Tam Sürüm Bilgini Göster : MERSİN Üniversitesi İngiliz Dilbilimi

kared
14th July 2007, 13:19
bu bölüm hakkında bildiklerinizi paylaşırmısınız ?

celaldincbilek
14th July 2007, 13:24
arkadaşım ilk senesinde kazandı sonra üniveristey izır diye bıraktı geldi.hocalarıı siz aptalmısınızda bu bölüme geldiniz falan diyorlarmış.bizi diyor aptal yerine koyuyorlardı falan diyordu.çok zor diyor.ikinci sene puanı kesildiği için gidemedi bu sene gene denedi.hayırlısı bakalım.
şimdiden kolaylıklar
:)

nesibetül
14th July 2007, 14:03
Melek ablamız var bitane.Şu anda Mersin Üniversitsi İngiliz Dili Ve Edebiyatı'nda okuyor.3, veya 4. yılı.O daha ayrıntılı bilgi verecektiir ama şuan sitede değil.:icon_wave:

Funda_DELT
14th July 2007, 14:15
Melek ablamız var bitane.Şu anda Mersin Üniversitsi İngiliz Dili Ve Edebiyatı'nda okuyor.3, veya 4. yılı.O daha ayrıntılı bilgi verecektiir ama şuan sitede değil.:icon_wave:

bence de melek ablayı bekleyelim...ya bi de ingilizdilbilimnden mezun olunca ingilizce öğretmeni olunabiliyo mu ?

kared
14th July 2007, 14:18
bence de melek ablayı bekleyelim...ya bi de ingilizdilbilimnden mezun olunca ingilizce öğretmeni olunabiliyo mu ?

evet formasyon alıp ingilizce öğretmeni olunabiliyor.

Yurtik
14th July 2007, 14:50
bende mersinde oturuyorum mersin üniversitesi eğitimi hakkında pek bilbim yok ama isterseniz burdaki yaşam koşulları şehir hakkında bilgi verebilirim..

Loyalty
14th July 2007, 15:55
Merhabalar gençler , kendini genç hissedenler,

Melek ablanız şu an meşgul ama akşama doğru buraya sizler için Mersin Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi hakkında daha detaylı bilgiler verecektir.

Ama ben de abisi olarak bir şeyler aktarayım.

Mersin Üni. İngiliz Dilbilimi hazırlık dahil 5 yıllıktır. Hazırlık muafiyet sınavını geçebilirseniz 4 yıllıktır. İngiliz Dilbilim olunca bir bölüm tabikki dilin iciğini ciciğini inceliyorlar. Çok özverili bir çalışma gerek bu bölümde aksi takdirde sınıf tekrarı yapmanız içten bile değil.

Tabiki artık kolay bir bölüm yok hiç bir üniversitede... Dolayısyla bu bölümü seçerseniz sonunu iyi düşünün ve çok sorumluluk isteyen bir bölümdür. Sevmiyorsanız bu bölümü yazmayın.:rotz:

Güzel bir bölüm çok saygın hocaları var. Şunu da unutmayın gençler: " Hangi üniversiteye giderseniz gidin hangi bölümü okursanız okuyun, karşnıza kompleksli hocalr çıkacaktır. Bu çeşitlilik her üni. de vardır. Olacaktır da...

Asıl önemli noktalardan biri de şu:

" Bu bölümü bitirince Mersn Üni.İngiliz Dilbilimi formasyon veriyor mu? Ayrıca öğretmen olabiliyor muyuz? "

Evet tabiki Mersin Üniversitesi İngiliz Dilbilimi formasyon veriyor. 3. sınıfta veriyor. Bitirince pedagojik formasyon alıp devlette öğretmen olabilirsiniz. Fakat bu bölümü bitirdikten sonra formasyon alırsınız. Lakin KPSS sınavına girip çok yüksek puanlar almanız gerekli...

Neden mi? Çünkü MEB Öğretmen atamalarında 1. öncelik her zaman Eğitim fakültesi çıkışlılar içindir. 2. ve 3. öncelik olarak İngiliz Dİlbilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve edebiyatı bölümlerindden mezunlar atanır.

Dolayısıyla eğer İngilizce öğretmeni olmak isterseniz, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Ana Bilim Dalından mezun olmanızı şiddetle tavsiye ederim...

