dili okumak istiyorum;ama hep başka bişey tavsiye ediliyo deli olucammmm:ices_tot::ices_tot: :stretch:
işte siizn gibilere haksızlık edildğini düşünüyorum tavsiye dillere giremezseniz mutsuz olacaksınız ve mutsuz başlayacaksınız o sevidğiniz dile belkide o yüzden benim tavsiyem önerileri dikkate alın ama istedğiniz dilleri de seçin ona göre bir tercih listesi oluşturun ve o dile sıkı sıkı sarılın... unutmayın hangi fırsatıninsanın karşısına ne zaman çıkacağı hiç belli olmuyor... siz almanca bitirirsiniz o sene hükümet 40 almanca öğretmeni alacak bak bir fırsat kore dili bitirdiniz ve bi yerde koreyle ticaret yapan birini tanıdınız bakın fırsat.... türkiye fısatlar ülkesi aynı zamanda sizin iyi olmanız çok önemli...
İPEK18 31st July 2007, 10:22 Aynene Sana Katiliorum ..her Nekadar Parasi çok Da Deseler Bunlari Okumak Içimden Gelmio Napicam Bilmiorum..acaba 3 Yillik Ing.tercümanliklar Hangiler I Acaba??hiç Duymamiştim..siralalm 6686 O Olurmu Acaba..olmazsa Alm.seçicem Saniri..
Miss 1st August 2007, 01:19 Aynene Sana Katiliorum ..her Nekadar Parasi çok Da Deseler Bunlari Okumak Içimden Gelmio Napicam Bilmiorum..acaba 3 Yillik Ing.tercümanliklar Hangiler I Acaba??hiç Duymamiştim..siralalm 6686 O Olurmu Acaba..olmazsa Alm.seçicem Saniri..
bende dumamıştım... işte hangisi gönlümden geçerse ben bu dili kaparım derseniz o dili seçin...
murat25 19th August 2007, 17:04 sana önereceğim 2 dil var.1.almanca 2.rusça.şu an bu iki dile ilgi çok fazla.almanyada yaşaman ve çalışman için almanca şart koşuluyor(yeni yasa ile).almancayı bilmen senin için çok iyi olacak.çünkü türkiyede ve almanyada iş bulma konusunda sıkıntı yaşamazsın.rusça için ise özellikle tatil yörelerinde rahatlıkla iş bulabilirsin.eğer rusyada çalışmak istersen rahatlıkla iş bulabilirsin.özellikle inşaat sektöründe.şimdiden başarılar.
|