Tam Sürüm Bilgini Göster : erciyes üniversitesi japon dili ve edebiyatı..ltfn yardımM

darksoul
16th July 2007, 18:41
:confused::confused::confused:arkadaşlar erciyes üniversitesi japon dili ve edebiyatı hakkında bilginiz warsa ltfn paylaşın...kafam çok karışık nasıl bir bölüm olduğunu bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler...........:confused::confused:

a.ebru
16th July 2007, 21:57
emrecim bgn merveyle konuştum anlattı da bazı şeyleri göz ardı etme bak Allah gönderdi bence o insanı iyice düşün nolur.... :(

darksoul
17th July 2007, 00:04
emrecim bgn merveyle konuştum anlattı da bazı şeyleri göz ardı etme bak Allah gönderdi bence o insanı iyice düşün nolur.... :(

dostum her insan kendi okulunu över bence:D:icon_tup:

yeniceri
17th July 2007, 00:12
merhaba
japon dili ve edebiyatının gelecegi cok parlak bir bolum oldugunu biliyorum. bir kez o mini mini harflerle yuz goz olunca onları bırakamıyosunuz, asık oluyosunuz adeta (bogazici'nde secmeli japonca alan arkadaslarımdan biliyorum.. iyi calısan bi ogrenci iseniz yazın derim.

darksoul
17th July 2007, 00:45
merhaba
japon dili ve edebiyatının gelecegi cok parlak bir bolum oldugunu biliyorum. bir kez o mini mini harflerle yuz goz olunca onları bırakamıyosunuz, asık oluyosunuz adeta (bogazici'nde secmeli japonca alan arkadaslarımdan biliyorum.. iyi calısan bi ogrenci iseniz yazın derim.

teşekkürler...peki erciyes üniversitesi japon dili ve edebiyatı hakkında bir bilgin varmı?

darksoul
17th July 2007, 02:41
erciyes üniversitesinde okuyan bana bilgi verebilecek birisi yokmu??:confused::rotz::sh1a:

bulletproof_43
17th July 2007, 04:14
pastırmaaa getceksen ben söliyem???

MehmetMamger
17th July 2007, 09:06
"Falan dil gelecekte önemli olacakmış" açıklamalarının çoğu mesnetsiz maalesef arkadaşlar. Japonca da bu konuda belirsiz dilerden birisi. Ulus hakkında bildiklerimiz: Japonlar İngilizce öğrenme husunda en çok sorun yaşayan uluslardan, ama hatırı sayılır derecede İngilizce konuşana sahipler. Japonyada bulunmuş olan tüm arkadaşlarım, bu ulusun japonca öğrenmiş bir Amerikalıya illaki kuşkuyla yaklaştığı söylüyorlar. Bu sadece Amerikalılara özelse anlaşılabilir, ya değilse?

Ama samimi olmak gerekirse, bir gün Japonca ve Korece öğrenmeyi isterim: Sırf dilimiz ve bu iki dil arasındaki yapısal benzerliklerin tesadüfi olup olmadığını saptamak için. Bundan dolayı akıllı birilerinin Japonca yazıp okumasından hoşnut olurum şahsen.

Dipnot: Biliyorum, bölüm hakkında bilgi olmadı. :(

darksoul
17th July 2007, 15:32
"Falan dil gelecekte önemli olacakmış" açıklamalarının çoğu mesnetsiz maalesef arkadaşlar. Japonca da bu konuda belirsiz dilerden birisi. Ulus hakkında bildiklerimiz: Japonlar İngilizce öğrenme husunda en çok sorun yaşayan uluslardan, ama hatırı sayılır derecede İngilizce konuşana sahipler. Japonyada bulunmuş olan tüm arkadaşlarım, bu ulusun japonca öğrenmiş bir Amerikalıya illaki kuşkuyla yaklaştığı söylüyorlar. Bu sadece Amerikalılara özelse anlaşılabilir, ya değilse?

Ama samimi olmak gerekirse, bir gün Japonca ve Korece öğrenmeyi isterim: Sırf dilimiz ve bu iki dil arasındaki yapısal benzerliklerin tesadüfi olup olmadığını saptamak için. Bundan dolayı akıllı birilerinin Japonca yazıp okumasından hoşnut olurum şahsen.

