Tam Sürüm Bilgini Göster : matematik yardımı

arnawut
17th July 2007, 00:55
ya aslında yazabileceğim bir konu başlığı bulamadım forumda buna yazdım ama en uygunu bu olurdu herhalde :)
arkadaşlar bu sene 2008 Yds ye girecek olan arkadaşlara tavsiyem bir an önce yaz tatilinden başlayarak matematik çalışmaları...
matematiğin getirisi azımsanmayacak kadar fazla...
eğer herhangi bir mat 1 konusunda br sıkıntınız olursa ya da çözemediğiniz bir soru olursa yarıma her an hazırım...

ebruuu___
17th July 2007, 00:57
arkadaşım katılıyorum bence yabancı dilden girenleri ayıran nokta kesinlikle matematik ve fen bölümleri diye düşünüyorum matematiğin sosyal kadar getirisi var önem verilmeli ama insan uzun zamandır görmeyince paslanıyo açıkçası:(

DivingDeep
17th July 2007, 00:58
yazdan da başlasam kıştan da başlasam nato mermer nato kafa malesef.bi ara sınav sorularına baktım iki tane yapabildim:icon_tape:ümidim kalmadı ama çok teşekkürler böyle bi paylaşımını dile getirdiğin için:icon_tup:

ebruuu___
17th July 2007, 01:04
arkadaşım bende öle diyordum dersane sınavların en fazla 7 soruya kadar çıkabildim ama öss de 14 soru yaptım sadece 2 yanlışım vardı matematikten tabi mat1in kolay olmasınında payı vardı :D

DivingDeep
17th July 2007, 01:06
arkadaşım bende öle diyordum dersane sınavların en fazla 7 soruya kadar çıkabildim ama öss de 14 soru yaptım sadece 2 yanlışım vardı matematikten tabi mat1in kolay olmasınında payı vardı :D
evet mat1 kolay ama aradn zaman geçmiş.kurallar aklımdan silinmiş.baktım kafayı yedim:(

ebruuu___
17th July 2007, 01:08
evet mat1 kolay ama aradn zaman geçmiş.kurallar aklımdan silinmiş.baktım kafayı yedim:(

o zaman bence sadece sözel derslerin ingilizcenin üstüne düşmemelisin matematik içinde tekrar yapman senin için yararlı olur çünkü çok küçük farklarla yerler değişebiliyor belki de bir matematik neti seni bir çok kişinin önüne atabilir!!!

SunRise
17th July 2007, 01:28
size bir kanıt;
bir arkadasım Boğaziçi İng Dil ED.ta ed.ta 93.75 ing netiyle 18.75 MAT
diğer bir arkadasım İst üniv müt-terc lıkta 96.75 ing.netiyle 15 MAT NETİ.

ebruuu___
17th July 2007, 01:30
işte yani en güzel kanıt teşekkür ederim

a.ebru
17th July 2007, 01:40
ya gerçekten matematiğin getirisi azımsanmayacak kadar çok ama sevmeyince de olmuyo ki be.. :(
esasen sorular çok kolaydı yani ben o 20 küsür yapanları çalıştıkları için takdir ediyorum yoksa öyle çok zorlayıcı sorular yoktu eminim çalışan herkes yapabilir..

Purgation
17th July 2007, 01:43
Ben de geometride yardım ederim (analitik hariç, biliyorumda yardım edecek kadar değil), elbetteki matematikte geometri kadar olmasada.. Bu sene 26 yapmıştım :)

MehmetDEU
17th July 2007, 02:42
Çok iyi biliyorum ki içten gelmeyince ne kadar zorlasanız da olmuyor bazı şeyler. Ama aşağıdaki maddeleri bir kere olsun okumanızı isterim:

Bir dil öğrencisine matematiğin faydası nedir?
1- YDS'de azımsanamaz faydaları var.
2- KPSS'de de keza öyle; yani atanmanızda yer yer sizi diğerlerinden ayıran bir unsur olabiliyor.
3- Diyelim ki yüksek lisans yapmak istediniz, ALES'e gireceksiniz ve matematik yine karşınıza dikilecek ve yine çok belirleyici olacak.
4- Diyelim ki yüksek lisans bitti, doktora yapacaksınız, yine aynı şekilde karşınıza ALES gelecek ve yine matematik.
5- Diyelim ki üniversitede görev alacaksınız, yine sizden duruma göre ALES isterler, doktora isterler, master isterler. Yani bir şekilde yine matematik.

Bir insana matematiğin faydaları nelerdir?
1- Bir tek madde yazacağım, o da bu madde: saymakla biter mi?

Bir dil öğrencisi de sonuçta herkes gibi insan olduğuna göre siz de her zaman matematiğin içindesiniz. O halde bunu (matematiği) biraz daha zevkli hale getirmenin yollarını aramalısınız. Hazır vaktiniz varken matematikten alabildiğiniz ölçüde zevk almaya çalışın. Kendinizi "ben hayatta yapamam" diye şartlandırmayın, "nasıl olur da sevebilirim" sorusuna yanıt arayın. Yeryüzüne baksanız karşınıza matematik çıkar, gökyüzüne baksanız keza öyle. Hatta açın tarih kitaplarına bakın, coğrafya, felsefe kitaplarına bakın; matematik:).

