Tam Sürüm Bilgini Göster : find the Synonym!
HocaTuna 16th July 2007, 13:33 An individual becomes very efficient in producing new ideas after he/she enters a university.
find the synonym of the word in bold.
a) coming up with
b) keeping away
c) making off
d) going down
e) getting along with
franglais 16th July 2007, 13:37 A Şıkkı. birşey oluşturmak anlamında..
Metal 16th July 2007, 13:44 E derdim... üretmek, sürekli geliştirmek olarak biliyorum.
franglais 16th July 2007, 13:47 get along with i biriyle iyi anlaşmak anlamında biliyorum
HocaTuna 16th July 2007, 13:52 get along with i biriyle iyi anlaşmak anlamında biliyorum
Evet doğru Kerimhan.Get along with iyi geçinmek anlaşmak anlamı taşır.
Metal 16th July 2007, 13:55 Evet doğru Kerimhan.Get along with iyi geçinmek anlaşmak anlamı taşır.
şöyle bir anlamıda var hocam;
get along with sth. ...... to make progress
SOURCE: OXFORD STUDENT'S DICTIONARY
diill 16th July 2007, 13:57 doğru cwp A deil mi???
HocaTuna 16th July 2007, 13:57 yani ilerlemek gelişmek...doğrudur.
ama bu cümleyi bence karşılamaz..yani produce yerine konmaz..çünkü produce=ürtmek tir değil mi?
HocaTuna 16th July 2007, 13:58 doğru cwp A deil mi???
evet cevap A..
Metal 16th July 2007, 13:59 yani ilerlemek gelişmek...doğrudur.
ama bu cümleyi bence karşılamaz..yani produce yerine konmaz..çünkü produce=ürtmek tir değil mi?
üretmektir ve bence E seçeneğide karşılıyor hocam..
HocaTuna 16th July 2007, 14:43 produce ile get along with birbiriyle eş anlamlı olamaz metal..
birisi to make progress birisi to develop dew ideas...tamam anlamca yakın olabilir.Cümleye anlam olarak uyabilir.Ama ben burda produce ile aynı anlamı taşıyan kelimeyi arıyorum.
DivingDeep 16th July 2007, 14:51 "turn out" üretmek anlamı taşır ama hocam bir de come up with fikir veya teori ortaya atmak diye buldum."bring out" syn diye geçiyo.cevaben come up with yakın ve yakın dersek get along with de yakın.:(kafam karıştı
DivingDeep 16th July 2007, 14:54 come up with : to produce especially in dealing with a problem or challenge <came up with a solution>
bu produce anlamında mı?böle bi anlam buldum
KemalKasap 16th July 2007, 14:56 sorunun kaynağını yazabilir misiniz?
MattLuke 16th July 2007, 15:19 Bencede Cvp A
come up with sth
to suggest or think of an idea or plan:
She's come up with some amazing scheme to double her income
cambridge
Femme Fatale 16th July 2007, 16:06 A şıkkı doğru cevap.
HocaTuna 16th July 2007, 16:36 Sorunun kaynağı benim.Benim sorularımdan bir tanesi.birçok yetkiliden onaylı bir soru.Arkadaşlar soruda bir boşluk olsaydı ve boşluğa ne gelebilir diye sorulsaydı get along with düşünülebilirdi...
Ama soruda altı çizili sözcüğü yani produce kelimesini karşılayan sözcük aranıyor.Yani get along with ile produce kelimesini birbirinin yerine kullanabileceğimizi iddia etmek bence çok yersiz.Üstelik get along with gelişmek ilerleme kaydetmek anlamıyla bile karşılamaz produce'ın yerini.get along with new ideas?? böyle bir şey duymadım görmedim ben.
Diğer yandan come up with: to develop new ..... diye yazar sözlükte,aynı zamanda produce da yazar.Ve THESAURUS synonym sözlüğünü de incelerseniz come up with in eş anlamlısı olarak produce da yazar.
Saygılarımla...
HocaTuna 16th July 2007, 16:37 "He has got along with rapidly after getting this job."
Metal 16th July 2007, 16:42 Hocam '' source me '' adlı bir bölüm var, karışıklık bundan sanırım.Kendi sorularınızı ordan sorarsanız daha iyi olur sanırım, arkadaşlar sorunun kaynağını sormayacaklardır, bu arada soru içinde teşekkürler.
HocaTuna 16th July 2007, 17:09 Özür dilerim..Dikkat ederim bundan sonra..
Muttalipisidan 16th July 2007, 17:18 a şıkkımı?
DivingDeep 16th July 2007, 20:23 a şıkkımı?
evet A şıkkı
coral 17th July 2007, 00:04 An individual becomes very efficient in producing new ideas after he/she enters a university.
find the synonym of the word in bold.
a) coming up with
b) keeping away
c) making off
d) going down
e) getting along with
Cevap A :come up with:to think of an idea,answer(Zaten A şıkkında produce ten sonra da new ideas gelmiş)bu da bir ipucu sayılır.
|