Tam Sürüm Bilgini Göster : Amerikan Kültürü ve edebiyatı

Angie06
13th July 2007, 13:52
arkadaşlar birincisi amerikan kültürü ve edebiyatının ingiliz dili ve edebiyatından farkı nelerdir birde bir arkadaşım bana özel üni.lerin burslu bölümlerinde okuyan kişilere kpss de az puan verildiğini söyledi bu doğru mu?:icon_tape::confused:

soner005
13th July 2007, 18:13
farkı ingiliz edebiyatını değilde amerikan edebiyatını öğretmeye çalişması ben bi tek bunu biliyorum. paylaşmak istedim.

Angie06
13th July 2007, 18:16
teşekkür ettimde şu kpss olayı kafamı karıştırdı:confused:

soner005
13th July 2007, 18:24
ingiliz dili bitirende amerikan dili kültürü neyse işte onu bitirende eğer üniversiteden formasyon (doğru mu bu kelime) alabiliyorsa öğretmen olabiliyor.ayrıca bizim kpds diye bi sınavımız var. illa bi sınava girceksek ona gircez.

soner005
13th July 2007, 18:29
ben bişey sorabilirmiyim
dil öğrencileri yüzdelik dilimlerini dil sıralamasındamı yoksa tüm sıralamadamı hesaplıyor acaba

Angie06
13th July 2007, 18:36
ben bişey sorabilirmiyim
dil öğrencileri yüzdelik dilimlerini dil sıralamasındamı yoksa tüm sıralamadamı hesaplıyor acaba

öss ve yds ortalaması :)

Mediha
13th July 2007, 18:46
arkadaşlar birincisi amerikan kültürü ve edebiyatının ingiliz dili ve edebiyatından farkı nelerdir birde bir arkadaşım bana özel üni.lerin burslu bölümlerinde okuyan kişilere kpss de az puan verildiğini söyledi bu doğru mu?:icon_tape::confused:

Kpss ne alaka anlayamadım? İngilizce öğretmeni olmak için mi?

Angie06
13th July 2007, 18:56

evet :confused:

Funda_DELT
13th July 2007, 18:58
değerli hocalarım ;

amerekan kültürü ve edebiyatından , Dilbiliminden , İngiliz dilbiliminden , karşılaştırmalı edebiyattan , ve mürtecim tercümanlık bölümlerinden ingilizce öğretmeni olunabiliyor mu ? formasyonlu ya da değil ...farketmez...

saygılar..

Funda

BBurak
13th July 2007, 18:59
değerli hocalarım ;

amerekan kültürü ve edebiyatından , Dilbiliminden , İngiliz dilbiliminden , karşılaştırmalı edebiyattan , ve mürtecim tercümanlık bölümlerinden ingilizce öğretmeni olunabiliyor mu ? formasyonlu ya da değil ...farketmez...

saygılar..

Funda
dil ve edebiyat ile amerikan kültüründen
formasyon alınarak olunabiliyor ama diğerlerini bilmiyorum

Funda_DELT
13th July 2007, 19:11
peki diğerleri?

Angie06
13th July 2007, 19:17
olunuo cnm bildiğim kadarıyla

Funda_DELT
13th July 2007, 19:35
bi de bi hocamızdan cvp gelseydi :)

Mediha
13th July 2007, 21:11
Biliyor musunuz İngilizce öğretmeni olmanın artık ne kadar kolay olduğunu???
40 kredilik bir ingilizce kursuna giden Almanca Öğretmenliği mezunu olan kişi bu kursu aldığını ispatlayınca ve kpss den 70(sanırım) in üstünde alınca atanabiliyor.

American Kültürü ya da Dil Edeb. mezunları da tabiki ing. öğretmeni olabilir. Formasyon alıp KPSS ye gitmeleri yeterli. Öyle KPSS DEN az puan verme durumu falan da yok.

Funda_DELT
13th July 2007, 21:17
sayın hocam peki dilbilimi , mürtecim tercümanlık ya da ingiliz dilbiliminden olunabiliyor mu ?

Mediha
13th July 2007, 21:21
sayın hocam peki dilbilimi , mürtecim tercümanlık ya da ingiliz dilbiliminden olunabiliyor mu ?

Onun bir kriteri vardı....ingilizce öğretmeni olacak başvuracaklarda aranacak mezuniyet bölümleri diye...
Bana kalırsa olur neden olmasın. Formasyon eğitimini aldıktan sonra sanırım ingilizce öğretmeni olarak başvurabilirsiniz...yine de bu bölümleri araştıralım.