Dipnot: Biliyorum, bölüm hakkında bilgi olmadı. :(

olsun sorun değil! yinede fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler

darksoul
17th July 2007, 15:32
pastırmaaa getceksen ben söliyem???

dostum sen merak etme;) bi karar werip gidiyimde orası kolay

Befida
17th July 2007, 15:53
Kayseri'ye gelme şansın var mı bilmiyorum ama 24 Temmuz saat 9:00-10.45 arasında Fen-Edebiyat Fakültesinin tanıtım programı var...

Bu arada ben Erciyes Üniversitesindeyim ama bölümle ilgili pek bir bilgim yok..Tek bildiğim Japon Kültür Günü düzenliyorlar ve çok zevkli oluyor :)..Bundan başka sadece sitede yazılanlar kadar yardımcı olabileceğim.

JAPON DİLİ VE EDEBİYATI

Japon Dili ve EdebiyatıABD 1994yılında kurulmuş olup 1994-1995 akademik yılından itibaren eğitime başlanmıştır.

Eğitim 4 yıl ,8 dönem olup 142 krediyi kapsamaktadır(134 kredi zorunlu ders , 8 kredi seçmeli derstir) Öğrencilerimiz eğitimlerini başarı ile tamamladıkları takdirde lisans diploması almaya hak kazanırlar.

Mezun öğrencilerimizin farklı iş alanlarında istihdam edilme olanakları bulunmakta olup, kamu ve özel sektörde çalışabilmektedirler.

JAPON DİLİ ve EDEBİYATI ANABİLİM DALI

Öğr.Gör. Okan Haluk AKBAY
Öğr.Gör. Norio ISHINUMA
Öğr.Gör. Noriko AKBAY
Öğr.Gör. Sumie TAKEUCHI
Okutman Ayhan KUŞCULUO

http://fef.erciyes.edu.tr/pxp/bolumler/dogu-dil.-ve-edb.-bolumu/japon-dili-ve-edebiyati.php

darksoul
17th July 2007, 18:10
Kayseri'ye gelme şansın var mı bilmiyorum ama 24 Temmuz saat 9:00-10.45 arasında Fen-Edebiyat Fakültesinin tanıtım programı var...

Bu arada ben Erciyes Üniversitesindeyim ama bölümle ilgili pek bir bilgim yok..Tek bildiğim Japon Kültür Günü düzenliyorlar ve çok zevkli oluyor :)..Bundan başka sadece sitede yazılanlar kadar yardımcı olabileceğim.

JAPON DİLİ VE EDEBİYATI

Japon Dili ve EdebiyatıABD 1994yılında kurulmuş olup 1994-1995 akademik yılından itibaren eğitime başlanmıştır.

Eğitim 4 yıl ,8 dönem olup 142 krediyi kapsamaktadır(134 kredi zorunlu ders , 8 kredi seçmeli derstir) Öğrencilerimiz eğitimlerini başarı ile tamamladıkları takdirde lisans diploması almaya hak kazanırlar.

Mezun öğrencilerimizin farklı iş alanlarında istihdam edilme olanakları bulunmakta olup, kamu ve özel sektörde çalışabilmektedirler.

JAPON DİLİ ve EDEBİYATI ANABİLİM DALI

Öğr.Gör. Okan Haluk AKBAY
Öğr.Gör. Norio ISHINUMA
Öğr.Gör. Noriko AKBAY
Öğr.Gör. Sumie TAKEUCHI
Okutman Ayhan KUŞCULUO

http://fef.erciyes.edu.tr/pxp/bolumler/dogu-dil.-ve-edb.-bolumu/japon-dili-ve-edebiyati.php

bilgilendirdiğin için teşekkür ederim..ama 24 temmuzda orda olamam ne yazıkki taa kütahyadan kayseriye gelmek oldukça zor olur benim için:(artık sen gidersen bana bilgi verirsin dimi;)

bulletproof_43
19th July 2007, 00:20
huuu gardeşim bilginin alasını almşn yaff ne duruon hawada kaparlar seni:)

Befida
19th July 2007, 20:44
bilgilendirdiğin için teşekkür ederim..ama 24 temmuzda orda olamam ne yazıkki taa kütahyadan kayseriye gelmek oldukça zor olur benim için:(artık sen gidersen bana bilgi verirsin dimi;)

Sana güzel haber....Arkadaşım da Japonca seçmeyi düşünüyor..Onunla birlikte gideceğiz bu tanıtım programına...Bilinmesi gereken şeyleri yazarım senin için buraya..:)

narsistruh
22nd July 2007, 01:48
çok iyi olur.Bölümden haber bekleyen arkadaşlarım var da
ben de bekliyorum tanıtım dönüşünü.

