Tam Sürüm Bilgini Göster : Karşılaştırmalı Edebiyat hakkında bilgi!

Femme Fatale
14th July 2007, 19:55
Karşılaştırmalı edebiyat hakkında bilgisi olan var mı? İş hayatımda bir etkisi olacak mı? O bölümden mezun olursam iş bulabilecek miyim?
Çünkü dilden ilk 1000 içindeyim ve öğretmenlerim koç karşılaştırmalı edebiyatı da düşün diyorlar çünkü avantajları cokmuş burs için veya işte çıktıktan sonraki iş hayatım için...

ama hayalimde hep çevirmen olmak var ve bu edebiyat bölümünü hiç bilmiyorum...

kafamı karıştırdılar durduk yere ya... :( beni aydınlatıranız çok sevineceğim

IcySeden
15th July 2007, 07:31
bu konuyu açman çok iyi olmuş.ben de bunu araştırmak için internette dolaşırken bu siteyi buldum.ve çok faydalı oldu.
geçen senelerde sadece bilgi ve osmangazide vardı bu sene koçta da açılmış ama puanı belli değil.bence bu bölüm gelecek senelerde değer kazanmaya devam edecek.çünkü ders içeriği olarak kapsamı çok geniş.ingilizce yanında fransızca veya almanca öğreniyorsun 5 sene boyunca (hz+4) .rusça dersleri de var seçmeli ve zorunlu olarak.geliştirebildiğin ölçüde iş hayatına çok katkısı olur diye düşünüyorum.bir de benim gibi sözel ve dil alanlarına ilgili arkadaşların seveceği derslere sahip ve mezun olunca medyada çalışma hakkı oluyor.bölümün amacı eleştirmen yetiştirmek.abd ve avrupa ülkelerinde uzun zamandır bulunan bir bölüm bizde ise daha çok taze.şu anda öğretmenlik formasyonu verilmiyor ama bununla ilgili çalışmalar var,koçta da açıldığına göre 5 seneye kadar bu formasyon hakkı çıkabilir diye düşünüyorum.

şimdi benim hocalarıma sormak istediğim birşeyler var.
336,595
3178
bu sıralamayla koç'a burslu girme imkanı var mı? (pek sanmam ama)
ya da osmangazideki eğitim hakkında ve bölümün geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?
koçta bölümün adında ingiliz dili ve karşılaştırmalı edebiyat yazmasının sebebi nedir yani karşılaştırmalı edebiyattan bir farkı var mı?
teşekkürler..:)

painkiller_17
15th July 2007, 11:00
bu konu daha öncede forumda açıldı.genel kanı şöyle idi:bölüm 4 dil birden verdiği için çok avantajlı ama aynı zamanda da bu bir dezavantaj.çünkü bu 4 dil birden verildiği için uzmanlaşma fırsatınız olmuyor.yani hepsinden biraz biraz öğrenebilme olasılığı var.ama yine her sistemde olduğu gibi iş öğrencide bitiyo.geliştirdiğin taktirde mükemmel fırsatlar sunabilir.4 -5 senede 4 dil hiç fena değil.bir de formaasyon alma olayı yokmuş.yaani öğretmen olamıyorsun.

kared
15th July 2007, 11:20
bu konu daha öncede forumda açıldı.genel kanı şöyle idi:bölüm 4 dil birden verdiği için çok avantajlı ama aynı zamanda da bu bir dezavantaj.çünkü bu 4 dil birden verildiği için uzmanlaşma fırsatınız olmuyor.yani hepsinden biraz biraz öğrenebilme olasılığı var.ama yine her sistemde olduğu gibi iş öğrencide bitiyo.geliştirdiğin taktirde mükemmel fırsatlar sunabilir.4 -5 senede 4 dil hiç fena değil.bir de formaasyon alma olayı yokmuş.yaani öğretmen olamıyorsun.