Courtesy of Melek,

PS: kardeşim sizlere daha detaylı bilgi verir akşam saatlerine doğru... esen kalın...:icon_wave:

Melek
14th July 2007, 18:27
Merhabalar,

Mersin Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü başlangıçta İngiliz Dili ve Edebiyatı olarak açılmışsa da daha sonra Dilbilim Bölümü olarak değişmiştir. Bu bölüm abimin de dediği gibi hazırlıkla birlikte 5 yıllıktır. Hazırlık muafiyet sınavı bütün 4 becerinin ölçülmesine yöneliktir. Hazırlık sınıfında phonetics, vocabulary, academic study skills, grammar, reading gibi öğrenciyi sonraki senelere hazırlayan dersler vardır.

Bölümün genel dersleri dilbilimle alakalıdır. Peki dilbilim nedir? Dilbilim kısaca herhangi bir dili bilimsel olarak inceleyen bir bilim dalıdır. Bu bölümde pek çok dili inceleme fırsatınız olacak. İngilizce'nin ve Türkçe'nin fonetik özelliklerinin, cümle yapısının, türetimin nasıl gerçekleştiğinin ve daha bir sürü şeyin farkında olacaksınız. Kısacası dillleri nasıl analiz edeceğinizin yolunu öğreneceksiniz.

Bölüm zor mu? Evet biraz zor çünkü pek çok dersle ilk defa karşılaşıyorsunuz ama düzenli çalışırsanız başarıyı yakalarsınız.

Bölüm hocalarımı çok seviyorum, hepsi alanında uzman kişiler. Sadece bu bölümde değil her bölümde hocalarla iyi geçinmek biraz da bizlerin elinde. Bu yüzden davranışlarınıza her yerde kesinlikle dikkat etmeniz ve derslere çalışmış olarak gelmeniz gerekir.

Bölümün bir de topluluğu var, eğer bu bölüme gelirseniz kesinlikle bu toplulukta aktif olmanızı tavsiye ederim. Böylece arkadaşlarınızla başka ortamlarda bulunmayı ve hocalarınızla sohbet edebilmeyi, kendinizi anlatabilmeyi, sizleri daha iyi tanımalarını sağlarsınız.

Bölüm öğrencilerine 3. sınıfta 1 yıl boyunca süren formasyon dersleri veriliyor. Biz bu sene 2 milyar 600 milyon ödedik. Stajımızı da yaptık. Fakat bu günlerde hocalarımdan aldığım haberlere göre formasyonu artık bizim bölüm verecekmiş. 1 yıl boyunca alacağımız formasyon derslerini lisans dersleriyle birlikte verilmesi planlanıyormuş. Bunun gerçekleşmesi formasyon alacak arkadaşlar için çok daha iyi olacak, bizler gibi sabahtan akşama kadar derslerde olmayacaklar.

Aklıma geldikçe daha yazarım. Bilgi almak istediğiniz konuları sorarsanız cevaplarım.

IcySeden
15th July 2007, 14:58
benim ablamın arkadaşı bu okuldan mezun.bölüm kolay değil tabi,ama severek gidilirse çok zorlamayacağını düşünüyorum.ama araştırmadan gidilirse insan şaşkına döner çünkü birçok dili inceliyorlar.
yanılmıyorsam ölmüş yaşayan çok fazla dil ders kapsamında.
okulun büyük bi şehirde olmamasına bakma,yeşim abla okulundan çok memnundu.
+şimdi öğretmenlik yapıyor.ondan önce de çeşitli işlerde çalıştı.

belma
15th July 2007, 20:51
ya benim bi arkadaşım bu bölümü seçmeyi istiyo ama gecen sene en son kaçıncı öğrenciyi aldıını bulamadık bilen varsa yazabilir mi ?

IcySeden
15th July 2007, 21:04
osym.gov.tr de tercih kılavuzu var ordan bakabilirsin.

painkiller_17
15th July 2007, 21:08
yanılmıyorsam 4270 puan olarak da 333

Yurtik
15th July 2007, 21:17
mersin üniversitesi dil bilim 0.8 li başarı sırası 4270 puan 333.863

LostSouL
21st August 2007, 15:22
Kaderde bu bölümü kazanmak varmış :D ama daha bu bolumu bu sene kazanan kımseyı duymadım zaten topu topu 40 kişi :)

LostSouL
23rd August 2007, 22:56
Ya Allah rızası için bırı soylesın mersin unvsının ingiliz dil bilimini kazanan kımse yok mu, koca forumda yalnız mıyım :)

yeşilEriğim
19th February 2008, 21:32
inşallah bu sene geliom ben :)

