Gymnopédies
14th July 2007, 11:48
Atılım üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümü %50 burslu 5 öğrenci alıyormuş. Burada okuyan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan biraz bilgi edinirsem çok mutlu olurum.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
|
Tam Sürüm Bilgini Göster : Atılım Üniversitesi/ Müt -Tercümanlık Gymnopédies 14th July 2007, 11:48 Atılım üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümü %50 burslu 5 öğrenci alıyormuş. Burada okuyan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan biraz bilgi edinirsem çok mutlu olurum. Teşekkürler. Scold 30th July 2007, 17:27 böyle birşein olduunu sanmıorum 2006 taban puanlarına göre en son giren öğrenci 10800. sırada ben de Atılım'ı yazdım %50 buRslu derecem 8143 bu durumda mantık çerçevesine alırsak özel bi üniversite ve alabildiği kadar öğrenci alacaktır Muttalipisidan 30th July 2007, 18:32 böyle birşein olduunu sanmıorum 2006 taban puanlarına göre en son giren öğrenci 10800. sırada ben de Atılım'ı yazdım %50 buRslu derecem 8143 bu durumda mantık çerçevesine alırsak özel bi üniversite ve alabildiği kadar öğrenci alacaktır kardeş her üniversite kafasına göre öğrenci alamıyor unutmaki onlarıda yöneten bişr kurum yani yök var yök verdiği kontenjanın dışına hiçbir ünv çıkamaz Muttalipisidan 30th July 2007, 18:36 atılım müt. tercümanlık HAKKINDA BİLGİ Bölümün yıllık kontenjanı 30'dur. Programdan mezun olabilmek için, 122 asil ve 18'i seçmeli ders kredilerinden oluşmak üzere, toplam 140 kredilik ders tamamlamak gerekmektedir. Programımız hem kuramsal hem de uygulamalı derslerden oluşmaktadır. Bölümümüzün izleyeceği program Türkiye koşullarına uygun ve dünya standartlarının hiç de altında olmayan Hacettepe ve Boğaziçi Üniversitelerinin programlarına yakındır Dört yıllık Mütercim ve Tercümanlık Lisans Programının amacı öğrencileri, yazılı, sözlü ve konferans çevirmenliğinin tüm türlerinde eksiksiz başarılı olabilecekleri bir kariyere götürmektir. Bunu yaparken aynı zamanda amaç öğrencileri İngilizce ve Türkçe dillerinde yeterli ve yetkin yapmak, her iki dilin kültür ve kurumları ve edebiyatı hakkında yeterli bilgi ile donatmak, bir yandan da çeviri kuram ve teknikleri ile simultane çevirmenliğin temel bilgilerine sahip kılmaktır. Programdan mezun olan öğrenciler mütercim tercüman diploması ve ünvanına sahip olacaklardır. Bölümümüz mezunlarına gerek ülkemizde gerekse yurtdışında her gün talep daha da artmaktadır. Ülkemizde mezunların istihdam alanları şöyledir: Simultane ve yazılı çeviri büroları, TRT ve Anadolu Ajansları, özel TV'ler ve gazete büro ve ajansları, Dışişleri Bakanlığı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, DPT, MİT, bankaların kambiyo bölümleri, yayınevleri, editörlükler, Avrupa Konseyi, çeşitli milletlerarası kuruluşlar, özel veya yayınevlerine bağlı olarak kitap çevirileri, üniversitelerin ilgili bölümlerinde araştırma görevliliği, özel çeviri büroları açma olanakları. Mütercim Tercümanlık Bölümümüz her yıl sektördeki çevirmenlerin ve akademisyenlerin katıldığı, çeviriyle ilgili güncel konularda seminer, sempozyum, konferans ve toplantılar, öğrencilere yönelik çeviri atölyeleri ve ödüllü çeviri yarışmaları ve simültane çeviriye yönelik ek çalışma saatleri düzenlemektedir. Mütercim Tercümanlık Bölümümüz, öğrencilerimizin sektörle ilk elden buluşmalarını da desteklemektedir. Bölümümüzce desteklenen, öğrencilerimizin kendi çabalarıyla kurulmuş ATIC adlı çeviri topluluğu da her dönem çeşitli çalışmalar düzenlemektedir. ctrl+alt+del 30th July 2007, 20:22 atılım mütercim tercümanlıkta kardeşim diyebileceğim bir arkadaşım okuyor 2.sınıfta bu sene eğer gerçekten bilgi almak isteyen varsa bana ulaşsın bende elimden geldiğince yardımcı olurum... enqlish@msn.com kared 30th July 2007, 20:24 Atılım üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümü %50 burslu 5 öğrenci alıyormuş. Burada okuyan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan biraz bilgi edinirsem çok mutlu olurum. Teşekkürler. benim bildiğim atılım sadece ilk yıl burs veriyo sonra vermiyo. boorockk 30th July 2007, 20:27 arkadaşlar olumsuzluk yapmak istemem ama kuzenim paralı okuyor ve cok zorluyolar eğitim diye bişeyde yok orda dağın başı ... ama bilemem burs u da kesiyolar galiba hemen |