MehmetMamger
22nd July 2007, 06:01
Gençler oradan bize bir el sallamayı da unutmayın. :) İzlenimlerinizi ben de dört gözle bekliyor olacağım.

Muttalipisidan
22nd July 2007, 11:51
ben kendime güveniyorum gece yarılarına kadar çalışırım diyosan çince yada japoncayı yazabilirisn

darksoul
22nd July 2007, 18:47
Sana güzel haber....Arkadaşım da Japonca seçmeyi düşünüyor..Onunla birlikte gideceğiz bu tanıtım programına...Bilinmesi gereken şeyleri yazarım senin için buraya..:)

eğer bilgilendirirsen çok sevinirim...şimdiden teşekkürler

hayata_rock
22nd July 2007, 22:20
arkadaşlar erciyesin son kaça aldığını biiyormusunz ben 16bindeym sanırım baya zor ama cok istiordm bi bilginiz varsa lütfen cvp verin tşklr şimdiden

gokhan7106
23rd July 2007, 00:12
arkadşlar bende çook istiorum ama karar veremiroum japoncamı çincemi hangisi bütün iş adamları falan çince diyorlar ama çoık zor oldğunu duydum yardım bekliorum 56000 karakter varmış ama onların hepsini çinlilier bile bilmiomuş bide japocada ezbere dayanıo:D alfabaeleri var farklı farklı bunları biliorum ben

Befida
23rd July 2007, 14:03
Arkadaşlar merak ettiklerinizi, öğrenmek istediklerinizi yazın buraya ben yarın sorayım..Sonuçta Fen-Edebiyat fakültesinin tanıtımı, Japonca dışında birçok bölüm var. Siz yazarsanız eğer ben sorarım daha detaylı bilgi verebilirim size...;)

gokhan7106
24th July 2007, 00:17
arkadşım yardımcı olbize gidersen oraya japonca ve çince öğrenmemnin zorlularını ve bu duyduğumuz 30 kişi başlamış 1 kişi mezun oluş lafı doğrumu bunlar bu konuda bilgi edinirsen sevinirim:D

Befida
24th July 2007, 12:57
Arkadaşlar bugün orada öğretim görevlisi olan bir hocayla konuştum..Kendisi bana mail atacak ve sizlerle paylaşacağım burda..Ama onun dışında diğer konuştuklarımızdan bahsedeyim sizlere:

Öncelikle burs imkanları Japonca'da oldukça fazla..Buradaki öğrenciler Japonya 'ya gidip orada öğrenim hakkı elde edebiliyorlar, tabi başarı şart...Ayrıca bölümde ilk üç ya da dörde girilirse üniversitede kalma imkanı veriliyor..Çiftdal, yandal imkanı da veriliyor.

Hoca kendi bölümüm övemem illa buraya öğrenci gelsin diye dedi..Mesela bana oldukça şaşırtıcı geldi ama turist rehberliği bölümünde Japonca diline artık ihtiyaç yokmuş..Bir sınav varmış ve bu sınavda başarılı olan herkese Japonca rehberlik kokartı veriliyormuş, illa Japonca bölümü okumanıza gerek yok bu kokartı almak için yani.. Ayrıca hoca Japoncanın bir lüks olduğunu, bölümden mezun olduktan sonra iş imkanlarının oldukça kısıtlı olduğunu söyledi. Büyük şirketler var mesela orada artık eleman alırken sırf Japonca bilmek yetmiyormuş, ikinci bir dil gerekliymiş..İngilizce ve Japonca ikisi bir arada olursa çok şahane olurmuş. Ama bunun dışında sırf Japoncayla iş bulmak oldukça zormuş.

Japonca öğrenmenin kolay olduğunu, 49 harften oluşan iki alfabesi olduğunu, mezun olana kadar 2000 üstünde karakter öğrenildiğini söyledi.

Ayrıca Japonca ve Çince karşılaştırılırsa Çince de oldukça fazla bir iş imkanı var..Yani hoca kararsızsanız Çince mi Japonca mı Çince yi seçin derim ben dedi. Ama Çincede de olağanüstü bir gayret gerekiyormuş öğrenebilmek için..