şimdi karşılaştırmalı edb. bolumu 4 yıl + 1 yıl hazırlık ( hazırlığı ya almanca yada fransızca okuyosun , ingilizce yok . yani bütün diller birden verilmiyo . bu arada ingilizceyi unutma riskin var ama kitap okuyarak , üniversite ingilizce konusma klüplerine katılarak canlı tutabilirsin. )

kared
15th July 2007, 11:34
bölüm edebiyat ağırlıklı .hazırlık almanca yada fransızca . hazırlıktan itibaren rusça kursları var.

kendini ticaret,muhasebe,işletme alanlarında geliştirebilirsin .ama ben dille,edebiyatla ilgili birşey yapmak istiyorum dersen tvlerin kültür departmanları, yayınevleri, gazeteler, çeviri büroları iş alanları arasında. öğretmen olma gibi bir şansı yok bolum öğrencilerin şu an , ama ösym ye başvuru ve itirazlar var . yani gelecekte ingilizce öğretmenide olabilir bolum mezunları .

''zaten seçeceğin bölümler kısıtlı; bununla beraber seçeceğin bölümlerden en avantajlısı öğretmenlikler gibi görünüyor ,ama öyle değil.öğretmenlik dahil hiç bir bölümün gelecek garantisi yok.bak ben şimdi bu bölümdeyim ama ben buraya sadece dil için girdim.ne yapacağını daha bilmeyen ne olacağına karar veremeyen o kadar öğrenci var ki .ve bunlar benimle aynı sınıfta ne yazık ki.bunlar bölümü kötü görenler.''

''ben bölüme çok da isteye isteye gelmedim.Daha doğrusu bilmeden geldim.Ama anladım ki türkiyedeki dil bölümlerinin neredeyse en iyisi.önemser de yabancı diline dikkat edersen.''

bence daha değeri anlaşılmayan bölümlerden biri. koç üniversiteside bu sene açtı .istanbul bilgi ve eskişehirde vardı , şimdi artık koç üniversitesindede bu bolum var , değeri giderek artıyo .. bu bolum için bilgi isteyenler özelden yazsın , cevaplarım.

Femme Fatale
15th July 2007, 20:48
bölüm edebiyat ağırlıklı .hazırlık almanca yada fransızca . hazırlıktan itibaren rusça kursları var.

kendini ticaret,muhasebe,işletme alanlarında geliştirebilirsin .ama ben dille,edebiyatla ilgili birşey yapmak istiyorum dersen tvlerin kültür departmanları, yayınevleri, gazeteler, çeviri büroları iş alanları arasında. öğretmen olma gibi bir şansı yok bolum öğrencilerin şu an , ama ösym ye başvuru ve itirazlar var . yani gelecekte ingilizce öğretmenide olabilir bolum mezunları .

''zaten seçeceğin bölümler kısıtlı; bununla beraber seçeceğin bölümlerden en avantajlısı öğretmenlikler gibi görünüyor ,ama öyle değil.öğretmenlik dahil hiç bir bölümün gelecek garantisi yok.bak ben şimdi bu bölümdeyim ama ben buraya sadece dil için girdim.ne yapacağını daha bilmeyen ne olacağına karar veremeyen o kadar öğrenci var ki .ve bunlar benimle aynı sınıfta ne yazık ki.bunlar bölümü kötü görenler.''

''ben bölüme çok da isteye isteye gelmedim.Daha doğrusu bilmeden geldim.Ama anladım ki türkiyedeki dil bölümlerinin neredeyse en iyisi.önemser de yabancı diline dikkat edersen.''

bence daha değeri anlaşılmayan bölümlerden biri. koç üniversiteside bu sene açtı .istanbul bilgi ve eskişehirde vardı , şimdi artık koç üniversitesindede bu bolum var , değeri giderek artıyo .. bu bolum için bilgi isteyenler özelden yazsın , cevaplarım.