_BeTüL_
20th February 2008, 01:26
Arkadaşlar Mersin ingiliz dil biliminin zor olduğunu duydum Hacettepe ingiliz dil biliminde arkadaşım var oda zor olmadığını söyledi.Ama bence eger seviyorsanız bölümünüzü ne kadar da zor olsa bi şekilde gecersiniz sınavlardan;)

yeşilEriğim
3rd April 2008, 00:57
yanılmıyorsam 4270 puan olarak da 333

328 küsur la almış son kişiyi :)

GöLge
3rd April 2008, 11:04
Mersin ingilizce öğretmenliği ile ilğili bir bilgi verecek arkadaşlar var mı ? ben Mersin ingilizce öğretmenliğini istiyorum bu bölümde forumda okuyan birisi var mı ? :)

Yurtik
3rd April 2008, 16:23
Mersin ingilizce öğretmenliği ile ilğili bir bilgi verecek arkadaşlar var mı ? ben Mersin ingilizce öğretmenliğini istiyorum bu bölümde forumda okuyan birisi var mı ? :)

sanırım yok gibi ama ben mersinde oturuyorum..ve dersanedeki hocalarımızdan 1 tanesi mersin ingiliz dili edebiyatı mezunu..bir diğeri ingilizce öğretmeni mezunu ve bitanede de üniversite 1 de okuyu (stajer) ve ingilizce öğretmenliğinden mezun olan kemal hoca erzurumdan geçişle geldi erzurumda yatıyoduk rahattık ama burda sürekli proje veriliyor araştırma ödevleri veriliyo.sürekli araştırma yapıyoduk demişti ve diğer üniversitelere göre okuması zor ama kendinizi geliştiriyosunuz ve kesinlikle eğitim olarak türkiyede ilk 5 de yer alır demişti..

Yurtik
3rd April 2008, 16:35
şehirle ilgili bilgide verebilirim

GöLge
4th April 2008, 13:41
şehirle ilgili bilgide verebilirim

Sevinirim merakla bekliyorum siz Mersinde oturuyormuşsunuz belki üniversitenin şehre olan uzaklığından yada yurtların bir bilginiz vardır paylaşırsanız sevinirim :)

Purgation
4th April 2008, 13:51
Sevinirim merakla bekliyorum siz Mersinde oturuyormuşsunuz belki üniversitenin şehre olan uzaklığından yada yurtların bir bilginiz vardır paylaşırsanız sevinirim :)

Ünivesiteden memnun kalamayabilirsiniz lakin mersin sizi doyurabilir.. Ben Mersinde bayağı kaldım; hatta bu yıl bile 6 saatliğine gittim, yeni bir alışveriş merkezi açılmış, şanstırki orayı gezdim (Forum, Pozcu).. Yemek kültürünü çok severim; bazan sabahları bile kalkıp tantuni yemeye giderdim :) ; silikenin yoğurdu, şalgam suyu benim çok sevdiklerimdendir.. Yazın gece evin balkonunda yeteri saate kadar okey oynanır, tabi yaylada daha da güzel oluyor bu.. Üniversite içinse, 3 arkadaşım var orada okuyan, detaylı bilgi alabilirim; ama kampüse bir kere gitmiştim, o kadar da kasvetli bir yer değildi..

Yurtik
4th April 2008, 17:43
Ünivesiteden memnun kalamayabilirsiniz lakin mersin sizi doyurabilir.. Ben Mersinde bayağı kaldım; hatta bu yıl bile 6 saatliğine gittim, yeni bir alışveriş merkezi açılmış, şanstırki orayı gezdim (Forum, Pozcu).. Yemek kültürünü çok severim; bazan sabahları bile kalkıp tantuni yemeye giderdim :) ; silikenin yoğurdu, şalgam suyu benim çok sevdiklerimdendir.. Yazın gece evin balkonunda yeteri saate kadar okey oynanır, tabi yaylada daha da güzel oluyor bu.. Üniversite içinse, 3 arkadaşım var orada okuyan, detaylı bilgi alabilirim; ama kampüse bir kere gitmiştim, o kadar da kasvetli bir yer değildi..

ek olarak.üniversiteye uzun zamandır gitmedim.ama bu hafta okulla gitcez..üniversiteye evimiz çok uzak ama burdan bile belediye otobüsü ile sadece 60 kuruşa gidebilirsin..şehrin her yerinden üniversiteye ulaşım var..üniversite çokta dışarda değil yani..nerden oturuyosun bilmiyom ama mersine hayran kalacaksın..tam bir öğrenci şehri çok pahalı değil ve şehir 24 saat canlı sahil çok güzel..özellikle pozcu mah mersinin en ünlü mahallesi ve mükemmel bi yer..mersin şehrinden ve üniversite eğitimden kesinlikle memnun kalacaksın emin ol..

