pembeli
16th July 2007, 22:14
herkese merhabalar
öncelikle sınav da başarılı olan veya olamayan bütün arkadaşlarımın haklarında hayırlısının olmasını diliyorum.sayın hocalarım ve arkadaşlar benim puanım başkent üni ing öğretmenliğine yetiyor.yalnız kafama takılan bişey var. sizce özel üniversitede ing. öğretmenliği okuyan biri ile devlet üni bitiren biri arasında ilerisi için statü farkı olurmu?yani işe alırken ona çok dikkat edilirmi???????
Muttalipisidan
16th July 2007, 22:33
biri 4 yıl boyunca fazla para ödemiş olur diğeri daha az para ödemiş olur başka hiçbir fark yok
vendetta
16th July 2007, 22:34
yerinizde olsam devleti tercih ederdim çok bir fark olduğunu sanmıyorum ama...
damlasav
16th July 2007, 22:36
herkese merhabalar
öncelikle sınav da başarılı olan veya olamayan bütün arkadaşlarımın haklarında hayırlısının olmasını diliyorum.sayın hocalarım ve arkadaşlar benim puanım başkent üni ing öğretmenliğine yetiyor.yalnız kafama takılan bişey var. sizce özel üniversitede ing. öğretmenliği okuyan biri ile devlet üni bitiren biri arasında ilerisi için statü farkı olurmu?yani işe alırken ona çok dikkat edilirmi???????
Çok zor bi soru sormuşsun bence:) Şimdi bu soruyu iki taraflı cevaplarım ben kendime göre.
1) Bilkent, Sabancı, Koç vb özel üniversitelerden mezun olmak tabiki iş ortamına daha rahat hazırlanmanı sağlayacaktır. Bu tartışılmaz bir konudur bence.
2) İnsanların iş bulup bulmamasını şu şekilde değerlendiriyorum. Hatta kendimden örnek veriyim ben daha rahat olur. Boğaziçi İşletme bölümünden mezun olan bir arkadaşım sadece üniversiteyi okudu ve biter bitmez de iyi bir maaşla iyi bir yerde iş buldu.
Ben Akdeniz Üniversitesi İşletme mezunu oldum. Sadece üniversite okumadım, 4 sene boyunca her günümün 2 saatini mutlaka kendimi geliştirmeye harcadım. Aklına ne geliyorsa, bilgi yönünden geliştireceğin gibi sosyal yönden de geliştirmen gerekir. Örneğin Latin danslarını öğrendim ben. Dalga geçmişlerdi ne işin var filan:) Şu bir gerçek ki özel sektörde bilgi kadar sosyallik de çok önemli. Ben işe alınırken 6 mülakattan geçirildim ve Latin dansları sohbet konusu olmuştu.
Hıh O arkadaşımla aynı yerde çalışıyorum, aynı maaşla, aynı statüde..
Çantanı doldurrrrrrrrr derdi babam hep. Ben nasıl sinir olurdum anlatamam:) Çantana alabileceğinden daha fazla bilgi al derdir hep.. Sizlerde çantanızı doldurun. En önemlisi bu. Gerisi hikayeden öte gitmez.
franglais
16th July 2007, 22:38
eğitim için birşey söyleyemem. her üniversiteyi beğenen var beğenmeyende.öğretmen statüsü bakımından fark olmaz. Ancak size hangi üniversiteden mezunsunuz denildiğinde özel üniversitenin adını verdiğinizde
karşınızdaki kişi içinden parasıyla okumuş,sesli olarakta hımm güzel gibi kuru bir cevap verecektir.Ama son karar senindir tabii ama bunlara hazırlıklı ol.