özel mesaj atmayı denedim fakat bağlantıda sorun vardı.ben buradan soracağım anlaşılan :)

koç üniversitesinin burslu şartları da çok iyi ve ben de burslu giderim çünkü sıralamam iyi.fakat işte benim hedefim hep çevirmen olmak idi ve bu bölümle ilgili bir şey de bilmediğim için bocalıyorum yani.Peki bu bölümden mezun olursam çevirmenlik yapabilir miyim? dediğinize göre 4 dili de öğreniyorum-tam olmasa bile ama kendimi gelistirecegimi de biliyorum- ve bu da cevirmen olmak için gayet gecerli bir sebep.Koç'a gidersem belki mezun olduktan sonra onların yanında da çalısabilirim yani işim de garanti olabilir ama iste dediğim gibi bu bölüm beni korkutuyor:( ve duydum ki bu bölümden mezun olanlar eleştirmen oluyormuş,ben olmak istemiyorum :(

Koç'un sitesine girdim bu konu hakkında birkaç sey bulayım diye ama ne yazık ki yok.Siz biliyor musunuz acaba Koç bu bölümde Erasmus programıyla işbirliğinde mi???

fikirleriniz için çok teşekkür ederim

Femme Fatale
15th July 2007, 20:51

Ben zaten hicbir zaman ögretmen olmak istemedim:) hedefim hep cevirmenlik idi ve umarım bu bölümden cıkınca cevirmenlik yapılabilir...

fikirlerin için cok tesekkürler

IcySeden
15th July 2007, 21:01
evet çevirmen olabilirsin.ama eşzamanlı çeviride yetersiz kalabilirsin.eleştirmenlik ve edebiyatla ilgilenmiyorsan direkt mütercim tercümanlığa gitmelisin çünkü bu bölüm zorlar.koçta derslerin çok sıkı olacağını düşünüyorum ayrıca öğretim dili de ingilizce.

benim üstteki sorularıma hocalarımdan cevap alabilirsem çok sevincem.

Femme Fatale
15th July 2007, 21:13
evet çevirmen olabilirsin.ama eşzamanlı çeviride yetersiz kalabilirsin.eleştirmenlik ve edebiyatla ilgilenmiyorsan direkt mütercim tercümanlığa gitmelisin çünkü bu bölüm zorlar.koçta derslerin çok sıkı olacağını düşünüyorum ayrıca öğretim dili de ingilizce.

benim üstteki sorularıma hocalarımdan cevap alabilirsem çok sevincem.

ya ben tercih kılavuzunda bursla gidenlerin burslarının kesilmeyeceğini okudum galiba,başarısız olsalar bile.bu güzel bi sey ama iste :) kafam allak bullak.

çok tesekkurler ve umarım biri sesini duyar;) :)

Ekin
15th July 2007, 21:26
Bölümden bahsederken ilk önce ismini yazarsanız iyi olur. Örneğin, Almanca derken, Bilgi'de Almanca verilmediğini henüz ayrıntıya inmeyen biri bilmez. Osmangazi'dedir o "çokdilli" bölüm, Bilgi'de değil.

IcySeden
15th July 2007, 21:28
umarım :) ben de şimdi yeni konu açmayı düşünüyorum.benim de kafam karışık bu özel okul meselesinden. koçun sitesinden dün okudum bursu kesmiyorlarmış ama şöyle de düşün,başarı bursu olursa yurtta bedava kalmak için parttime çalışman lazım okulda.ayrıca bir poğaça 3 milyonmuş bi arkadaştan duyduğuma göre:) bir de devamsızlık ve okulu dondurma durumlarında burs kesiliyor.ama herşeyi göze alıyorsan koç çok kalite bi okul benim puanım o kadar yüksek olsa giderdim heralde.

IcySeden
15th July 2007, 21:33
Bölümden bahsederken ilk önce ismini yazarsanız iyi olur. Örneğin, Almanca derken, Bilgi'de Almanca verilmediğini henüz ayrıntıya inmeyen biri bilmez. Osmangazi'dedir o "çokdilli" bölüm, Bilgi'de değil.

bölümün adını yazdık zaten,karşılaştırmalı edebiyat;).ikisinde de zorunlu hazırlık var almanca ya da fransızca ,öğrenci seçiyor sonra 4 sene o derse devam ediyor. ama osmangazide almanca ağırlıklı bilgide ingilizce ağırlıklı diye duydum.