Yurtik
4th April 2008, 17:46

yurtla ilgili bi bilgim yok ama uygun fiyata üniversiteye yakın ve lüks diyebileceğimiz bi daire tutabilirsin..

Yurtik
4th April 2008, 17:51
şimdi mersin üniversitesinin sitesine girdimde gitmeyeli bayağı bi değişmiş modernleşmiş iyice..

Purgation
6th April 2008, 00:12
ek olarak.üniversiteye uzun zamandır gitmedim.ama bu hafta okulla gitcez..üniversiteye evimiz çok uzak ama burdan bile belediye otobüsü ile sadece 60 kuruşa gidebilirsin..şehrin her yerinden üniversiteye ulaşım var..üniversite çokta dışarda değil yani..nerden oturuyosun bilmiyom ama mersine hayran kalacaksın..tam bir öğrenci şehri çok pahalı değil ve şehir 24 saat canlı sahil çok güzel..özellikle pozcu mah mersinin en ünlü mahallesi ve mükemmel bi yer..mersin şehrinden ve üniversite eğitimden kesinlikle memnun kalacaksın emin ol..

İşte ben burada kalıyordum, hemen alanya fırınının orada :)

bturkay
6th April 2008, 15:24

Yurtla üniversite arası 5-10 KM var..Dolmuş şart..Kampüse 2 dolmuş bir de belediye otobüsü gider..Ancak bu 2 dolmuş şehrin bir çok bölgesinden geçer ve 5-10 dk da bir kalkarlar..

Kampüs Mezitli beldesi girişindedir.Çiftlikköy mahallesi (belde de olabilir) içerisinde yer alır.Bu nedenle adı Çiftlikköy Kampüsü'dür.(Merkez kampüs)

Eğitim fakültesi ise Yenişehir Kampüsünde yer alır.Bu da Mezitli'nin girişindedir.Ancak bu tam çevre yolu üzerinde.Merkez ise Yenişehir Kampüsü karşı caddesinin sonuda kalıyor.Yürüyerek 15-20 dk mesafede gidilebilir merkez kampüse.

Yenişehir Fakültesi direk yol üzerinde olduğu için ulaşımı çok çok rahattır.Şehrin hemen her yerinden çok rahat ulaşılabilir.

Yurt ise şehir merkezinde sayılır.Çarşıya yaklaşık 10 dk mesafede (yürüyerek)

Dolmuş yurdun bulunduğu sokağın köşesinden geçer okula giderken,dönüşte ise hemen önünde indirir sizi.

Şehir gerçekten öğrenci şehri..Her konuda fiyatlar uygun.Kiralar da baya uygun durumda..

350-400 YTL'ye pozcuda ev bulabilirsiniz.250-300 YTL civarına da şehir merkezinde ev bulabilirsiniz.

Havası kışın çok güzeldir.10 derecenin altına nadiren düşer.Kar yağmaz..Bazen yağmur yağar :)

Yazın çekilmez olur havası..35 derece civarlarında gezer ve denizin etkisiyle nem çok yüksek olur.

Sosyallik açısından da baya gelişmiş bir şehir..Büyük şehirlerden buraya gelenler pek zorlanmazlar.Çünkü büyük şehirde olan her şeyi burda da bulabilirsiniz.Tek farkı,büyük şehirde 10 tane varsa Mersin'de 1-2 tane vardır.Ama mutlaka vardır.

Ben Kayseri'de en çok bu açıdan zorlanmıştım.Mersin'de alıştığım bir sürü şey orda yoktu..Ama Mersin'de hepsi var..

