Sefcell
16th July 2007, 19:18
Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir şehrine dair bildikleriniz burada paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler
|
Tam Sürüm Bilgini Göster : Balıkesir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Sefcell 16th July 2007, 19:18 Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir şehrine dair bildikleriniz burada paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler Selin88 16th July 2007, 19:33 ben Balıkesir Necatibey eğitim fakultesinde sınava girdim lise gibi bir okul ,eğitimi hakkında yorum yapamayıcam Şehir olarak da küçük bir yer. yelease 17th July 2007, 16:26 Merhaba arkadaşlar. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim fakültesi oldukça eski bir fakülte. Uludağ Üniversitesine bağlı olduğu zamanlarda eğitim bilimlerinde ve öğretmenlikte oldukça saygın bir yeri varmış. aslına bakarsanız hala eğitimleri çok güzel ve puanları da oldukça yüksek. Ben Balıkesirli olduğum için kendi memleketimde kalmayı tercih ettim. Bir çoğu küçük üniversiteye gidip puanını harcıyorsun dediler (Türkiye 224.süydüm) ama sorsanız şimdi pişman mıyım? asla. İnanılmaz güzel vakitler geçirdim. hocalarımızla zaten arkadaş gibiyiz, önyargısız ve takdirle okumak gercekten çok güzel bir duygu. Şu anda tek bir üzüntüm var ingilizce öğretmenliğinden yüksek lisans düşünüyordum ama bu sene açılmadı. ama sizin zamanınıza kadar 9 yıllıkk bölüm olacak ve akademik olarak yolunuz daha açık olacaktır. Yurt dışı imkan olarak bu yıl erasmus programını uygulamaya calışacaklar bildiğim kadarıyla. ama üniversite deteksiz de kendiniz bir çok bireysel başvuru yapabilirsiniz. Örneğin ben bu ekimde Finlandiya'ya di asistanlığı için gidiyorum. Fulbright'a da başvurmuştum ama mülakatta olmadı. hep istanbuldaki ve ankaradaki üniversitelerden bursiyerler almışlar. Belki de küçük bir üniiversite olmamızın dezavantajı olabilir, onu bilemiyorum. nasıl değerlendirdiler, kriterleri neydi hiçbir fikrim yok. Ama şunu söyleyebilirim ki atılımlarınız hr koşulda okul hocalarınız tarafından desteklenecektir. Onun haricinde Balıkesir küçük bir yer olduğu için uyum sağlamada hiç zorluk çekmezsiniz. Bir sürü pansiyon var hatta okula cok yakınlar. Fiyatları da uygun sanırsam. Hem okuyup hem de çalışma inkanınız da mevcut. Mesela ben 3 yıl dershanede öğretmenlik yaptım:) hemde kendi sınıfım vardı. İnanılmaz keyifliydi. Öğretmenliği seven biri için inanılmaz güzel bir fırsat. o zaman okuldan daha fazla zamanınızı dershanede geçirirsiniz. ıkıncı sınıfta 18 saat okulda dersım vardı, 23 saat dershanede derse giriyordum:) Universite deyince aklıma dershanem geliyor. Ve böyle çalıştığınızda kpss olmazsa ne yaparım gibi bir sorununuz da olmuyor. belki de aranızda dershane öğretmenliğini düşünen arkadaşlarım vardır. Bence öğrencilik yıllarınızda mutlaka böyle bir deneyim edinin. Şu anda aklıma gelenler bunlar. Ama siz aklınıza gelen her türlü şeyi sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım:) sevgilerimle... Sefcell 15th July 2008, 19:06 Geçen sene bu konuyu ben açmıştım.Allah'ın izniyle kazandım burayı ve 2. sınıf oldum şimdi.Tercihler sırasında bende çok sıkıntı çekmiştim bu şehir fakülte tanıtımları konusunda.Balıkesir üniversitesini ve balıkesiri düşünenler burda her türlü sorularını sorabilirler.Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. ((ERE/\/ 26th July 2008, 17:02 ben bu ünivi düşünüyorum iö ing öğretmenliği oluo lütfen yardım edin twetty 30th July 2008, 16:04 Merhaba arkadaşlar. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim fakültesi oldukça eski bir fakülte. Uludağ Üniversitesine bağlı olduğu zamanlarda eğitim bilimlerinde ve öğretmenlikte oldukça saygın bir yeri varmış. aslına bakarsanız hala eğitimleri çok güzel ve puanları da oldukça yüksek. Ben Balıkesirli olduğum için kendi memleketimde kalmayı tercih ettim. Bir çoğu küçük üniversiteye gidip puanını harcıyorsun dediler (Türkiye 224.süydüm) ama sorsanız şimdi pişman mıyım? asla. İnanılmaz güzel vakitler geçirdim. hocalarımızla zaten arkadaş gibiyiz, önyargısız ve takdirle okumak gercekten çok güzel bir duygu. Şu anda tek bir üzüntüm var ingilizce öğretmenliğinden yüksek lisans düşünüyordum ama bu sene açılmadı. ama sizin zamanınıza kadar 9 yıllıkk bölüm olacak ve akademik olarak yolunuz daha açık olacaktır. Yurt dışı imkan olarak bu yıl erasmus programını uygulamaya calışacaklar bildiğim kadarıyla. ama üniversite deteksiz de kendiniz bir çok bireysel başvuru yapabilirsiniz. Örneğin ben bu ekimde Finlandiya'ya di asistanlığı için gidiyorum. Fulbright'a da başvurmuştum ama mülakatta olmadı. hep istanbuldaki ve ankaradaki üniversitelerden bursiyerler almışlar. Belki de küçük bir üniiversite olmamızın dezavantajı olabilir, onu bilemiyorum. nasıl değerlendirdiler, kriterleri neydi hiçbir fikrim yok. Ama şunu söyleyebilirim ki atılımlarınız hr koşulda okul hocalarınız tarafından desteklenecektir. Onun haricinde Balıkesir küçük bir yer olduğu için uyum sağlamada hiç zorluk çekmezsiniz. Bir sürü pansiyon var hatta okula cok yakınlar. Fiyatları da uygun sanırsam. Hem okuyup hem de çalışma inkanınız da mevcut. Mesela ben 3 yıl dershanede öğretmenlik yaptım:) hemde kendi sınıfım vardı. İnanılmaz keyifliydi. Öğretmenliği seven biri için inanılmaz güzel bir fırsat. o zaman okuldan daha fazla zamanınızı dershanede geçirirsiniz. ıkıncı sınıfta 18 saat okulda dersım vardı, 23 saat dershanede derse giriyordum:) Universite deyince aklıma dershanem geliyor. Ve böyle çalıştığınızda kpss olmazsa ne yaparım gibi bir sorununuz da olmuyor. belki de aranızda dershane öğretmenliğini düşünen arkadaşlarım vardır. Bence öğrencilik yıllarınızda mutlaka böyle bir deneyim edinin. Şu anda aklıma gelenler bunlar. Ama siz aklınıza gelen her türlü şeyi sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım:) sevgilerimle... çift anadal ya da yan dal yapma imkanı var mı, varsa hangi bölümleri tercih edebiliyoruz? mutlu 30th July 2008, 16:11 Eğitimiyle ilgili bi bilgim yok geçen sene sınava orda girmiştim nef oldukça eskiymiş. şehir olarak balıkesir küçük bir yer. panalgin 30th July 2008, 16:18 etrafı haraketli ama bandırma erdek akçay bursa yakın ido var bandırmada 2 saat sürüyor ist ordan idoyla ü mutlu 30th July 2008, 16:24 etrafı haraketli ama bandırma erdek akçay bursa yakın ido var bandırmada 2 saat sürüyor ist ordan idoyla ü bandırmada yaşıyorum bana göre (balıkesirden daha hareketli belki denize kıyısı olduğundandır. the_disoriented 31st July 2008, 20:02 fethiye gibi küçük ama hareketli bi şehirden gidip böyle bi şehrde sıkılınır mı sizce?bi arkadaşım burası ile pamukkale arasında kalmış buranın eğitimi daha köklü tabi ama bizim memlekete uzak.gelir de pişman olmaz der misiniz? King of BadLuck 31st July 2008, 20:15 arkadaşlar güzel bir üniversite hayatı geçirmek istiyorsanız kesnlikle Balıkesir i yazmayın.Ben Balıkesirliyim ve Eğitim Fakültesi evimin tam karşısında.fakülte iğrenç ötesi.malesef öyle.eğitimi de iyi değil.Yazılacak o kadar çok olumsuz şey var ki.ama tek olumlu şey Balıkesirde para sıkıntısı çekmezsiniz çünkü her şey ucuz.. Sefcell 31st July 2008, 20:24 çift anadal ya da yan dal yapma imkanı var mı, varsa hangi bölümleri tercih edebiliyoruz? bu konuda bir bilgim yok üzgünüm Sefcell 31st July 2008, 20:26 fethiye gibi küçük ama hareketli bi şehirden gidip böyle bi şehrde sıkılınır mı sizce?bi arkadaşım burası ile pamukkale arasında kalmış buranın eğitimi daha köklü tabi ama bizim memlekete uzak.gelir de