Femme Fatale
15th July 2007, 21:33
umarım :) ben de şimdi yeni konu açmayı düşünüyorum.benim de kafam karışık bu özel okul meselesinden. koçun sitesinden dün okudum bursu kesmiyorlarmış ama şöyle de düşün,başarı bursu olursa yurtta bedava kalmak için parttime çalışman lazım okulda.ayrıca bir poğaça 3 milyonmuş bi arkadaştan duyduğuma göre:) bir de devamsızlık ve okulu dondurma durumlarında burs kesiliyor.ama herşeyi göze alıyorsan koç çok kalite bi okul benim puanım o kadar yüksek olsa giderdim heralde.

Ya benim şu poğaca olayına takıldı kafam,ben boğazına düskün bir insanımdır yahu!!! :D :)

ya tercih kılavuzunda daha olumlu seyler yazıyodu :)

cevapların için tesekkürler ben biraz daha arastırma yapayım,bugun zaten unv.ye mail attım umarım cevaplanır.Ama galiba gönlüm cevirmenlige kayıyor yani koc a birazcık uzak durayım ben:)

Vladimir
15th July 2007, 22:16
arkadaşlar bilgi'de siz gördünüz mü hiç başka dilde hazırlık okuma olayını?

nasıl bu kadar rahat koç'ta ya da Bilgi'de da fransızca ya da rusça okuyabiliyorsunuz diyebilirsiniz ki?
Bilgi'de seçmeli derslerin içinde ve zorunlu derslerin içinde ikinci bir dil dersi bile yok. Osmangazi'ye bakarak nasıl genel konuşabiliyorsunuz merak ediyorum.

Koç Üniversitesi'ndeki bölümün ismi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat. Koç Üniversitesi'nde İngilizce dışı bir dil eğitimi olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden ders programı aynı Bilgi'deki gibi olacak büyük ihtimal. Ve hazırlık elbette İngilizce, koşullarına bakarsanız hazırlık eğitiminin dilinin İngilizce olduğunu görürsünüz. Eğer başka bir dil seçeneği olsaydı, bu koşullarda belirtilirdi.

Poğaça 3 milyon diyen arkadaşa sesleniyorum, yurtlarda mutfak var. Yurdunda kalmak için eğer başarı bursluysanız ve ilk 1000deyseniz üniversitede çalışmak gerekmiyor, destek para bursu için okulda çalışabileceğiniz yazıyor. Destek bursu ise zaten okul ücretinin yarısını ödemek isteyenler için. Ayrıca Migros bile varmış kampüste. Biraz ekşi sözlükten, biraz ulu sözlükten, biraz nedir sözlükten, yani bu kadar çok yer varken öğrencilerin okullarından bahsettikleri biraz araştırsak?

ben mi? koç üniversiteli değilim. ama tercihlerimde bulundurmayı düşünüyorum. fakat eğer ders programı yerleştirmelerden önce açıklandığında sadece İngilizce olursa kesinlikle tercih dışı kalacak. Osmangazi daha kaliteli duruyor, etiketi olmasa da.

IcySeden
15th July 2007, 22:38

nasıl bu kadar rahat koç'ta ya da Bilgi'de da fransızca ya da rusça okuyabiliyorsunuz diyebilirsiniz ki?
Bilgi'de seçmeli derslerin içinde ve zorunlu derslerin içinde ikinci bir dil dersi bile yok. Osmangazi'ye bakarak nasıl genel konuşabiliyorsunuz merak ediyorum.

Koç Üniversitesi'ndeki bölümün ismi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat. Koç Üniversitesi'nde İngilizce dışı bir dil eğitimi olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden ders programı aynı Bilgi'deki gibi olacak büyük ihtimal. Ve hazırlık elbette İngilizce, koşullarına bakarsanız hazırlık eğitiminin dilinin İngilizce olduğunu görürsünüz. Eğer başka bir dil seçeneği olsaydı, bu koşullarda belirtilirdi.