Funda_DELT
13th July 2007, 21:25
hocam benim puanım 331,195 ve sıralamam 4335 ...ingilizceyle alakalı bi yer gelir mi ? amerika, dilbilim, ingili dilbilimi, dil edeb ...vs

paradise_now
13th July 2007, 21:32
hocam istanbul üniversitesi amerikan kültürü ve edbiyatı nasıl? puan 341.844,sıralama 2203 ist üni. amerikan kültürü ve edebitaına girebilirmiyim? ayrıca kpss de ing öğretmenliğinden mezun olan biriyle aynı puanı aldığınızda öncelik kimin? gerçekten bu bölüm için kpss den yüksek puanmı almak lazım?

hocam çok soru sordum ama kafam çokkarışık gerçekten.yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Mediha
13th July 2007, 21:36
hocam benim puanım 331,195 ve sıralamam 4335 ...ingilizceyle alakalı bi yer gelir mi ? amerika, dilbilim, ingili dilbilimi, dil edeb ...vs

İnşallah ingilizce ile ilgili bir yerler olur. Üzgünüm puanlar konusunda çok fazla bilgim yok. Bu arada puanları tercih edenler belirliyor, bunu da göze alarak tercih yapın.
Puanının biraz üstünden başlayıp puanından daha aşağıya gelebilecek her yeri yaz...Bir de açık öğretim ingilizce öğretmenliğini de tavsiye ederim.

Mediha
13th July 2007, 21:40
hocam istanbul üniversitesi amerikan kültürü ve edbiyatı nasıl? puan 341.844,sıralama 2203 ist üni. amerikan kültürü ve edebitaına girebilirmiyim? ayrıca kpss de ing öğretmenliğinden mezun olan biriyle aynı puanı aldığınızda öncelik kimin? gerçekten bu bölüm için kpss den yüksek puanmı almak lazım?

hocam çok soru sordum ama kafam çokkarışık gerçekten.yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba... dediğim gibi geçen yılki puanları bilmiyorum, ama sıralaman iyi görünüyor. Umarım gelir. Eğer formasyonun olmazsa öncelik ingilizce öğretmenliği mezununun olur. Sanırım biraz yüksek almak şart. Yine de araştıralım.

paradise_now
13th July 2007, 21:44
Merhaba... dediğim gibi geçen yılki puanları bilmiyorum, ama sıralaman iyi görünüyor. Umarım gelir. Eğer formasyonun olmazsa öncelik ingilizce öğretmenliği mezununun olur. Sanırım biraz yüksek almak şart. Yine de araştıralım.

hocam son bir soru :)

formasyonu aldığım takdirde,kpssde ingilizce öğretmenliği mezunlarıyla aşağı yukarı aynı puanı alırsam (örneğin 70 barajını aşarsam) arada bi fark kalır mı?

Mediha
13th July 2007, 21:48
Sanırım kalmaz :)
Çünkü alanın ingilizce olduğu için sanırım olur. Önemli olan formasyon zaten.

paradise_now
13th July 2007, 21:51
teşekkür ederim hocam.

Angie06
13th July 2007, 22:04
Biliyor musunuz İngilizce öğretmeni olmanın artık ne kadar kolay olduğunu???
40 kredilik bir ingilizce kursuna giden Almanca Öğretmenliği mezunu olan kişi bu kursu aldığını ispatlayınca ve kpss den 70(sanırım) in üstünde alınca atanabiliyor.

American Kültürü ya da Dil Edeb. mezunları da tabiki ing. öğretmeni olabilir. Formasyon alıp KPSS ye gitmeleri yeterli. Öyle KPSS DEN az puan verme durumu falan da yok.

hocam dediğiniz süper bişi almanca öğretmenliğinden böyle bir atama oluosa ing öretmenliğine?
başka koşul yok değilmi tek burda yazanlar

IcySeden
15th July 2007, 15:27

karşılaştırmalı edebiyat dışında hepsinden öğretmen olabilirsin.
karşılaştırmalı edebiyata formasyon hakkı verilip verilmeyeceği henüz belli değil ben verileceğini düşünüyorum.
puanınla ingilizce yazabileceğin karşılaştırmalı edebiyat var.özel ünilerin burslusu olur mu onu bilmiyorum..bu bölüm de çok emek isteyen bir bölüm iyice araştır derim.
hoca değilim ama görünce yanıtlayayım dedim:)

hardest
15th July 2007, 15:48
karşılaştırmalı edebiyat ne oluyor tam olarak ve ingilizce mi? bir de ank. üni.de dilbilim diye bir bölüm var sadce dilbilim yazıyor kılavuzda bu ingilizce mi değil mi aydınlatırsanız sevinirim :)

