Tam Sürüm Bilgini Göster : 56-ALL GRAMMARs (ÜDS Sosyal) [adverbial phrase]

MehmetMamger
31st July 2006, 11:39
56. ---- Henri Toulouse-Lautrec, a French painter who was happy to design posters and to illustrate books, many modern artists have found it necessary to supplement their incomes in various ways.A) Due to
B) Firstly
C) Despite
D) In case of
E) Like
Elimdeki 3 numaralı ÜSD Sosyale ait olan (muhtemelen Aralık 2001) bu soruda şunlara cevap bekleniyor:

1- Doğru cevap hangisidir, neden?
2- Hangisi güçlü çeldiricidir ve neden? Diğer seçenekler neden seçilmişlerdir? Neden çeldirici olabilecekleri düşünülmüştür? (Eğer mümkünse) hangi biçim veya durumda doğru olabilirlerdi?
3- Doğru cevapla birlikte metnin Türkçesi nasıl olur?
4- Bu tür sorular hangi sınavda hangi sıklıkta gelmektedir? Forumda tartışılan benzer bir soru varsa linkle gösterir misiniz?

SeyfiHoca
31st July 2006, 11:42
cevabı tamamen çeviri ile bulunabilecek bir soru. Like+isim, ... ortada bir benzetme yapıldığını gösteriyor..many modern artists ile Henri Toulouse-Lautrec arasında benzerlik kurulmuş.

kayamusty
31st July 2006, 11:44
E) Like

Like Henri Toulouse-Lautrec.....many modern artists

MehmetMamger
31st July 2006, 11:46
Neden DUE TO olmasın? Bir de, çok önceleri okumuşum, SWAN due to başa gelmez falan mı diyordu ne (KİLİ Hocam arayıp bulur:)), nedir aslı astarı?

SeyfiHoca
31st July 2006, 11:47
due to nun olmayışı bence tamamen anlamla ilgili. başa gelmesinde herhangi bir sorun yok bana kalırsa.

MehmetMamger
31st July 2006, 11:48
due to nun olmayışı bence tamamen anlamla ilgili. başa gelmesinde herhangi bir sorun yok bana kalırsa.
Neden?
Bu arkadaştan ötürü pek çok günümüz adamı şöyle şöyle düşünür.
Çok mu anlamsız kaçtı?

SeyfiHoca
31st July 2006, 11:50
bugünkü modern ressamların böyle düşünmelerinin sebebinin henry denilen o adam olduğunu mu düşünüyorsun yani hocam?

MehmetMamger
31st July 2006, 11:56
bugünkü modern ressamların böyle düşünmelerinin sebebinin henry denilen o adam olduğunu mu düşünüyorsun yani hocam?
Ne bileyim hocam, biraz İngilizce bilirim ama sanat tarihinden bihaberim. Bu ifade gramatik ve semantik olarak doğru mudur sizce?

SeyfiHoca
31st July 2006, 11:59
bence gramatik olarak doğru ama semantics ve scientific açıdan mantıklı değil..

MehmetMamger
31st July 2006, 12:01
bence gramatik olarak doğru ama semantics ve scientific açıdan mantıklı değil..
Olayın bilimsel yönü beni ilgilendirmez hocam. Bu sınavı vermek için sanat tarihi okumak zorunda değilim sanırsam. :)

Semantik içinse öyle "bence" olmaz. :) Bu cevabı saymam.:rotz:

HakanOzbek
31st July 2006, 12:06
Bence de doğru cevap E) Like ama C) Despite neden olmaz ??

MehmetMamger
31st July 2006, 12:08
Bence de doğru cevap E) Like ama C) Despite neden olmaz ??
Ha, bir de o var? Neden olmaz?

HakanOzbek
31st July 2006, 12:10
Ben sanat tarihinden bihaber bir müsabıkım. Ben Henri'nin kim olduğunu bilmiyorum. Bu bakış açısıyla yaklaşalım isterseniz..

MehmetMamger
31st July 2006, 12:15
Aslında DESPITE anlamdan kolayca elenir: Bu ressam arkadaş, metnin bize söylediği üzere, parayla posterler çizip kitaplara illustrasyonlar (anlatı-örnekleem resimleri) çizmiş. Bnu ek gelire yönelik olduğu kolayca akledilebilir, e ötekiler de para kazanacak bir şeyle yapmışlar işte. İki cümle arasında zıtlık yok. Ama ben belki de çığırı açan bu arkadaştır ve o zmaan ilişki arasında sebep sonuç aranabilir diye düşünüyorum. Yani DUE TO. (LIKE'ın doğru cevap olduğundan kuşku yok. Ama OSYM bu soruyu neden böyle hazırladığı husunda merakım var)