Poğaça 3 milyon diyen arkadaşa sesleniyorum, yurtlarda mutfak var. Yurdunda kalmak için eğer başarı bursluysanız ve ilk 1000deyseniz üniversitede çalışmak gerekmiyor, destek para bursu için okulda çalışabileceğiniz yazıyor. Destek bursu ise zaten okul ücretinin yarısını ödemek isteyenler için. Ayrıca Migros bile varmış kampüste. Biraz ekşi sözlükten, biraz ulu sözlükten, biraz nedir sözlükten, yani bu kadar çok yer varken öğrencilerin okullarından bahsettikleri biraz araştırsak?

ben mi? koç üniversiteli değilim. ama tercihlerimde bulundurmayı düşünüyorum. fakat eğer ders programı yerleştirmelerden önce açıklandığında sadece İngilizce olursa kesinlikle tercih dışı kalacak. Osmangazi daha kaliteli duruyor, etiketi olmasa da.

biraz daha sakin yazarsan daha iyi anlaşırız sanırım.burda amaç bir bölümü yüceltmek,ya da yanlış bilgilerle ahkam kesmek değil.sadece bildiğimizi paylaşıyoruz bu kadar kötü birşey gibi göstererek eline birşey geçmez.gene de dediklerine cevap yazıcam.
şu an bilgi nin sayfasına giremiyorum ders içeriklerini bi ara buraya yazarım.
osmangaziden yola çıkarak yazdım , bir bölümün başka bir ünide değişiklik göstermesi sana mantıklı geliyor mu? bana gelmiyor..bilgi nin öğretim dili ingilizce ama bölümün genel olarak içeriğinde 2. diller var alm/fr ve rusça gibi.bu yüzden hazırlık okumak zorunlu.eğer almancadan giriyorsan ing veya fr alıyorsun.
evet koçta bir poğaça 3 milyonmuş yurtta mutfak olabilir,migros olabilir.gene de her an mutfakta olmuyorsun,herkesin cebi para dolu olmayabilir özel okulların böyle dezavantajları vardır o poğaça bir örnekti.sen poğaça 3 milyon olduğu için gitme demişim gibi algıladıysan diyecek birşeyim yok.
istersen koç un sitesine bak.başarı bursu öss için ilk 1000den sonrasına veriliyor ve yurt koşullarında yarı zamanlı çalışma karşılığı ücretsiz olduğu belirtiliyor.buna da çalışma bursu deniliyor.
evet katılıyorum bilgi sahibi olmadan yorum yapmamak lazım....:sleeping:
ben bölümün puanı(osmangazi kar. ed.) benim puandan 6 puan kadar düşük olsa da tek tercih olarak burayı yazmayı düşünüyorum.ama koç'a puanı yetenlerin bu bölüm üzerinde durması gerekir çünkü çok kalite bir bölüm ve koç'un verdiği eğitimin kalitesi aşikar.maddi durumuna güvenen yazmalı diye düşünüyorum.

IcySeden
15th July 2007, 22:48
Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü Türkiye'de ilk defa 1996 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde kurulmuştur. Bundan sonra açılan bölümse Osmangazi Üniversitesi'nde kurulmuştur. İstanbul Bilgi Üniversitesi'ndeki eğitim, Batı kültürü, felsefe, eleştiri kuramları, roman, şiir, tiyatro, sanat tarihi, bilim tarihi ve müzik gibi alanlara odaklanmıştır. Burada dünya edebiyatı metinlerini İngilizce çevirilerinden okuma yöntemi izlenir. Osmangazi Üniversitesi'ndeki bölümdeyse bir yıllık Fransızca ya da Almanca dillerinden birinde zorunlu bir hazırlık programı mevcuttur, üçüncü sınıftaysa zorunlu Rusça dersleri vardır. Şu anda Türkiye'de bu iki üniversite dışında karşılaştırmalı edebiyat alanında lisans programı mevcut değildir.