Biraz daldan dala oldu kusura bakmayın..Mail gelir gelmez sizlerle paylaşacağım..Aklıma bunlar geldi..Sorularınız olursa bekliyorum..Hocayla muhabbeti biraz ilerlettik :D, kendisine daha sonra da sorabilirim...;)

Befida
24th July 2007, 13:28
arkadşım yardımcı olbize gidersen oraya japonca ve çince öğrenmemnin zorlularını ve bu duyduğumuz 30 kişi başlamış 1 kişi mezun oluş lafı doğrumu bunlar bu konuda bilgi edinirsen sevinirim:D

İki dilde zormuş fakat illaki derecelendireceksek Japonca Çinceye göre daha kolaymış..Ayrca dediğin gibi ilk senesinden okulu bırakan çok kişi varmış ama şöyle bir şey de var sonradan pişman oluyorlarmış...:)

_PınaR_
24th July 2007, 16:34
:confused::confused::confused:arkadaşlar erciyes üniversitesi japon dili ve edebiyatı hakkında bilginiz warsa ltfn paylaşın...kafam çok karışık nasıl bir bölüm olduğunu bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler...........:confused::confused:

ben d orayı ist da acaba başarı sıranı öğrenebilir mym?

Muttalipisidan
24th July 2007, 16:42
arkadaşlar zor diye birşey yoktur insan istediği zaman her işin üstesinden gelebilir ama birini 1 saat çalışır başarır birinede 3 saat çalışır başşarır ama birşeylere ulaşmak için birşeylere katlanmak gerekir başarı merdivenleri birer birer çıkılır 5er 5er çıkılır the way of success is ardous başarıya giden yol zorluklarala doludur george w. bush

darksoul
25th July 2007, 18:41
ben d orayı ist da acaba başarı sıranı öğrenebilir mym?

başarı sıram 7650 seniinki kaç?aslında korkyorumda ya olmazsa die??

_PınaR_
25th July 2007, 20:45
başarı sıram 7650 seniinki kaç?aslında korkyorumda ya olmazsa die??

benim başarı sıram 6801 ben d biraz korkuyorum umarım olur.......

gokhan7106
26th July 2007, 00:06
arkadaşım benim başaro sıam7183 hangi drshneye ve an gi hocama soruysam çince garanti diolar üçümüsde inşallah allahın izniyle çinceye gireriz ben bugün bie klavuz aldım ve şimdden çince takılmaya başladım :D

darksoul
26th July 2007, 00:55
arkadaşım benim başaro sıam7183 hangi drshneye ve an gi hocama soruysam çince garanti diolar üçümüsde inşallah allahın izniyle çinceye gireriz ben bugün bie klavuz aldım ve şimdden çince takılmaya başladım :D

dostum ben yalnız japonca istiyorum..doğrusu çince den korktum:(

gokhan7106
26th July 2007, 01:35
kardeşim korkacak bişey yok sen bilirsin tabe senin tercihin ama hangi iş adamına sorduysam çince dior ve çinceyle ilgili sinoturkish adlı siteden bilgi aalbirsin

nalmes
26th July 2007, 15:08

siz nerelisiniz bakın erciyes üniversitesini bilmem ama kayseriyi tavsiye etmem.gidebleceğiniz bi kafe bile yok bu şehirde ankarayı düşünün bence ben de orayı düşünüyorum..

darksoul
26th July 2007, 17:26
kardeşim korkacak bişey yok sen bilirsin tabe senin tercihin ama hangi iş adamına sorduysam çince dior ve çinceyle ilgili sinoturkish adlı siteden bilgi aalbirsin

dostum ben cinceyede baktimda hic bisi anlmadim..japonca daha kolay geldi..eminim cince cok daha iyidir ama ben acikcasi kendime guvenemiyorum...

darksoul
26th July 2007, 17:28
siz nerelisiniz bakın erciyes üniversitesini bilmem ama kayseriyi tavsiye etmem.gidebleceğiniz bi kafe bile yok bu şehirde ankarayı düşünün bence ben de orayı düşünüyorum..

hakli olabilirsin...buarada ben q-tahya liyim yani kutahya:D:D:D eminim buradan daha güzeldir:confused::confused:

