arnawut
16th July 2007, 23:23
İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ(burslu) İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ(BURSLU) İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI
buralarda okuyan dilforumlu varsa bana okul tanıtımında yardımcı olabilir mi acaba?
yada eğer üniversitede okumayıp da bilgisi olanlar hangisini önerirler?
bir de özel bir üniversitede burslu okumanın ne gibi avatajları ya da dezavantajları olabilir?
şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler...
geminii
16th July 2007, 23:38
buralarda okuyan dilforumlu varsa bana okul tanıtımında yardımcı olabilir mi acaba?
bir de özel bir üniversitede burslu okumanın ne gibi avatajları ya da dezavantajları olabilir?
Özel msj kutusu dolu,msj gönderemiyorum arnawut..
arnawut
16th July 2007, 23:44
Özel msj kutusu dolu,msj gönderemiyorum arnawut..
çok özür dilerim ya pardon ama şu an mesaj kutusu müsait ;)
kared
16th July 2007, 23:50
http://www.beykent.edu.tr/sayfagoster.aspx?sayfa=107 beykent burslu burdan bakabilirsin . beykent öğretim ücretinin hepsini karşılamıyo sadece belli indirimler yapıyor .
ama istanbul kültür üniversitesi eğitim ücretinin tamamını karşılıyor . bir de yurdun yarı parasını veriyor .Burs hazırlıktan sonra 7 yıl kesilmiyor. hazırlıkta bir not ortalaması durumu var.
istanbul kültür daha mantıklı bu durumda .
arnawut
16th July 2007, 23:59
http://www.beykent.edu.tr/sayfagoster.aspx?sayfa=107 beykent burslu burdan bakabilirsin . beykent öğretim ücretinin hepsini karşılamıyo sadece belli indirimler yapıyor .
ama istanbul kültür üniversitesi eğitim ücretinin tamamını karşılıyor . bir de yurdun yarı parasını veriyor .Burs hazırlıktan sonra 7 yıl kesilmiyor. hazırlıkta bir not ortalaması durumu var.
istanbul kültür daha mantıklı bu durumda .
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Özel Statü Bursları
Tanımı
MADDE 16- Öğrenci veya velinin aşağıda belirtilen özel statülerden birine sahip olması halinde eğitim-öğretim ücretinde yapılan indirimlerdir.
Kapsamı:
MADDE 17- Özel statü burslarından önlisans, lisans ve lisansüstünde normal eğitim-öğretim süresi içinde eğitim-öğretim gören tüm öğrenciler yararlanır. Burslar eğitim-öğretim ücretinden indirim yapılarak uygulanır.
ÖSS'de Alanında Başarılı Olan, Sıralamaya Giren Öğrencilere Yönelik Burslar
MADDE 18- ÖSS'de alanında ilk 1000'e giren öğrencilere yerleştirildiği programın burslu olup olmadığına bakılmaksızın her yıl 9 ay süre ile 500 YTL nakit burs verilir. Bu öğrencilerden ücretli programlara yerleştirilenlere ayrıca eğitim-öğretim ücreti tam burs olarak verilir.
MADDE 19- ÖSS genel puan sıralamasında üniversitemizin Mütercim-Tercümanlık ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümleri dışında kalan lisans bölümlerini tercih edenlerden eğitim-öğretim ücretinden indirim yapılmak suretiyle;
a) Puan sıralaması 1001 ile 2000 arasında olan öğrencilere eğitim-öğretim ücretinin %50'si burs olarak verilir. Ayrıca, bu öğrencilere, her yıl 9 ay süreyle 200 YTL nakit burs verilir.
b) Puan sıralaması 2001 ile 3000 arasında olan öğrencilere eğitim-öğretim ücretinin %25'i burs olarak verilir. Ayrıca, bu öğrencilere her yıl 9 ay süreyle 150 YTL nakit burs verilir.
c) Puan sıralaması 3001 ile 5000 arasında olan öğrencilere eğitim-öğretim ücretinin %15'i burs olarak verilir.
d) ÖSS puan türünde Üniversitemiz Mütercim-Tercümanlık ile İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerini tercih eden öğrencilerden tam burslu olanlar dışında Türkiye genelinde ilk 500'e giren öğrencilere eğitim-öğretim ücretinin %50'si burs olarak verilir. Ayrıca bu öğrencilere her yıl 9 ay süreyle 200 YTL nakit burs verilir.
Dikey Geçişle Gelen Öğrenciler
MADDE 20- Dikey geçişle gelen öğrencilere normal lisans eğitim-öğretim ücretinin %40'ı burs olarak verilir. Dikey geçişle gelen öğrenciler koşulları sağladıkları takdirde diğer burslara da başvurabilirler.
Devlet Memuru, Emekli, Kardeş ve Personel Bursları
MADDE 21- Lisans öğrencilerinin velilerinin devlet memuru veya emekli olmaları durumlarında eğitim-öğretim ücretinin %10'u burs olarak verilir.
MADDE 22- Velisi öğretmen olan öğrencilere eğitim-öğretim ücretinin %10'u burs olarak verilir.
MADDE 23- Kardeş olan öğrencilerin her birine eğitim-öğretim ücretinin %10'u burs olarak verilir. Bu burstan önlisans öğrencileri de faydalanır.