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kar%C5%9F%C4%B1la%C5%9Ft%C4%B1rmal%C4%B1_Edebiyat"'dan alındı

sanırım senin dediğin gibi bilgi de 2. dil dersi yok ama bunu daha güzel bir dille söyleseydin sana teşekkür ederdim yanlışı düzelttiğin için.senin de bilgilerimizi aktardığımız için önce teşekkür etmen gerekirdi de neyse bu seferlik böyle olsun :smilies6:
ayrıca aynı bölümün ders içeriğinin okullara göre değişiklik göstermesi bana hala mantıklı gelmiyor..ama sistem böyle.. :smilies6:

kared
15th July 2007, 23:05
özel mesaj atmayı denedim fakat bağlantıda sorun vardı.ben buradan soracağım anlaşılan :)

koç üniversitesinin burslu şartları da çok iyi ve ben de burslu giderim çünkü sıralamam iyi.fakat işte benim hedefim hep çevirmen olmak idi ve bu bölümle ilgili bir şey de bilmediğim için bocalıyorum yani.Peki bu bölümden mezun olursam çevirmenlik yapabilir miyim? dediğinize göre 4 dili de öğreniyorum-tam olmasa bile ama kendimi gelistirecegimi de biliyorum- ve bu da cevirmen olmak için gayet gecerli bir sebep.Koç'a gidersem belki mezun olduktan sonra onların yanında da çalısabilirim yani işim de garanti olabilir ama iste dediğim gibi bu bölüm beni korkutuyor:( ve duydum ki bu bölümden mezun olanlar eleştirmen oluyormuş,ben olmak istemiyorum :(

Koç'un sitesine girdim bu konu hakkında birkaç sey bulayım diye ama ne yazık ki yok.Siz biliyor musunuz acaba Koç bu bölümde Erasmus programıyla işbirliğinde mi???

fikirleriniz için çok teşekkür ederim

şimdi sen eskişehiri yazarsan ilk binin içinde oldugun için devletten bir miktar para alcan (burs alcan yani) üniversitede böyle bir madde var( madde : dil puanı ile ilk 1000'e girerek Üniversitemize kayıt yaptıran normal örgün öğretim lisans programı öğrencilerine, 12 ay süreyle Karşılıksız Başarı Bursu verilmektedir. ). iyice araştır.. http://193.140.141.8/~komparatistik/index.html bu bolumun sitesi bakabilirsin, herşey burada yazıyo . bolumden mezun olunduktan sonra çevirmen olunabiliyo yazıyo ama bilmiyorum tam olarak nasıl .

koç üniversitesininde iyice araştırmanı öneririm gerekiyosa üniversitenin telefonu ara yada mail at . çünkü koç sadece 1 dil olarak eğitim verebilir.

http://www.ogu.edu.tr/esogu.aspx buda kendi sitesi osmangazinin.

ayrıca osmangazi üniversitesinde erasmus programıda var. :)

Vladimir
15th July 2007, 23:20
üslubum için evet mesajı tekrar okuduğumda sanırım sert kaçmış özür dilerim.

ama arkadaşlar burada insanlar geleceklerine yön verecekleri bir konuda konuşuyorlar ve bu ileriki hayatlarını etkileyecek önemli bir olay. bu yüzden belirsiz bir durum için net konuşmamak gerektiğini düşünüyorum.

ben ilk 1000 için yurt bedava dedim sanırım bu yeterince açık olacaktır:
http://img441.imageshack.us/img441/6564/koctp3.th.jpg (http://img441.imageshack.us/my.php?image=koctp3.jpg)

BBTÜRKAY
15th July 2007, 23:30

Karşılaştırmalı Edebiyatın Türkiyedeki ilk öncülerinden biri ben denizin hocası Prof.Kamil AYDIN dır ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMÜNDE http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=12130 e-postası ve cv si var kendisinden yardım alabilirsin. Benden selam söylersin:

a.ebru
16th July 2007, 11:06
Ben zaten hicbir zaman ögretmen olmak istemedim:) hedefim hep cevirmenlik idi ve umarım bu bölümden cıkınca cevirmenlik yapılabilir...