Befida
26th July 2007, 20:10

Yapma Allah aşkına.. Kampüs kafe dolu...Kampüsü geçtim hadi şehir merkezinde bir sürü vakit geçirilebilecek yer var..Sıkıldın mı Kayseri'den hemen bir buçuk saat sonra Kapadokyadasın....Erciyes var....Talas da bir sürü gidilecek yer var...Kayseri'ye gelin gezdiriyim ben sizi....:D

DivingDeep
26th July 2007, 21:52
http://www.tr.emb-japan.go.jp/T_04/02_06.htm#2

üni için bi buraya bak istersen:)

http://www.japonya.org/japonca/

bu da japonca dil için bilgi:)
inş faydalı olur.istediğin olur inş.:p

darksoul
27th July 2007, 00:10
Yapma Allah aşkına.. Kampüs kafe dolu...Kampüsü geçtim hadi şehir merkezinde bir sürü vakit geçirilebilecek yer var..Sıkıldın mı Kayseri'den hemen bir buçuk saat sonra Kapadokyadasın....Erciyes var....Talas da bir sürü gidilecek yer var...Kayseri'ye gelin gezdiriyim ben sizi....:D

bak bu sözünü unutma!muhtemelen benim erciyes olacak gibi;)

darksoul
27th July 2007, 00:15
http://www.tr.emb-japan.go.jp/T_04/02_06.htm#2

üni için bi buraya bak istersen:)

http://www.japonya.org/japonca/

bu da japonca dil için bilgi:)
inş faydalı olur.istediğin olur inş.:p

alkis yardımların için çok teşekkür ederim gerçekten faydalı oldu:)

gokhan7106
27th July 2007, 00:16
kadreş başarı sıran kaç beni 7183 ve çince istiorum duyduğuma göre kayseri çok güzel ve gelişmekte olan biyermiş hatta seney tramvay geliomuş:D:D:D:D.

çok araştırdım ve tecih listemin üçüncü sırasına koydum . inşallah olur hocalar olur diolar ama sence?

darksoul
27th July 2007, 00:20
kadreş başarı sıran kaç beni 7183 ve çince istiorum duyduğuma göre kayseri çok güzel ve gelişmekte olan biyermiş hatta seney tramvay geliomuş:D:D

çok araştırdım ve tecih listemin üçüncü sırasına koydum . inşallah olur hocalar olur diolar ama sence?

dostum merak etme olur..24.tercih yapsan bile olur;)ama ben biraz korkuyorum:(benim 7651:confused:

gokhan7106
27th July 2007, 00:39
bi rkadş 8200 lerde ve hoca 8450 olan rusçayı çocuğa olur dedi seninde olma ihtimali hayl
yüksek kardeşim gidelim şura birbirimzii bulalı şu çinceyi halledelim yauff::D

_PınaR_
27th July 2007, 01:00
bi rkadş 8200 lerde ve hoca 8450 olan rusçayı çocuğa olur dedi seninde olma ihtimali hayl

ben de geliyorum! :)

darksoul
27th July 2007, 01:13

dostum ya yalnız benimki çince deil japonca;)

darksoul
27th July 2007, 01:14
ben de geliyorum! :)

çinceye mi japoncaya mı???

_PınaR_
27th July 2007, 01:20
çinceye mi japoncaya mı???

pardon ya gokhan öyle yazınca çince sandım.olsun eğer erciyesse birlikteyiz:.....

darksoul
27th July 2007, 01:24
pardon ya gokhan öyle yazınca çince sandım.olsun eğer erciyesse birlikteyiz:.....

haklısın...benim muhtemelen erciyes olacak;)orda grşrz inş.ok?üç dilforum üyesi;)

_PınaR_
27th July 2007, 01:27
haklısın...benim muhtemelen erciyes olacak;)orda grşrz inş.ok?üç dilforum üyesi;)

ewt nede olsa gurbette olcaz:)

gokhan7106
27th July 2007, 01:28
sen bize jap ca bis sana çince öğretiriz:D
bşide kendimiz öğrensek:).

_PınaR_
27th July 2007, 01:31

aman biz öğrendik çinceyi de japoncası kaldı.şaka falan ya kalırsaak :'''''''((

darksoul
27th July 2007, 01:34

haklısın dostum kendimiz bi öğrenelimde;)

darksoul
27th July 2007, 01:36
aman biz öğrendik çinceyi de japoncası kaldı.şaka falan ya kalırsaak :'''''''((

sus bakimm...aklından ii seyler gecir!tmm??