Daha anlatacak çok şey var..Ama isterseniz merak ettiklerinizi siz sorun ben cevaplayım :)

GöLge
6th April 2008, 15:33
Valla çok güzel özetlemişsiniz elinize sağlık sorulacak bir şey bırakmamışsınız hepinizin ilgisine teşekkürler inşallah bir kaç ay sonra kazanıp bu dediklerinizi gözümlede görürürüm :D Teşekkürler.... ;)

bturkay
6th April 2008, 15:37
Valla çok güzel özetlemişsiniz elinize sağlık sorulacak bir şey bırakmamışsınız hepinizin ilgisine teşekkürler inşallah bir kaç ay sonra kazanıp bu dediklerinizi gözümlede görürürüm :D Teşekkürler.... ;)

Ortaöğretim Başarı Puanı mağduru biri olarak şu anda iki hedef sahibiyim.Birincisi zorlayıp Mersin Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği İkinci Öğretim,diğeri ise Mersin Üniversitesi İngiliz Dilbilimi

Eğer dilbilim olursa birlikte okuruz :)

Ama inşallah eğitim fakültesi olur :)

Bu arada..Rica ederim.. :p

yeşilEriğim
29th May 2008, 19:38
ya o bölümde bu bölümde yani hazırlık atlama notu kpds de nedir?

nulkersoy
30th May 2008, 00:55
Eğitimi çok iyi. Bölüm Başkanı Ayhan Sezer. Türkiyenin en önemli dilbilimcilerinden Doğan Aksanın yeğeni Mustafa Aksanda bu bölümde Doçent. Geçen yıl düzenlenen dilbilim konferansına gittim ve döndüğümde orda okumadığıma çok pişman olmuştum

Melek
1st June 2008, 23:13
Eğitimi çok iyi. Bölüm Başkanı Ayhan Sezer. Türkiyenin en önemli dilbilimcilerinden Doğan Aksanın yeğeni Mustafa Aksanda bu bölümde Doçent. Geçen yıl düzenlenen dilbilim konferansına gittim ve döndüğümde orda okumadığıma çok pişman olmuştum

Hocam yeni gelişmeler oldu. Ayhan Bey bu yıl emekli oluyor. Onun yerini dolduracak pek kimse görünmüyor ama burada okuyacak arkadaşlar Ayhan Bey'in engin bilgilerinden yoksun olacaklar fakat bölümde gerçekten kaliteli hocalar da var. Mustafa Hocam da bu yıl profesör oldu.
Geçen yıl düzenlenen dilbilim kurultayına katıldıysanız muhakkak birbirimizi görmüşüzdür. Zira kurultayda ben içecek ve yiyecek servisindeydim :) Kurultay sonrasındaki yemekte de vardım. Sizinle tanışmayı dilerdim.

yeşilEriğim
2nd June 2008, 00:52
artık rüyalarıma giriyo mersin ing dilbilimi yüksek puan gelse bile orası orası orası neyse çekiyor beni orası :D

MehmetDEU
2nd June 2008, 01:06
Mustafa Hocam da bu yıl profesör oldu.
Mustafa Bey'i ismen tanıyorum ve geçenlerde profesör olduğunu duymuştum. Çok çalışan ve öğrencileri tarafından çok sevilen bir akademisyen olduğunu biliyorum. Son zamanlarda çıtasını en iyi biçimde yükselten üniversite (İngiliz Dili bağlamında) hangisi diye sorsalar sanırım Mersin Üniversitesi ilk cevabım olurdu.

Melek
2nd June 2008, 11:47
Mustafa Bey'i ismen tanıyorum ve geçenlerde profesör olduğunu duymuştum. Çok çalışan ve öğrencileri tarafından çok sevilen bir akademisyen olduğunu biliyorum. Son zamanlarda çıtasını en iyi biçimde yükselten üniversite (İngiliz Dili bağlamında) hangisi diye sorsalar sanırım Mersin Üniversitesi ilk cevabım olurdu.

Gerçekten de söylediğiniz gibi mükemmel bir insandır. Fiilen tanışma imkanınız olursa sohbetine doyamayazsınız.:smiley1:

yeşilEriğim
2nd June 2008, 21:26
bişey sorcam benim bi arkadaşımın arkadaşı mersinden ankara hacettepedeki ingiliz dilbilimine geldi çünkü hocalar çok zorluyormuş.Eğitimi iyiymiş ama hocalar çok zorluyomuş
öyle mi?

Melek
2nd June 2008, 21:50
bişey sorcam benim bi arkadaşımın arkadaşı mersinden ankara hacettepedeki ingiliz dilbilimine geldi çünkü hocalar çok zorluyormuş.Eğitimi iyiymiş ama hocalar çok zorluyomuş
öyle mi?