fikirlerin için cok tesekkürler

gözemim..
araştır tabii koç üniversitesi çok iyi muhtemelen olur ama..
senin hedefin, hayalin bu değildi ki..
istediği kadar iyi olsun üniversite, istediği kadar para versin hayallerinle örtüşmüyosa neye yarar ki???
istediğin üniversite olmasa da mümkün olan en iyi üniversitede mütercim tercümanlık oku derim ben..
yanlış anlama sakın ne kadar zeki ve dile yetenekli olduğunu biliyorum ben..
bunları okuyunca başını önüne eğip 'teşekkür ederim' diyeceğini de.. ;)
sen benim gönlümün birincisisin inan 'ben' diyen insanların, öğretmenlerin bile senden öğrenecek şeyi var, ingilizce bilgin dehşet zaten.. :stretch:
ya eminim koç'ta da çok çok başarılı olursun ama..
hayallerini kaç paraya satabilirsin ki???.. :rotz:

Ekin
16th July 2007, 14:01
bölümün adını yazdık zaten,karşılaştırmalı edebiyat;).ikisinde de zorunlu hazırlık var almanca ya da fransızca ,öğrenci seçiyor sonra 4 sene o derse devam ediyor. ama osmangazide almanca ağırlıklı bilgide ingilizce ağırlıklı diye duydum.
icyseden, Bilgi Üniversitesi'nde zorunlu Almanca veya Fransızca dersleri yok. Fransızca sadece AB bölümü öğrencilerinin ana dersi, KE'dekiler ise seçmeli olarak alabiliyor.

Femme Fatale
16th July 2007, 15:26
Canım Ebru'm :)

Öncelikle dediğin gibi basımı öne eğip "tesekkür ediyorum" :)
Evet,beni biliyorsun hayalim hep bir çevirmen olmak...
Ama kafam karışık...Ve şunu söyleyebilirim ki tercih yapmak sınavdan daha zor bi sey:) Ve sen de beni karşılaştırmalı edebiyatta düşünemiyorsun di mi:) edebiyat senin işin,ordinaryus olacaksın sen edebiyatta ;)
Soylediklerin benim için cok önemli bunu bilmeni istiyorum ve galiba biraz da "dank" sesleri cıkardı kafamdan :)
Önceliklerim tercümanlıklar olacak fakat işte...

PS:ya sen ne zaman dönüyosun???

IcySeden
16th July 2007, 16:09
icyseden, Bilgi Üniversitesi'nde zorunlu Almanca veya Fransızca dersleri yok. Fransızca sadece AB bölümü öğrencilerinin ana dersi, KE'dekiler ise seçmeli olarak alabiliyor.

evet dediğin gibiymiş.ben de dün bilgi nin sitesinden derslere bakınca gördüm ve şaşırdım.aynı bölümde dersler neden farklı olur ki :S
neyse düzelttiğin için teşekkürler.

avril lavigne
25th July 2007, 21:37
herkese merhaba karşılaştırmalı edebiyat okuyan veya bu bölüm hakkında bilgisi olan var mı??? bu bölümü bitirince çevirmenlik yapabilir miyiz şimdiden teşekkürler

Muttalipisidan
25th July 2007, 21:39
inşallah olur

kared
25th July 2007, 22:42
herkese merhaba karşılaştırmalı edebiyat okuyan veya bu bölüm hakkında bilgisi olan var mı??? bu bölümü bitirince çevirmenlik yapabilir miyiz şimdiden teşekkürler

iş olanağı kısmında çevirmenlikte yazıyo ama bilmiyorum . yapılıyor heralde.

kared
25th July 2007, 22:42
Canım Ebru'm :)

Öncelikle dediğin gibi basımı öne eğip "tesekkür ediyorum" :)
Evet,beni biliyorsun hayalim hep bir çevirmen olmak...
Ama kafam karışık...Ve şunu söyleyebilirim ki tercih yapmak sınavdan daha zor bi sey:) Ve sen de beni karşılaştırmalı edebiyatta düşünemiyorsun di mi:) edebiyat senin işin,ordinaryus olacaksın sen edebiyatta ;)
Soylediklerin benim için cok önemli bunu bilmeni istiyorum ve galiba biraz da "dank" sesleri cıkardı kafamdan :)
Önceliklerim tercümanlıklar olacak fakat işte...

