Tam Sürüm Bilgini Göster : ELS grammar sorusu!
DivingDeep 16th July 2007, 20:40 everybody....................when the company announced that it..........back its workforce.
A) is worried /has been cutting
B) has been worried /had cut
C) was worrying /has cut
D) has been worrying /cuts
E) was worried /was cutting
kaynak=els dergisi
bu soru hakkında bi fikrim bile olmadı.cevabınızı açıklarsanız sevinirim. teşekkürler:o
Aksun 16th July 2007, 20:43 E şıkkı fena durmuyor...:)
Funda_DELT 16th July 2007, 20:44 ben b derdim ...
Yurtik 16th July 2007, 20:45 everybody....................when the company announced that it..........back its workforce.
C) was worrying /has cut
kaynak=els dergisi
bu soru hakkında bi fikrim bile olmadı.cevabınızı açıklarsanız sevinirim. teşekkürler:o
sorunun cvbı ''B'' mi?
KemalKasap 16th July 2007, 20:45 everybody....................when the company announced that it..........back its workforce.
DivingDeep 16th July 2007, 20:46 neden E şıkkı ya da B şıkkı:(
Aksun 16th July 2007, 20:46 neden E şıkkı ya da B şıkkı:(
Şıklardan birtek E zaman uyumunu sağlıyor bence... o nedenle
Funda_DELT 16th July 2007, 20:48 ben b dedim çünkü ; anons etme işi daha sora olsuğu için past ve önce olan'' it..........back its workforce'' bölümü past perfect olacak..ve bu durumdan halen herkes endişeli ...diye düşündüm ...cvp anahtarı ne diyor ?
DivingDeep 16th July 2007, 20:49 Şıklardan birtek E zaman uyumunu sağlıyor bence... o nedenle
ben de E şıkkı dedim önce ama was cutting kafamı karıştırdı.cümleye ne gb anlam katıyo hiç anlamadım:cry:
Yurtik 16th July 2007, 20:49 düşündümde E daha uygun duruyo sanırım bence ''E'' son kararım eminim :D
Aksun 16th July 2007, 20:50 ben b dedim çünkü ; anons etme işi daha sora olsuğu için past ve önce olan'' it..........back its workforce'' bölümü past perfect olacak..ve bu durumdan halen herkes endişeli ...diye düşündüm ...cvp anahtarı ne diyor ?
eğer cümlede when yerine since olsaydı B olurdu bence ama bu durumda en güzel seçenek E cevap ne olarak verilmiş?
DivingDeep 16th July 2007, 20:50 cevap E şıkkı diyo ve anlamadım.iki taraf past olduğu için mi demeliydim:(
obssesion 16th July 2007, 20:52 B şıkkında cümlenin birden past perfect bir yapıya geçmesi pek mantıklı gelmedi bana :s
Aksun 16th July 2007, 20:53 cevap E şıkkı diyo ve anlamadım.iki taraf past olduğu için mi demeliydim:(
when olunca iki tarafın da zamanı aynı olmalı diye biliyorum. announced da hadiseyi past yapıyor. ilk etapta A şıkkı çeldirmişti ancak announced ın past olduğunu görünce cevabımı E olarak değiştirdim ben de...
KemalKasap 16th July 2007, 20:53 cevap E şıkkı diyo ve anlamadım.iki taraf past olduğu için mi demeliydim:(
announced'dan dolayı olay geçmiş zamanla ilgili. Dolayısıyla a,b,d elenir. C'de tense olarak uymaz diye düşünüyorum...
Yurtik 16th July 2007, 20:54 sorunun cevabı ne bu arada
DivingDeep 16th July 2007, 20:54 sorunun cevabı ne bu arada
A Cevabı yurtik:)
DivingDeep 16th July 2007, 20:57 A Cevabı yurtik:)
anladım.zaten hepsi saçma geliyo ama çözdükten sonra anlıyom o da ayrı bi sinir yapıyo
çok teşekkürleralkis
Funda_DELT 16th July 2007, 21:02 everybody....................when the company announced that it..........back its workforce.
C) was worrying /has cut
kaynak=els dergisi
cvp anhatarı ne derse desin bu sorunun en uygun cvbı b dir arkadaşlar ...
DivingDeep 16th July 2007, 21:03 cvp anhatarı ne derse desin bu sorunun en uygun cvbı b dir arkadaşlar ...
neden sence?
Funda_DELT 16th July 2007, 21:04 neden sence?
tense uyumu diye bişey varsa b dir...yoka hepsidir ...
DivingDeep 16th July 2007, 21:06 tense uyumu diye bişey varsa b dir...yoka hepsidir ...
ama o zaman da when 'li yapıyla "has been worried" uymaz.
dilekdemir89 16th July 2007, 21:08 bence de e when it announced dediği için past gerekiyo bi tek e de var. was cutting de past future anlamında kullanılmış bence
DivingDeep 16th July 2007, 21:10 ama o zaman da when 'li yapıyla "has been worried" uymaz.
eğer "cut" bölümünü atarsak announced bölümüyle olan taraf past olmalı bence ve E doğru.:)
coral 16th July 2007, 23:35 everybody....................when the company announced that it..........back its workforce.
C) was worrying /has cut
kaynak=els dergisi
E şıkkı zaman açısından en uygunu.çünkü when the company announced that simple past.simple pastla da gidebilecek zamanlar past continuous veya past perfecttir.B şıkkında ,2. taraf olsa bile 1. taraf olmuyo.C de ise 2. taraf olmuyo.A ve D de iki taraf ta olmuyo.;)Yani en uygunu E şıkkı:) BÜTÜN İŞ TENSE UYUMUNA BAKIYOR.
|