Tam Sürüm Bilgini Göster : AÖF İÖLP Okuyanları ve Mezunları Bakar mısınız ?

LEE 20
16th July 2007, 18:03
Merhaba, Eskişehir Anadolu'da açıköğretim okuyanlar, bitirenler ve öğretmen olanlarla irtibata geçmek istiyorum, bazı arkadaşlarla irtibat kurdum, sağolsunlar yardımcı oldular, ben daha fazla kişinin bölüm hakkında ne düşündüklerini bilmek istiyorum. Çok kritik bir karar alacağım, bu yıl kalmak istemiyorum, gittiğime pişman da olmak istemiyorum, bu bölümde okuyan ve bölümden mezun olanlar bilgi almam konusunda yardımcı olurlarsa sevinirim :icon_wave:

NuR_ous
16th July 2007, 18:06
bu yıl mezun oldum dilediğin konuda yardımcı olabilirim

LEE 20
16th July 2007, 18:13

Bölümü bitirmekte zorluk çektiniz mi ? Bunu bilmek isterim, tavsiye eder misiniz ?

belit
16th July 2007, 18:27
bende aynı şeyi merak ediyorum. açık öğretim okuduktan sonra istersem mastır yapabilir miyim?

franglais
16th July 2007, 18:32
master 4 yıllık normal açıköğrtim işletme,iktisat programlarından mezun olununca da yapılıyor.

belit
16th July 2007, 18:39
kıbrıs burslu ve açıköğretim arasında kaldım. ikisinin de tutma ihtimali var. siz olsaydınız hangisini seçerdiniz peki?

LEE 20
16th July 2007, 21:25
Konuya ilginizi bekliyorum..

aldarkchild
16th July 2007, 21:44
Merhaba, Eskişehir Anadolu'da açıköğretim okuyanlar, bitirenler ve öğretmen olanlarla irtibata geçmek istiyorum, bazı arkadaşlarla irtibat kurdum, sağolsunlar yardımcı oldular, ben daha fazla kişinin bölüm hakkında ne düşündüklerini bilmek istiyorum. Çok kritik bir karar alacağım, bu yıl kalmak istemiyorum, gittiğime pişman da olmak istemiyorum, bu bölümde okuyan ve bölümden mezun olanlar bilgi almam konusunda yardımcı olurlarsa sevinirim :icon_wave:

sevgili arkadaşım bana da bilgi edindikten sonra benle paylaşırsan edindiğin bilgileri sevinirim bend açıköğretimi düşünüyorum

aldarkchild
16th July 2007, 21:46

bana da yardım ederseniz sevinirim bende açık öğretime başvurmayı düşünüyorum tek çarem o kaldı 324,992 puanım sıram da 5874
bu puanla alabilirmiyim açıköğretimi bir de diploma da yazıo mu açıköğretim dieye yani açıköğretimle ilgili bildiniz şeleri sizden rica ediyorum beni aydınlatın

aldarkchild
16th July 2007, 21:49
puanım 324,992 sıram da5874 kimse yok mu bana yardım edecek

HELP!
SANIRIM SADECE AÇIKÖĞRETİM KALIYOR BİLGİSİ OLANLARDAN CEVAP BEKLİYORUM

cesuryurek007
16th July 2007, 23:05
yardım lütfen bend e
onu düşünüyorum

NuR_ous
17th July 2007, 13:27
arkadaşlar tabiki de master yapabiliyoruz normal örgün eğitimlerden hiçbir farkınız yok.ayrıca diplomada açıköğretim yazıyor.örgün öğretimlerden tek farkımız 2 yıl yüzyüze 2 yıl dışarıdan okuyacak olmamız.bu bölüme girmeyi düşünüyorsanız size tavsiyem şu ilk 2 sene pek zorlanmazsınız çünkü hocalarla birliktesiniz kafanıza takılanları onlara sorabiliyorsunuz ama son 2 yıl tamamen size kalmış arkadaşlar kendime güveniyorum kendim çalışıp başarırım bunu diyorsanız kesinlikle yazın derim.ben şahsen 4 senede sınıf kaybım olmadan tamamladım okulu..

pL@NEt
17th July 2007, 13:58
Değerli Arkadaşlar

Bana gözlem çalışması adı altında okulumuza 2 senedir bahsettiğiniz bölüm öğrencileri gelmekteydi. öğrencilerden aldığım bilgiye göre sınıf geçmek biraz zor ve öğrenci sayısının kalabalık olması nedeniyle bölüm hocaları ile irtibat kurmak oldukça zor.

van 100. yıl üniversitesinde okumaktansa burda okumayı tercih edin

NuR_ous
17th July 2007, 14:07
arkadaşlar ayrıca zor ya da kolay demek yanlış olur göreceli bir kavram bu.bana göre kolaydır diğer senelerce yıl kaybı olmuş olan arkadaşa zordur ama emin olduğum tek konu kendinizi bireysel olarak inanılmaz geliştiriyorsunuz.eğer girerseniz bu bölüme bunu kesinlikle farkedebilirsiniz:icon_tup:

Baran
17th July 2007, 14:17
İÖLP'den mezun olduktan sonra master hakkınız var tabiki. Normal eğitim fakültesi mezunlarından bir farkı yok. 3 ve 4.sınıf dersleri uzaktan olduğu için zorlanabilirsiniz bazı derslerde. Ama çalıştıktan sonra yapılabilir. Ayrıca İÖLP için kurslar da bulunmaktadır, yalnız başınıza yapamayacağınızı düşünürseniz kurslara da gidebilirsiniz.

Ayrıca www.iolpgalerisi.com sitesinden bilgi edinebilirsiniz.

LEE 20
17th July 2007, 14:32
İÖLP'den mezun olduktan sonra master hakkınız var tabiki. Normal eğitim fakültesi mezunlarından bir farkı yok. 3 ve 4.sınıf dersleri uzaktan olduğu için zorlanabilirsiniz bazı derslerde. Ama çalıştıktan sonra yapılabilir. Ayrıca İÖLP için kurslar da bulunmaktadır, yalnız başınıza yapamayacağınızı düşünürseniz kurslara da gidebilirsiniz.

Ayrıca www.iolpgalerisi.com sitesinden bilgi edinebilirsiniz.

Kursun olması güzel :)

Bu arada bazı bilgiler:

2006-2007 Yılında İÖLP'deki Toplam Öğrenci Sayısı: 8175

Final Sınavı öncesindeki sayılar:
Toplam Öğrenci Sayısı: 8175

Toplam 1.Sınıf Öğrencisi: 838
Toplam 2.Sınıf Öğrencisi: 1113
Toplam 3.Sınıf Öğrencisi: 2763
Toplam 4.Sınıf Öğrencisi: 3461

1.sınıftan 2.sınıfa geçenlerin sayısı: 637 - Başarı: %76
2.sınıftan 3.sınıfa geçenlerin sayısı: 522 - Başarı: %46.9
3.sınıftan 4.sınıfa geçenlerin sayısı: 619 - Başarı: %22.4
Mezun olanların sayısı: 1334 - Başarı: %38.5

Final Sınavı sonrası sayılar:
Toplam Öğrenci Sayısı: 6841

Toplam 1.Sınıf Öğrencisi: 201
Toplam 2.Sınıf Öğrencisi: 1228
Toplam 3.Sınıf Öğrencisi: 2666
Toplam 4.Sınıf Öğrencisi: 2746

Baran
17th July 2007, 17:18
LEE 19, yukarıda verdiğin istatistik bana ait. Bölüm mezun vermeye başladığı 2004 yılından beri bu sayıları veriyorum. 2004 yılındaki oranlara göre son 2 yılın oranları daha yüksek. Mesela bölümün açıldığı ilk sene (2000 yılında) 2500 öğrenci alındı, 4 sene sonra bu 2500 öğrenciden 121'i mezun olabildi.

2003 yılından itibaren bölüme giriş puanları yükseldi, giren öğrencilerin YDS netleri daha fazlaydı. Bu da İÖLP'deki derslerinde daha başarılı olmalarını sağladı. Ek olarak İÖLP kursları açıldı. Başarının yükselmesine etki tabiki bunlar. Ama yine de başarı oranları çok düşük. Mezun olanların yüzdesi genelde 38-41 arasındadır.

monacodoom
17th July 2007, 18:01
ayrıca diplomada açıköğretim yazıyor.

benim orda okuyan arkadaşım tam tersini söylemişti...acaba eskiden mi yazmıyordu ?

aldarkchild
17th July 2007, 19:10
arkadaşlar tabiki de master yapabiliyoruz normal örgün eğitimlerden hiçbir farkınız yok.ayrıca diplomada açıköğretim yazıyor.örgün öğretimlerden tek farkımız 2 yıl yüzyüze 2 yıl dışarıdan okuyacak olmamız.bu bölüme girmeyi düşünüyorsanız size tavsiyem şu ilk 2 sene pek zorlanmazsınız çünkü hocalarla birliktesiniz kafanıza takılanları onlara sorabiliyorsunuz ama son 2 yıl tamamen size kalmış arkadaşlar kendime güveniyorum kendim çalışıp başarırım bunu diyorsanız kesinlikle yazın derim.ben şahsen 4 senede sınıf kaybım olmadan tamamladım okulu..

teşekkür ederim bilgileriniz için ama diploma da gerçekten açık öğretim yazıyo mu yani bi farkı oluyomu yani bitrdiniz bu sene iş bulabiliyomusunuz bi de bu ilk 2 sene yüz yüze muhabbeti var kimisi son 2 seneyi de okula gidip normal olarak derslere girebileceğimi söylediler yani ilk 2 sene gibi normal olarak derslere girebileceğimi söylediler peki ilk 2 sene dersler nasıl zor mu son 2 seneye göre bi de ilk 2 sene iyi notlar alıp başka okullara transfer olma olayı var mı bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

celaldincbilek
17th July 2007, 19:12
bende yazmıyor diye biliyordum fakat yazıyormuş yazsa ne çıkar bence bir sorun yok.

