Tam Sürüm Bilgini Göster : İNG. DİL VE EDEBİYATI ve dilbilim HAKKINDA

hardest
12th July 2007, 17:57
arkadaşlar bir kaç sorum var: ingiliz dili ve edebiyatı bölümünü hangi üniversitede okuduğunuz önemli mi yani EGE'DE okumakla ERZURUM ATATÜRK'TE okumanın bi farkı var mı? bir de dilbilim bölümünün dil edebiyattan ne farkı var?

dirty_hary
12th July 2007, 18:37
ing dil edebiyatı okumak ve mezun olduktan sonra bizi neler bekledigi konusunda tecrubeli arkadaslar ve hocalarımız bilgi verirlerse cok sevinirim.cok ihtiyacım var gercekten bu bilgilere.dil ed. okuyan arkadasların da dusuncelerini ogrenmek isterim.

simdiden tesekkürler...alkis

sinav_manyagi
12th July 2007, 18:49
arkadaşlar bildiğim kadarıyla dilbilim bölümüne artık pedagojik formasyon verilmiyor..
ingiliz dili ve edebiyatı bölümüne gelince bazı üniversitelerde 3.sınıftan itibaren ücret karşılığı formasyon veriliyor...ama bu bütün üniversitelerde geçerli değil çünkü bazı üniversiteler fen-edebiyat fakültesi öğrencilerine formasyon vermiyor..bu durumda okuldan mezun olduktan sonra 1.5 dönem gibi bir süre içinde 'tezsiz yüksek lisans' yapmak zorunda kalıyorsunuz öğretmen olabilmek için...

ingiliz dili ve edebiyatı bölümü çok ağır bir bölüm bu arada...tercih yapacak arkadaşların bu etkeni de göz önünde bulundurmaları kendi yararlarına olur....
şimdilik tüm bildiklerim bu kadar...

diill
12th July 2007, 18:57
merhaba ben ing dil edb okyorum.. ama nasıl okuyorum bir de gelin bana sorun :) öncelikle ingilizce öğretilmiyor çünkü zaten bilerek gelindiği ve tercih edildiği farz edilerek eğitime başlanıyor. çok ağır bir ingiliz edebiyat tarihi var mesela tarih sevmeyen biri için çekilmez olabilir. iyi düşünün derim ben.. ben öğretmenlik istiyordum puan yetmediği için edb oldu. pişman olmayın..

el_soberado
12th July 2007, 19:10
ben de ank unv ing dilini bitirdim gecen yil. aslinda pek de agir degil, yorum gücünüz iyi olmali, ingilizceyi güzel kullanmaniz gerekiyor, vee okumayi sevmelisiniz. dersler baya sikici ve kuru geciyordu kanimca. hocalarin size söylediklerini ezberlerseniz rahatlikla gecersiniz. bir de bizim okul kendi son sinif ögrencilerine formasyon veriyordu. mezun olan arkadaslarim pek acikta kalmadi kimisi ögretmen oldu, kimisi tercümanlik yapiyor kimis danisman oldu bazilari isletme masteri yapiyor, ya da diplomasi masteri yapiyor, bana gelince ben de almanyada mütercim tercümanlik masteri yapiyorum, moral bozmak gibi olmasin ama ben buraya gelince aslinda pek birsey ögrenmedigimi anladim tüm hocalarim ingiliz ya da amerikan ve özellikle pratigim kötü kaliyor :( kelime hazinem sirf eski ve tozlanmis kelimelerle dolu :(

haaaa son olarak uni hayatimda en sevdigim ders Shakespeare di, tek keyf aldigim da söylenebilir ;D

dirty_hary
12th July 2007, 19:39
of ya gercekten cok moralim bozuldu simdi.ben de ingilizce ogretmenligini istiyorum.ama puanım sınırda gibi gorunuyo olabilir de olmaya bilir de.baska secenek olmadıgı ıcın dil ed. dusunuyodum.ne yapcam ben:ices_tot::cry:(insallah ing.ogrtligi olur!)

el_soberado
12th July 2007, 20:12
of ya gercekten cok moralim bozuldu simdi.ben de ingilizce ogretmenligini istiyorum.ama puanım sınırda gibi gorunuyo olabilir de olmaya bilir de.baska secenek olmadıgı ıcın dil ed. dusunuyodum.ne yapcam ben:ices_tot::cry:(insallah ing.ogrtligi olur!)
bozma moralini bak ingiliz dili bence ögretmenlikten daha kolay
egitim dersleri cok ezbere dayaniyor ve bir sürü gereksiz asla uygulanmayacak seyler ögreniyorsun.
ama dil edebiyat okursan ve formasyon alirsan sadece bir yil ugrasirsin egitim dersleriyle.

dirty_hary
12th July 2007, 20:48
egitim dersleri cok ezbere dayaniyor ve bir sürü gereksiz asla uygulanmayacak seyler ögreniyorsun.
ama dil edebiyat okursan ve formasyon alirsan sadece bir yil ugrasirsin egitim dersleriyle.

formasyon bazı unv.telerde parayla alınıoyr.acaba her unvtede boylemidir?formasyonu alınca bir ing. ogrtmenliginden mezun olanla esitmi oluyoruz.formasyon aldıktan sonra neden egitim dersi alınır?cvplarsanız cok memnun olurum...

sinav_manyagi
12th July 2007, 20:53

pardon daha kolay mı dedin? Aynı kanıda değilim..
bence bu üniversiteden üniversiteye değişir..

sinav_manyagi
12th July 2007, 21:00

Yukarıda hocaların dediklerinin ezberlenmesi gerektiğini söylemişsin..ezber ezberdir sonuçta..
ayrıca senin uygulanabilir dediğin dersler linguistic, mitoloji, drama,shakespeare gibi insanın hayat boyunca karşılaşma ihtimali çok zayıf olan konular mı?:rotz::sh1a::rotz:

Muttalipisidan
12th July 2007, 22:06
ing. dili ede. için ünv farketmez hatta atatürk ünv van yüzüncü yıl ünv. çoğu ünvden iyidir dil bilimine zten farmosyon verilmiyo ancak yüksek lisans filan yaparsa öğrt olur ama kişi ben dil üzerine çalışacam derse gidebilir ing dili ede. gelince artık eskisi giibi kolay kolay formasyon alamıyosun ikincisi bu bölümde ingilizce yok sabah kalk shkespeare akşam yat drama sadece adı ingilizce

actually
12th July 2007, 22:24
Arkadaşlar ben de bildiklerimi/gördüklerimi sizlerle paylaşmak isterim. Bir hocam var, bulumduğum şehirde en iyi hocadır denilebilir, herkes tanır onu. Kendisi bizlerin vasat diyebileceği şimdiki puanlarla 334 gibi bir puanla alan bir üniversiteden ingiliz dili ve edebiyatı mezunu. Kendisini öyle geliştirmiş ki... Bana söylediği şey "üniversite hiçbir şeydir, kadrosu iyi olsun, sana bir şey katabilsin yeter, geri kalanı etikettir ki son derece saçmadır, sadece reklamdır" Onu hep örnek almışımdır. Kişisel web sitesinde yer alan özgeçmişini aşağıya sunmak ve vasat denilebilecek bir üni.den mezun olan birinin durumunu paylaşmak istedim. Buradan çıkaralacak sonuç "etiket önemsizdir" :) Mail adresine yazarsanız sanırım bölüm hakkında etraflıca bilgi verir.