Sonnot: Daha önce de demiştim ama yine ifade edeyim. İsmet Paşa, uykudan evvel beynini dinlendirmek için cebir çalışırmış derler. Matematiğin rahatlatıcı yönlerini aramanızda fayda var bence. Hem belki kısa süreliğine de olsa aklınızı dağıtır, dil sınavlarıyla yorulan beyninizi ferahlatırsınız:). Haa bu arada, hangi dil olursa olsun her dilin muhteviyatında da vardır matematik...

devoted_life
17th July 2007, 12:34
arkadaşlar ne yalan söliyim bende ilk başlarda sizler gibi ümitsizdim.Matematiği kafamın almadığını düşünürdüm:)Ama çözmeye başladıkça kendime güvenim geldi.Hayatta yapamam dediğim sorular artık çok kolay gelmeye başladı.Bence sizlerde bi tarafından(mesela sevdiğiniz bi konudan) başlayın.çözdükçe pratik kazacanacaksınız.Ben şu anda öyle bi duruma geldimki niye mat. dersi görmüyoruz diye hayıflanmaya başladım:)matematik içine daldığnızda gerçekten çok zevkli.Eminim başlayınaca sizde bunun göreceksiniz.İyi çalışmalar:)

Ruthless
17th July 2007, 13:30
arkadaşlar bende 2008 de gircem YDS ye we her geçen yıl katsyıları yüxelior mat1 we fen1 in ! bence seneye we diğer senelerde dereceyi matten çok fen belirlicek!ing. herkes yapıo ztn . e türkçe de öle.geriye mat we fen kalıor.matte gördğm kadaryla yüklenenler çok.Feni ise katsayısı çk düşük old. için kimse önemsemior . fenlede uğraştıkmı zirweyi gıdıklamaya başlarz artk http://www.resimyeri.com/resim/3/nrblackeye5xaea08od87td.gifhttp://www.resimyeri.com/resim/3/nrblackeye5xaea08od87td.gifhttp://www.resimyeri.com/resim/3/nrblackeye5xaea08od87td.gif

DivingDeep
17th July 2007, 13:40
:cry::cry:ben gerçekten mat yapamıyorum korkuyorum, galiba eğitim fak. kazanamayacam mat yapamazsam:sh1a::sh1a:

Ruthless
17th July 2007, 13:43
bende mat 1 yapamıorum.şuan elime werseler 6-7 net çıkarablrm anca.ama fen1 ?_?_?_?_ keşke 5 tane çıksa ?_? !! off iimde bi kuşuk war ama yazında tek başıma çalşamıorm.birinin bana anlatması lazm.arkadaşlarımdan söz aldım sayısaldaki bi arkadaşım mat1 anlatcak haftada 1 gün okul zamanı.inş. süre kıstlaması olmaz.ing.de war çnkü !

DivingDeep
17th July 2007, 13:49
benim arkadaşlarım sayısal bölümü mezunu.biri mimar biri mühendislik okuyo ama uzaktalar:( :mad:evet tek başına anlamıyosun.bunun kuralı neydi deyip kara kara düşünüyom:confused::confused::confused:

Purgation
17th July 2007, 19:35
arkadaşlar bende 2008 de gircem YDS ye we her geçen yıl katsyıları yüxelior mat1 we fen1 in ! bence seneye we diğer senelerde dereceyi matten çok fen belirlicek!ing. herkes yapıo ztn . e türkçe de öle.geriye mat we fen kalıor.matte gördğm kadaryla yüklenenler çok.Feni ise katsayısı çk düşük old. için kimse önemsemior . fenlede uğraştıkmı zirweyi gıdıklamaya başlarz artk http://www.resimyeri.com/resim/3/nrblackeye5xaea08od87td.gifhttp://www.resimyeri.com/resim/3/nrblackeye5xaea08od87td.gifhttp://www.resimyeri.com/resim/3/nrblackeye5xaea08od87td.gif

Fizik dersi görünüşte basittir fakat oldukça zordur.. Kimya ve biyoloji daha fazla ezbere dayanıyor; fizik ve geometri elele gibi bir şey :)

devoted_life
17th July 2007, 20:57
fen-1 Dende bi 15 soru yapsak fena olmaz:)

arnawut
17th July 2007, 23:35
demek ki herkesin matematiği iyi soru daha gelmediğine göre ;)

ebruuu___
17th July 2007, 23:36
peki ben bi soru sorayım arkadaşlar çarpanlara ayırma konusunda ufakta olsa yardımda bulunabilirmisiniz?

arnawut
17th July 2007, 23:48
peki ben bi soru sorayım arkadaşlar çarpanlara ayırma konusunda ufakta olsa yardımda bulunabilirmisiniz?
orada artık öğrenmek demeyeceğim ezberlemen gereken bir kaç ortak nokta var mesela
1. 2 kare farkı ve ya 2 kare toplamı nasıl olur formülleri
2. 2 küp farkı ve ya 2 küp toplamı nasıl olur formülleri
3. (a+b),(a-b) nin karesini küp'ünü bulmak için kullandığımız formülleri bilmen ve bunları testler çözerek geliştirmen lazım. emin ol 100 soru konuyla ilgili bir gün içinde çözersen aklında o formüllerin en az yarısı hiç bilmesen önceden bile kalacaktır... denemeni tavsiye ederim.
başka türlü olmuyor...

ebruuu___
17th July 2007, 23:50
orada artık öğrenmek demeyeceğim ezberlemen gereken bir kaç ortak nokta var mesela
1. 2 kare farkı ve ya 2 kare toplamı nasıl olur formülleri
2. 2 küp farkı ve ya 2 küp toplamı nasıl olur formülleri
3. (a+b),(a-b) nin karesini küp'ünü bulmak için kullandığımız formülleri bilmen ve bunları testler çözerek geliştirmen lazım. emin ol 100 soru konuyla ilgili bir gün içinde çözersen aklında o formüllerin en az yarısı hiç bilmesen önceden bile kalacaktır... denemeni tavsiye ederim.
başka türlü olmuyor...