IcySeden
15th July 2007, 16:20
karşılaştırmalı edebiyat ne oluyor tam olarak ve ingilizce mi? bir de ank. üni.de dilbilim diye bir bölüm var sadce dilbilim yazıyor kılavuzda bu ingilizce mi değil mi aydınlatırsanız sevinirim :)

karşılaştırmalı edebiyatla ilgili bilgileri bi başlıkta yazmıştım ama gene yazayım.
bu yeni sayılan bir bölüm.bilgi ve koç ünilerinde ders dili ingilizce,osmangazide türkçe.bölüm eleştirmen yetiştirmek üzere açılmış.ingilizcenin yanında bir yıl zorunlu hazırlık alıyorsun.almanca ya da fransızca sen seçiyorsun.4 yıl bunu görmeye devam ediyorsun.bir de rusça eğitimi alıyorsun.(2. veya 3.yıldan itibaren tam emin değilim) sürekli kitap okumanı gerektiren bir bölüm.osmangazinin puanı yüksek değil ama bitirmesi zor diyorlar:) ben gene de bu bölümü yazmayı düşünüyorum.iş alanları görünüşe göre geniş ama mezun olunca ne olur bilemem kimi diyor kapılar bölüm tanınmadığı için size kapanıyor,kimi de diyor daha staj zamanında kendini gösterirsen iş teklifleri gelmeye başlıyor.artık orası senin performansına kalmış sanırım.
iş alanları arasında medyada çalışma imkanı,editörlük,edebiyat eleştirmenliği,vs.. ve tercümanlık var. bu bölüme daha formasyon hakkı tanınmadı ama 5 seneye kadar çıkar diye tahmin ediyorum,bölüm hocalarının bu konuda çalışmaları var çünkü.

ankaradaki dilbilim de mersin ve hacettepedeki ingiliz dilbiliminin aynısı ama eğitim dili türkçe.farkı bu olsa gerek.dilbilimde de dillerin kökleri gelişimleri vs. gibi dersler görüyorsun.bu da kolay bir bölüm sayılmaz.formasyon hakkı var yani mezun olunca öğretmen olabilirsin.

edebiyatla ilgileniyorsan karşılaştırmalı , dilin yapısıyla ilgileniyorsan dilbilim yaz derim.

DÜZELTME: <<ingilizcenin yanında bir yıl zorunlu hazırlık alıyorsun.almanca ya da fransızca sen seçiyorsun.4 yıl bunu görmeye devam ediyorsun.bir de rusça eğitimi alıyorsun.(2. veya 3.yıldan itibaren tam emin değilim)>>
bu 2. dil dersleri sadece osmangazide varmış ben de dün öğrendim. bilgi'nin burslusunda yok.koç'ta da ders içeriği daha belli değil sanırım.ama bilgi'ninkiyle aşağı yukarı aynı olur.

hardest
15th July 2007, 16:38
yani ingiliz dilbilimini işliyorsun ama ders dili Türkçe diil mi?

IcySeden
15th July 2007, 16:43
evet sanırım öyle.yani sınavlar falan türkçe yapılıyor olması lazım.
eğitim dili ingilizce olunca derslerden sınavlara kadar tamamen ingilizce okuduğuna göre türkçe olunca da dersler,sınavlar türkçe olması lazım.

hardest
15th July 2007, 16:45
ok.teşekkürler:)

[Ú][Ķ]™
16th July 2007, 12:13
Yani bu bolumun ing. dil edebiyattan tek farkı amerikan kulturunu ogretmesi oyle midir?

painkiller_17
16th July 2007, 12:25
evet tek fark ingiliz değilde amerikan olması.sanırm bu bölümden mezun olduktan sonra şayet formasyon alırsan kpdsden yüksek puan olmalısın.çünkü öğretmenlik yerleştirmeleri yapılırken öncelik öğretmen mezunları,sonra dil edebiyat,sonra amerikan kültürü sonrada dilbilimciler alınıyormş.ama yapılmayacak birşey değil..

[Ú][Ķ]™
16th July 2007, 12:56
Ben ogretmenlik istemiyorum peki diger is olanaklari nedir bu bolumun?