Dr. MURAT KAPLAN

KİŞİSEL BİLGİ:
Doğum Yeri: İstanbul
Konuştuğu Diller: İngilizce, Rusça, Almanca, Kazakça
Kişisel e-mail: kaplan@muratkaplan.net

EĞİTİM [EDUCATION]:
B.A.: İngiliz Dili ve Edebiyatı (English Language and Literature)
M.A. [Tezli Yüksek Lisans]: EFLT [English as a Foreign Language Teaching]
M.A. [Tezsiz Yüksek Lisans]: ELL [English Language and Literature]
Ph.D. [Doktora]: EFLT - Pedagogics [English as a Foreign Language Teaching - Reading Theories and Language Teaching]

PROFESYONEL ÜNVANLAR ve ÜYELİKLER [PROFESSIONAL MEMBERSHIPS AND ACADEMIC TITLES]:
• British Council Membership
• Goethe Institute Research Library Membership
• World Bredan Fou Martial Arts Federation Turkey Representative (Dünya Bredan Fou Savaş Sanatları Federasyonu Türkiye Temsilcisi)
• Member of "Fong''s Wing Chun Gung-Fu Federation" [Fong''un Wing-Chun Kung-Fu Federasyonu Üyesi]
• İngilizce-Türkçe-İngilizce Yeminli Tercüman

YAYINLANAN KİTAPLARI [PUBLISHED BOOKS]:
• The Most Useful Verbs in English with Their Kazakh and Turkish Equivalents (294 pages)
• The Most Useful Verbs in English with Their Russian and Turkish Equivalents (340 pages)
• The Most Useful Adjectives in English with Their Russian and Turkish Equivalents (440 pages)
• Human Relationship in D. H. Lawrence’s Novels (172 pages)
• Narrative Analysis (196 pages)
• Shakespearean Literature – Collection of Lecture Notes (244 pages)
• Background of Western Literature – Collection of Lecture Notes (452 pages)
• Rise and Development of English Novel – Collection of Lecture Notes (400 pages)
• The Unabridged English-Kazakh Thematic Dictionary (650 pages)
• English Grammar for TOEFL, YDS (university entrance exam for language students), PROFICIENCY students (314 pages)
• Vocabulary Enhancement for YDS students [two books].

VERDİĞİ DERSLER[COURSES TAUGHT]:
• Reading-Spoken Classes (Prep. Class)
• Home Reading
• Practical Course of English Language
• Main Course Classes (Streamline, Headway, One World, WOW, Reward, Accelerate, Success at First Certificate, etc.)
• Advanced English Grammar
• TOEFL Preparation Classes
• English Olympiad Classes
• Emergence and Development of American Literature
• Background of Western Literature
• Rise and Development of English Novel
• Literature in Language Classrooms
• Shakespearean Literature
• Contemporary Methods/Approaches of Foreign Language Teaching
• Research Techniques and Paper Writing
• Academic Writing
• Narrative Analysis
• World Mythology
• Introduction to English Literature
• Testing in English (Techniques and applications)
• Reading Comprehension and Use of English

ULUSLARARASI KONFERANS VE DERGİLERDE SUNULAN/YAYINLANAN İLMİ MAKALELER VE TEBLİĞLERDEN BAZILARI [SOME OF THE PAPERS AND ACADEMIC ARTICLES PUBLISHED IN INTERNATIONAL CONFERENCES AND SCIENTIFIC MAGAZINES]:
• 1 Paper on “Reading Theories and EFLT through Literary Texts” Glasgow.
• 1 Paper on “Interpretation & Translation Research” Almaty-Kazakhstan.
• 1 Paper on “Creative Methodology in EFLT” Astana-Kazakhstan.
• 1 Paper on “Language Teaching and Individualized Learning Concept” SOROS Poland Branch, Warsaw.
• 1 Paper on “EFLT and Modern Language Teaching Approaches in the New Millennium” SOROS Uzbekistan Branch, Tashkent.
• 1 Article on “Language Teaching Methodology” with the title of “Actor or Teacher?”. In English Language.
• 1 Paper on “Ethno pedagogy” in an academic journal of the International Conference held by the Institute of Teachers’ Almaty-Kazakhstan. [In Kazakh Language].
• 1 Paper on “Education and Science in 21st Century”.
• 1 Paper on “EFL Teaching in Multilevel Language Classrooms” After Al-Farabi (KAZGU).
• 1 Paper on “Individualized Language Teaching in Large & Multilevel Language Classrooms”.
• 1 Paper on “Education in 21st Century”.
• 1 Paper on “Contemporary Problems of Language Teaching”.
• 1 Paper on “We are teachers” In Turkish Language.

dirty_hary
12th July 2007, 22:36
ing. dili ede. için ünv farketmez hatta atatürk ünv van yüzüncü yıl ünv. çoğu ünvden iyidir dil bilimine zten farmosyon verilmiyo ancak yüksek lisans filan yaparsa öğrt olur ama kişi ben dil üzerine çalışacam derse gidebilir ing dili ede. gelince artık eskisi giibi kolay kolay formasyon alamıyosun ikincisi bu bölümde ingilizce yok sabah kalk shkespeare akşam yat drama sadece adı ingilizce

ing. dil ve edebiyat mezunlarına formasyon verilmiyomu.benım bildigm kadarıyla bazı unv.den parayla alınıyo.

