Tam Sürüm Bilgini Göster : istanbul ünv vs marmara ünv

Femme Fatale
13th July 2007, 18:46
Merhaba arkadaşlar.
Ben mütercim tercümanlık düşünüyorum ama çevremden değişik görüşler alıyorum ve kafam karışıyor.

Mesela,ist ünv cevirmenlik bölümü için çok parlak seyler soylenmiyor;marmara için de aynı durum söz konusu...

Ben bu iki ünv den birine gidersem ve birinden mezun olursam iş bulma olasılığım nedir acaba???

Ayrıca ist ünv için "dersleri az ve tatmin edici değil,bir cevirmen adayı için mutluluk vermeyen bir yer" şeklinde söylentiler duyuyorum...

Bu iki üniversiteyi daha doğrusu çevirmenlik bölümlerini iyice bilen biri var mı? Lütfen yardımcı olur musunuz???

dört gözle bekliyorum...

any_ONe
13th July 2007, 19:37
benim geçen yıl istanbul üniversitesine giden bir çok arkadaşım var ve duydukların doğru gibi görünüyor..dersler azmış ve boş geçen ders oluyomuş eğitimin çok da kaliteli olmadığı söyleniyor..bende öğretmenliğe gitmeyi düşünüyorum ama tereddütlüyüm..ama bana kalırsa eğer varsa Ankara üniversitesine git derim orası biraz daha kaliteliymiş...!!!

Femme Fatale
13th July 2007, 19:42
benim geçen yıl istanbul üniversitesine giden bir çok arkadaşım var ve duydukların doğru gibi görünüyor..dersler azmış ve boş geçen ders oluyomuş eğitimin çok da kaliteli olmadığı söyleniyor..bende öğretmenliğe gitmeyi düşünüyorum ama tereddütlüyüm..ama bana kalırsa eğer varsa Ankara üniversitesine git derim orası biraz daha kaliteliymiş...!!!

fikirlerin icin cok tesekkür ederim.hacettepede var cevirmenlik ama sınırdayım zor galiba...

soylentilerin dogru cıkmasına uzuldum yaaa çember iyice daraldı benim acımdan... :(
peki marmara hakkında bi bilgin var mı?

migrant
15th July 2007, 13:40
marmara tercümanlıkla ilgili biri yorum yaparsa ben de çok sevineceğim çok kararsızım
<<<<<<<<<uludağ ing öğrt vs marmara müt<<<<<<<<

[Ú][Ķ]™
17th July 2007, 11:22
Yapmayin ya ben de ist. univ. dusunuyodum amerikan kulturunu.Baska diyecekleri olan varsa ve paylasirsa sevinirim...

imt_gozde
17th July 2007, 14:46
mrb bn istanbul üni.ing.mütercim tercümanlık bölümü.2,sınıfa geçtm.bizim bölümün felsefesi ''çeviri,çeviri yapılarak öğrenilemez.'' ama bu ne tezattır ki bu sene hiç bişey öğrenmedik hatta kendi başınıza çabalamazsanız ing.unutabilirsiniz bile.çok iyi hocalarımız war ama bize cidden hiç birşey vermeyen hocalarımız da war.bir hazırlık sınıfı olsaydı daha güzel olurdu pratik açıdan.malesef yok.açıkçası bu bölümde en önemli şey kendini geliştirmek ve yetiştirmek.ikinci dil olarak da seçenekler sadece almanca ve ispanyolcayla kısıtlı.kendi adıma ve ark.larımdan gördüğüm kadarıyla ispanyolca hocalarımızın eğitimine diyeck yok çok iyiler.istanbul üni.amerikan kültüründe okuyan bi arkadaşım da var bu sene hazırlık okudu hocalarından memnun kaldı ve kendini gelişitrdi ama bölüm hocaları nasıldır bilmem.tercihlerinizde iyi şanslar arkadaşlar.