:)

Allaha şükür kalanlar listesinde yer almıyorum.

NuR_ous
17th July 2007, 20:39
teşekkür ederim bilgileriniz için ama diploma da gerçekten açık öğretim yazıyo mu yani bi farkı oluyomu yani bitrdiniz bu sene iş bulabiliyomusunuz bi de bu ilk 2 sene yüz yüze muhabbeti var kimisi son 2 seneyi de okula gidip normal olarak derslere girebileceğimi söylediler yani ilk 2 sene gibi normal olarak derslere girebileceğimi söylediler peki ilk 2 sene dersler nasıl zor mu son 2 seneye göre bi de ilk 2 sene iyi notlar alıp başka okullara transfer olma olayı var mı bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

arkadaşlar diplomada kesin aöf yazıyor 2 seneden sonra üniversite sınavına girdiğiniz zaman 3.sınıftan sizi devam ettiren bazı üniversiteler var hatta bi ark gitmişti fakat orayı yeniden kazanmalısınız ki aldığınız dersleri almayıp almadıklarınıza devam ediyorsunuz:icon_tup:

Yıldırım
18th July 2007, 01:23
Çok merak ettiniz madem, size iölp diplomalarını gösterelim..

Diploma
http://iolpmezunu.com/resim/iolpdip.jpg

Diploma Supplement anadolu university
http://iolpmezunu.com/resim/iolpdip2.jpg

Onur belgesi
http://iolpmezunu.com/resim/iolpdip3.jpg

Kaynak

http://www.iolpmezunu.com

e_aydin
18th July 2007, 14:00
Ben şahsen,bu bölümü bitirmek üzere olan biri olaraktan,bu sene ilk defa sınava girmiş olan arkadaşların bir sene daha denemelerini tavsiye ederim.Ama 2 ve daha fazla kez girmiş olan arkadaşlar Almanca,Fransızca vb. dil öğretmenliği yazacaklarına IOLP yi yazmalarını öneririm.

LEE 20
18th July 2007, 19:05
Çok merak ettiniz madem, size iölp diplomalarını gösterelim..

Diploma
http://iolpmezunu.com/resim/iolpdip.jpg

Diploma Supplement anadolu university
http://iolpmezunu.com/resim/iolpdip2.jpg

Onur belgesi
http://iolpmezunu.com/resim/iolpdip3.jpg

Kaynak

http://www.iolpmezunu.com

Umarım biz de kazanırız, başarılı oluruz ve bunlara sahip oluruz :)

Beraat
18th July 2007, 22:18
evet inşallah hayırlısıyla kazanırız..

Omarhoca
20th July 2007, 01:57
Selam bende iölp mezunuyumm ve çok ta iyi oldu aslındaa 3. v4. sınıflarıı rahat geçtim aslındaa sadece okuduğunu çok iyi anlamak gerekiyorr zaten şimdi girenlerinn puanları iyi oluyorr ve konuştuğumm kişiler zorlanmadıklarını söylüyorlar zaten eskişehirde olursanızz 3 v 4 de takviye kurslar var sorun yaşayacağınız pek düşünmüyorumm

aldarkchild
21st July 2007, 02:26
arkadaşlar ayrıca zor ya da kolay demek yanlış olur göreceli bir kavram bu.bana göre kolaydır diğer senelerce yıl kaybı olmuş olan arkadaşa zordur ama emin olduğum tek konu kendinizi bireysel olarak inanılmaz geliştiriyorsunuz.eğer girerseniz bu bölüme bunu kesinlikle farkedebilirsiniz:icon_tup:

peki göreceli kavram dediniz ya ilk 2 sene dersler nasıl hangi dersler var son 2 sene hangi dersler var bi de burdan çıktımı diğre üniversitelerden mezun olanlardan bi farkı var mı yani iş bulabilirmiyiz yani atamalar var mı burdan okulda öğretim görevlisi yada yurt dışı olur mu yani bi de ilk 2 sene iyi derece yapılırsa başka üniversiteye geçiş varmış bunlar hakında bilgi veriseniz sevinirim sayın HOCAM artık hocasınız yanialkis