Muttalipisidan
12th July 2007, 22:38
ing. dil ve edebiyat mezunlarına formasyon verilmiyomu.benım bildigm kadarıyla bazı unv.den parayla alınıyo.
tabiki ing. dil ede. formasyon alabiliyor benim kastetdiğim ing. dil bilimiydi

mrweyldz
13th July 2007, 00:00
ya aslında ben tercümanlık istiodm bu gidişle zor gerçi ama hep aklımda dil edebiyat vardı şimdi ankara fln olou gibi ama yinede zor denilmesi saçma ona kalırsa tıp da zor ama seven adam için farketmez dil adına iyi yetişmek istiyosanız bence zorlansanız bile zevk alırsınız.açıkta kalma durumu var evet formasyon alıp bi eğitim çıkışlıyla aynı konuma geliosun ama bence onlardan daha donanımlı olursun öğretmenlik kime sorsam dil alnlarının okuması en kolay bölümü diolar.ve durum ortada nasıl ing öğretmenleri var.:)

BBTÜRKAY
13th July 2007, 00:10
Dil-Edebiyat daha zordur ....
Pedogoji alabilirseniz iş imkanı da çok iyidir.....

Hubub
13th July 2007, 00:18
arkadaşlar ben de ingiliz dili edebiyatın da okuyorum ve çok memnunum bu sene formasyon da aldım seneye4 alıcam gözünüz korkmasın çalıştıktan sonra her bölüm kolaydır zoru başaran insanınn kendisidir:icon_tup:

BBTÜRKAY
13th July 2007, 00:22
arkadaşlar ben de ingiliz dili edebiyatın da okuyorum ve çok memnunum bu sene formasyon da aldım seneye4 alıcam gözünüz korkmasın çalıştıktan sonra her bölüm kolaydır zoru başaran insanınn kendisidir:icon_tup:

Kesinlikle katılıyorum müstakbel meslektaşıma... Allah yardımcın olsun başarılar dilerim....

Hubub
13th July 2007, 00:36
Kesinlikle katılıyorum müstakbel meslektaşıma... Allah yardımcın olsun başarılar dilerim....

teşekkür ederimsize de çalışmalarınız da başarılar:icon_tup:

el_soberado
13th July 2007, 01:03
Yukarıda hocaların dediklerinin ezberlenmesi gerektiğini söylemişsin..ezber ezberdir sonuçta..
ayrıca senin uygulanabilir dediğin dersler linguistic, mitoloji, drama,shakespeare gibi insanın hayat boyunca karşılaşma ihtimali çok zayıf olan konular mı?:rotz::sh1a::rotz:

egitimin derlserine nazaran daha basit evet. cünkü egitimde psikoloji ölcme degerlendirme vs... gibi agir seyler görüyorsun temelinde aslinda bunlar cok faydali seyler ama o kadar detaya iniliyor ki onlari gercek ögretmenlik hayatinda uygulamak imkansizdir.
ezber ezberdir demissin kesinlikle katilmiyorum: bir romanin özelliklerini ezberleyip onu yorumlamak farkli birsey, ölcme degerlendirme dersindeki bir sürü forumülleri, ölceklerin tanimlarini ezberlemek farkli birsey.
Formasyon sorusuna gelince. ank üniversite sadece son sinif kendi ögrencilerine veriyordu yanilmiyorsam 1200 YTL ödedik ve iki dönemde 4 sinifla beraber bitirdik.

vendetta
13th July 2007, 11:16
egitimin derlserine nazaran daha basit evet. cünkü egitimde psikoloji ölcme degerlendirme vs... gibi agir seyler görüyorsun temelinde aslinda bunlar cok faydali seyler ama o kadar detaya iniliyor ki onlari gercek ögretmenlik hayatinda uygulamak imkansizdir.
ezber ezberdir demissin kesinlikle katilmiyorum: bir romanin özelliklerini ezberleyip onu yorumlamak farkli birsey, ölcme degerlendirme dersindeki bir sürü forumülleri, ölceklerin tanimlarini ezberlemek farkli birsey.
Formasyon sorusuna gelince. ank üniversite sadece son sinif kendi ögrencilerine veriyordu yanilmiyorsam 1200 YTL ödedik ve iki dönemde 4 sinifla beraber bitirdik.

hangi üni.den mezunsunuz?

Muttalipisidan
13th July 2007, 12:20
ben burada edebiyatçıyla eğitimcinin aynı kefede ölçülmesine karşıyım hiçbir edebiyatçı eğitimci eğitim veremez çünkü bir edebiyatçı üç ay formasyon dersi alıyor bir eğpitimci 4 yıl eğitim dersi alıyor. tabi istisnalr vardır ama istisnalar hiçbirzaman kaideyi bozmaz

diill
13th July 2007, 19:10
heryerde herkes bas bas bağırıor.. öğretmenlik kazanması zor okuması kolaydır.. çünkü insanlarla uğraşıyorsun mitoloji gibi çok çok eski ve kafana oturtamadağın şeyler gibi değil. mesela ben seneye poetry dersi alıcam.. ama ben türkçe şiir yorumu yapmaktan bile sıkılırım gelemem.. ide ilgini çekmesi gerekir... öğretmenlik okuyan çok arkadaşım war we kesinlikle aynı şekilde çalışmıorz..
ayrıca bu formasyon meselesinde de kesinlikle katılıorm. nasıl olur da 3 ayda verileblr 4 yılda werilmesi gerekenler.. ben de alıcam inşallah formasyon, mecburum buna çnkü türkiye burası.. ama bi haksızlık var gibi....

Picaro
13th July 2007, 20:22
Formasyon 3 ay da olsa 4 yıl da olsa esas ogrenmeniz gerekenleri meslege atılınca görüyorsunuz. Elbette formasyon derslerinin ogretmenliğin ilk başlangıcı için faydası var ama 3 ay gayet yeterli bir süre. Lisansta öğretndiğiniz teknikleri ve ölçütleri normal bir devlet okulunda uygulayamıyorsunuz çünkü. Çoklu zeka kuramı çerçevesinde eğitim vermemiz bekleniyor, buna da alışıyorsunuz zaten öğretmen olduğunuzda. yani edebiyat okuyandan da öğretmen olur formasyon 3 ay olsa da. tek zorlugu "ben o kadar mitoloji öğrendim, edebi eleştiri yaptım, bu sadece tense öğretmek için miydi?" diye bi serzenişte bulunmak oluyor. ama inanın edebiyat da çok işinize yarıyor hayal gücünü derse katmayı bilirseniz.

yeter ki formasyonu aldıktan sonra kpss engelini aşıp atanın. Sabırlıysanız, öğretmeyi seviyorsanız bu mesleğe alışırsınız 1 yılda.

el_soberado
14th July 2007, 01:22
hangi üni.den mezunsunuz?
Ankara Üniversitesi
Dil ve Tarih-Cografya Fakültesi

Miss
14th July 2007, 01:40
ya moralinizi bozmayın dokuz eylül üniversitisnde hala veriliyor formasyon... bence egede okumak çok daha avantajlı izmir büyükşehir olduğundan daha çok imkan sunulduğundan bir de doış ticaret kursuna gidip hayallerini gerçekleştirebilirsin tabikide ama duyduğum kadarıyla ingiliz dili edebiyatları çok zor bölümler değilmiş... ben öğretmenlik istiyordum ingiizce olmadı bende fransızca yazdım dil edebiyat okuyamazdım ben edebiyattan hiç haz almam ama öğretmenlikte de var tarihtir edebiyattır filan faşman ben şimdi kpdsden 80 alırsam ve bir okuldan 40 kredilik ingilizce aldığıma dair bir belge ingilizce öğretmeni olarak atanabiliyorum ama tabi en son sıralardan kpss puanıda önemli bence ilk tercihinz ing öğretmenliği olmalı sonra dil edebiyat olmadı amerikan kültür sonra dil bilimi en sonda başka bir dil olsun derim ama bence üniversitede önemli allah kolaylık versin...