Ben Hacettepe İngiliz Dilbilimi Bölümü'ndeki eğitim hakkında hiçbir şey bilmiyorum fakat kendi bölümümde hocalarımızın çok ödev verdikleri doğrudur. Deslerin, ödevlerin yoğunluğundan bazen sıkılsak da son sınıfa gelince ve bölümden mezun olunca aslında o derslerin ve ödevlerin bizlere çok şey kattığını daha iyi anlayabiliyoruz. Ve gerçekten kapasiteli öğrenciler yetiştirdiğini daha önce bu bölümden mezun olan arkadaşların iyi yerlere gelmelerinden görüyoruz.
Bölümde okumayı istiyorsanız ödevlerin çokluğundan korkmayınız zira geleceğinize yatırım yapıyorsunuz çünkü verilen ödevlerin hiçbirisi boşuna verilmiyor.:smiley2:

yeşilEriğim
2nd June 2008, 21:58
tamam bu sene ordayım ben :D inş

nulkersoy
3rd June 2008, 00:02
Hocam yeni gelişmeler oldu. Ayhan Bey bu yıl emekli oluyor. Onun yerini dolduracak pek kimse görünmüyor ama burada okuyacak arkadaşlar Ayhan Bey'in engin bilgilerinden yoksun olacaklar fakat bölümde gerçekten kaliteli hocalar da var. Mustafa Hocam da bu yıl profesör oldu.
Geçen yıl düzenlenen dilbilim kurultayına katıldıysanız muhakkak birbirimizi görmüşüzdür. Zira kurultayda ben içecek ve yiyecek servisindeydim :) Kurultay sonrasındaki yemekte de vardım. Sizinle tanışmayı dilerdim.

O bölümde Çiğdem liseden sınıf arkadaşımdı. Geçen yıl mezun oldu. Onun yanında görmüşsündür.Yemeğe kalamadım. Adana ya döndüm akşam.Ayrıca eşim sunum yapmıştı konferansta.Onunla tanışmışsındır belki.

gülhan__23
3rd June 2008, 00:05

ben mersn üniversitesi ingilizce öğretmenliği okuyorum ilk yılımdı. Hazırlık okudum 1 olucam inş. Soruların varsaa..

Melek
3rd June 2008, 00:10
O bölümde Çiğdem liseden sınıf arkadaşımdı. Geçen yıl mezun oldu. Onun yanında görmüşsündür.Yemeğe kalamadım. Adana ya döndüm akşam.Ayrıca eşim sunum yapmıştı konferansta.Onunla tanışmışsındır belki.

Evet Çiğdem'i tanıyorum, şimdi bölümde yüksek lisans yapıyor. Eşinizi belki görmüşümdür ama hatırlamıyorum:smiley9:

jiijii
7th June 2008, 18:42
meü: ingiliz dilbilimi bu yıl 4. sınıfa gectim pedagojik formasyon sadece eğitim fakültesinden verildiği için kendi bölümümüzden alamadık.bu yıl 3 milyar verdik.seneye 3,5 milyar olacak olan formasyon 2 ayrı taksitle ödeniyo.ing dilbilimi hocaları son derece kaliteli.bölüm cok zor.hazırlıkta kalma olasılığı cok yüksek 40 öğrenciden her yıl 10 civarında öğrenci sınıf gecemiyo hazırlıkta gecme notu 70 iken 1 2 3 4. sınıflarda bu not 60a cekiliyo. kampüs yakın gelecekte türkiyenin en güzel kampüslerinden olmaya aday halen inşaatı devam etsede :) eger calışmayı sevmiyorsanız yatarak sınıf geceyim diyorsanız bu bölümü yazmayın.cok calışmak gerek bu bölümde basarılı olmak için. kolay gelsin

jiijii
7th June 2008, 18:47
mersin egitim fakültesinde bir yıl formasyon aldım.her ne kadar türkiyenin en iyi 10 ing öğr bölümüne girmiş olsada bana öyle gelmedi.fakülte bina olarak ta cok kötü cünkü merkez kampüste değil. bölüm baskanı zor bi hoca diğer bölüm hocalarından iyi olanlar da var tabi ama bizi nedense pek sevmediler. kolay gelsin ama bence iyi arastır tercih yaparken

VaTOo0o
7th June 2008, 19:20
ben mersındeyım duyumlarıma gore ogrencıyı cok zorlayan bır bolum ve gecmesı pek kolay olmayan bır bolum gerek derslerden gerek hocalardan kaynaklıymıs( duyumlarım cunku genelde not vermeyenler kotu hocalardır ogerncıye gore ) ama mersın okumaya elverslı bır yer benımde tek terchm mersınden olacak ya ıng ogrtmnlıgı yada dilbilim gecen bır kac ogrncylen konustm dılbılım derslerı falan cok agrmıs calısma kagtlarına falan baktım fonetik dersleri zor bayagı bana ole geldi...