NuR_ous
21st July 2007, 16:37
peki göreceli kavram dediniz ya ilk 2 sene dersler nasıl hangi dersler var son 2 sene hangi dersler var bi de burdan çıktımı diğre üniversitelerden mezun olanlardan bi farkı var mı yani iş bulabilirmiyiz yani atamalar var mı burdan okulda öğretim görevlisi yada yurt dışı olur mu yani bi de ilk 2 sene iyi derece yapılırsa başka üniversiteye geçiş varmış bunlar hakında bilgi veriseniz sevinirim sayın HOCAM artık hocasınız yanialkis

ilk 2 sene reading writing speaking gibi temel dersleri alıyoruz son 2 senede teorik dersler işte method yöntem ve teknikler yaklaşımlar çocuklara ingilizce öğretimi falan diğer üniv mezunlarından tek farkın 2 sene dışarıdan okuman, tabiki de var yurtdışı olayı hatta bu sene yine okulumuzun duyurularında vardı iölpnin.ilk 2 sene derece yapman pek etkilemiyor benim söyldiğim arkadaşım 2 sene bizim bolumde okudu daha sonra üniv sınavına girdi yeniden kazandı çukurovayı aldığı dersleri almadı yeniden 3 den devam edip çukurovanın bizden farklı olan derslerini aldı.ayrıca atamalarda örgünlerle birlikteyiz bir farkımız yok çok iyi yerlere atanan arkadaşlarımız oldu geçen sene:)

celaldincbilek
21st July 2007, 18:23
mezun oldukdan bir sene sonra sınava girip üniversitede okutman olarak kalan öğrencilerde var.bende aynı şekilde üniversitede kalmayı düşünüyorum.

:)

yardımcı
24th July 2007, 11:37

slm aöf işletme bölümünde okuyorum ne öğrenmek istiyosun
çalışmadıktan sonra hayatta bitmeyen zor bi bölüm.çünkü sene boyunca 3 tane sınav var.vize final ve bütten oluşuyor.eskişehirde okuyorum derslere devam zorunluluğu yok ve kursa gidiyorum başka öğrenmek istediğin bişey varsa sorarasın

trust
24th July 2007, 16:27
merhaba yazıları okudum baya bilgi edindim aslında ama bu 2 sene okuduktan sonra tekrar öss ye girip kazanınca kazandığın üniversite kesinlikle 3. sınıftan başlamayı kabul ediyormu benim bu sene puanım 331.150 sıralamam 4349 tutan dil ve edebiyat var ama açıkögretimin 2.senede öss ye girip 3. sınftan başlama işi cazip geldi siz ne tavsiye verirsiniz AÖF mi dil edebiyat mı :)

NuR_ous
24th July 2007, 18:21
merhaba yazıları okudum baya bilgi edindim aslında ama bu 2 sene okuduktan sonra tekrar öss ye girip kazanınca kazandığın üniversite kesinlikle 3. sınıftan başlamayı kabul ediyormu benim bu sene puanım 331.150 sıralamam 4349 tutan dil ve edebiyat var ama açıkögretimin 2.senede öss ye girip 3. sınftan başlama işi cazip geldi siz ne tavsiye verirsiniz AÖF mi dil edebiyat mı :)

arkadaşım her üniv deil ama belli üniv alıyor mesela çukurova bende 2. seneden sonra girmiştim puanım çukurova 2.öğretime yetiyordu ama gitmedim göze alamadım dedim kendi bölümümde 3 e geçmişim ama böyle birşey kesinlikle var ayrıca bizim bölümde 3 vize 1 final 1 büt var bizim sınavlar diğer aöf lerden farklı

trust
24th July 2007, 18:27
teşekkürler yani 2.seneden sonra öss ile başka üniversiteye geçip oranın diplomasını alabilirz bu iş güzelmiş tam olarak böyleyse :)

trust
24th July 2007, 21:15
ya benim sıralamam 4349 ben açıkögretime girebilirmiyim bu puanlada girilmezse artık valla iş kötü bide 6387 olan bi arkadaşım var sizce o da girebilirmi sizede zahmet veriyorum ama :)
teşekkürler yazan herkese

ilkay25k16
25th July 2007, 17:17
bu yıl aöf bir kaç ile dağıldı peki bu aöf ler arasında not ortalamasını yükselterek geçiş var mı mesela balıkesirde okuyan biri not ortalamasını yükseltip eskişehirdeki aöf ye geçebiliyor mu?

celaldincbilek
25th July 2007, 17:42
ya benim sıralamam 4349 ben açıkögretime girebilirmiyim bu puanlada girilmezse artık valla iş kötü bide 6387 olan bi arkadaşım var sizce o da girebilirmi sizede zahmet veriyorum ama :)
teşekkürler yazan herkese

sen girebilirsinde arkadaşına almanca gözüküyor.