_PınaR_
27th July 2007, 01:36

bu arada sonuçlar n zaman açklancak?

darksoul
27th July 2007, 01:37
bu arada sonuçlar n zaman açklancak?

yerleşim sonuçlarımı???walla bilemicem:(

_PınaR_
27th July 2007, 01:39
sus bakimm...aklından ii seyler gecir!tmm??

aklından geçirmekle olsa?emini o mezun olamayan 29 kişi de geçirmiştir aklından:(
işiniz zor bütün gün ağlarım ben annem d yok artık naparsınız bilmem....

darksoul
27th July 2007, 01:42
aklından geçirmekle olsa?emini o mezun olamayan 29 kişi de geçirmiştir aklından:(

haydaaa...miz miz misin yoksa??buarada burayı kişisel ileti yeri yaptık bize kızacaklar;)

darksoul
27th July 2007, 01:44

buarada çince gerçekten zor be!!

_PınaR_
27th July 2007, 01:47
buarada çince gerçekten zor be!!

ii tmm yazmıyorum:(

gokhan7106
27th July 2007, 01:48
bakın sinoturkishe bakın adalar 50 yaşında gitmişlewr çine kursta 6 ayda falan öğrenmişler buraya kadar gelen bizlermi öğrenemices. ayrıca krkmana hiiç geek yok pınarcım

darksoul
27th July 2007, 01:50
ii tmm yazmıyorum:(

şaka be şaka!!!sen kendine guveniosan sorun yok!!ben kendime guveniorum

gokhan7106
27th July 2007, 01:52
kadre japoncayla hondada ve sabancının şirketlerinde rahat iş buluosun araştırmıştım

darksoul
27th July 2007, 01:53
bakın sinoturkishe bakın adalar 50 yaşında gitmişlewr çine kursta 6 ayda falan öğrenmişler buraya kadar gelen bizlermi öğrenemices. ayrıca krkmana hiiç geek yok pınarcım

evt haklısın...onemli olan kendine guvenmek!!!!tipki 3umuz gibi!!eminim ing.den farkli bir dil oldugu icin sizi vazgecirmeye calisanlar olmustur tipki bende oldugu gibi!!!ama biz kendimize guvenioruz dimi???

gokhan7106
27th July 2007, 01:53
bu arada sonuçlar 15 20 ağustos arası

darksoul
27th July 2007, 01:54
kadre japoncayla hondada ve sabancının şirketlerinde rahat iş buluosun araştırmıştım

umarim be dostum!!aslinda her dil kendi alaninda cok iyi!ama bunlarla birlikte ing.de sart!!sakin ha ing.boslamayin arkadaslar!!

_PınaR_
27th July 2007, 01:54

bizden başka okuyan yok şu anda burayı:)

gokhan7106
27th July 2007, 01:56
çok şükür ingilizcem ii biraa pratikle dahada ii olcak inşallah ufak çaplı tercümanlıklar yapıorum ayıptır söölemesi:)

darksoul
27th July 2007, 01:56
bizden başka okuyan yok şu anda burayı:)

sanirim yok!!:D ya sizin icin neden cince japoncadan daha ön planda ogrenebilirmiyim?

gokhan7106
27th July 2007, 01:58
ben çok araştırdım kardeşim hatta geçenlerde bi başlıkta okudum ercyesteki jaonca hocası bile kendi bölümünü değil çinceyi tavsiye etmiş japonca artık bi lüks olmuş yanee.

ufak bi sınav varmış ve geçene japonca bilio die kokart veriolarmış ve kolayca japonca rehberlik yapabiliomuş

_PınaR_
27th July 2007, 01:59
sanirim yok!!:D ya sizin icin neden cince japoncadan daha ön planda ogrenebilirmiyim?

