Tam Sürüm Bilgini Göster : paragraf tamamlama (Dilko)

ahmetmizrak
16th July 2007, 17:03
..... . However, scientists have recently discovered that alcoholism in men may be responsible for birth defects, too. Large quantities of alcohol may affect the quality of the father's genes.
A) It has recently been proved that antibiotics,when used together with alcohol can cause severe damage in the brain
B) The effects of excessive alcohol consumption among teenagers have beeen debated for a long time
C) Statistics of a study on alcohlics leave no doubt that alcohol has many negative effects on averall heatlh
D) Men who drink a lot of alcohol may have a higher chance of having children with physical and mental problems
E) Doctors have long been aware that female alcoholiccs may give birth to babies with defects

cevabın ne oldugu ve diger sıkların nicin olmadını acıklar mısınız?

Metal
16th July 2007, 17:11
E doğru olmalı. İkinci taraftaki too ipucu kadınlarda.... erkeklerdede

serdarende
16th July 2007, 17:14
cevap E diyorum.
Alkolün erkeklerde de sorunlu çocuklara sahip olmaya yol açtığı yazıyor.Cümledeki " too" kelimesinden bir önceki cümlede bayanlardan söz ettiği anlaşılıyor. Diğer şıklarda böyle bir ilişki kuramadım.

ahmetmizrak
16th July 2007, 17:19
ben de E dedim ama cevap anahtarı a diyor acaba yanlıs mı yoksa ince bi ayrıntı mı var anlamadım

franglais
16th July 2007, 17:23
eğer A şıkkı oluyorsa however nasıl kullanılıyor.zıtlık olması gerekmiyor mu?eğer A olacaksa at the same time gibi bir bağlaç olması gerekirdi. yani alkol beyine zarar verdiği gibi doğumlarda da sakatlıklara neden olmaktadır.
yada not only but also yapısıylada soru oluşturulabilirdi.

Metal
16th July 2007, 17:25
ben de E dedim ama cevap anahtarı a diyor acaba yanlıs mı yoksa ince bi ayrıntı mı var anlamadım

Tekrar baktım da cevap anahtarı sanırım doğru söylüyor, ilk bölümde alkol beyinde hasar oluşturuyor. Sonra doğumda DA... too sorunlar yaratıyor.

Metal
16th July 2007, 17:27
eğer A şıkkı oluyorsa however nasıl kullanılıyor.zıtlık olması gerekmiyor mu?eğer A olacaksa at the same time gibi bir bağlaç olması gerekirdi. yani alkol beyine zarar verdiği gibi doğumlarda da sakatlıklara neden olmaktadır.
yada not only but also yapısıylada soru oluşturulabilirdi.

However ın olma nedeni bilim adamlarının son zamanlarda yeni birşey bulmuş olmalarıdır.

ahmetmizrak
16th July 2007, 17:29
ama iki tarafta da recently olunca kerimhanında dedigi gibi gariplik oluyo orada TOO nun verdigi anlam uysa da however garip duruyo

KemalKasap
16th July 2007, 17:32
..... . However, scientists have recently discovered that alcoholism in men may be responsible for birth defects, too. Large quantities of alcohol may affect the quality of the father's genes.

E) Doctors have long been aware that female alcoholiccs may give birth to babies with defects

Universe
16th July 2007, 17:47
[QUOTE=ahmetmizrak;115088]..... . However, scientists have recently discovered that alcoholism in men may be responsible for birth defects, too. Large quantities of alcohol may affect the quality of the father's genes.
A) It has recently been proved that antibiotics,when used together with alcohol can cause severe damage in the brain
B) The effects of excessive alcohol consumption among teenagers have beeen debated for a long time
C) Statistics of a study on alcohlics leave no doubt that alcohol has many negative effects on averall heatlh
D) Men who drink a lot of alcohol may have a higher chance of having children with physical and mental problems

e olmalı
a da antibiotik gibi bir konuyla girip sonra tamamen antibiotikten uzak bir açıklama ile devam etmiş.
b de olmaz zaten bosluktan cümle hem in men diyor hem de too ile uyum sağamıyor
c ve d de anlam bakımından uymuyor.

ahmetmizrak
16th July 2007, 23:48
yorumlarınız icin herkese cok tesekkurleralkis

Can Oner
9th November 2007, 23:25
Cevap E mi A mı hocalarım bir baksa süper olacak ?

HakanAlp2
9th November 2007, 23:34

cevabın ne oldugu ve diger sıkların nicin olmadını acıklar mısınız?

doktorlar uzun zamandır alkolik kadınların kusurlu bebekler doğurabileceğini biliyor.fakat yakın zamanda alkolik erkeklerin de kusurlu doğumlardan sorumlu olabilceği keşfedilmiş.

e şıkkında sorun yok.

a şıkkı alkol ve antibiyotiklerin birlikte alınması durumunda beyinde hasara neden olabilceklerinden bahsediyor. diğer cümlelerle anlam bütünlüğü sağlayamıyor

Exorcise
9th November 2007, 23:36
doktorlar uzun zamandır alkolik kadınların kusurlu bebekler doğurabileceğini biliyor.fakat yakın zamanda alkolik erkeklerin de kusurlu doğumlardan sorumlu olabilceği keşfedilmiş.

e şıkkında sorun yok.

a şıkkı alkol ve antibiyotiklerin birlikte alınması durumunda beyinde hasara neden olabilceklerinden bahsediyor. diğer cümlelerle anlam bütünlüğü sağlayamıyor

bencede acıklama gayet acık e sıkkı en uygun gozukuyor