IcySeden
16th July 2007, 17:19
Ben ogretmenlik istemiyorum peki diger is olanaklari nedir bu bolumun?

sana bendeki kılavuzda yazanlardan aktarıyorum:
mezunlar TRT ve özel televizyon kurumlarında,elçiliklerde,turizm şirketlerinde çalışabilmektedirler.
aslına bakarsan ing.dil ve edeb. mezunlarının iş imkanlarıyla aynı.zaten "amerikan kültür ve edeb. program çalışmalarını ing.dil ve edeb. programıyla beraber yürütmektedir" yazıyor.
ders içeriği de: abd tarihi,uygarlığının çeşitli yönleri,toplumsal yapısı,düşünce,edebiyat ve sanat ürünleri incelenmektedir.

kimseyi yanlış etkilemek istemem ama bence yaramaz bir bölüm.abd nin toplumsal yapısını,düşüncesini incelemek yerine daha yararlı dersler okumayı tercih ederim.

[Ú][Ķ]™
16th July 2007, 17:34
sana bendeki kılavuzda yazanlardan aktarıyorum:
mezunlar TRT ve özel televizyon kurumlarında,elçiliklerde,turizm şirketlerinde çalışabilmektedirler.
aslına bakarsan ing.dil ve edeb. mezunlarının iş imkanlarıyla aynı.zaten "amerikan kültür ve edeb. program çalışmalarını ing.dil ve edeb. programıyla beraber yürütmektedir" yazıyor.
ders içeriği de: abd tarihi,uygarlığının çeşitli yönleri,toplumsal yapısı,düşünce,edebiyat ve sanat ürünleri incelenmektedir.

kimseyi yanlış etkilemek istemem ama bence yaramaz bir bölüm.abd nin toplumsal yapısını,düşüncesini incelemek yerine daha yararlı dersler okumayı tercih ederim.

O zaman ing. dil edebiyatı da tavsiye etmiyosun oyle mi ama puan orayi tutuyor edirne ogretmenlige de gidebilirim aslinda ama dedigim gibi ogretmenlik istemiyorum formasyon sorunum yok.

IcySeden
16th July 2007, 17:40
O zaman ing. dil edebiyatı da tavsiye etmiyosun oyle mi ama puan orayi tutuyor edirne ogretmenlige de gidebilirim aslinda ama dedigim gibi ogretmenlik istemiyorum formasyon sorunum yok.

yanlış anlamışsın .okuyup okumamak sana kalmış tabi.ingiliz dili ve edebiyatını amerikan kültürüne tercih ederim şahsen.eğer edebiyatla ilgileniyorsan ve ilerde tercüme ile uğraşmak sana keyif verecekse ing dil edebiyatı seçebilirsin.öğretmenlik ilgimi çekmiyor diyorsun zaten.

aldarkchild
16th July 2007, 18:02

merhaba ing. dilden 324,992 puan aldım başarı sıram da :5874
ingilizceden bir yer istiyordum fakat puanım az görünüyor dil ede. dan istiyodum ama olmayacask gibi görünüo açıköğretim düşündüm bi sene daha gir daha iyi bir yeri alırsın diyende çıktı ya da tek umudum yedeklerden ek kontenjan umudu kaldı bi umut ordangirebilirmiyim bu puanlarımla
bie açıköğretimden mezun ing. öğretmneliğinden eskişehirden ona sordum diplomada yazmıomuş açık öğretim diye ama onu biliyorlarmış yani diploma farkı nasıl olur bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler

aldarkchild
16th July 2007, 18:08
yanlış anlamışsın .okuyup okumamak sana kalmış tabi.ingiliz dili ve edebiyatını amerikan kültürüne tercih ederim şahsen.eğer edebiyatla ilgileniyorsan ve ilerde tercüme ile uğraşmak sana keyif verecekse ing dil edebiyatı seçebilirsin.öğretmenlik ilgimi çekmiyor diyorsun zaten.

merhaba ben ing.dengirdim ama 324,992 puanım başarı sıram da:5874
bu puanla ing.den bir yer tutumuyor sizce yedeklerden şansım var mı ya da açıköğretimi mi yazayım ya da 1 sene daha bekleyip hazırlanayım m ı yani açıköğretim hakkında bilgi istiyorum yardım ederseniz sevinirim