çünkü daha az insan bliyo ve de iş imkanı daha çok die.peki senin için nie japonca bakiim?

darksoul
27th July 2007, 02:01
çünkü daha az insan bliyo ve de iş imkanı daha çok die.peki senin için nie japonca bakiim?

dogrusu japonya teknolojinin baskenti!!ufacik bir ada nasil olurda dunyaya kafa tutabilir u beni sasirtti ve ilgimi cekti!!bu ufak cekik gozlu insanlarin dilini ogrenmek istedim dogrusu!!!(gusel oldu bee:D)

gokhan7106
27th July 2007, 02:03
harbi edebiyat yaptın hea:D

darksoul
27th July 2007, 02:04
harbi edebiyat yaptın hea:D

eee biz fen edebiyat fakultesi ogrencisi olacaz:D(ins.) olsun artik dimi

gokhan7106
27th July 2007, 02:07
tabi yaa:Dinşallah kazanırız kardeşim ne diim

_PınaR_
27th July 2007, 02:09
tabi yaa:Dinşallah kazanırız kardeşim ne diim

kazancaz tabi ya (ama gerisini bilemem) şimdi yine emir kızıcak bana?bu arada emir dimi?

gokhan7106
27th July 2007, 02:11
inaşallah de inşallah de :D ya çıldırcam sıralamam rahat tuto 800 kişi geçmişim ama korkuorum giremciem die yaaaaaaa

darksoul
27th July 2007, 02:12
kazancaz tabi ya (ama gerisini bilemem) şimdi yine emir kızıcak bana?bu arada emir dimi?

sanirim ben biliyorum;) emir i yane...buarada sen iisin be gokhan 800 kisi gecmissin ben sadece 100 kisi gecmisim ben nolcam peki??

_PınaR_
27th July 2007, 02:17
sanirim ben biliyorum;) emir i yane...buarada sen iisin be gokhan 800 kisi gecmissin ben sadece 100 kisi gecmisim ben nolcam peki??

ozamn sen de çinceye,aramıza gelirsiiin.:......... ben 6801 im yine d korkuyom ya şans valla bu işler

darksoul
27th July 2007, 02:25
ozamn sen de çinceye,aramıza gelirsiiin.:......... ben 6801 im yine d korkuyom ya şans valla bu işler

dogrusu çince beni korkutuyor:(

Befida
27th July 2007, 10:13
Çok mutlu oldum..Dilforumdan Erciyes'e öğrenci gelecek, ben tektim, çoğalıyoruz yavaş yavaş....Ne güzel yaaa...:)
İnşallah hepinizde yerleşirsiniz....;)

_PınaR_
27th July 2007, 12:22
Çok mutlu oldum..Dilforumdan Erciyes'e öğrenci gelecek, ben tektim, çoğalıyoruz yavaş yavaş....Ne güzel yaaa...:)

ewt ya bi gelsek yabancılık çekmicem galiba böyle topluca gelirsek:)

darksoul
27th July 2007, 15:41

evt evt simdilik 4 kisiyiz;)

darksoul
27th July 2007, 15:42

buarda sanırım sen erciyes üni. fen edebiyat fakültesinin etkinliklerine katılacaktın?? nasıldı?

Befida
27th July 2007, 16:19
buarda sanırım sen erciyes üni. fen edebiyat fakültesinin etkinliklerine katılacaktın?? nasıldı?

Çok fazla kişi olmadığı içn hatta şu kadar diyeyim sadece 10 kişiydik..Tek tek ilgilendiler bizlerle...Hocanın söyledikleri de aşağıdaki linkte;

http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=12800&page=3

darksoul
27th July 2007, 17:50
Çok fazla kişi olmadığı içn hatta şu kadar diyeyim sadece 10 kişiydik..Tek tek ilgilendiler bizlerle...Hocanın söyledikleri de aşağıdaki linkte;

http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=12800&page=3

teşekkür ederim bilgilendirdigin icin ama kararsizligim artti!offf japonca calismaya bile baslamistim ben:(

gokhan7106
27th July 2007, 23:41
arkadaşım bugün çi n merkeziyle görüştüm kadın içimi kararttı türkiyedeki üniversitelrden stajyerler gelior ve çinceyi hiç öğrenememişler dedi
korkuttu beni:D

what5
28th July 2007, 01:23
inaşallah de inşallah de :D ya çıldırcam sıralamam rahat tuto 800 kişi geçmişim ama korkuorum giremciem die yaaaaaaa

800 kisi bide ondesin korkuomusun? :rotz:

ben kendimden 3000 önde bolumleri bile yazdım. Şansım 0.00000001 olsada girememek gibi bir korkum yok. elbet girerim peh.. :kod:

gokhan7106
28th July 2007, 01:35
kardeşim 800 kişi öndeyim ama ne biliim yaa sıralamam 7183 istediğim yer 7910 çince erciyes ama korkuorum 6800 olanda bu bölümü tercih etcek onun iççin sen nereleri istiosun