ben bunları çalışıyorum o anda aklımda kalıyo ama mesela diyelim bi soru çözüyorum o anda orda diyelim 2 kare farkı kullanılması gerekiyo onu göremiyorum :( sanırım sorunum bu sonra birisi soruyu açıklarken gösterince heemen aklıma geliyo

DivingDeep
17th July 2007, 23:55
ben ezberliyorum diyelim.basit bi kaç soru çözüyorum varsayalım ama şöyle sınav standartlarında çözmeye gelince muhakkak bi tane çeldirici bi şey koyuyo bilirsiniz ya bi eksi işareti ya bi a,bc,d fazlası.o zaman kafayı yerim diyorum:(:(

arnawut
17th July 2007, 23:59
demek ki sizin sorununuz soruların zorlk düzeyini bilmemek...
önce alacaksınız bir lis 1 matematik testleri başlayacaksınız çözmeye ama en basitinden 100 tane çöz tamam mı?

DivingDeep
18th July 2007, 00:03
demek ki sizin sorununuz soruların zorlk düzeyini bilmemek...
önce alacaksınız bir lis 1 matematik testleri başlayacaksınız çözmeye ama en basitinden 100 tane çöz tamam mı?

:eek::eek:100 tane bendeki asıl sorun mat zekası yok yani o kıvraklık o çabuk kavrayış yok.bu da bi yetenek.o gün sadece öylesine 30'a yakın soru çözdüm 5 tane mi 3 tane mi doğru:mad:çıktı.moralim yerle yeksan oldu:icon_tdown::icon_tdown:

ebruuu___
18th July 2007, 00:05
bu yolda vazgeçmek en büyük düşman ama zaten sürekli çöze çöze görürsün ki aynı soru tipleri var sadece rakamlar değişik mantık hep aynı soruları ezberlemeye başlarsın artık

SunRise
18th July 2007, 00:05
Yapamam diye bir şey yok yapmam diye bir şey var.Matematik bir inat işidir.:DBen çok inatlaşırdım sorularla.Ben tam bir mat. özürlüsüyken 15.75 net yaptım:D ,ama yine de az yapmışım ya...Öğretmenlerim en az 20 net bekliyorlardı.Demek ki mat özürlüsü değilmişim:)

DivingDeep
18th July 2007, 00:11
Yapamam diye bir şey yok yapmam diye bir şey var.Matematik bir inat işidir.:DBen çok inatlaşırdım sorularla.Ben tam bir mat. özürlüsüyken 15.75 net yaptım:D ,ama yine de az yapmışım ya...Öğretmenlerim en az 20 net bekliyorlardı.Demek ki mat özürlüsü değilmişim:)
ben tam bi mat özürlüsüyüm.tek korkum mattan dolayı eğitim fak. kazanamamak.ben de mat beyni yok.kafayı yicem:cry:

obssesion
18th July 2007, 00:17
mat 1 dedinizde benim anem ve babam mat öğretmeni :) biz babamla 2 günde 1, 2 saat calısıyoruz. geometri,matematik yani ben matematikten cok umutluyum.fakat işte ille bir kusur olacak ki sözel cok kötü :/

DivingDeep
18th July 2007, 00:20
biz de mat uzmanı yok :ices_tot:ve benim türkçe full ama seneye ne olur bilmem:confused:.matematiğe ne olacağından eminim ama:icon_tdown:

SunRise
18th July 2007, 01:08
ben tam bi mat özürlüsüyüm.tek korkum mattan dolayı eğitim fak. kazanamamak.ben de mat beyni yok.kafayı yicem:cry:

Ya bak bence korkmana HİÇ gerek yok.Çalıştıkça sen de anlayacaksın bunu.Ama emek vermen lazım.Boş boş gelmez matematik.Al eline ilköğretim 7.,8.sınıf kitaplarını başla çalışmaya.Basit basit başla ilerle daha sonra da.Olacak bu iş merak etme:icon_tup:.Bende matematik kafası yok falan deme sakın!
GOOD LUCK!

Purgation
18th July 2007, 02:22
ben bunları çalışıyorum o anda aklımda kalıyo ama mesela diyelim bi soru çözüyorum o anda orda diyelim 2 kare farkı kullanılması gerekiyo onu göremiyorum :( sanırım sorunum bu sonra birisi soruyu açıklarken gösterince heemen aklıma geliyo

Formül açık, az soru çözmüşsün..

Çarpanlara ayırmada pek bir şey yok, bazen bilinmeyenlere değer vererekte çıkarabilirsin.. Tabiki çok özel sorular olur, fakat zaten sen soruya bakınca, haa adamlar bunu istemiş diyebilmelisin; nerden aklıma gelecek diyorsun, zaten sorunun içinde aklına gelecek yerler mutlaka vardır ;) sorun var ise bakabiliriz..ben ezberliyorum diyelim.basit bi kaç soru çözüyorum varsayalım ama şöyle sınav standartlarında çözmeye gelince muhakkak bi tane çeldirici bi şey koyuyo bilirsiniz ya bi eksi işareti ya bi a,bc,d fazlası.o zaman kafayı yerim diyorum:(:(

Bu da onun cilvesi artık, 26-2 yaptım bu yıl; 28-0 olacakken.. 5+7=13 yaptım, hatta bu hatayı daha önceleride yapıyordum.. Aslında bu dikkatsizlikten değildi, sınav anında sorulan bu basit sorulara olan sinirimdendi.. Çok soru çözmeniz gerekir arkadaşım; ve de sabır..