Melek
11th June 2008, 12:37
Arkadaşlar bölüm çok zor diyerek gözünüzü korkutmayın. Tamam bölüm zor ve sürekli çalışmayı gerektirir ama iş biraz da sizlerde bitiyor. Gerçekten isterseniz ve düzenli bir çalışma yaparsanız derslerin çok da zor olmadığını görürsünüz. :smiley2:

dilciyim_13
15th June 2008, 15:42
slm geçen sen bu bölüme en son başarı sırasına göre 4710. kişi alınmış umarım ayrdımcı olabilmişimdir. byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

antakya_che
25th June 2008, 00:55
ya birileri soylesinnn yani çok mu zor!!! yani hazırlıkta kalırsak tekrar hazırlık mı okuyacaz!!!!!lutfennnnn

Melek
25th June 2008, 01:06
ya birileri soylesinnn yani çok mu zor!!! yani hazırlıkta kalırsak tekrar hazırlık mı okuyacaz!!!!!lutfennnnn

Zorluk kavramı herkese göre değişir. Fakat bana göre çok zor değildi. Yine söylüyorum düzenli çalışırsanız hiçbir şey zor olmaz.:smiley2: Hazırlıkta geçme notu sanırım 70ti. Hazırlık sınıfını geçemeyenler Eylül gibi Hazırlık Atlama Muafiyet Sınavı'na girip geçebilirler ama geçemeyenler hazırlık sınıfını tekrar okurlar. Yalnız hazırlıkta 2 kere kalanların okulla ilişkileri kesilir. Hazırlık sınıfını geçmek çok da zor değil.
Ben bu bölüme yatay geçiş yaptım ve muafiyeti geçemeyince ikinci dönem hazırlık sınıfında okudum ve bir dönemde hazırlığı geçtim. Ama her gün düzenli olarak çalıştım, dolmuşta bile kelime çalışırdım.:D Bunu kendimi övmek için söylemedim valla :smiley4: Ama ben yapabiliyorsam siz de yaparsınız, yeter ki başaracağınıza inanın ve istekli olun. :smiley2:

yolcu_54
24th August 2008, 23:39
Merak ettiğim bir şey var, okulun sitesinde İngiliz dili-edebiyatı ve İndiliz dil bilimi hakkında ayrıntılı bir bilgi yok, fakültelere baktım ikisi ayrı bölüm olarak geçmiyor sadece ingiliz dili ve edebiyatı bölümü geçiyor, ingiliz dil biliminin esamesi okunmuyor, buna karşın kontenjanlar kısmına baktığımızda ingiliz dil bilimi ismi geçiyor i.d. edebiyatın ismi geçmiyor, bu iki bölüm bir mi ayrımı? ayrımı nasıl yapılıyor bilgi verirseniz sevinirim.

yolcu_54
24th August 2008, 23:44
ayrıca çevirmenlikten dikey geçiş yapan arkadaşların nelerle karşılaşacağı hakkında bilginiz var mı? şimdiden teşekkür ederim.

_nesli_
28th August 2008, 00:16
mrb herkese...ben ingiliz dil bilimi bölümünü bu yıl kazandım tercihlerime yazmadan önce hakkında hiç araştırma yapmadım çıkacağı konusunda da pek umudum yoktu ama çıktı işte :) çokta mutluyum ama burada bölümün çok zor olduğu hakkındaki yazılar korkuttu beni çünkü yds odaklı çalışmanın bizi ingilizcenin birçok faaliyeti konusunda körelttiğini düşünüorum özellikle speaking ve listening gibi öğretim ingilizceymiş bundan dolayı tedirginim hocalar bizi bu konuda çok zorlar mı? ayrıca 1 yıl hazırlık zorunlu mu yoksa okula yeni başladığımız zaman sınava girip sınavı geçince direk 1.sınıfa geçme imkanımız war mı? bilen warsa bu konudaki yardımlarını bekliorum özellikle melek abladan :) şimdiden teşekkürler...