IcySeden
16th July 2007, 18:20
merhaba ben ing.dengirdim ama 324,992 puanım başarı sıram da:5874
bu puanla ing.den bir yer tutumuyor sizce yedeklerden şansım var mı ya da açıköğretimi mi yazayım ya da 1 sene daha bekleyip hazırlanayım m ı yani açıköğretim hakkında bilgi istiyorum yardım ederseniz sevinirim

zaten bi forumda sana özel olarak arama bölümünden bakıp bi link yazmıştım :) ama görmemişsin heralde gene yazıyorum açık öğretim öğretmenlik hakkında bilgi alırsın:
http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=12703&highlight=%F6%F0retim

benim geçen sene puanım 325 ti açık öğretim öğretmenliğe 3 puan nedeniyle giremedim.
bu sene anadolu 7 ilde daha 40 kontenjanlık açık öğretim ing. öğretmenliği açmış.eskişehirdekinin kontenjanı 250. 1 sene bekleyemem diyorsan yazabilirsin.ben bi dershane hocasına danıştığımda bana çalışmadan 325 çıkarıyorsan 1 sene beklemeni tavsiye ederim demişti.ben de 2.dil yazmıyım bekliyim dedim.bu sene de çok çalışmadım:D ama tecrüben falan artıyo tabi 336 puan geldi.
sana tavsiyem,paniğe kapılma.şartlarını iyice otur düşün,1 sene daha bekleyecek durumda görüyorsan kendini ve daha iyi olacağına inanıyorsan bekle.(gerçi ösym ye belli olmaz her sene bişey peydah oluyor) ama yok ben en iyisi bu sene kapağı atayım diyorsan ek kontenjanları bekleyerek hareket etme,çünkü genelde özel ünilerde ve 2.dillerde yer kalıyor.çok kısıtlı bi tercih alanın kalır.ilk tercihlerde kararını vermeni tavsiye ederim.;)

aldarkchild
16th July 2007, 22:17
zaten bi forumda sana özel olarak arama bölümünden bakıp bi link yazmıştım :) ama görmemişsin heralde gene yazıyorum açık öğretim öğretmenlik hakkında bilgi alırsın:
http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=12703&highlight=%F6%F0retim

benim geçen sene puanım 325 ti açık öğretim öğretmenliğe 3 puan nedeniyle giremedim.
bu sene anadolu 7 ilde daha 40 kontenjanlık açık öğretim ing. öğretmenliği açmış.eskişehirdekinin kontenjanı 250. 1 sene bekleyemem diyorsan yazabilirsin.ben bi dershane hocasına danıştığımda bana çalışmadan 325 çıkarıyorsan 1 sene beklemeni tavsiye ederim demişti.ben de 2.dil yazmıyım bekliyim dedim.bu sene de çok çalışmadım:D ama tecrüben falan artıyo tabi 336 puan geldi.
sana tavsiyem,paniğe kapılma.şartlarını iyice otur düşün,1 sene daha bekleyecek durumda görüyorsan kendini ve daha iyi olacağına inanıyorsan bekle.(gerçi ösym ye belli olmaz her sene bişey peydah oluyor) ama yok ben en iyisi bu sene kapağı atayım diyorsan ek kontenjanları bekleyerek hareket etme,çünkü genelde özel ünilerde ve 2.dillerde yer kalıyor.çok kısıtlı bi tercih alanın kalır.ilk tercihlerde kararını vermeni tavsiye ederim.;)

TEŞEKKÜR EDERİM EVET GÖRMEMİŞİM ATTIĞINIZ ADRESİ SAĞOLUN BEN DEDİNİZ GİBİ HIZLI KARARLAR VERİYORUM ŞU ANDA EVET İNANAIYORUM KENDİME SÜREM YETMEDİ PANİĞE KAPILDIM VE BU PUANI ALDIM AM ŞİMDİ TECRÜBE YAŞADIM ACIDA OLSA BU BANA ÇOK İYİ BİR DERS OLDU İDDİA EDİYORUM DENEMELERDEN ARTIK 88 90 DAN AŞAĞIYA İNMEM VE SÖZELDEN DE 245 250 DEN AŞAĞIYA
YANİ BEN BEKLEMEYİ GÖZE ALDIM VE HIRS YAPTIM BU SENE ÇALIŞTIĞIM KADAR GELECEK SENE DE ÇALIŞIRSAM DERECE BİLE YAPARIM GERÇİ AÖL VAR AMA OLSUN EN AZINDAN ÖĞRETMENLİĞE DİL VE EDEBİYATA RAHAT GEÇERİM YANİ Bİ DE BEN 2006 YA GÖRE SÖZELDEN 246 BEKLİYODUM 250 GELDİ BU İYİ OLANI FAKAT OKULDAN DA REHBERLİK HOCASIYLA KONUŞTUK OKUL PUANIN 75 GELİR DEDİ EN AZ AMA BUGÜN SORDUM MÜDÜR YARDIMCISINA 71 FALAN DEDİ NASIL HESAPLANCAK PUANLAR DA BİR DÜŞÜŞ VAR SANIRIM BU KADAR DA AZ BEKLEMİYORDUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

IcySeden
16th July 2007, 22:29
valla o okul puanını ben de bilmiyorum nasıl hesaplandığını. geçen sene 75 eklenmişti bu sene de aynı şekilde.(ama obp 85 olarak görünüyo)farklı bi hesaplanma sistemi olması lazım.benim beklediğimden 4 puan düşük geldi bu sene.onu rehberlik hocalarına sorarsan daha sağlam bilgi alabilirsin.hatta burda da paylaşırsan seviniriz.
kararını vermene sevindim.içine sinmeyecekse 1 sene beklemek iyidir.ama şartlarını da göz önünde bulundur 1 sene az bi süre değil.bu süreyi iyi değerlendirirsen meyvesini alırsın.