Yapamam diye bir şey yok yapmam diye bir şey var.Matematik bir inat işidir.Ben çok inatlaşırdım sorularla.Ben tam bir mat. özürlüsüyken 15.75 net yaptım ,ama yine de az yapmışım ya...Öğretmenlerim en az 20 net bekliyorlardı.Demek ki mat özürlüsü değilmişim:)

Uzaktan yakından hemşom :)

Bu yıl öyle bir sınav olduki, çalışan ile çalışmayan arasında hemen hemen fark kalmadı.. Ben tuttum matematik için, kombinasyon, permüstasyon, polinom, fonksiyon gibi çıkma olasılığı oldukça az olan konulara çalıştım; bunlar bitincede olasılağa geçecektim.. Polinom, fonksiyon, permüstasyon bitti, kombinasyon yarım kaldı öyle girdim sınava; baktımki yoklar, bi de ne olsun olasılık sorusu; bi de ne olsun 6-7 tane rasyonel sayı sorusu; bi de ne olsun hepsi kekler, en önemliside oks öğrencileri bile bu sorulardan iyi net çıkarır.. Yani bizim yaptığımız yüksek netlerin bir anlamı yok; finalin özel öss lerinde bile ben 20 netin üstüne yapıyordum ama millet 5 yapamıyordu, işte bu anlamlı oluyor; fakat bu sınavda 20 netin üstündeydim, millette 20 civarında.. 7 tane geometri sorusu vardı, koskoca yıl geometri boşa çalışmış gibi hissettim kendimi sınavda, 7 sorudan 6 sını yaptım ve doğruyduda fakat oldukça fazla vaktimi yedi geometri çalışmak, bu yüzden matematik-1 testi için oldukça sitemliyim..

ebruuu___
18th July 2007, 13:44
Formül açık, az soru çözmüşsün..

Çarpanlara ayırmada pek bir şey yok, bazen bilinmeyenlere değer vererekte çıkarabilirsin.. Tabiki çok özel sorular olur, fakat zaten sen soruya bakınca, haa adamlar bunu istemiş diyebilmelisin; nerden aklıma gelecek diyorsun, zaten sorunun içinde aklına gelecek yerler mutlaka vardır ;) sorun var ise bakabiliriz..

artık ne demek kalıyor haydi yds gençleri matematik çalışmaya;)

sermen66
20th July 2007, 03:25
bende matematikten takıldığınız soru varsa yardımcı olabilirim.geometridende olabilir az çok anlarım ,en son 4 sene önce össye girdim hala kendime güvenirim.

BeWuLF
30th August 2007, 14:57
Yaa arkadaşlar hiç uğraşmayın Ankaralı olanlarımız ve gazide okuyan arkadaşlarımız.. ben GAZİ LİSE MATEMATİK ÖĞRETMENDİLİNDE OKUYORUM. hepinize yardımcı olabilirm anlıyacagınız. dilforum sitesinin benim
gibi matematikçilere ihtiyaç var . ingilizcede iyi degilim pek ama matematikte hepinizle bir yarışırım :D ulaşmak isteyenler . sibel ablaya sorsun

Aymaz
30th August 2007, 15:12
Matematikten hatiri sayilir bir basari yakalamak isteyen arkadaslar)en az 15 net) matematige istikrarli calismalilar.(Yani hafta sonu oturup 1000 soru degilde, hergün 100 soru mesela...)Cok daha verimli olacagi inancindayim...Arti matematik sayisal bir ders oldugu icin sözelde yorulan beyinleri dinlendirici bir fonksiyonu var...

BeWuLF
30th August 2007, 15:20
bence tam tersi hocam sayısalcılar sözelcilerden daha cok zihin gücü kullanıyor. ve bu sayısalcılar için söylenir oturup sözel sorular çözünce zihniniz dinlenir diye :)

LUCENT31M
8th September 2007, 23:23
konuları okudum matematik-fizik daha dorusu fizik-matematik hakkında soru falan olursa banada yollayın.çözebildiklerimi çözerim sizede anlatırım.benim derdim ingilizce.zorla ÜDS'yi geçtim.Allah 50 için çalışıp 55'e maruz kalacak arkadaşların yardımcısı olsun.ben 2006 ÜDS'de daha önce 42.5 almış biri olarak 57.5 aldım.nasıl oldu bilmiyorum ama oldu.yine gireceğim amacım 65.dediğim gibi bana 24 saat yazabilirsiniz nasılsa ben 24 saat okumuyorum :)

DivingDeep
8th September 2007, 23:27
teşekkürler...
ama "s" "ş" "z" harfleri yerini bulamamış diye çok zor okudum yazınızı:))

fearless
8th September 2007, 23:37
Üff ya bende sanki üniversite kazanıp matematikten kurtuldum dedim ama nerde kpss için şimdiden başlayım diyorum şıklardan giderek 6,7 anca yapıyorum.:(Problemler başımın belası sadece yaş problemi çözebiliyorum(unutmadıysam tabi)umarım yardımcı olur matemetikçi arkadaşlar...:)

