Metal
13th July 2007, 11:46
( 1 ) During World War II, the Red Cross gave each Allied prisoner a weekly parcel, with the same mix of products- tinned milk, jam, butter, chocolate, sugar and cigarettes.( 2 ) In addition, many prisoners received private parcels from family and friends. ( 3 ) They then began a system of trading their goods with each other, and cigarettes emerged the medium of exchange. ( 4 ) They would wander through the camp calling out their offers of goods to be traded for cigarettes. ( 5 ) Enterprising British prisoners subsequently bribed prison guards to permit them to enter the French compound.
KPSS sorusu
MattLuke
13th July 2007, 12:17
5 mi?:confused:
banada 5 gibi geldi..
Artcı
13th July 2007, 12:20
evet sanki 5. cümle ilgisiz geldi bana da, british prisoner lerden bahsetmiş?
Aksun
13th July 2007, 12:22
Ben de 5 dedim ama "and cigarettes emerged the medium of exchange." cümlesini anlayamadım. Ne demek istiyor burda? :confused:
Metal
13th July 2007, 12:26
Ben de 5 dedim ama "and cigarettes emerged the medium of exchange." cümlesini anlayamadım. Ne demek istiyor burda? :confused:
değiş tokuş yoluyla ortaya çıkan sigaralar...... gibi düşündüm.
Aksun
13th July 2007, 12:29
değiş tokuş yoluyla ortaya çıkan sigaralar...... gibi düşündüm.
ben de "sigara değişimin merkezi olarak ortaya çıktı" gibi anladım. Yani sigara para gibi bir şey oldu anlamını mı vermek istemiş acaba.
HocaTuna
13th July 2007, 12:30
Değiş tokuş yoluyla ortaya çıkan sigaralar değil...
Sigara mahkumlar için malların alım satımında bir araç olmuşş..yani mallarını satıyorlar..karşılığında sigara alıyorlar...
Doğru cevaba gelince en yakın seçenek 5 gibi..ancak açıkçası 2'yi de çok tutarlı bulamadım parça bütünlüğüyle.Sınavda olsam 5 derdim..
Metal
13th July 2007, 12:40
OSYM yanıtı 5 olarak vermiş, herkese teşekkürler..
Angie06
13th July 2007, 12:46
geç yazdım biraz sanırsam:D
franglais
13th July 2007, 14:57
peki b neden olmuyor.anlayamadım.
celaldincbilek
13th July 2007, 15:02
in addition ve then arasında bir bağlantı krulabiliyor.
:)
HocaTuna
13th July 2007, 15:06
peki b neden olmuyor.anlayamadım.
Bu parçanın ana teması mahkumların Kızıl Haç'tan ( bazılarının ayrıca aile ve arkadaşlarından ) içinde değişik şeyler bulunan paketler aldıkları ve bu paketleri birbirleri arasında sigara karşılığında alıp sattıklarıdır.
5.cümle'de mahkumların İngiliz olanlarının yaptıkları bir şeyden bahsetmiş ki bu ana temaya aykırıdır.
2.cümle benim de kafamı karıştırmıştı ama şu olsa gerek doğru cevap olmamasının sebebi:
ana temamız mahkumların paketleri ve bu pakettekileri alıp satması.
2.cümlede de yine paketlerin Kızıl Haç'ın yanısıra birçok mahkuma aileleri ve arkadaşları tarafından da verildiği anlatılıyor.Yani burada ANLAMIN AKIŞINI YA DA BÜTÜNLÜĞÜNÜ bozan bir şey yok.
Şöyle de denebilir:
5 dururken 2 zaten olmaz.Ama gerçekten kafa karıştırıcı bir seçenek olmuş 2.