pişman olmaz der misiniz? Bizim sınıfta yatağandan gelen bir arkadaş onun sıkıldığını söyleyemem.Arkadaşının şehirden beklentileri tam olarak neler? Sefcell 31st July 2008, 20:27 arkadaşlar güzel bir üniversite hayatı geçirmek istiyorsanız kesnlikle Balıkesir i yazmayın.Ben Balıkesirliyim ve Eğitim Fakültesi evimin tam karşısında.fakülte iğrenç ötesi.malesef öyle.eğitimi de iyi değil.Yazılacak o kadar çok olumsuz şey var ki.ama tek olumlu şey Balıkesirde para sıkıntısı çekmezsiniz çünkü her şey ucuz.. Arkadaşım çok kötümser konuşmuşsun yapma böyle :) O kadar da kötü değil the_disoriented 31st July 2008, 20:35 yani tabi onun da çok bi beklentisi yok ama mesela muğlanın merkezine gittiniz mi hiç bilmiyorum ama ciddi anlamda yapacak bir şey yoktur insanın ruhunu sıkar arkadaşım sadece şöyle ders çıkışı dışarı çıktığında hoş vakit geçirecek bir yerin olmamasından korkuyor tabi istanbul'daki imkanları aradığı yok yani onu sormuştum Sefcell 31st July 2008, 20:41 Balıkesir cafe bakımından oldukça zengindir diyebilirim.Ayrıca bu sene Yay/ada AVM açıldı.Sineması,Bowlingi,restaurantları vs var işte.İnan ben şu anda Balıkesir özledim. :) esra468 31st July 2008, 21:05 ben balıkesir gittim .resmen iğrenç ötesi bi kampüsü var necati eğitimi de gördüm egeyi gördükten sonra bir hiç gerçekten...bence yazmayın özellikle büyük şehirlerden gelenler için tam bir hayal kırıklığı hatta orası için türkiyenin en büyük köyü diyorlar :D . ama ilçeleri için bi şey diyemem. emrem 31st July 2008, 21:19 Ya arkadaslar korkutmayin ora benim 2. Tercihim bursa olmadi ora kesin gbi bisey keske yazmasamaydim is isten gecti ama...:( Sefcell 31st July 2008, 21:29 ben balıkesir gittim .resmen iğrenç ötesi bi kampüsü var necati eğitimi de gördüm egeyi gördükten sonra bir hiç gerçekten...bence yazmayın özellikle büyük şehirlerden gelenler için tam bir hayal kırıklığı hatta orası için türkiyenin en büyük köyü diyorlar :D . ama ilçeleri için bi şey diyemem. Nef ile Kampüsün bir alakası yok.Nef şehir merkezinde.Yani karşılaştırdığınız üniversitelere bi bakarmısınız?Ege ve Balıkesir.Doğal olarak farklar olacaktır. esra468 31st July 2008, 21:33 Nef ile Kampüsün bir alakası yok.Nef şehir merkezinde.Yani karşılaştırdığınız üniversitelere bi bakarmısınız?Ege ve Balıkesir.Doğal olarak farklar olacaktır. nef ile kampüsün aynı yerlerde olduğunu söylemedim zaten.büyük şehirlerden gelecekler için çok büyük hayal kırıklığı olacağını kastettim ege ile balıkesir karşılaştırıken theguıde 31st July 2008, 21:38 bu memlekette öğrenci olmak için çok müsait ve YETERLİ şehirlerden biridir balıkesir. izmir ankara istanbul gibi büyük şehirlerin imkanları kadar olmasada bir insanın kendini geliştrebileceği kadar imkanlarada sahiptir. eğitim fakültesi şehir merkezindedir.evet balıkesir ucuz ve güvenli bir şehir aynı zamanda orası doğru. ben tavsiye ediyorum. öğretmenlik okucaksınız eğer olursa ,bu şehirde bir sürü dershane var dil okulları var çalışabilrsinizde aynı zamanda. ((ERE/\/ 31st July 2008, 21:38 ya ben tercihlerimde bolu ve balıkesirin yerini değistirp duryrm hangisini üste yazsam o gelcek napim ya korktm smdi valla ahsert 28th September 2008, 13:58 Nasıl Balıkesirliler var,anlamak mümkün değil.Sizin gibi Balıkesirliler aslında olmasa da olur,Bir diğeride Balıkesir'e Türkiyenin en büyük köyü diyorlarmış diyor,ben iki yıldır İstanbulda çalışı yorum,İstanbuldan daha rezil ve büyük bir köy olamaz,bu arkadaşlar kendi şehirlerinden başka nerelerini görmüşler,kendi yaşadıkları şehirler çok mu iyi acaba?Ben onlarca şehir gördüm, Balıkesir o kadar karamsarlık aşılanacak bir yer değil,gökdelen ya da cam giydirme cepheli binaların çokluğu ya da doğal bir nimet olan deniz bir yerin büyük bir şehir olması anlamına gelmiyor. |