PS:ya sen ne zaman dönüyosun???

bencede fazla kasma kendini . hayalin tercümanlıksa tercümanlık yaz.

lolita_madselin
26th July 2007, 16:25
ben osmangazini karşılaştırmalı edebiyatının diğerinden ii olduğunu duydum bu arada koç zaten genelde öğrencilerini boşta bırakmıyor kendi şirketlerine alıyor.bence öğretmenlik istemiyosan ideal bi bölüm ingilizce çevirmen çok çünkü ama kar.ed.e gidersende ingilizceyi ve diğer dilleri çeviri yapacak derecede öğrenebilirmisin bilemem araştırmadan gitme derim .bu arada bu bölüme giden bi tanıdığım vardı çok zormuş bu bölüm

Ekin
26th July 2007, 22:48
ben osmangazini karşılaştırmalı edebiyatının diğerinden ii olduğunu duydum bu arada koç zaten genelde öğrencilerini boşta bırakmıyor kendi şirketlerine alıyor.bence öğretmenlik istemiyosan ideal bi bölüm ingilizce çevirmen çok çünkü ama kar.ed.e gidersende ingilizceyi ve diğer dilleri çeviri yapacak derecede öğrenebilirmisin bilemem araştırmadan gitme derim .bu arada bu bölüme giden bi tanıdığım vardı çok zormuş bu bölüm
Bilgi'deki K.E. ne açıdan daha az iyiymiş?

IcySeden
26th July 2007, 23:24
ben de daha önceki yazılanlardan aynı şeyleri duydum.bilgi'de osmangaziye geçmeyi düşünenler bile varmış.ama her iki okulda da nerden bakarsak güzel bi eğitim var.
çevirmenlik konusunda da mesela rusça dersleri 1.sınıftan itibaren alabiliyormuşsun zorunlu olmadan.kendini geliştirmeye bağlı tamamen diyorlar.
bölüm ne açıdan zormuş,derslerin işlenişi hakkında bilgi verebilirsen çok sevinirim.ben büyük ihtimal tek tercih osmangazi yazcam çünkü.

lolita_madselin
27th July 2007, 16:23
ben de daha önceki yazılanlardan aynı şeyleri duydum.bilgi'de osmangaziye geçmeyi düşünenler bile varmış.ama her iki okulda da nerden bakarsak güzel bi eğitim var.
çevirmenlik konusunda da mesela rusça dersleri 1.sınıftan itibaren alabiliyormuşsun zorunlu olmadan.kendini geliştirmeye bağlı tamamen diyorlar.
bölüm ne açıdan zormuş,derslerin işlenişi hakkında bilgi verebilirsen çok sevinirim.ben büyük ihtimal tek tercih osmangazi yazcam çünkü.

zorluğu birdn fazla dili edebiyatıyla uğraşmandır edebiyatın yanı sıra o ülkenin mitolojisini ve tarihini de öğrenceksin bi e osmanlıca da öğreniyorlarmış yan dal yaparak türk dili ve edeb.öğretmeni olabilyormşsun ayrıca sinema tarhi falan varmış sinema eleştirmeni de olabilirsin

BURAK İNCEKARA
27th July 2007, 16:54
k.e mezun olunca hangi alanlarda çalışabiliyz meslek olarak bu bölümde okuyan biri yok mu

lolita_madselin
29th July 2007, 02:09
vallahi geçenlerde gazete de okan üniversitesi mezunlarıyla yapılmış bir reportaj vardı k.edebiyat mezunu biri hayatımı değiştiren bölüm diyordu işi iiiki öyle demiş dimi