Angie06
16th July 2007, 23:01
valla o okul puanını ben de bilmiyorum nasıl hesaplandığını. geçen sene 75 eklenmişti bu sene de aynı şekilde.(ama obp 85 olarak görünüyo)farklı bi hesaplanma sistemi olması lazım.benim beklediğimden 4 puan düşük geldi bu sene.onu rehberlik hocalarına sorarsan daha sağlam bilgi alabilirsin.hatta burda da paylaşırsan seviniriz.
kararını vermene sevindim.içine sinmeyecekse 1 sene beklemek iyidir.ama şartlarını da göz önünde bulundur 1 sene az bi süre değil.bu süreyi iyi değerlendirirsen meyvesini alırsın.

diplomada puanını 0,8 ile çarpıosunuz bildiğim kadarıyla birde sınavlardaki standart sapmalar var tabi örneğin herkesin yaptığı bir sorudan az az kişinin yaptığı bir sorudan çok puan gelir...

aldarkchild
17th July 2007, 19:29

sağolun bilgileriniz için yani sordum o diplomanın neden 4 puan gibi düşük gelmesini hocam da bana okulun ve ilin başarı sını düşmüş olacağını söyledi yani bu şekilde yani sizin dedniz gibi konuştum ben hocayla da bana ingiliz dili edebiyatı açıköğretimi rehberliği yazmamı söyledi ama dersane hocası yani bunların beni bir an önce göndermek dersanenin reklamını yapmak diyedüşünüyorum bi arkadaşım da sizin gibi 1 sen beklediilk sene 314 aldı bu sene de 350 aldı yani
ben çalışkan adamım çalışırım yılmam ben ama ne bileyim açıköğretim kafamı çaliyo
sağlıklı düşünemiyorum ben en iyisi ne yapayım diye düşünürken bu sene eskişehir açıköğretimden mezun oldu birisitle konuşcam konuşunca deteylı bilgileri burda sizlerede aktarırım teşekkürle

aldarkchild
19th July 2007, 21:44

peki sen ilk yıl 325 aldım demiştim ve fazla çalışmamıştınama ben öalışkan öğrenciyim çalışırım ve sıkılmam çalışmaktan ikncisenede b artış nasıl oldu yani ilk seneye göre çalışmadan yani sözelin kaç: mat: fen: türkçe: yani bunları dip. notunu falan yazarmısın ilk sneenle 2. senen arasındaki farkı görmek istedim de yazarsan sevinirm

IcySeden
19th July 2007, 22:03
peki sen ilk yıl 325 aldım demiştim ve fazla çalışmamıştınama ben öalışkan öğrenciyim çalışırım ve sıkılmam çalışmaktan ikncisenede b artış nasıl oldu yani ilk seneye göre çalışmadan yani sözelin kaç: mat: fen: türkçe: yani bunları dip. notunu falan yazarmısın ilk sneenle 2. senen arasındaki farkı görmek istedim de yazarsan sevinirm

çalışmadım derken çok fazla masabaşına oturmadım. dersaneye gittiğim 1 ayda birşeyler kaptım özellikle coğrafya türkçe açısından faydası oldu.sonra bunları evde kendim soru çözerek falan oturttum.bi de ben internette çok vakit geçiririm.oturdum şarkı çevirdim,yabancı filmler indirdim.bu şekilde geçen seneki acemiliğimi üstümden attım yoksa bilgi sorunum çok yoktu zaten.sana da faydası olabilir diye yazıyorum bunları.sırf testle bi yere kadar çünkü:)
geçen sene yanılmıyorsam tr:28net sosyal:25net mat:7 ing:80 net gibi bişeydi
bu sene tr:29 sosyal:25 mat:10 ing: çok iyi bilmiyorum benim hesabıma göre 90 falandı ama 88net sanırım , diplomadan da 75 puan geldi
ama çok sistemli çalışan biri için bu sayı daha da yükselir.bizim antalyadan ankaraya taşınma işlerimiz adaptasyon sürece falan derken fazla vermedim kendimi sınava.son 2-3 hafta sıktım diyebilirim