sweet
25th July 2007, 18:25
Ben de aöf seçmeyi düşünüyorum başarı sıram 5462 sizce tutar mı bir de ben de aöf konusunda bilgi sahibi olmak istiyorum 2.sınıfta başka bi üniversiteye geçiş yapabilir miyim?merak ediyorum yani 2.sınıf bitince yardımcı olursanız sevinirim.dersleri zor mu, bunu da merak ediyorum??:stretch:

celaldincbilek
25th July 2007, 18:42
Ben de aöf seçmeyi düşünüyorum başarı sıram 5462 sizce tutar mı bir de ben de aöf konusunda bilgi sahibi olmak istiyorum 2.sınıfta başka bi üniversiteye geçiş yapabilir miyim?merak ediyorum yani 2.sınıf bitince yardımcı olursanız sevinirim.dersleri zor mu, bunu da merak ediyorum??:stretch:

sınırda gibi gözüküyor.gelme ihtimali yüksek.
2.sınıfda başka bir üniversiteye geçiş yapabilirsin ama seninde bildiğin gibi yds ve öss de çok ii yapman lazım onun için genelde öğretmen lisesinden aöf ye yerleşenler 2.sınıfdan sonra sınava girip ek puan avantajıyla daha rahat yerleşiyorlar düz liseliler için biraz zor gibi duruyor ama yeterki iste.

holigania
25th July 2007, 19:25

Benim de sıram yaklaşık olarak senin gibi. 5474 benimde. Hakkaten sınırda gibi bişey oldu.Umarım aöflerden biri tutar. Başka bir dile gitmeye hiç isteğim yok.:sh1a: Allah yardımcımız olsun ne diyim.

NuR_ous
25th July 2007, 19:32
bu yıl aöf bir kaç ile dağıldı peki bu aöf ler arasında not ortalamasını yükselterek geçiş var mı mesela balıkesirde okuyan biri not ortalamasını yükseltip eskişehirdeki aöf ye geçebiliyor mu?

bizim zamanımızda herhangi bi not yükseltme olayı yoktu geçmek için başka illere ama şimdi var mı bilmiyorum:confused:

paxultraslan
25th July 2007, 23:40
açık öğretim için hangi illeri düşünüyorsun..?

CatatoniC
26th July 2008, 19:58
Selam.Bu sene öss ye girdim puanım 339,699 iölp yi yazmayı planlıyorum son 2 senesi çok zor diyorlar mezun sayısı da az.tavsiye eder misiniz

ipeeeeeek
26th July 2008, 20:49
Selam.Bu sene öss ye girdim puanım 339,699 iölp yi yazmayı planlıyorum son 2 senesi çok zor diyorlar mezun sayısı da az.tavsiye eder misiniz

eger kendıne guvenıyorsan yanı azımlıysen calısarak neden mezun olamayasın kı ve ogretmen olmak ıstıyorsan tabıkı iölp tavsiye ederim

brujita_viper
26th July 2008, 21:19

Öğretmen olmak istiyorum diyosan yaz iölpyi, gayret gösterirsen 4 sene içinde mezun olup atanabilirsin.. Ama şunun da unutma, çalışmadan, bişeyler yapmadan hiçbiyerde başarılı olamazsın;)

sweetcasper
26th July 2008, 22:14
ben de bu bölumden mezunum.. görüşmek isterseniz özelden mesajlaşabilirz..faydalı olabilmek dileğiyle..

Funda_DELT
26th July 2008, 22:18
Öğretmen olmak istiyorum diyosan yaz iölpyi, gayret gösterirsen 4 sene içinde mezun olup atanabilirsin.. Ama şunun da unutma, çalışmadan, bişeyler yapmadan hiçbiyerde başarılı olamazsın;)

evet katılıyorum arkadaşa, bu arkadaş da çalışmış, gayret etmiş, mezun olmuuşşş.. :) sen de çalış sen de ol :) inşallah ben de olabilirim :):D

brujita_viper
26th July 2008, 22:23
Ben biliyom olursun sen:smiley2: Ama biraz okula gitmen lazım:smiley1:

Funda_DELT
26th July 2008, 22:28
Ben biliyom olursun sen:smiley2: Ama biraz okula gitmen lazım:smiley1:

:) şsshhhh :) gitceez herhalde seneye...

brujita_viper
26th July 2008, 22:30
:) şsshhhh :) gitceez herhalde seneye...

Git tabii canım, özler seni yoksa:D

sahinims
1st August 2008, 06:10
Devlet Memuru bir ingilizce öğretmeni olmak- kendini geliştirmek yerine diploma almak istiyorsan - harç parasının azlığı çokluğu önemli değil - fazla ders görmeye ne gerek var - sınavları geçelim sınıfları geçelim-başbakanlık bursuna gerek yok kredi alırız sorun değil- ev tutarız ya yurt sorun değil - aman millete neyini açıklamak zorundayım varsın açık öğretim işte desinler lafta kalır geçer - 2 yıl okuyalım sonra bir an evel vekil öğretmenliktir sözleşmeli öğretmenliktir başlayalım diyorsan Hiç Düşünme yaz doğru yer.