Femme Fatale
17th July 2007, 15:07
mrb bn istanbul üni.ing.mütercim tercümanlık bölümü.2,sınıfa geçtm.bizim bölümün felsefesi ''çeviri,çeviri yapılarak öğrenilemez.'' ama bu ne tezattır ki bu sene hiç bişey öğrenmedik hatta kendi başınıza çabalamazsanız ing.unutabilirsiniz bile.çok iyi hocalarımız war ama bize cidden hiç birşey vermeyen hocalarımız da war.bir hazırlık sınıfı olsaydı daha güzel olurdu pratik açıdan.malesef yok.açıkçası bu bölümde en önemli şey kendini geliştirmek ve yetiştirmek.ikinci dil olarak da seçenekler sadece almanca ve ispanyolcayla kısıtlı.kendi adıma ve ark.larımdan gördüğüm kadarıyla ispanyolca hocalarımızın eğitimine diyeck yok çok iyiler.istanbul üni.amerikan kültüründe okuyan bi arkadaşım da var bu sene hazırlık okudu hocalarından memnun kaldı ve kendini gelişitrdi ama bölüm hocaları nasıldır bilmem.tercihlerinizde iyi şanslar arkadaşlar.

Hani derler ya hızır gibi yetiştin,siz de aynen öyle oldunuz :)

istanbul üniversitesi hakkında duyduklarım sizin de soylediklerinizle bir nevi doğrulandı... :(

zaten ben de "dersler az ve buna ek olarak bos geciyor" gibi hoş olmayan seyler duydum...yani memnun değilsiniz üniversitenizin ilgili bölümünden anladığım kadarıyla???

ya ben su an cok uzuldum aslında cünkü benim cemberim iyice daralmaya başladı...hayalim hep cevirmen olmaktı hala da oyle lakin iyice kötüye gitmeye başladı işler...

bana bölümünüz hakkında baska neler söyleyebilirsiniz?örnegin mütercim tercümanlık bölümünüz erasmus ile işbirliği içinde mi???
ve marmara müt-ter hakkında bilginiz var mı???9 eylül müt-ter hakkında guzel seyler duydum,bu hususta bir sey biliyor musunuz??? Belki fazla oluyorum ama kafam çok karışık,mazur görün lütfen :)
cevaplarınız için cok tesekkur ederim,size borcluyum ;)

desperado
17th July 2007, 15:13
rahat olun... sıkntı yapmasın kımse

Femme Fatale
17th July 2007, 15:15
rahat olun... sıkntı yapmasın kımse

keşke öyle olabilse...ama polyannacılık da bir yere kadar di mi :confused:

desperado
17th July 2007, 15:25
hersey gönlünce olsun :) senin elde etmek ıstedıklerın bence okuldakı egıtımden daha cok senın elınde ... bu arada bır konu actım belkı bılgınız vardır kontenjanı dolmayan okulların puanları gosterılmıyor bılıyormusnuz neden ?

imt_gozde
17th July 2007, 20:48
bölümümden memnunum ama derslerin işlenişinden diil.yani gelecekte işimi severek yapacağıma inanıyorum.doğrusunu söylemek gerekirse bu sene pek bişey öğrenmedik.ama gelecek sene için neler olur bilemem.büyük sınıflardan duyduğumuz kadarıyla hocalar çok kasıomuş ama pek bişi öğrenmiolarmış.şahsi fikrim hocalar keşke sıksa da bişiler öğrensek.bölümümüz erasmusla işbirliği içinde polonya ve yunanistana öğrenci gönderiyor.9 eylül imt hakkında sadece ing-alm-tr olduğunu biliorm yani ing ve almancadan hazırlık sınıfı war.marmara imtde ise heralde çeviri yapıolarmış biz bu sene çevirinin ç'sini görmedik.çeviribilime giriş dersi 2,sınıfta bizde.:p

Femme Fatale
17th July 2007, 21:53
bölümümden memnunum ama derslerin işlenişinden diil.yani gelecekte işimi severek yapacağıma inanıyorum.doğrusunu söylemek gerekirse bu sene pek bişey öğrenmedik.ama gelecek sene için neler olur bilemem.büyük sınıflardan duyduğumuz kadarıyla hocalar çok kasıomuş ama pek bişi öğrenmiolarmış.şahsi fikrim hocalar keşke sıksa da bişiler öğrensek.bölümümüz erasmusla işbirliği içinde polonya ve yunanistana öğrenci gönderiyor.9 eylül imt hakkında sadece ing-alm-tr olduğunu biliorm yani ing ve almancadan hazırlık sınıfı war.marmara imtde ise heralde çeviri yapıolarmış biz bu sene çevirinin ç'sini görmedik.çeviribilime giriş dersi 2,sınıfta bizde.:p