Impatient112
21st July 2007, 02:05
KPSS İLE İLGİLİ:

Birinci öncelik İngilizce Öğetmenliğinden mezun olan adayındır. Onlardan boş kontenjan kalırsa Dil Edebiyat, Dilbilim gibi bölümlerden mezun olup Tezsiz Yüksek Lisans 8kısaca formasyon) alan adayların. Onlardan da kontenjan kalırsa yan alan yapanların. Bu nedenle 40 kredilik ders alır İngilizce Öğretmeni olarak atanırım diye fazla hayale kapılmayın. Her yıl nerdeyse İngilizce Öğretmenliği mezunu sayısı kadar İngilizce öğretmeni alınıyor. Özel sektörde iş bulabilirsiniz tabii ki ama devlet için fazla hayal kurmayın.

thesunalsorises
21st July 2007, 02:16

Ben Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunuyum, formasyon alıp, KPSS'ye girip, ingilizce öğretmenliği yapmaya başladım. ben formasyon alırken ingiliz dilbilimi, mütercim tercümanlık bölümlerinden arkadaşlar da alabiliyordu. Bu konuda herhangi bir değişiklik olmadı sanırım.

aldarkchild
21st July 2007, 23:08
çalışmadım derken çok fazla masabaşına oturmadım. dersaneye gittiğim 1 ayda birşeyler kaptım özellikle coğrafya türkçe açısından faydası oldu.sonra bunları evde kendim soru çözerek falan oturttum.bi de ben internette çok vakit geçiririm.oturdum şarkı çevirdim,yabancı filmler indirdim.bu şekilde geçen seneki acemiliğimi üstümden attım yoksa bilgi sorunum çok yoktu zaten.sana da faydası olabilir diye yazıyorum bunları.sırf testle bi yere kadar çünkü:)
geçen sene yanılmıyorsam tr:28net sosyal:25net mat:7 ing:80 net gibi bişeydi
bu sene tr:29 sosyal:25 mat:10 ing: çok iyi bilmiyorum benim hesabıma göre 90 falandı ama 88net sanırım , diplomadan da 75 puan geldi
ama çok sistemli çalışan biri için bu sayı daha da yükselir.bizim antalyadan ankaraya taşınma işlerimiz adaptasyon sürece falan derken fazla vermedim kendimi sınava.son 2-3 hafta sıktım diyebilirim

bence yine az da olsa yükseltmişsin yani ii ben çalışırım bu senede adam gibi inşallah olur yani en azından bende 25 net türkçe 28 net sosyal 6 yada 7 net mat. 1 net fenden yaptım bu sene ama ing. yi tam hatırlayamıorum çünkü süreyi yetiremedim 2 tane ama garanti boşum var yani kol saatimi de unuttum bunun da etkisi var olsaydı kol saatim yanımda 6 7 doğru daha yükseltirdim eminim ben yapardım ama olmadı nasip meselesi bunlar artık önümdek isınava bakmam lazım yani sen sadece testlere ağırlık vermedin yani dedin gibi çeviri falan yaptın ben sınava hazırlanırken cep telefonunu son 3 ay kala bıraktım zaten bilgisayarı da kapatmıştım yani hayatla iletişimimi kesmiştim çok da yararını gördüm yani arkadaşlarımın çoğu net yüzünden kız arkadaşı erkek arkadaşı meselesi yüzünden kaybettiler baştan yani böle

namelesseda
9th December 2007, 01:14
Ben İstnabul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı'ndayım, bölümle ilgili bilgi vereyim, merak eden arkadaşların ilgisini çekebilir... ;)

Arkadaşlar bir kere bina süper, amfiler de öyle, bilirsiniz bu üniversitenin amfileri ünlüdür zaten ;).

Şuana kadar da hocalar çok iyi, gayet anlayışlı hepsi. Çan sistemi var, o yüzden geçmek rahat tabii sınıfın ortalamı çok yüksek olmadıkça ;)

Ben 1. sınıftayım, toplam 7 ders alıyoruz: 4 alan dersi 3 ortak ders.