Ama yok Ben Üniversite Hayatı yaşamak istiyorum bir birey bir öğrenci olarak kendimi geliştirip alanımda iyi bir ingilizce öğretmeni olmak istiyorum bu dili ve öğretmenliğini adam akıllı öğrenip ileride rezil olmak istemiyorum diyorsan bir daha düşün derim.

Funda_DELT
1st August 2008, 11:12
Devlet Memuru bir ingilizce öğretmeni olmak- kendini geliştirmek yerine diploma almak istiyorsan - harç parasının azlığı çokluğu önemli değil - fazla ders görmeye ne gerek var - sınavları geçelim sınıfları geçelim-başbakanlık bursuna gerek yok kredi alırız sorun değil- ev tutarız ya yurt sorun değil - aman millete neyini açıklamak zorundayım varsın açık öğretim işte desinler lafta kalır geçer - 2 yıl okuyalım sonra bir an evel vekil öğretmenliktir sözleşmeli öğretmenliktir başlayalım diyorsan Hiç Düşünme yaz doğru yer.

Ama yok Ben Üniversite Hayatı yaşamak istiyorum bir birey bir öğrenci olarak kendimi geliştirip alanımda iyi bir ingilizce öğretmeni olmak istiyorum bu dili ve öğretmenliğini adam akıllı öğrenip ileride rezil olmak istemiyorum diyorsan bir daha düşün derim.

Düşüncenizdir saygı duyarım...Lakin lütfen , ricae diyorum iyi - kötü , gelişmiş- gelşimemiş gibi resmen kişisel hakaret içeren yorumlarda bulunmayalım ...

Anlayışla...

chanyashar
20th August 2008, 14:52
selam ben izmırı kazandım eskısehıre de gıdebılırdım ama burayı ıstedım acaba bı sorun olabılır mı bı de kayıt tarıhı cok gec neden.ve son sorum kayıt ıcın gereklı evraklar hakkında nerden bılgı alacam
tesekkurler

zorroo
20th August 2008, 21:16
iölp kayıtları ve okulun açılması geç oluyomuş maalesef bende yeni öğrendim.kayıt için açıköğretim fakültesi bürosu bulunduğun şehirde varsa orda yaptırabiliosun.

bu arada bend e balıkesir (iölp )kazandım.

BBurak
20th August 2008, 21:55

Sarfetmiş olduğun sözler sadece AÖF için değil , bütün bölümler için geçerlidir .

rectoa
23rd August 2008, 22:13
selam ben izmırı kazandım eskısehıre de gıdebılırdım ama burayı ıstedım acaba bı sorun olabılır mı bı de kayıt tarıhı cok gec neden.ve son sorum kayıt ıcın gereklı evraklar hakkında nerden bılgı alacam
tesekkurler

kayıtlar geç evet çünkü bütünleme sınavları eylül başında yapılıyor ve sonuçları 1 ay sonra açıklanıyor. bu sebeple ekimde verilecek süre içinde kaydınızı yapacaksınız. zaten haber verirler, iolp.aof.edu.tr adresini takip edin sürekli.

grsse
29th August 2008, 01:22
tesekkurler

kayıt için zaten sana bi zarf gelcek ordan bilgileri edinip eger bulundugun sehirde acıkogretim burosu varsa oraya yoksada aof burosu bulunan sana en yakın sehre gidip kaydını yaptırabilirsin

miss leek
29th August 2008, 01:57
arkadaşlar bende iolp 2.sınıf öğrencisiym ve gayet memnunum..öss ye ilk girişimde büyük konusştum ben açıköğretm okumam dedim iolp tuttuğu halde ama 2.sene orayı yazdım ve şuanda bölümünü seven ve okul dışındada kendini geliştirmeye çalıla 1iolp öğrencisiyim:smiley4: bana sorarsanız almanca veya fransızca okumaktan veye kıbrısta burslu okumaktan daha iyidir..bu dönemdeki endişenizi anlıyorum çünkü bölüm hakkında çok fazla dedikodu var ortalıkta...Eğer BEN KENDİME GÜVENİYORUM ÜNİVERSİTEDEKİ DERSLER DIŞINDA KENDİMİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇABALARIM diyorsanız bu bölümü SEÇİN!!! evet dedikleri gibi 1.sınıf kolaydı ve böyle diyen kaç kişi yüksek onur belgesi aldı merak ediyorum!! bu bölümden kaliteli bir ingilizce öğretmeni olarak mezun olmak istiyorsanz tembelliğe yer yok!! kısacası acizane tavsiyem almanca okumaktansa gelin bölümdaş olalım:smiley4:

grsse
4th September 2008, 01:46

sanırım siz orgun ingilizce ogretmnliginde okuyosunuz yoksa bir iolp li nin orgunde okuyan bir ogrenciden-ingilizce anlamında teknik olarak -daha gelişmiş oldugunu bilirdiniz
cunku 3. ve 4. sınıfta iolp lilerin dersleri,anlamadıkları konuları onlara anlatacak bir hocaları olmuyo onlar kalın kalın kitapları tek başlarına okumak,anlamak,ve bir mantık kurmak zorundalar.orgunde okuyanların bircogu hocalarının yazdırdıgı 1 ,2 sayfa notu okuyup sınava girerken, iolp liler aylar oncesinden 70 in uzerinde bir not almk için kalın kalın kitapları hatim edip bide acaba nerden nasıl sorarlar diye beyin cimnastigi yapmak zorundalar.Tamam kabul ediyorum pratik acısından orgunler daha iyi ama pratik nedirki 1 ay gidip 2,3 turistle vakit gecirdigin zaman alasını kazanıyosun...Ayrıca ucretli ogretmenlik yapmakta bir ogretmen adayının basına gelebilecek en guzel şeydirki ogretmen olmadan 2 yıl oncesinden bu meslege dair incelikleri tecrube ederek ogrenebiliyosun.devlet memuru olmak kotu bişey mi tabikide hayır ozel sektorde sadece babasının parası biraz daha fazla olan ogrencilere gidip ogretmenlik yapacagıma gidip bir devlet okulunda butun ogrencilerin eşit oldugu bir ortamda ogrencilerimi herhangi bir dersaneye muhtac etmemmek için elimden gelenin en iyisini ogretmeyi tercih ederim.Ayrıca ben bir dersane muduru olsam emin olun iolp li bir ogretmeni tercih ederim. cunku iolp liler 4 sene boyunca sınavlarını test seklinde oldukları icin bu konuda cok iyi bir pratige sahip oluyolar ve onların test anlamında sbs yada yds ye hazırlanan bir ogrenciye bulunacakları katkı kat be kat daha fazla oluyo.

gökyüzü
4th September 2008, 02:09
merhaba öncelikle herkese..

bend eiölp mezunuyum..geçen sene mezun oldum..oldukça zorbizim bölümden mezun olmak..kişinin kendisine kalmış bişi başarılı olmak kendini ing de geliştirmek.. azimli hırslı vede kendinzie güveniyorsanız örgünden farkı yok ama eksi yönlerid eçok..ezberci bi sistem vede bazı konularda yetersiz kalıyor..malesef o an öğretmenlerimintavsiyesi ile yazmıştım ama şuanki aklım olsaydı yazmazdım çünkü geçmek zor ..70baraj ve 69la kalabiliyosun..bazı şartları ağır gerçekten...

grsse ye katılıyorum..bölümle ilgili söeldiklerine.bizim bölümden meszun olupta anadolu ünv de okutman olarak çalışanda var ..kolejlerde çalışanda dershanelerde çalışanda..ki bend ebi dershanede çalışıyorum..
ben kendim şahit oldum gazide ing okuyan bir kişinin ing sine..aynı kitapları okuduk..!!! ama ona grammeri anlatan bizim bölümden ark tı!! tamamen kişinin kendisine kalmış bir durum ..kendimizi geliştirmek

pelus
16th October 2008, 20:52
merhabalar
ben bu sene açıköğretim iölp adana'yı kazandım. adana'da okuyan veya yeni kazanmış arkadaşlarla irtibata geçmek istiyorum.

pelus
16th October 2008, 20:55
merhaba
ben bu sene açıköğretim iölp adana'yı kazandım. adana'da okuyan veya yeni kazananlarla irtibata geçmek istiyorum.

aysa_88
17th October 2008, 01:43
arkadaşlar 3.sınıf için kurs gereklimi sizce?

rectoa
17th October 2008, 16:12
aysa, eğer kendi kendine bir çalışma düzeni oturtabilirsen, kendini disipline etme gibi bir yeteneğin varsa bence kursa gerek yok. ama birisi anlatmadan anlayamam dersen git bence.

vagabond queen
29th October 2008, 22:46

sarfettiğiniz cümleler çok yanlış ve seviyesiz...iölp yi ve öğrencilerini bu şekilde rencide etme hakkına sahip deilsinz...bizler işe yaramaz birer öğrenci deiliz.mezunlarımızsa işini bilmeyen öğretmenler deiller(eminim)...ayrıca iölp cümlelernzde anlattığnz kadar basit deil...gayet kaliteli ve geliştrci bir bölüm olduğuna inanıyorum... SAYGILAR...

e.brunette
30th October 2008, 23:07
arkandayım konuş valla vagabond.:smiley7:bu ne ya bukadar emek veriorz okadar puan alıorz şu söylenenlera bak.onların 4yılda yapacaklarını biz 2yılda yapmak mecburiyetindeyiz.yani biz daha sıkı bir eğitimden geçiorz...:smiley8:

HIDIR
1st November 2008, 12:06
ben de iolp bitirdim...
gayet kaliteli,okuması zor,bilgi ağırlıklı,öğrenciyi sentezleme ,analiz yapma ,kendi kendine öğrenmeye itme ,araştırmacı,geliştirmeci birer birey yapma yönünde cok katı ve sıkı kuralların olduğu bir bölüm,

öyle önune gelen iolp yi bitiremez,
girmeside zaten cok zor bir bölüm,

diğer örgün ingilizce öğretmenliklerinden aşağı kalır yanını bırakın hatta fazlası vardır,
lütfen hiç bir bölümü kötulemeyelim,,,,,

bu ülkede evet bazı bölümler okuması kolaydır ama asla kötü değildir,bu son söylediğim iolp bölümü ile uzaktan yakından alakası yoktur,

iolp daima öğrencinin çalışmasını baz alır....

ve bilgi agırlıklı bölümdür.....

ve sunlarıda eklemek isterim

iolp de her sınavdan EN AZ EN AZ 70 almalısınki o dersden başarılı olmuş olasın,yılda 5 sınav var beşindende 70 almalısın en az,
sonra eğer 1. sınıftan 3 dersin kalırsa 3 e geçemessin,her yıl sadece 1. ve 2. ci sınıfları okursun artık geçene kadar,kac yıl sürer sana baglı

eğer 2 ci sınıftan 3 dersin kalırsa 4 cü sınıfı unut gitsin,4 e geçemessin,artık 4 e geçene kadar kac yıl okursun o sana kalmış,
eğer 4 cü sınıfta tek dersin kalırsa mezun olamassın artık o dersi verene kadar kac yıl okursun o sana kalmış,.....

ayshe26
18th December 2008, 21:44
merhaba arkadaşlar
ben iölp nin ilk mezunlarındanım iölp eğitimi için çok kaliteli diyemem okulun geç başlaması anadolu lisesi benzeri yerlerde eğitim yapılması üniversite hayatı diye bişey yaşamanıza engel oluyo mezun olduğunuzda açık öğretim diploması veriliyor. gerisini siz düşünün artık

ssrdar
1st January 2009, 17:36
mezun olunca dıplomadakı yazılara bakmıyorlar.
kpss den gecer notu alın dırek ogretmensınız.
maddecı olmaktan kurtulun hayatın zorluklarına bakın.önemlı olan bilgi,diplomadakı yazı degıl...

okulun en kötu yanlarından bır tanesı ogretmenlerın yaptırımının olmaması.gecme notunun yuksek olması.sınavların bazen kıtaplardakı bılgılerle örtüşmemesi de sorun cıkarabılıyor.
dıger unıversıtelerdekı gıbı bılgıye ulasmak sızın elınızde.kımse sıze bıseyler ogretmen ıcın ugras ıçinde degıl.
gunluk calısan butun arkadaslar mezun oldular.

normal ogretımı kazanabılıyorsanız gelmeyın ama kazanamıyorsanız sırf bolumun bu eksıklıklerı yuzunden ve unıversıte hayatı yasayamıcaz dıye bu bölüme gelmezlık etmeyın.
DİL BILIMCI ler nasıl o sevıyeye gelmısler arastırın.aynı sıstemle calısabılırsenız sorun yok...

hakanroselife
5th January 2009, 17:18
açıköğretim okumak gerçekten zor çünkü bütün plan program size ait.örgün okullardaki gibi hazır bi plana günü geldiğinde isteseniz de istemeseniz de uymak zorundasınız.ama açıköğretim öyle değil biliyosunuz kendi kendini yönetmek zorundasın.planını programını yapıp buna çok iyi uymalısın, bahaneler kişisel mazaretler bulmadan hedefine yönelmelisin.4 seneyi a senede bütsüz bitiren bi arkadaşıma sordum nasıl çalışıyodun diye.önce kitabı okuyorum (tabi önce hangi derse ne zaman ve ne kadar vakit ayıracağını planlıyorsun) önbilgim oluyor dedi sonra birkez daha okuyup önemli yerleri renkli kalemle çiziyorum sonra da o çizdiğim yerleri sınava kadar en az 4 kez tekrarlıyorum dedi.bu yöntem onun başarısının sırrıydı.sizde kendinize bir yol bir strateji belirleyin ve başarılı olna kadar buna uyun.inanın planlı ve düzenli çalıştığınızda hem bunalmazsınız hem de hayatı da yaşamaya vakit kalır.tabi bu çalışmalara ek olarak çıkmış vize sorularını deneme sorularını da çözerseniz pastayı bi güzel süslemiş olursunuz.veee güzel bir söz:geçmişten ders al,bugün için çalış, gelecek için hayal kur.
bitane daha:hayatta ya tozu dumanı yutarsın,ya da tozu dumana katarsın.HEPİMİZE BAŞARILAR.