darksoul
13th July 2007, 02:32
slm...sizce italyanca veya ispanyolca nasıl bir dil?nasıl derken geleceği war mı? mezun olursak bizi neler bekler güzel bir iş bulabilirmiyiz?? öğrenmeleri zor mu?bilgisi olanların yardımlarını bekliorum... şimdiden teşekkürler.....................
MHUNDURSUN
13th July 2007, 10:23
İspanyolca için link;
http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=12633
nikita
13th July 2007, 13:01
İtalya ve Türkiye ticaret açısından birbirlerine çok yakınlar.İtalyan şirketlerinde...
İtalyan konsoloslukları ve kültür merkezlerinde...
Üniversitede asistan olarak...
Herhangi bir İtalyanca kursunda(İtalyan Lisesi'de olabilir) öğretmen olarak...
Noterden yemin belgesi alarak çeviri bürolarında...
çalışabilirsin. :)
İtalyanca öğrenmesi inanılmaz zevkli bir dil.
Gramer açısından genelde zorlanılan bi kaç konu dışında kolay.
üstelik hepsi olmasa da kelimeler ingilizceye benziyor.(örn. important-importante)
Ben bunları 2. sınıf öğrencisi bilgimle söylüyorum elbette saydığım iş olanaklarını kesin yaparsın diyemiyorum bana söylenenler de bunlar :)
AnGel
13th July 2007, 14:35
Aslında ispanyolca daha çok konuşulmasına rağmen benimde gördüğüm ticaret anlamında italyanca ülkemizde daha yaygın..Örneğin ben limanda kendimi geliştirmek adına rehberlik yapıyorum ve gördüğüm şu ki limana gelen 5 gemiden 4 tanesi italyandı..Ve İtalyancası iyi olanlar turlarda çalışıp günde 120 ytl alıyorlar (yani bana öyle söylendi :) ) tabi insan iş olanaklarını kendi yaratır gidip ortaya kendini atmadınmı hiç biryerde sana iş yok malesef..öğrenilmesine gelince (ben ne italyanca ne de ispanyolca biliyorum sadece kendi çapımda insanlarla konuşarak ve internet sayesinde öğrenmeye çalışıyorum), zevk alıyosan bence çok kolay ...En güzel yanlarından biride bir latin dilini öğrenince diğerlerini anlayabiliyosun .. Kısacası dil aşığıysan ve atılgansan her yerde iş bulursun :)
MHUNDURSUN
13th July 2007, 14:40
Kısacası dil aşığıysan ve atılgansan her yerde iş bulursun :)
Bu cümlen güzel bir cavap olmuş.
darksoul
13th July 2007, 15:59
İtalya ve Türkiye ticaret açısından birbirlerine çok yakınlar.İtalyan şirketlerinde...
İtalyan konsoloslukları ve kültür merkezlerinde...
Üniversitede asistan olarak...
Herhangi bir İtalyanca kursunda(İtalyan Lisesi'de olabilir) öğretmen olarak...
Noterden yemin belgesi alarak çeviri bürolarında...
çalışabilirsin. :)
İtalyanca öğrenmesi inanılmaz zevkli bir dil.
Gramer açısından genelde zorlanılan bi kaç konu dışında kolay.
üstelik hepsi olmasa da kelimeler ingilizceye benziyor.(örn. important-importante)
Ben bunları 2. sınıf öğrencisi bilgimle söylüyorum elbette saydığım iş olanaklarını kesin yaparsın diyemiyorum bana söylenenler de bunlar :)
çok teş. ederim yardımların için tercihlerimden bir kaçı italyanca olacaktır;)
darksoul
13th July 2007, 15:59
Aslında ispanyolca daha çok konuşulmasına rağmen benimde gördüğüm ticaret anlamında italyanca ülkemizde daha yaygın..Örneğin ben limanda kendimi geliştirmek adına rehberlik yapıyorum ve gördüğüm şu ki limana gelen 5 gemiden 4 tanesi italyandı..Ve İtalyancası iyi olanlar turlarda çalışıp günde 120 ytl alıyorlar (yani bana öyle söylendi :) ) tabi insan iş olanaklarını kendi yaratır gidip ortaya kendini atmadınmı hiç biryerde sana iş yok malesef..öğrenilmesine gelince (ben ne italyanca ne de ispanyolca biliyorum sadece kendi çapımda insanlarla konuşarak ve internet sayesinde öğrenmeye çalışıyorum), zevk alıyosan bence çok kolay ...En güzel yanlarından biride bir latin dilini öğrenince diğerlerini anlayabiliyosun .. Kısacası dil aşığıysan ve atılgansan her yerde iş bulursun :)
verdiğin bilgiler için çok teş. bu bilgiler tercihlerimde bana yardımcı olacak tekrar çok teşekkürler:)
AnGel
13th July 2007, 16:01
rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu :)
darksoul
13th July 2007, 16:02
rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu :)
kesinlikle oldunuz her ikinizde tekrar çok teşekkürler:)