Tam Sürüm Bilgini Göster : 57-ALL GRAMMARs (ÜDS Sosyal) [adverb-intensifier]

MehmetMamger
31st July 2006, 11:43
57. The occupational psychologist is often regarded by industrialists as being ---- academic to serve any practical purpose.
A) too much
B) so
C) too
D) more
E) as much
Elimdeki 3 numaralı ÜSD Sosyale ait olan (muhtemelen Aralık 2001) bu soruda şunlara cevap bekleniyor:

1- Doğru cevap hangisidir, neden?
2- Hangisi güçlü çeldiricidir ve neden? Diğer seçenekler neden seçilmişlerdir? Neden çeldirici olabilecekleri düşünülmüştür? (Eğer mümkünse) hangi biçim veya durumda doğru olabilirlerdi?
3- Doğru cevapla birlikte metnin Türkçesi nasıl olur?
4- Bu tür sorular hangi sınavda hangi sıklıkta gelmektedir? Forumda tartışılan benzer bir soru varsa linkle gösterir misiniz?

SeyfiHoca
31st July 2006, 11:46
ben c şıkkını seçiyorum. too much+sıfat olmaz...

MehmetMamger
31st July 2006, 11:47
ben c şıkkını seçiyorum. too much+sıfat olmaz...
Hocam GOOGLE yapınca ben bir sürü görüyorum. Neden acaba?

SeyfiHoca
31st July 2006, 11:48
too much academic+isim olursa sorun yok hocam...

MehmetMamger
31st July 2006, 11:54
too much academic+isim olursa sorun yok hocam...
O zaman MUCH isim nitelediği için biz TOO MUCH ifadesini de ancak isim nitelemek için kullanabiliriz diyorsunuz yani. Evet öyle yazar grmaer kitapları.

too much academic concern
[too much] [academic concern]
burada academic concern ismini, TOO much determinerini, MUCH concern ismini niteliyor. Doğru mu anlamışım?

SeyfiHoca
31st July 2006, 11:55
haklısın hocam. much aslında isimden dolayı gelmiş oluyor.

MehmetMamger
31st July 2006, 11:57
haklısın hocam. much aslında isimden dolayı gelmiş oluyor.
Ama google'da hala isimsiz olarak too much + adj buluyoruz hocam. Acaba NATIVEler arasında bir galat-ı meşhur mudur bu kullanım?

SeyfiHoca
31st July 2006, 12:00
sanırım öyledir. en azında bu sorunun bir cevabı olacaksa bu mantıkla yaklaşmak lazım. mahkemeye verilse ne olur bilmem :)