size bol şanslar :) yani bu kötü gidişat sizin üniversiteyle-daha doğrusu hocalarınızla- ilgili? Peki bu ing-alm-tr nasıl oluyor? diyelim ki 9eylüle gittim ing müt-ter e.orada ben almanca da ceviri eğitimi alacak mıyım? -eger oyleyse super olur bu-

imt_gozde
18th July 2007, 13:09
9 eylül imt ile ilgili sadece geçen seneki kılavuz sayesinde bilgim war.ing alm tr dillerinde çeviri öğretliyor.ama hem ing hem alm hazırlık sınıfı war bildiğim kadarıyla yani ingden hazırlığı geçsen bile almcadan geçemezsen bi de alm hazırlık okuosn.ek olarak başka bi dil öğretiolar mı bilmiorm ama benm bölümde de ikinci dil olarak almanca ve ispanyolca war ikisinden birini seçiosn.bnmki ispanyolca ve bn çok memnunum.3.sınıftan itibaren ikinci dillerimizden de çeviri yapmaya başlayacağız yani bizim bölümde de 2,dilde çeviri war.

Femme Fatale
18th July 2007, 18:34
9 eylül imt ile ilgili sadece geçen seneki kılavuz sayesinde bilgim war.ing alm tr dillerinde çeviri öğretliyor.ama hem ing hem alm hazırlık sınıfı war bildiğim kadarıyla yani ingden hazırlığı geçsen bile almcadan geçemezsen bi de alm hazırlık okuosn.ek olarak başka bi dil öğretiolar mı bilmiorm ama benm bölümde de ikinci dil olarak almanca ve ispanyolca war ikisinden birini seçiosn.bnmki ispanyolca ve bn çok memnunum.3.sınıftan itibaren ikinci dillerimizden de çeviri yapmaya başlayacağız yani bizim bölümde de 2,dilde çeviri war.

Evet o hazırlık olayını biliyorum...Bilgilerinizi paylaştığınız ve sorularımla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :)

Muttalipisidan
18th July 2007, 18:41
arkadaşlar hiç terddüt etmeyin bu işi yapacak sizsiniz siz ben bu işi yaparım diyorsanız hiç bir sorun kalmamıştır başkalrı sadece söyler tercihden sonra o söyleyenlerin hiç birini bulamazsınız bu yüzden 60 danışmanınız olsa son kararı kendiniz verin

imt_gozde
18th July 2007, 22:53
Evet o hazırlık olayını biliyorum...Bilgilerinizi paylaştığınız ve sorularımla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :)

rica ederim;)

ALEEN
8th October 2007, 18:04
ya desenize adamm gibi bir üniversite yok yani koca Türkiye de

chipsahoy
1st August 2008, 11:15

ben de size katılıyorum bir istanbul üniversitesi öğrencisi olarak. dersler çok az boşluk fazla. ama bunu bir avantaja dönüştürüp çiftanadal yapmak için değeğrlendirebilirsiniz. not ortalamanızın biraz yüksek olması gerekiyor.

chipsahoy
1st August 2008, 11:17
Yapmayin ya ben de ist. univ. dusunuyodum amerikan kulturunu.Baska diyecekleri olan varsa ve paylasirsa sevinirim...

amerikan bölümünde bezı dönemler haftada 2 gün bile boş oluyor. dediğim gibi dersler az çok yoğun geçmiyor. ama sen bilirsin. marmara biraz daha iyi olabilir.

filolog86
4th August 2008, 02:19
arkadaşlar ben i.ü nün bu denli acımasız eleştiriyee maruz kalmasından hiç hoşnut değilim..okulu beğenmeyenler ellerine kitap alıp okumuşlar mıdır ''üniversiteye kapağı attıktan sonra''?bunu öğrenelim önce...

Ofli_aKREP
4th August 2008, 02:39
O zaman sen bence Okan üniversitesinin burslusunu yaz.Oranın eğitimi çok iyi okul da çok iyi.
Hatta staj falan da var mezun olunca direk tecrübeli olarak mezun olma şansınız var