Miss
14th July 2007, 01:46
heryerde herkes bas bas bağırıor.. öğretmenlik kazanması zor okuması kolaydır.. çünkü insanlarla uğraşıyorsun mitoloji gibi çok çok eski ve kafana oturtamadağın şeyler gibi değil. mesela ben seneye poetry dersi alıcam.. ama ben türkçe şiir yorumu yapmaktan bile sıkılırım gelemem.. ide ilgini çekmesi gerekir... öğretmenlik okuyan çok arkadaşım war we kesinlikle aynı şekilde çalışmıorz..
ayrıca bu formasyon meselesinde de kesinlikle katılıorm. nasıl olur da 3 ayda verileblr 4 yılda werilmesi gerekenler.. ben de alıcam inşallah formasyon, mecburum buna çnkü türkiye burası.. ama bi haksızlık var gibi....

amma abartmışsınız ya formasyon olayını sanki ben 4 senilik fransızca öğretmenliği okuyorum ama fransızca derslerm daha yoğun ve ağır her sene iki tane ormasyondersi alıyorum sadece 3 sınıfa kadar olanlar kpss de çıkıyor yani bu ne ediyor hesaplayalım 8 ders haftada 4 saat 8 haftalıkta dönem dielim yani 4 ay hafta içi 4 gün 5 saatlik derslerle benden fazla bile formasyon almış oluyorsunuz :D zaten hocamın dediği gibi bize teori öğretiliyor asıl başlayınca pratikte öğreneceksiniz diorlar o yüzden o yüzden bence sadece formasyonu almak zorunda olduğunuz için alın zatens eviyorsanız öğretmenliği yaparsınız...

Miss
14th July 2007, 01:51

sana katılmıyorum bence üniversitenin imkanları çok önemli bence şehirde önemli... (en önemlisi insanın kendi istedikleri ve yaptıklrıdır da) büyük şehirlerdeki imkanalr çok fazla sadece dil edebiyat okumakla kalmayabilrsiniz yan dal olarak öğretmenlikte alabilir çeşitli kurslarla kendinizi geliştrebilir hatta ingiliz dili edebiyattan mezun olup bir kreşte hafta 4 5 saat öğretip bin bin beş yüz ytl maaş alabilrisiniz benim kesinlikle tavsiyem büyük şehirlerdeki büyük üniversiteler olmazsa küçük ehirlerdeki büyük üniversiteler o da olmazda büyük şehirlere yakın üniler avantajlı derim arkadaşlar ne yapıp edin ama üniversitede kendinizi geliştirin

Miss
14th July 2007, 01:57
ben burada edebiyatçıyla eğitimcinin aynı kefede ölçülmesine karşıyım hiçbir edebiyatçı eğitimci eğitim veremez çünkü bir edebiyatçı üç ay formasyon dersi alıyor bir eğpitimci 4 yıl eğitim dersi alıyor. tabi istisnalr vardır ama istisnalar hiçbirzaman kaideyi bozmaz

valla öğretmenlik yetenektir bence eğitimlede adamda öğretmenlik yeteneği yoksa istediğin kadar ver ondan öğretmen filan olamz git bakalım eğitim fakültelerine bak ve yüz öğrenciyle sohbet et bakalım sence kaç tanesinde öğretmen olacak birikim öğretmen olacak yetenek var öğretmen fakültelerine alımda yanlışlık avr zaten herkes öğretmen olamaz sizi yazılı bir sınav öğretmen olarak seçemez... fakültemizde biraz geizniyorum bi bakıyoruz ki türkçe öğretmenliğinde okuduğunu idda eden bi vatandaşş aa bi bakıorsunuz kouşamıo istenbul türkçesini geçtim yanii onu beklemiyorumda o şimdi çalışacak kpssden yüksek alacak öğretmen olacak türkçe öğretecek... yazık lütfen gidin sosyal bilgiler türkçe edebiyat dil hepsine bakın daha türkçe konuşamayan insalrdan öğretmen olmaz... ben kismeyi yadırgamıyorum ayırmıyrum ırkı farklıda olsa düzgün türkçe kouşamıyan bence öğretmen olmaz olmamlıdır

hardest
14th July 2007, 23:06
arkadaşlar cevaplarınız için teşk. verdiğiniz cevaplara göre dilbilim daha rahat yani öyle mi?

hardest
14th July 2007, 23:09
çok fazla soru soruyorum galiba ama şunu da cevaplarsanız çok sevinirim: turist rehberliğinden mezun olan birisi öğretmenlik ve müt. terc. yapabilir mi bunları yapabilmesi için ne gerekir?

Melek
15th July 2007, 00:09
arkadaşlar cevaplarınız için teşk. verdiğiniz cevaplara göre dilbilim daha rahat yani öyle mi?

Vallahi dilbilim öğrencisiyim ama ne ben ne de arkadaşlarım bölümümüzün kolay olduğunu düşünmedik. Sürekli çalışma gerektiren bir bölüm zira çok fazla ödev veriliyor. Üstelik 2. sınıfta araştırma ödevi hazırlıyoruz. Pek çok dili inceliyoruz. Sadece hocaların anlattıklarıyla yetinmeyen bunun dışında kütüphanenin yolunu aşındıran bir bölüm.
Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama 2 sene üst üste hazırlık okuyup 2 sene sonra 1. sınıfa geçemeyipte okuldan atılan bir sürü arkadaşım ve sınıf ya da dönem tekrarı yapan birçok arkadaş var. Varın gerisine siz karar verin.