MADDE 24- Madde 21,22 ve 23'deki koşulları birlikte sağlayan öğrenciler her iki burstan da yararlanır.
MADDE 25- Beykent Eğitim Kurumlarından mezun olarak üniversitemizde eğitim-öğretim gören öğrencilerden, üniversite öncesi Beykent Eğitim Kurumlarında 3 tam yıl okuyanlara %10, 6 tam yıl okuyanlara %20 ve 8 tam yıl okuyanlara %25 oranında eğitim-öğretim ücretlerinden indirilmek üzere burs verilir. Beykent Eğitim Kurumlarında tam burslu olarak okumuş olanlar bu burslardan yararlanamaz.
Yüksek Lisans Öğrencilerine Yönelik Burslar
MADDE 26- Üniversitemiz lisans programlarından mezun olan ve üniversitemiz lisans üstü programlarında eğitim-öğretime devam eden öğrencilere eğitim-öğretim ücretinin %25'i burs olarak verilir.
MADDE 27- Üniversitemizde öğretim görevlisi olarak çalışanlara, kendi alanlarında üniversitemizde lisansüstü öğrencisi olmaları halinde eğitim-öğretim ücretinin %40'ı burs olarak verilir.
MADDE 28- Üniversitemizde çalışan İdari personelin Beykent Üniversite'sinde lisans üstü öğrencisi olmaları halinde eğitim-öğretim ücretinden %50 oranında indirim uygulanır.
MADDE 29- Üniversitemizde veya Beykent Eğitim Kurumlarında çalışan ve 1 yılını doldurmuş personelin çocuklarının üniversitemiz önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri olmaları halinde eğitim-öğretim ücretinin
a) 1-2 yıla kadar çalışmış olanlara %15'i
b) 2-3 yıl arası çalışmış olanlara %20'si
c) 4 ve daha fazla yıl çalışmış olanlara %25'i burs olarak verilir.
Şehit çocuklarına indirim;
MADDE 30- Terör sonucu şehit düşen Emniyet ve Silahlı Kuvvetler mensuplarının çocuklarına eğitim-öğretim ücreti üzerinden %20 indirim uygulanır.(Bu indirim sadece lisans bölümlerini tercih edecek öğrenciler için geçerlidir.) Bu indirimden (Kardeş indirim hariç) yalnızca biri geçerlidir.
Yürürlük
MADDE 31- Bu yönerge 2007-2008 Eğitim-öğretim yılı başından geçerli olmak üzere Mütevelli Heyetin onayı ile yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 32- Bu yönerge hükümlerini Beykent Üniversitesi Rektörü yürütür.
ancak buradan anladığım kadarıyla tam burslu demek öğrenim üzreti vermeme anlamına geliyor.
bir de 7 yıl derken 3 yıl kalma hakkı mı tanıyor üniversite sana?
kared
17th July 2007, 00:02
ancak buradan anladığım kadarıyla tam burslu demek öğrenim ücreti vermeme anlamına geliyor.
bir de 7 yıl derken 3 yıl kalma hakkı mı tanıyor üniversite sana?[/QUOTE]
evet aynen öyle 3 yıl kalma hakkın oluyo.
evet dediğin gibi beykent burslu eğitim ücretinin hepsini karşılıyomuş. (bende öğrenmiş oldum.)
arnawut
17th July 2007, 00:11
3 yıl kalma demek rahat rahat bitiririm demek ya çok güzel birşey bu :) teşekkürler bilgini benimle paylaştığın için bazılar beykentin adı var diyor ama 1 sene kalınca bursu tak diye kesiyorlar :) o yüzden düşünceliyim :)
hakanbek
17th July 2007, 00:28
TOBB matematik bölümüne 1. olarak giren(odtü matematiğe girebiliyordu) arkadaşım vardı. Okulun yönetim ve dersleri geçme barajı, burs kaybetme şartları vs. gibi konulardaki kararları sene içinde değişti. Arkadaşım hazırlığı geçemedi ve şimdi memleketine döndü. Eğer eylüldeki sınavı da geçemezse yeniden hazırlanacak zira okulun eğitim ücretini karşılayamayacak. Eğer üniversite hiçbir koşılda bursu lesmemeyi garanti ediyorsa bence olur. Ama aksi halde çok zor durumda kalabilirsinz...
arnawut
17th July 2007, 01:02
hakan karakaş çok haklısınız o zaman boşlukta kalmak çok kötü olur şimdi düşünüyorum da
bir de başka bir şey soracağım burslu okuyanlar devletten bir burs talebinde bulunabiliyorlar mı?
(başbakanlık öğrenim kredisi ist. büyükşehir belediye bursu vs.)
a.ebru
17th July 2007, 01:45
ya ltfn bilgilerinizi buraya yazın hepimiz yararlanalım..
bu arada istAnbul kültürü isteyen arkadaşlar puanlarını yazabilirler mi???
geminii
17th July 2007, 01:54
hakan karakaş çok haklısınız o zaman boşlukta kalmak çok kötü olur şimdi düşünüyorum da
bir de başka bir şey soracağım burslu okuyanlar devletten bir burs talebinde bulunabiliyorlar mı?
(başbakanlık öğrenim kredisi ist. büyükşehir belediye bursu vs.)
Evet,ben ayrıca devletten de burs alıyorum.