MehmetDEU
8th September 2007, 23:49
Üff ya bende sanki üniversite kazanıp matematikten kurtuldum dedim ama nerde kpss için şimdiden başlayım diyorum şıklardan giderek 6,7 anca yapıyorum.:(Problemler başımın belası sadece yaş problemi çözebiliyorum(unutmadıysam tabi)umarım yardımcı olur matemetikçi arkadaşlar...:)
:):):)
Daha önce de birkaç defa yazmıştım, yine yazayım (bu konuda). Ne olursanız olun, hangi bölümde okursanız oyun matematikten ka-ça-maz-sı-nız... Üniversiteye girerken var, KPSS'de var, akademik kariyer peşindeyseniz yüksek lisans ve/veya doktora için girmek zorunda olduğunuz ALES (ya da GRE-GMAT) sınavlarında var. Ve emin olun bu aşamaların hepsinde matematik çok ama çok belirleyici. Bazen öyle an oluyor ki bir sınavda (mesela ALES'te) dört işlem sorusu çıkıyor karşınıza, vakit bulabilip o soruyu çözerseniz belki de rakiplerinizin 0,3 puan önüne geçebiliyorsunuz. Yani demem odur ki 100 puan üzerinden sıfır virgül bilmem kaç puanla sizin önünüz açılıyor ya da kapanıyor. Küçük şeyleri üst üste koyduğunuzda bazen o kadar büyük oluyor ki hayatınızda önemli bir dönüm noktasına getiriyor sizleri. Bence tez elden matematikle haşır neşir olun. Sevmek zorunda değilsiniz; tabiki mümkünse sevin ama sevemiyorsanız da en azından haşır neşir olun.

DivingDeep
8th September 2007, 23:52
hocam ben sıfır bile değilim.sıfırın altındayım:(
20 soruda 1 tane çıkıyo.utanç verici ama aklım hiç almıyo yine de elimden geleni yapıcam.yds de getirisi olmasa ilerisi için çalışırdım.belki daha ayık olurdu kafam.hiç olmazsa ünv kazanmanın rahatlığı olurdu.o stress olmazdı:(

MehmetDEU
9th September 2007, 00:01
20 soruda 1 tane çıkıyo.utanç verici ama aklım hiç almıyo yine de elimden geleni yapıcam.yds de getirisi olmasa ilerisi için çalışırdım.belki daha ayık olurdu kafam.hiç olmazsa ünv kazanmanın rahatlığı olurdu.o stress olmazdı:(
9 ay içinde neler olur bir bakalım:).
9 ay kadar bir sürede bir bebek dünyaya gelebilir.
9 ay içinde büyük bir dünya savaşı çıkabilir.
9 ay içinde talih oyunlarından para kazanıp çok zengin olunabilinir.
9 ay içinde tüm varlığımız kaybolabilir.
9 ay içinde kamu çalışanları 9 kez maaş alır, ve bunun için 2000 saati aşkın süre emek harcar.
9 ay içinde bir erkek kısa dönem askerlik yapıp dönebilir.
...

bu liste uzar gider. Senden 9 ay içinde matematik alimi olmanı kimse beklemez, sanırım sen de istemezsin. Ama 9 ay içinde sınavda çıkan matematik sorularının konularını tahlil edip, az çok işine yarar net çıkarabilirsin. Yukarıda saydıklarım olabiliyorsa, bu da olur.

Not: Hayatımızda çoğu şey sıfırdan başlar, yeter ki başlamasını bilelim;).

arnawut
9th September 2007, 00:02

bak sana bir önerim var :
"sıfırın üstüne çıkabilmek için ne yapmalıyım" sorusuna cevap ara böylece bir yerden başlayacaksın emin ol!

fearless
9th September 2007, 00:03

Öyle düşünme bence emin ol ünv kazanınca sorumlulukların artıyor ben fransızca kazandım bir de:(... Yani kpssden 90 üzeri yapmam gerekiyor:cry:.Senin ii bir yeri kazanma ihtimalin var ama benim mesleğimin olması şüpheli...Çalışarak her şeyi halledicez bakalım(yani inşallah)....:icon_tup:

Ruthless
9th September 2007, 00:06
bak sana bir önerim var :
"sıfırın üstüne çıkabilmek için ne yapmalıyım" sorusuna cevap ara böylece bir yerden başlayacaksın emin ol!

Ben şöyle söyleyeyim ;

Matematik özürlü bir insanım ,
30 Soruluk Br sınavda anca 7 netim çıkar,
2 ay çalışsam belki bu 7 net 10 olabilir ,
Matematikten korktuğum için çalışmak bile gelmiyor içimden ,
Tamamen matematiğe teslim olmuş durumdayım ve elim kolum bağlı :cry:

I do not know what to do :cry:

arnawut
9th September 2007, 00:11
Ben şöyle söyleyeyim ;

Matematik özürlü bir insanım ,
30 Soruluk Br sınavda anca 7 netim çıkar,
2 ay çalışsam belki bu 7 net 10 olabilir ,
Matematikten korktuğum için çalışmak bile gelmiyor içimden ,
Tamamen matematiğe teslim olmuş durumdayım ve elim kolum bağlı :cry:

I do not know what to do :cry:

you know what to do...
korkularının üzerine git!!!

Exorcise
9th September 2007, 00:15
ya bende matematik yapamıyordum ama sadece yapmanız gereken sor çözümlü kitapalr alıp ordaki mantıgı anlamak bunu yapın hersey bitmiştir 15soru garanti diyebilirim size problemelride o mantıkta calıscaksınız

fearless
9th September 2007, 00:22
Sanırım bende sorun var biraz üstünde durdum ama olmayınca olmuyo bu problemleri 5 yıl önce başlasam anca bir yere gelirim heral de gelmek zorundayım yani.....