Melek
15th July 2007, 00:11
arkadaşlar bildiğim kadarıyla dilbilim bölümüne artık pedagojik formasyon verilmiyor..
ingiliz dili ve edebiyatı bölümüne gelince bazı üniversitelerde 3.sınıftan itibaren ücret karşılığı formasyon veriliyor...ama bu bütün üniversitelerde geçerli değil çünkü bazı üniversiteler fen-edebiyat fakültesi öğrencilerine formasyon vermiyor..bu durumda okuldan mezun olduktan sonra 1.5 dönem gibi bir süre içinde 'tezsiz yüksek lisans' yapmak zorunda kalıyorsunuz öğretmen olabilmek için...

ingiliz dili ve edebiyatı bölümü çok ağır bir bölüm bu arada...tercih yapacak arkadaşların bu etkeni de göz önünde bulundurmaları kendi yararlarına olur....
şimdilik tüm bildiklerim bu kadar...

İngiliz Dilbilimi Bölümü öğrencilerine formasyon verilmektedir.

gamje
15th July 2007, 00:45
arkadaşlar ben bişey sölicem artık hak verir misiniz vermez misinz,kızar mısınız,ne alaka şimdi mi dersiniz size kalmışşş :

benim ilkokulda derslerim çok iyiydi bana:"4 e geçsin görürüz onu" dediler,, geçtim 4, sınıfa,hiç de zor deildi,.. sonra:"ortaokulda görüşürüz" dediler... yine zor değildi...,sonra lisede yabancı dil seçmeye karar verdim,okuldaki ingilizce öğretmenleri dahi:" çoook zorr yaa ii düşünsün çok ağır,çok yüksek yapmalı" filan dediler... hiç zorlanmadım,gayet de zevk aldım... şimdi diceksiniz ki 4. sınıf,orta okul,öss ingilizcesiyle ünideki ing dil edbyt aynı şey mi???? e ben de aynı gamze olmicam heralde!!!

bence fazla abartıp insanların gözünü böyle baştan korkutmayın... kolay olan hiçbişey yok sonuçta,herkes kendi bölümünün en ağır en zor olduğunu düşünüyo... ve bu arkadaşlar böyle önyargılı giderse, öğrenmeleri açısından olumsuz olabilir... o yüzden lütfeenn abartmayalım,herkesin kapasitesi faklıdır... herkeste zeka var,kimisi 1 kere okur,kimisi 10 kere... kimisi hiç okumaz...o yüzden bu kadar abarttmayın bence

bunlar benim düşüncelerim,isteyen saygı duyar.

gamze
15th July 2007, 01:10
sana gerçekten katılıyorum adaşım:)çok haklısın sölediklerinde başkalrının dedikleriyle hareket edersek bizdeki bu beyin nie???bende dil v edb okumayı çok seviyorumm ve çalışıpta yapılmayacak bişey değildir herhalde...

a.ebru
15th July 2007, 14:14
arkadaşlar ben de dil edebiyat istiyorum inşaallah yazıcam gidicem de ama dil edebiyatta mitoloji derslerinin çok zor olduğunu duydum dil edebiyat okuyan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi???

IcySeden
15th July 2007, 15:37
arkadaşlar ben de dil edebiyat istiyorum inşaallah yazıcam gidicem de ama dil edebiyatta mitoloji derslerinin çok zor olduğunu duydum dil edebiyat okuyan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi???

zor olabilir ama ilgileniyorsan bence çok kasmaz.mitoloji yani sonuçta eğlenceli bi konu..;)

hardest
15th July 2007, 15:40
arkadaşlar üstteki mesajımda turist rehberliğiyle ilgili bir soru sormuştum bilen biri yardımcı olursa sevinirim..

IcySeden
15th July 2007, 16:14
hardest,
bendeki meslekler ve üniversiteler rehberinde bölümün çalışma alanları olarak şöyle yazıyor:
turist rehberleri,turistik bölgelerde turizm bürolarına bağlı olarak çalışabilirler ya da kültür ve turizm bakanlığına bağlı kurumlarda görev alabilirler.
okutulan dersler arasında yabancı dil var ve gereken niteliklerde akıcı bir dille konuşabilme yeteneğinden bahsediyor.
eğer ingilizcede kendini geliştirirsen ben tercümanlık yapabileceğini düşünüyorum.ama daha geniş araştırmanı öneririm.umarım yardımcı olabilmişimdir :)

hardest
15th July 2007, 16:17
çok teşekkürler :)

endoplazmikretikulum
15th July 2007, 16:27
arkadaşlar bir kaç sorum var: ingiliz dili ve edebiyatı bölümünü hangi üniversitede okuduğunuz önemli mi yani EGE'DE okumakla ERZURUM ATATÜRK'TE okumanın bi farkı var mı? bir de dilbilim bölümünün dil edebiyattan ne farkı var?

dil edebiyatın dilbilim ile alakası yok birbirinden bağımsız iki alan. dilin ne olduğu nasıl kazanıldığı, yapısı, özellikleri, nasıl ortaya çıktığı, nasıl konuşabiliyoruz, nasıl anlaşıyoruz dilbilimin alanına giriyor. kısacası dilbilimden mezun olunca akademik kariyer yaparsan bilim adamı oluyosun:)edebiyatta ise ingilizlerin fi tarihinden başlayıp günümüze kadar şiir kusuyosun. ondan sonra da o saçma sapan şiirlerden dizeler hala beyinde uçuşuyo rüyana girip güzelim rüyayı kabus ediyo.
Had we but world enough and time
this coyness lady were no crime:smilies:
Dil edebiyattan mezun olmak için yapılacak tek şey hocanın açıklamalarını not edip ezberlemek.(hocan fazla açıklama yapmıyosa sınavda gümlemek de olası tabi)
ama dilbilimde ezber de var aklını da çok çalıştırmak zorundasın matematikteki gibi.çok eğlenceli.hatta bazen zeka sorusu çözüyomuşsun gibi

IcySeden
15th July 2007, 16:47
this coyness lady were no crime

:):) bunun ne demek olduğunu yazabilir misin çok merak ettimm

endoplazmikretikulum
15th July 2007, 16:55
yok şiirin bütününü bilmediğin için büyüsü bozulur...söleyemem
zaten aldığım edebiyat derslerinden aklımda kalan tek dize..
aaa yok bi tane daha hatırladım
Shall I compare thee a summer's day
Thou art more lovely and temperate

hardest
15th July 2007, 16:56
dil edebiyatın dilbilim ile alakası yok birbirinden bağımsız iki alan. dilin ne olduğu nasıl kazanıldığı, yapısı, özellikleri, nasıl ortaya çıktığı, nasıl konuşabiliyoruz, nasıl anlaşıyoruz dilbilimin alanına giriyor. kısacası dilbilimden mezun olunca akademik kariyer yaparsan bilim adamı oluyosun:)edebiyatta ise ingilizlerin fi tarihinden başlayıp günümüze kadar şiir kusuyosun. ondan sonra da o saçma sapan şiirlerden dizeler hala beyinde uçuşuyo rüyana girip güzelim rüyayı kabus ediyo.
Dil edebiyattan mezun olmak için yapılacak tek şey hocanın açıklamalarını not edip ezberlemek.(hocan fazla açıklama yapmıyosa sınavda gümlemek de olası tabi)
ama dilbilimde ezber de var aklını da çok çalıştırmak zorundasın matematikteki gibi.çok eğlenceli.hatta bazen zeka sorusu çözüyomuşsun gibi