Amerikan Tarihi
Batı Edebiyatı Met. İncelemesi
Amerikan Yazınına Giriş
Mitoloji

İnkılap Tarihi
Türk Dili
Güzel Sanatlar

Hocalar ya da başka bir şey hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen varsa her daim hazırım... ;)

Bilgiyayar
19th July 2008, 13:43

Senin işe yaramaz dediğin bölümde incelenen toplum ekonomik,siyasi anlamda bir süper güç(nefret etsemde abd'den)ve kültürel anlamda dahil dünyayı sömüren bir toplumdur,nüfüzü da çok geniş,bu toplumu anlamak için edebiyatını inceleyip,yorum yapan ve empati kuran bireyler gerekli olabilir,kesinlikle gereksiz değil,iş sahasıda bunu gösterir.türkiye yakın tarihi anlamak isteyenlerde bu bölümde birşeyler bulur.

missvixen
22nd July 2008, 16:58
Ben İstnabul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı'ndayım, bölümle ilgili bilgi vereyim, merak eden arkadaşların ilgisini çekebilir... ;)

Arkadaşlar bir kere bina süper, amfiler de öyle, bilirsiniz bu üniversitenin amfileri ünlüdür zaten ;).

Şuana kadar da hocalar çok iyi, gayet anlayışlı hepsi. Çan sistemi var, o yüzden geçmek rahat tabii sınıfın ortalamı çok yüksek olmadıkça ;)

Ben 1. sınıftayım, toplam 7 ders alıyoruz: 4 alan dersi 3 ortak ders.

Amerikan Tarihi
Batı Edebiyatı Met. İncelemesi
Amerikan Yazınına Giriş
Mitoloji

İnkılap Tarihi
Türk Dili
Güzel Sanatlar

Hocalar ya da başka bir şey hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen varsa her daim hazırım... ;)

peki iş olanakları?

kübük
22nd July 2008, 17:06
saol canım

SunRise
22nd July 2008, 17:06
Senin işe yaramaz dediğin bölümde incelenen toplum ekonomik,siyasi anlamda bir süper güç(nefret etsemde abd'den)ve kültürel anlamda dahil dünyayı sömüren bir toplumdur,nüfüzü da çok geniş,bu toplumu anlamak için edebiyatını inceleyip,yorum yapan ve empati kuran bireyler gerekli olabilir,kesinlikle gereksiz değil,iş sahasıda bunu gösterir.türkiye yakın tarihi anlamak isteyenlerde bu bölümde birşeyler bulur.

Katılıyorum.Ben mesela İDE yi tercih edecektim;ama hocaların tavsiyesiyle AKE yi seçtim.Şu anda dünyaya her yönden hakim süper gücün günümüze kadar geliş sürecini incelemek daha mantıklı.Ayrıca dersler de YARARSIZ,İÇİ BOŞ,KOF dersler değil.Amerikan Tarihi,Edebiyatı,Sosyal Yaşam,Batı Edebiyatı,Mitoloji,Hristiyanlığın Kutsal Kitaplarının analizi,Bilimsel-Edebi-Sosyopolitik Makale Yazımı vb.

SunRise
22nd July 2008, 17:29
peki iş olanakları?

İş olanakları daha önce başlıklarda yazıldı.İnceleyin .

Doğaaa
26th July 2008, 01:24

özel üniv.lerin burslularında okuyanlara kpss de az puan mı veriliyormuş?böyle bi şey war mı gerçekten?bence böyle bi şey olmaması lazım ama yinede merak ettim şimdi...

Angie06
26th July 2008, 13:33
özel üniv.lerin burslularında okuyanlara kpss de az puan mı veriliyormuş?böyle bi şey war mı gerçekten?bence böyle bi şey olmaması lazım ama yinede merak ettim şimdi...

Doğacım bu konuyu taaa bir yıl önce açmıştım tercih zamanlarında ama şuan biliyorumki öyle birşey yok kpss olayı söylentiden ibaretmiş:)

azizuzu
26th July 2008, 13:38

son sınıfta afganistan ve ırak olaylarını bile işleyeceksiniz.. arkadasım var ondan biliyorum.. ingilizce öğreniyorsun ama öğrendiğin yer amerika ve amerika tarihi, edebiyatı vs..

Doğaaa
26th July 2008, 20:54
Doğacım bu konuyu taaa bir yıl önce açmıştım tercih zamanlarında ama şuan biliyorumki öyle birşey yok kpss olayı söylentiden ibaretmiş:)

ohh teşekkür ettim rahatladım şimdi.yoksa kpss de az puan werilirse kötü olur ama neyse ki öyle bi şey yokmuş :)

twetty
28th July 2008, 01:31
marmara üniversitesi mütercim tercümanlıkta okuyan var mı?? lütfen bana okul, dersler, mezun olduktan sonra iş olanakları hakkında bilgi verirmisiniz?? 2. sınıftan sonra tercümanlık ya da mütercimlik diye bölümlere ayrıldığını duymuştum doğrumu acabaa?