MehmetDEU
9th September 2007, 00:26
Yukarıdaki mesajlardan anladığım şu: sorun matematikten değil; sorun sizin matematiği yapabilip yapamamanızda da değil. Sorun sizin ruh halinizde. Sanırım matematikten biraz ürkmüşsünüz. Ama kendinize gelmeniz lazım. Siz sobaya kışın dokunmuşsunuz, eliniz uf olmuş. Artık bahar geldi, dokunun şu sobaya, korkmayın sıcak değil.

Ruthless
9th September 2007, 00:29
Yukarıdaki mesajlardan anladığım şu: sorun matematikten değil; sorun sizin matematiği yapabilip yapamamanızda da değil. Sorun sizin ruh halinizde. Sanırım matematikten biraz ürkmüşsünüz. Ama kendinize gelmeniz lazım. Siz sobaya kışın dokunmuşsunuz, eliniz uf olmuş. Artık bahar geldi, dokunun şu sobaya, korkmayın sıcak değil.

Hocam benzetmeniz çok güzeeelll :stretch: Içim açıldı ya birden :)

Matematik Geliyorummmm , Gözünü Oycam Senin :icon_bah:

PS: Teşekkürler Hocam Yaaa:stretch:

fearless
9th September 2007, 00:33
Hocam benzetmeniz çok güzeeelll :stretch: Içim açıldı ya birden :)

Matematik Geliyorummmm , Gözünü Oycam Senin :icon_bah:

PS: Teşekkürler Hocam Yaaa:stretch:

Bak sen de beni hırslandırdın bütün problem sorularını yapıcam....:stretch:

arnawut
9th September 2007, 12:37
ohh be içinizdeki matematik aşkını dş vurunnn!!!:D

fearless
9th September 2007, 13:03
ohh be içinizdeki matematik aşkını dş vurunnn!!!:D

Elimizden geldiği kadar deneyecez artık...:p

fearless
9th September 2007, 13:05

Hocam sizi de çileden çıkardık ama artık güzel netler yaparak mutlu ederiz belki...:pÖnerileriniz ve benzetmeleriniz için teşekkürler....:stretch:

arnawut
9th September 2007, 13:29
Elimizden geldiği kadar deneyecez artık...:p

gelir gelir merak etme :D

zubeyde
9th September 2007, 16:29

arkadaslar bır matematik öğretmenı olarak matematikle alakalı yorumlarınız acıkcası uzucu.hersey beyinde baslar ve biter.bır ınsan yeterkı inansın ve istesın.ve inat etsın. hersey kendiliğinden gelir. kendinize gunluk yada haftalık matematik hedefleri koyun .cozmeye calısın ilk basta zorlansanızda asla vazgecmeyin.anlamadığınız yerlerı kesınlıkle gecmeden uzerinde durun. cok degil bır ay kendinize mat adına dısıplinli bır calışma yapın sonuclar sasırtacak emın olun.hos benımde ingilizce netlerim pek iç açıcı degil fakat ben ingilizce özürlü oldugumu dusunmuyorum.azmın elinden ne kurtulmus.:stretch:

fearless
9th September 2007, 16:41
arkadaslar bır matematik öğretmenı olarak matematikle alakalı yorumlarınız acıkcası uzucu.hersey beyinde baslar ve biter.bır ınsan yeterkı inansın ve istesın.ve inat etsın. hersey kendiliğinden gelir. kendinize gunluk yada haftalık matematik hedefleri koyun .cozmeye calısın ilk basta zorlansanızda asla vazgecmeyin.anlamadığınız yerlerı kesınlıkle gecmeden uzerinde durun. cok degil bır ay kendinize mat adına dısıplinli bır calışma yapın sonuclar sasırtacak emın olun.hos benımde ingilizce netlerim pek iç açıcı degil fakat ben ingilizce özürlü oldugumu dusunmuyorum.azmın elinden ne kurtulmus.:stretch:

Haklısınız.....:icon_tup:

EsraNur
9th September 2007, 20:01
Matematik şart.Matematiği sevmediğimi söylemem seviyorum ama insan soru çözmeye çözmeye köreliyor.Okulda da işlemiyoruz zaten...Çalışcam çalışcam diyorum ama nedense o gün hiç gelmiyor.:p ama sanırım artık çalışma vakti geldi de geçiyor bile .Biraz zorlansakta unutmayalım bizi üniversitenin kapısına götüren en önemli etkenlerden biri...

secooo_17
9th September 2007, 23:02
ya evet. ya hem de cok fazla katkısı var ama Divingdeep'e katılıyorum.insan unutuyo kuralları filan.sil bastan yeni bi başlangıç istiyor.biraz da sevgi eksikligi matematiği cile haline getiriyor.ancak calısmak lazım tabi.ben gecen oss de 10 net yapabilmiştim.amacım calısarak en azından 15 i bulabilmek.boyle bir konu actıgınız için tesekkürler....

Ehveniser'ren not: lütfen Türkçemize biraz daha dikkat edelim..

QingEyes
13th September 2007, 18:46
matematik konusunda sizlere faydasını olacağını düşündüğüm bir site : http://www.ekolhoca.com/

sitede konular video anlatımları ile anlatılmakta ve sorularda aynı şekilde çözülmekte...