thnx :) valla ben şiir filan seviyorum ama dediğin gibi iciğini biciğini incelemek çok sıkıcı olmalı :icon_tdown:dilbilim daha makul gibi benim için zeka sorularını severim :icon_tup:

endoplazmikretikulum
15th July 2007, 17:09
thnx :) valla ben şiir filan seviyorum ama dediğin gibi iciğini biciğini incelemek çok sıkıcı olmalı :icon_tdown:dilbilim daha makul gibi benim için zeka sorularını severim :icon_tup:

zeka sorusu kısmını kafadan attım:) şaka şaka bazen gerçekten de öyle oluyo

endoplazmikretikulum
15th July 2007, 21:00
bir şey daha....
edebiyat duygu, dil bilim ise mantık gerektirir.
şöyle ki....

felsefe ve formel bilimlere(matematik, mantık gibi) karşı yeteneğin varsa dil bilimi de rahat yaparsın.eğer ki yoksa...o zaman duygusuz biri olarak edebiyat bana nasıl çok zor geliyorsa senin için de dil bilim içinden çıkılmaz bir durum halini alabilir.
bu konuyu şu şekilde de değerlendirebiliriz...
beyninin sağ tarafı iyi çalışıyorsa edebiyatı, sol tarafı iyi çalışıyorsa yani baskınsa dilbilimi seç...

IcySeden
15th July 2007, 21:22
yok şiirin bütününü bilmediğin için büyüsü bozulur...söleyemem
zaten aldığım edebiyat derslerinden aklımda kalan tek dize..
aaa yok bi tane daha hatırladım
Shall I compare thee a summer's day
Thou art more lovely and temperate

tamam söyleme:smilies6:

seni bir yaz günüyle karşılaştırabilir miyim
sen sanattan daha hoş ve ılımlısın :smilies6::smilies6:

iyi salladım mı bari onu söyle:rolleyes:

endoplazmikretikulum
15th July 2007, 21:26
yaz nedir ki diyo sen yazdan daha da güzelsin
buna hadi ordan denir:)

IcySeden
15th July 2007, 21:40
yaz nedir ki diyo sen yazdan daha da güzelsin
buna hadi ordan denir:)

:D
olsun gene de biraz tutturmuşum . sağol cevap için;)

endoplazmikretikulum
15th July 2007, 21:52
hadi ilk dizenin cevabını da veriyorum senin için:)
eğer yaşam bu kadar kısa olmasaydı(zaman su gibi akıp gitmeseydi) senin bu utangaçlığın kabul edilebilirdi diyor
bu dizeyi genç bir kızı kandırmaya çalışan adamla ilişkilendir:):)

IcySeden
15th July 2007, 21:57
teşekkür ettim :)
o kadar gereksiz değilmiş aslında güzel dizeler ama bizim divan edebiyatı gibi karışık :rolleyes:

endoplazmikretikulum
15th July 2007, 22:01
valla benim bir işime yaramadı. başkalarının işine yaraması umuduyla...

Hubub
16th July 2007, 12:06
arkadaşlar amacım öğretmenlik bölümün de okuyan arkadaşlara yüklenmek değil fakat ingiliz dili ve eğitimi bölümnde okuyan arkadaşların bu kadar üstüne gidilmesi çok oluyor artık herkes bir şey yapmaya çalışıyor nasıl oluyor da formasyon 3 ayda alınırmış falan filan eğer için de varsa formasyon eğitimi ile de kaliteli öğretmenlik yapar ve de öğretmenlik bölümünde okuyanlara laf düşmez devlet bu hakkı veriyorsa ben de hakkımı alırım formasyonumu da okurum yani öğretmenlik kazanan arkadaşlarımız da öle aşırı puan uçurumlarıyla bu bölümlere girmedi 3 4 puan oynuyordu arada benim girdiğim sene o yüzden artık bu öğretmenlik edebiyat tartışması bitsin herkes gönlünün istediği işi yapsın ama en iyisini!!!

selin!
16th July 2007, 12:25
arkadaşlar dilbilimi hakkında bilgisi olan war mı? bitirdiimizde formasyon alabiliyorumuyuz? mesela ankara üni. dilbilimi bölümünde okuyan biri formasyon alıp öretmenlik yapabilirmi? tşk.

Loyalty
16th July 2007, 12:28
arkadaşlar dilbilimi hakkında bilgisi olan war mı? bitirdiimizde formasyon alabiliyorumuyuz? mesela ankara üni. dilbilimi bölümünde okuyan biri formasyon alıp öretmenlik yapabilirmi? tşk.

> Bu linke tıklayın. (http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?p=114927#post114927) <

hardest
16th July 2007, 16:20
bir şey daha....
edebiyat duygu, dil bilim ise mantık gerektirir.
şöyle ki....

felsefe ve formel bilimlere(matematik, mantık gibi) karşı yeteneğin varsa dil bilimi de rahat yaparsın.eğer ki yoksa...o zaman duygusuz biri olarak edebiyat bana nasıl çok zor geliyorsa senin için de dil bilim içinden çıkılmaz bir durum halini alabilir.
bu konuyu şu şekilde de değerlendirebiliriz...
beyninin sağ tarafı iyi çalışıyorsa edebiyatı, sol tarafı iyi çalışıyorsa yani baskınsa dilbilimi seç...
ya aslında ben de ikisi de var yani matematiği pek sevmem ama yeteneğim vardır ve mantığımı iyi kullanırım ve aynı şekilde edebiyatı da severim:) şimdi ikilemde kaldım hangisi daha iyi olur benim için acaba :rolleyes:

aldarkchild
16th July 2007, 16:45
merhaba ben ing dil edb okyorum.. ama nasıl okuyorum bir de gelin bana sorun :) öncelikle ingilizce öğretilmiyor çünkü zaten bilerek gelindiği ve tercih edildiği farz edilerek eğitime başlanıyor. çok ağır bir ingiliz edebiyat tarihi var mesela tarih sevmeyen biri için çekilmez olabilir. iyi düşünün derim ben.. ben öğretmenlik istiyordum puan yetmediği için edb oldu. pişman olmayın..

merhaba ben aykut peki bu dil edebiyet ama hangi üniversite fark edermiki bu yani demek istediğim üniversiteden üniversiteye benim puanım 324,992 yani bi umudum yedeklerden dil. edb. dı ama siz öyle deyince biraz çekindim ayrıntılı bilgilendirseniz sevinirim teşekkürler.