scorpionj
28th August 2008, 00:39
1 yıl hazırlık zorunlu değil ama zorunlu gibi çünkü kimse geçemiyor.hazırlıkta gördüğümüz konular var genelde grameri yapabilirsin ama belki writingden zorlanabilirsin çünkü paragrafın giriş ve sonuç cümlesini yaz gibi sorular var.Bide academy study skills diye bir ders var onunla ilgili sorularda var mesala note taking neden önemlidir gibi...
hepimize kolay gelsin

Melek
28th August 2008, 11:15
Merak ettiğim bir şey var, okulun sitesinde İngiliz dili-edebiyatı ve İndiliz dil bilimi hakkında ayrıntılı bir bilgi yok, fakültelere baktım ikisi ayrı bölüm olarak geçmiyor sadece ingiliz dili ve edebiyatı bölümü geçiyor, ingiliz dil biliminin esamesi okunmuyor, buna karşın kontenjanlar kısmına baktığımızda ingiliz dil bilimi ismi geçiyor i.d. edebiyatın ismi geçmiyor, bu iki bölüm bir mi ayrımı? ayrımı nasıl yapılıyor bilgi verirseniz sevinirim.

Başlangıçta İngiliz Dili ve Edebiyatı olarak açılmışsa da bölüm sonra İngiliz Dilbilimi olarak değişmiştir. Mersin Üniversitesi sitesinde bölüm ismi İngiliz Dili ve Edebiyatı olarak kalmıştır. Aslında dilbilim dersleri verilmektedir. Dilbilim dersleri kısaca; fonetik, fonoloji, dilbilim kavramları, sözdizimi, toplumdilbilimi, anlambilimi, edimbilim, tarihsel dilbilim, dilbilim tarihi, kelime, yazma, araştırma teknikleri, psikodilbilim, ingiliz edebiyatı gibi derslerdir. İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerinde ise bildiğim kadarıyla yoğunlukla edebiyat dersleri (tiyatro, drama, şiir incelemeleri) var.

Melek
28th August 2008, 11:28
mrb herkese...ben ingiliz dil bilimi bölümünü bu yıl kazandım tercihlerime yazmadan önce hakkında hiç araştırma yapmadım çıkacağı konusunda da pek umudum yoktu ama çıktı işte :) çokta mutluyum ama burada bölümün çok zor olduğu hakkındaki yazılar korkuttu beni çünkü yds odaklı çalışmanın bizi ingilizcenin birçok faaliyeti konusunda körelttiğini düşünüorum özellikle speaking ve listening gibi öğretim ingilizceymiş bundan dolayı tedirginim hocalar bizi bu konuda çok zorlar mı? ayrıca 1 yıl hazırlık zorunlu mu yoksa okula yeni başladığımız zaman sınava girip sınavı geçince direk 1.sınıfa geçme imkanımız war mı? bilen warsa bu konudaki yardımlarını bekliorum özellikle melek abladan :) şimdiden teşekkürler...

Aynı şeyleri söyleyeceğim. Bölüm zor ama gözünüz korkmasın.
Hazırlık zorunlu değil, hazırlık muafiyet sınavını geçerseniz 1. sınıftan başlarsınız.
Çoktan seçmeli sorular çözdüğümüzden konuşma ve dinleme becerilerimiz pek gelişmiyor ama korkmana gerek yok çünkü senin gibi birçok kişi olcak. Konuşma ve dinleme derslerinde anlamadığın ve başarılı olamadığın için sıkılabilirsin ama bu alanlarda kendini geliştirebilirsin. Mesela internette bazı sitelerde İngilizce haberleri hem okuyup hem de dinleyebilirsin böylece dinleme becerin gelişir. Daha iyi konuşabilmek için bir arkadaşınla istediğiniz konularda konuşma egzersizleri yapabilirsin. :smiley2:

yolcu_54
27th September 2008, 01:00
İngiliz Dil Bilimi bölümünde sınavlar ve hocalar hakkında bilgiler verir misiniz? Sınavlar nasıl oluyor vize ve finaller nasıl yapılıyor kaç vize var, sınavlar nasıl çoktan seçmeli mi? Şimdiden teşekkürler.