Can Oner
20th September 2007, 23:55
Arkadaşlar bu seneki sınavdan 311.465 puan aldığımı önceden dile getirmiştim ben yds'den 69Net yapabildim , peki bu puanı nasıl aldım sizce :) öss sayesinde ve de matematik sayesinde . Bu seneki ÖSS'de matematikten 21'de 21 yaptım fakat geometri yapamadım :(

pelins
21st September 2007, 00:46
arkadaşlar eğer matematiği sizde benim gibi sevmiyosanız va yapamıyosanız bence ingilizcenin ve sözelin üzerine düşün. en azından türkçeden kesinlikle soru kaçırmayın ve felsefeyi küçümsmeyin. felsefede en az matematik kadar puan getiriyo. matematiktende yapabileceğiz ya da sevdiğiniz, sınavda da çıkması muhtemel bi kaç konu belirleyin ve onları kavramaya çalışın.ben geçen sene öyle yaptım hazırlanırken. size kalmış tabi ki...

Saadet Çadır
21st September 2007, 00:49
Ne yazık ki Matematiği sevmeme gibi bir lüksünüz yok çünkü sosyal soruları ile katsayısı aynı yani 0.2 ve mutlaka en az 15 net yapılmalı :( Tabi ki iyi bir Türkçe ve sosyalin yanında ;))

Can Oner
21st September 2007, 01:05
Ben matematiği seviyor , yapıyorum :)

MaRSHaL
25th September 2007, 13:18
evet bu sene itibariyle matematikte yapılması avantajlı olur sınava gireceklere.
öğretmen arkadaşlar lütfen öğrencilere rehberlik edelim bu konuda..:icon_tup:

Mus-Ti
10th October 2007, 15:20
Ya bu seneki öss de dikkatimi çekti...6 tane geometri sorusu vardı....Hoş gerçi dokunamadım bile sorulara...Zaman yetiştiremedim....10 tane mi ne netim vardı mat1 den....

arnawut
10th October 2007, 19:09
hiç OKS sorusu çözen varmı aranızda onlar daha zor oluyor. gazeteler yakında vermeye başlar alın çözün hem basit sorularla kendinizi tatmin eder hem de ne kadar zor sorular içerdiğini görüp halinize şükredersiniz:)

neshe
14th October 2007, 14:57
size son girdiğim denemedeki mat netlerimi pardon rezilliklerimi sunuyum:s
CEBİRDEN TOPLAM 15 soru çözdüm 1 yanlış.. geometri çözmedim bende geometri kafası yok...
halim harab gerçi önümüzde uzun bir süre ilerleyebilir ama nsanın içinden de gelmesi lazım.. gelmeyincede gelmio yapcak bişi yok:S

Purgation
14th October 2007, 15:10
size son girdiğim denemedeki mat netlerimi pardon rezilliklerimi sunuyum:s
CEBİRDEN TOPLAM 15 soru çözdüm 1 yanlış.. geometri çözmedim bende geometri kafası yok...
halim harab gerçi önümüzde uzun bir süre ilerleyebilir ama nsanın içinden de gelmesi lazım.. gelmeyincede gelmio yapcak bişi yok:S

Geometrisiz matematik pek işe yaramaz; bence yanılıyorsun.. Matematik soruların çoğu geometriye dayalıdır; mantık çerçevesi içerinde..

lady_eagle
15th October 2007, 13:29
ewt gerçekten katılıyorum biz dilcilerin en büyük sıkıntısı matematik yapamıyo olmamız
gerçekten çok zor inşllah başarabiliriz yardmcı olursanız sewinirimmm..

graceful_cEeyda
16th October 2007, 00:14
ya ben matematık hıc cozemıyorum 7-8 mat netım var nasıl arttırcam cozebılcegım en kolay konular sızce hangısı?

Ruthless
16th October 2007, 00:16
ya ben matematık hıc cozemıyorum 7-8 mat netım var nasıl arttırcam cozebılcegım en kolay konular sızce hangısı?

bunu sen daha iyi bilmen gerekmiyor mu ?_ :smiley6:

Can Oner
16th October 2007, 01:12

En kolay soru tipleri bana göre: Sayılar ve problemler . Sana bağlı bu daha çok sana hangisi kolay geliyorsa onları yap :) Aşağıda ruthless'ın dediği gibi .

bunu sen daha iyi bilmen gerekmiyor mu ?_ :smiley6:

Rhyme
16th October 2007, 04:48
Ya bu konuyu daha önce hiç okumamıştım. Güncel cevaplardan sonra gündeme gelince farkettim. O kadar yakınan insan arasında yardım etmek isteyen birçok arkadaşın da mesajlarına denkgeldim.. Arkadaşların önyargılarını öldürmeye çalışmışlar , sağolsunlar, ama orada kalmış bu çabaları haliyle. tekrar herkez kaldığı yerde. Neden biraraya gelip bi başlık açıp yavaş yavaş her konuyu inceden inceden işleyerek anlatmaya çalışmıyorlar.. Gerçekten onların aralarında iddaalı olanları farkettim.. Ve hatta bi arkadaşımız bir konuda yardım istemiş ve bilen arkadaşlardan biride ''daha çok şuralara şuralara değinmeli şu formüle çalışmalısın'' gibi birşey demek istemiş, çok güzel bir tavsiyede bulunmuş fakat cevabı alan arkadaşımız tırsmaya devam etmiş ''olmuo'' gibi birşey demiş..Ben de bu örneği görünce dedim ki, açıklama yapmak yardım etmek isteyen arkadaş o tavsiyesini biraz daha genişletseydi, bir de örnek ekleseydi diğer arkadaşın önyargısını biraz olsun hafifletmezmiydi. ? Matematiğe sıfırdan başlayan yada az bilip de geliştirmek zorunda kalan hi.bir arkadaşa hiçbir ayrıntılı kitap yetmez. Kitaplarda bulunan o bilgiler yetmiyor çünkü hepsi bir kalıpta, aynı şeyler. Ve tabiki Ösym herzamanki gibi o kitaplarda olmayan ne kadar şey varsa soruyor. Hakkını yemeyeyim 2007 öss de 1. bölümde bi 10 soru o kitaplarda olanlardan çıkmış, biz de yapmışız fakat neye yarıyor. Bi 15-20 ye ulaşmadan neye yarıyor?
Bu forumda bulunan matematik öğretmenleri bile varmış.. Ne kadar mutlu oldum? Talep ettiğimiz fakat tam anlamıyla anlatamadığımız bir şey var mat' ı henüz çözememiş arkadaşlar olarak:
Bize o kitaplarda yazanları sizin yorumunuz , sizin dilinizle anlatan bilgiler lazım... Birsürü formül vardır çok azı işe yarıyordur ama onların hepsi o kitaplarda yazmak zorundadır.. Ama siz kendi anlatımlarınızda onları yazmak zorunda değilsiniz..O 3-5 tane işe yarayanlarına değinir o şekilde anlatırsınız..
Demek istediğimi bu saatte yeterince iyi anlatamamış olabilirim ama siz matematikçiler akıllı insanlarsınız:) anlarsınız. (bu bile kalıplaşmız, utanmasalar kitaplara yazacaklar:smiley5:)
Kısacası Matematiği Standartların dışında öğretmek-öğrenmek' ten/öğretirken öğrenmek' ten bahsediyorum..
Her 10 dil öğrenimi görenden 7' si bunu söylemek istiyordur, eminim!
Ve benim bahsettiklerim aşılamazsa heryıl mat yüzünden madur olan dil öğrencisi saysısı yerinde sayacaktır..
Burası bir dilforum' u biliyorum. Fakat amaç sınavdan geçmeye yardım etmekse bir MAT BÖLÜMÜ neden açılmasın, kombine çalışıldığında ingilizceyle MAT'ı birarada, aynı sitede güncel olarak gören bir öğrenci neden bundan verim almasın..
Nasıl dil' de bazı kitaplar yetmiyor ve herkez bu sitede HOCALARIMIZN YORUMLARINDAN SONRA bazı şeyleri pekiştirip anlıyorsa , MAt için de aynı şeyler neden geçerli olmasın???

Bu yazı boşa giderse de canınız sağolsun.

Can Oner
16th October 2007, 10:33
Hatta bu Fen için de geçerli :)

egurgur
13th January 2008, 19:01
Ben bir de bu yıl eşit ağırlıkçıyım; bir de yazılılarla uğraşıyorum, seneye dile eçip rahatlayacağım umarım.
Fenim harikadır hatta OKS'de fenden 24 net yapmıştım mat. ise 5 netti.
Diyeceğim şu ki, fen yerine mat. yapsak aynı şey olur mi, yani fen mat.in yerini tutar mı?
Şimdiden teşekkürler...

ebruuu___
13th January 2008, 19:10
akmasa da damlar diyeyim ben sana matematiğin kat sayısı sosyal 1 le eş 0,2 fakat fenin kat sayısı 0,1 umarım açıklayıcı olmuştur

arnawut
15th January 2008, 18:38
umarım zamanlama hatası yapmamışımdır. sevgili Rhyme düşüncelerin doğru olabilir ancak son yazdığına katılmam mümkün değil senin de yazdığın gibi burası bir Dilforumu. burada sadece YDS ye girecek olanlar yok. zaten öss forumu açıldı forumda ve bunu orda paylaşıyorlar. bunun dışında Fen 1 de önemli 0,1 deyip geçmeyin yapabildiğiniz kadar yapmaya çalışın onun dışında zaten bilen arkadaşlar yardım edebildiği kadar ediyor ama konu anlatım beklenmesin burada... umarım yeterince dediklerim anlaşılmıştır.

r.firdevs
20th April 2008, 18:34
size bir kanıt;
bir arkadasım Boğaziçi İng Dil ED.ta ed.ta 93.75 ing netiyle 18.75 MAT
diğer bir arkadasım İst üniv müt-terc lıkta 96.75 ing.netiyle 15 MAT NETİ.

evet mat cok onemlı ancak cok asırı kasmamak lazım matematikten bu kadar dert yanacağımıza bence once Turkce ve ingilizcenin hepsini doğru yapmaya hiç soru kaçırmamaya bakalım biliyorsunuz Turkce hepsınden onemli=)
gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir onbes de mat yap boğaziçindesin;)

chase rainbows
20th April 2008, 18:38
Şöyle kaba bi hesap yaptım :D Türkçe,ingilizce yi fulleyip ,25 üstü sosyal ve 15 kusur matematik yeterli gelir sanırım.(tercümanlık için).Ama 15 yapmak bile zor bana kalırsa.

EsT(=
20th April 2008, 18:45
ya zaten yds ye giren çoğu kişi ingilizce ve türkçeyi büyük çoğunlukta halletmiş oluyor.önemli olan bunların yanında 1. bölümü yapabilmek....yani mat1 ve fen 1 sayesinde birbirimize fark atıcağımızı düşünüyorum=)

arnawut
20th April 2008, 20:26
evet arkadaş haklı çünkü farkındaysanız her sene FULL'leyenler çoğalıyor bunun yanında eleyici bir şeyler olması gerekiyor

seul au monde
10th July 2008, 21:32
ya zaten yds ye giren çoğu kişi ingilizce ve türkçeyi büyük çoğunlukta halletmiş oluyor.önemli olan bunların yanında 1. bölümü yapabilmek....yani mat1 ve fen 1 sayesinde birbirimize fark atıcağımızı düşünüyorum=)

katılıyorum...