[Ú][Ķ]™
16th July 2007, 17:04
Aykut alttaki 2 adrese bir goz at ing. dil edebiyat hak. bilgi alabilirsin.Benim ogrendigim kadariyla bu bolum adi uzerinde edebiyat uzerineymis ve edebiyattan sıkılmazsan zevkli gectigini soyluyolar.Herkesin yorumu kisiden kisiye degisiyor bazilari zor diyor ama ben zevkli diyenleri de duydum.Formasyon alabiliyosun ve is imkanlari da fazla.Sen alttaki linklere bak detayli bilgi alabilirsin...

http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=12753&highlight=ingiliz+edebiyat

http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=12351&highlight=ingiliz+edebiyat

aldarkchild
16th July 2007, 17:11
ya moralinizi bozmayın dokuz eylül üniversitisnde hala veriliyor formasyon... bence egede okumak çok daha avantajlı izmir büyükşehir olduğundan daha çok imkan sunulduğundan bir de doış ticaret kursuna gidip hayallerini gerçekleştirebilirsin tabikide ama duyduğum kadarıyla ingiliz dili edebiyatları çok zor bölümler değilmiş... ben öğretmenlik istiyordum ingiizce olmadı bende fransızca yazdım dil edebiyat okuyamazdım ben edebiyattan hiç haz almam ama öğretmenlikte de var tarihtir edebiyattır filan faşman ben şimdi kpdsden 80 alırsam ve bir okuldan 40 kredilik ingilizce aldığıma dair bir belge ingilizce öğretmeni olarak atanabiliyorum ama tabi en son sıralardan kpss puanıda önemli bence ilk tercihinz ing öğretmenliği olmalı sonra dil edebiyat olmadı amerikan kültür sonra dil bilimi en sonda başka bir dil olsun derim ama bence üniversitede önemli allah kolaylık versin...

merhaba arkadaşım benim puanım da 324,992 ben ingilizceden bir yer istiyorum ve puanım çok zor ingilizceden bir yer için bir umut yedekler ya da açıköğretim senden öğrenmek istediğim benim fransızca almanca vs.için altyapım yok hiç bir şey bilimiyorum yani onları istemiyorum yapamam gibi geliyor bir arkadaşım geçen sene gitti o da benim gibiydi altyapısı yoktu öğrendim dedi ama 5 arkadaşı da dayanamamış okulu bırakmış yani şunu da duydum o yüzden dikkatimi çekti yazınız yani 1 2 sene almanca fransızca okuyup da sonradan ingilizce öğretmeni olabiliniomuş nasıl oluyor bu bu işin içinde olduğunuz için sizden detaylı bilgi istiyorum en kısa sürede cevap verirseniz sevinirim hangi üniversite?

aldarkchild
16th July 2007, 22:28

YA BU FORMASYOMN MESELESİNİ BİR ANLATIRMISINIZ NE KADAR PARA GEREKİYOR Kİ BİR DE BİR SENE BEKLEYEYİM Mİ YAA DA ÇIKÖĞRETİME Mİ GİDEİM 324,992 SIRAM DA:5874
ŞİMDİDE SAĞOLUN

IcySeden
16th July 2007, 22:53
benim fransızca almanca vs.için altyapım yok hiç bir şey bilimiyorum yani onları istemiyorum yapamam gibi geliyor bir arkadaşım geçen sene gitti o da benim gibiydi altyapısı yoktu öğrendim dedi ama 5 arkadaşı da dayanamamış okulu bırakmış

benim de latin dilinde okuyan bi tanıdığım vardı.ingilizce öğrenmeye nasıl temelden başladıysak o şekilde öğretiyorlarmış.4 sene sonunda (bi de hazırlık varsa 5) yeterli bilgiye sahip olabiliyormuşsun.bi de italyan dili ve edeb. okuyan arkadaşım var o da isteyerek gitmiş ve şu an memnun. bu biraz senin o dile olan ilginle alakalı sanırım;) bi de sitede diğer yabancı dillerle ilgili forumlar var ordan fikir alabilirsin.

Hubub
16th July 2007, 23:20
YA BU FORMASYOMN MESELESİNİ BİR ANLATIRMISINIZ NE KADAR PARA GEREKİYOR Kİ BİR DE BİR SENE BEKLEYEYİM Mİ YAA DA ÇIKÖĞRETİME Mİ GİDEİM 324,992 SIRAM DA:5874
ŞİMDİDE SAĞOLUN

bekleyip beklememen konusunda yardımcı olamayacağım çünkü puanlar hakkında net bir bilgim yok ama formasyona gelince eğitim dersleri alıyorsun 3 3 buçuk ay gibi sonra bu belge ile ingilizce öğretmenliklerine atanabiliyorsun selçuk üniversitesinde miktar 3 milyar taksitle ödeniyor

geminii
17th July 2007, 02:01

Kesinlikle aynı fikirde deilim.Bu tamamen ünv.den ünv.ye değişen bir şey.Aksine ing.dili ve edb bölümü çok daha ağırdır.En azından ben de dahil çoğunlugun fikri bu şekilde.

Ona bakarsanız farklı ünv.lerde İng.ögrtm bölümünde okuyan arkadaşlarımla konuştugumda bölümün gayet kolay oldugunu söylediler.Dedim ya bu kişiden kişiye ve ünv.den ünv.ye kesinlikle farklılık gösteriyor...

Bence bizden bir yorum bekleyen,bir çare arayan arkadaşlarımızı yanlış yönlendirmemeliyiz.Değil mi?

BBTÜRKAY
17th July 2007, 02:01

Değerli Üyemiz,
Bir öğretmen arkadaşımız vardı kendisi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkilerini mi ne bitirmiş; okuttuğu öğrencilerin %80i OKS yi kazandı ve geldiğim okulun en iyisi idi.
Diğer bir öğretmen arkadaşım Resim öğretmeni idi fakat kendisi Heykel bölümü mezunuydu her sene en az 4 dalda öğrencilerine Erzurum ve bölge birinciliği almalarında yardımcı olurdu.

Herhalde daha öğretmen olamadın, olduğun zaman bir daha konuşalım.
Eğitim mezunu ya da Fen-Ed. mezunu ya da başka bir yer öğretmen olmak formasyon dersinden değil yürekten geçer.

