Tam Sürüm Bilgini Göster : 58-ALL GRAMMARs (ÜDS Sosyal) [conjunction-comparison-adverb]

MehmetMamger
31st July 2006, 12:03
58. Wellington's abandonment of an attempt to make a Tory government was not ---- due to threats of civil war ---- to Peef's refusal to join Tory government.
A) so far / as if
B) as / as
C) as much / than
D) so much / as
E) even / more
Elimdeki 3 numaralı ÜSD Sosyale ait olan (muhtemelen Aralık 2001) bu soruda şunlara cevap bekleniyor:

1- Doğru cevap hangisidir, neden?
2- Hangisi güçlü çeldiricidir ve neden? Diğer seçenekler neden seçilmişlerdir? Neden çeldirici olabilecekleri düşünülmüştür? (Eğer mümkünse) hangi biçim veya durumda doğru olabilirlerdi?
3- Doğru cevapla birlikte metnin Türkçesi nasıl olur?
4- Bu tür sorular hangi sınavda hangi sıklıkta gelmektedir? Forumda tartışılan benzer bir soru varsa linkle gösterir misiniz?

dilekdemir89
31st July 2006, 15:35
''D'' şıkkı...

Gymnopédies
31st July 2006, 15:41
Ben de D derim.Tam emin değilim.Ama diğer şıkların olmayacağından eminim.:)

Fatih Hoca
31st July 2006, 15:45
En önemli ipucu olumsuz yargı bildirmesi..

dilekdemir89
31st July 2006, 15:48
En önemli ipucu olumsuz yargı bildirmesi..

Kesin D o zaman..:stretch: :hug:

nuralmur
31st July 2006, 15:54
Kesin D o zaman..:stretch: :hug:

Dilekciğime katılıyorum..........D-So much/ as

so much===Of so extreme a degree or extent:)

MehmetMamger
31st July 2006, 23:08
Kolayca eleyebileceğimiz şıklar var mıydı?

Fatih Hoca
31st July 2006, 23:13
C şıkkı ilk elenecek şık . AS ......THAN gibi bir yapı ortaya koyduğu ve than sonrası TO kullanıldığı için .

MehmetDEU
31st July 2006, 23:18
Açıkçası A şıkkının haybeye mi konulduğunu henüz idrak edemedim. Kafa karıştırmak için konulmuş olabilir mi acaba? Düşünmeden elerdim.

HakanOzbek
31st July 2006, 23:40
D diyen arkadaşlar bir de Mamger Hocamın sorusundaki 3. maddeye dikkat eyleyebilirler mi acaba ?? :rolleyes:

Fatih Hoca
31st July 2006, 23:48
58. Wellington's abandonment of an attempt to make a Tory government was not ---- due to threats of civil war ---- to Peef's refusal to join Tory government.

Wellington un bir Tory hükümeti kurma girşiminden vazgeçmesinin asıl nedeni savaş tehdidi değil Peef in bu hükümette görev almayı reddetmesiydi!

BBurak
31st July 2006, 23:53
bende dd diyorum geç kaldım ama

MehmetMamger
1st August 2006, 09:33
58. Wellington's abandonment of an attempt to make a Tory government was not ---- due to threats of civil war ---- to Peef's refusal to join Tory government.A) so far / as if
B) as / as
C) as much / than
D) so much / as
E) even / more
Soruda bazı seçenekler kolayca elenebilmekte:
A) so far / as if: Seçenek hem süreç belirten zarf olarak so far'ın kolay kolay present perfect tense harici kullanılmaması ve hem de as if'in kendisinden sonra özne alması gerekliliğinden elenir.
B) as / as: as / as kıyaslama için kullanılır ve illaki ikisi arasına sıfat/zarf veya sıfat gibi kullanılabilen bir determiner (much, many, little, few) gelmeli. "due to threats of civil war " bu ifadede ise saydıklarımdan yok. Elenir.
C) as much / than: THAN comparative yapılar ve rather than, other than (ve Amerikan different than) dışında kullanılmaz. Burada kolaylıkla elenir.
E) even / more: MORE burada zarf değil, sıfat veya determiner ise, o zaman da ismin önünde değil. Elenir.

Bu tür sorular (comparison) oldukça sık sorulmakta, neredeyse her iki imtihana bir gözükmekte. Seçeneklerin bir kısmı ufak değişikliklerle doğru hale getirilebilirdi, zaten onları çeldirici yapan da bu özellikleri:

Wellington's abandonment of an attempt to make a Tory government was not as much due to threats of civil war as to Peef's refusal to join Tory government. [Aslında son yüzyıla kadar AS bu şekilde kullanılmıyormuş ama şimdi görülüyor]

leedsunited34
3rd August 2006, 16:26
d so much/as

MattLuke
3rd August 2006, 16:33
C ve A'yı elerdim ve D derdim...herkes ne düşündüyse ben de onu düşündüm..bende neden yazmıyım..:D