DivingDeep
28th July 2007, 01:56
http://www.kenthaber.com/universite.aspx?ID=32
bunu görünce gidesim geldi ya :(:(

gokhan7106
28th July 2007, 01:59
bu unii çook tatlı yaa:D

İPEK18
1st August 2007, 23:35
evet bende kayseride oturyorum merak etmeyin istediğiniz kadar alışveriş merkezi ve kafe var.bende buranın çin dilini yazdım...inş.görüşürüz sizlerlede:D

gokhan7106
1st August 2007, 23:44
çin dilinimi ytazdın sıralaman kaç peki arkadşım bende yazdım çook istiorum inşallah olurr ve orda karşılaşırıss

darksoul
2nd August 2007, 01:48
evet bende kayseride oturyorum merak etmeyin istediğiniz kadar alışveriş merkezi ve kafe var.bende buranın çin dilini yazdım...inş.görüşürüz sizlerlede:D

tabiki grsrz..suan için gokhan pinar ve ben varız erciyese yeni gelecek;)muhtemelen 3umuzunde erciyes olacak...

şeyda_33
2nd August 2007, 02:25
[QUOTE=nalmes;120785]siz nerelisiniz bakın erciyes üniversitesini bilmem ama kayseriyi tavsiye etmem.gidebleceğiniz bi kafe bile yok bu şehirde ankarayı düşünün bence ben de orayı düşünüyorum..[/QUOTE
kayseri'de gezilecek ortam ve kafeden çok ne var sen şaşırmışsın bence başka bi şehirle karıştırdın heralde kaysri çok düzenli ve cazib bi kent.bence bi kez daha düşünüp öle konuşmalısın.

şeyda_33
2nd August 2007, 02:33
evt evt simdilik 4 kisiyiz;)

ya arkadaşlar benim başrı sıram 4581 ben 22 23 ve 24. tercihlerime erciyes çince ve japonca yazdım bu arada ben de kayseriliyim.başlara da ingiliz dil edebiyat falan yazdım acaba çinceye japoncaya kadar düşer mi benim tereddütlerim var da oralara düşer die bilmiyorum siz ne dersiniz?ayrıca kayseriye giderseniz(ben mersinde oturuyorum da) yukarı talsa yeni eglence yerleri açıldı çok güsel çay bahçesi falan ya seversiniz srciyesi merak etmeyin.alkis

darksoul
2nd August 2007, 05:10
ya arkadaşlar benim başrı sıram 4581 ben 22 23 ve 24. tercihlerime erciyes çince ve japonca yazdım bu arada ben de kayseriliyim.başlara da ingiliz dil edebiyat falan yazdım acaba çinceye japoncaya kadar düşer mi benim tereddütlerim var da oralara düşer die bilmiyorum siz ne dersiniz?ayrıca kayseriye giderseniz(ben mersinde oturuyorum da) yukarı talsa yeni eglence yerleri açıldı çok güsel çay bahçesi falan ya seversiniz srciyesi merak etmeyin.alkis

sanırım düşmez!!

İPEK18
2nd August 2007, 09:19
Mrb Gökhan ..ve Diğer Kader Arkadaşlarim:)siralamam 6686.....:)umarim Bende Girerim..yabi Inş.sizde Gökhan Sen Kayseriye Gelmeden Namin Duyulmuşş Walla:)bu Arada Diğer Adim Seher:)umarim Görüşürüz...

şeyda_33
2nd August 2007, 10:59
sanırım düşmez!!

sagol arkadaşım!

gokhan7106
2nd August 2007, 15:22
kim duymuş namımı yaaa:D bakıcas artık kayseride çığır açcam gençeleri club ortamına hsırlıcam :D:D

Kübraaa
17th August 2007, 12:04
erciyes üniversitesinde okuyan bana bilgi verebilecek birisi yokmu??:confused::rotz::sh1a:

benim arkadaşım o bölümde okuyor ve gerçekten çok memnun pek zorlanmıyolarmış da.ayrıca bildiğim kadarıla bir yılda japonya ya yolluyorlar.derslere de o minik gözlüler giriyo ve onlar türkçe biliyo haberiniz ola.ayrıca her yıl onların kendi günleri olur ve çok güzel program düzenlerler.japonya dan ve korea den konuklar gelir.mesela geçen sene dövüş sanatlarını sergilediler.harikaydı.:)