Ben mi Ben Fen-Ed. mezunuyum ama bizim dönemde ÖSYM kitapçığında aynen şunu yazar "İngilizce Öğretmeni yetiştirmek için kurulmuştur." Yani bu Edebiyatçı dediğin kişiler öğretmen yetiştirmek üzere oradadır ama şimdi bunu ne kadar doğru yapıyorlar tartışılır.
Ayrıca bizim zamanımızda biz hem İngilizce hem Türkçe Formasyon dersleri aldık uyguladık. Ben deniz şahsen bir de Meb den aldım......

Kısaca Öğretmenlik Yürek işidir. Formasyonda bazı öğrendiklerini uygulamaya kalkarsan ders yapamazsın. İleride görürsün her öğretmenin kendi pedogojik tarzı olur.....

BBTÜRKAY
17th July 2007, 02:06

dilin ne olduğu nasıl kazanıldığı, yapısı, özellikleri, nasıl ortaya çıktığı, nasıl konuşabiliyoruz, nasıl anlaşıyoruz dilbilimin alanına giriyor. kısacası dilbilimden mezun olunca akademik kariyer yaparsan bilim adamı oluyosun
Bu kısmı Atatürk Ünv. İngiliz Dili Ve Edebiyatı Bölümünde Yard. Doç. Selma ELYILDIRIM hanımefendi okutuyor...

painkiller_17
17th July 2007, 14:38
ankara dilbilim hakkında bilgisi olan varmı?ingiliz dilbilmden farkı ne?

endoplazmikretikulum
17th July 2007, 16:15
dilin ne olduğu nasıl kazanıldığı, yapısı, özellikleri, nasıl ortaya çıktığı, nasıl konuşabiliyoruz, nasıl anlaşıyoruz dilbilimin alanına giriyor. kısacası dilbilimden mezun olunca akademik kariyer yaparsan bilim adamı oluyosun
Bu kısmı Atatürk Ünv. İngiliz Dili Ve Edebiyatı Bölümünde Yard. Doç. Selma ELYILDIRIM hanımefendi okutuyor...

dilbilim tüm ingilizce alanları için zorunlu olsa gerek

endoplazmikretikulum
17th July 2007, 16:22
ankara dilbilim hakkında bilgisi olan varmı?ingiliz dilbilmden farkı ne?

o da türkçesidir herhalde:)))

IcySeden
17th July 2007, 22:25
dilbilim tüm ingilizce alanları için zorunlu olsa gerek

evet zaten çoğu bölümün ders programında dilbilim dersi var.bu bölümün özelliği bunu başlı başına ele alması.
ankara ünideki dilbilimin farkı da dediğin gibi öğretim dilinin türkçe olmasıymş.
burayı okuyan hocalarımdan birine veya bölümde okuyan arkadaşlarıma bir sorum olcak;
hacettepe/mersin ing. dilbiliminden mezun olmakla ankara üni. dilbilimden mezun olmak arasında bir fark olur mu iş hayatında?

endoplazmikretikulum
18th July 2007, 10:27
sana ben bildiğim kadarıyla cevap vereyim.
dilbilim iş imkanı yüksek olan bir bölüm değil ve Türkiye'de dilbilime hiç mi hiç önem verilmiyor. Türkçe dilbilim okursan yapabileceğin tek şey okulda kalmak olur diye düşünüyorum. sonra da belki iyi bir profesör olup dilbilimin önemini bu topluma anlatabilrsin. yok sadece normal bir şekilde mezun olursan işsizler ordusuna katılırsın
ingiliz dilbiliminde iş bulma şansı çok daha yüksek...ingilizce olmasını başlı başına bir avantaj olarak görmelisin

vigorously
30th July 2007, 10:39
Benim için de öğretmenlik zor görünüyor.Aslında öğretmen olmak istemiyorum fakat formasyon olmadan kendimi eksik hissedeceğim.Master ve doktora düşünüyorum.Yaşadığım ilde(Sivas) okurken formasyon alabilme imkanı var.Tüm araştırmalarıma rağmen net bir bilgi edinemedim hani üniversite formasyon veriyor hangisi vermiyor.Üniversiteleri arayıp telefon görüşmesi yapmak son çare sanırım.Aslında Cumhuriyet Üniversitesi cazip geliyor ama forumda yazan arkadaşlarımın söylediği gibi büyük şehirlerde daha çok imkan bulabileceğimi ve daha çok gelişebileceğimi düşünüyorum.Ne yapmalıyım?Öğretmenlik düşünmeyenler için formasyon ne derece önemlidir?Farklı etiketlerle bu eksiklik kapatılabilir mi?Formasyon olmadan kpss'ye giriş mümkün anladığım kadarıyla?Sivas'ta mı okusam:S?????

abdullah YILMAZ
30th July 2007, 11:53
KARŞILAŞTIRMALI EDABİYAT OKUYAN VARMI ORALARDA BİYERDE. BİLGİ ALMAM LAZIM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. BÜTÜN HOCALARIM İNG.DİL ED. TAVSİYE EDİYODU. KARŞILAŞTIRMALI ED. TAN FORMASYON ALABİLİRMİYİM:confused:
ALSAM İNG.DİL ED. NDAN ALANLA EŞİT OLURMUYUM. TERCÜMANLIK VEYA ÖĞRETMENLİK YAPABİLİRMİYİM. BİLGİSİ OLANLARIN TAVSİYELERİNİ BEKLİYORUM:o

painkiller_17
30th July 2007, 12:16
KARŞILAŞTIRMALI EDABİYAT OKUYAN VARMI ORALARDA BİYERDE. BİLGİ ALMAM LAZIM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. BÜTÜN HOCALARIM İNG.DİL ED. TAVSİYE EDİYODU. KARŞILAŞTIRMALI ED. TAN FORMASYON ALABİLİRMİYİM:confused:
ALSAM İNG.DİL ED. NDAN ALANLA EŞİT OLURMUYUM. TERCÜMANLIK VEYA ÖĞRETMENLİK YAPABİLİRMİYİM. BİLGİSİ OLANLARIN TAVSİYELERİNİ BEKLİYORUM:o

arkadaşım bildiğim kadarıyla karşılaştırmalı edbtta formasyon verilmiyor.

vigorously
30th July 2007, 19:54
Ben veriliyor diye biliyorum.Aşağıdaki linkler size yardımcı olacaktır.

http://193.140.141.8/~komparatistik/bolumhakkinda1.html

http://arsiv.sabah.com.tr/2005/06/15/yaz77-10-122.html

painkiller_17
30th July 2007, 20:15
Ben veriliyor diye biliyorum.Aşağıdaki linkler size yardımcı olacaktır.

http://193.140.141.8/~komparatistik/bolumhakkinda1.html

http://arsiv.sabah.com.tr/2005/06/15/yaz77-10-122.html

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapılabiliyor herhalde.

vigorously
31st July 2007, 15:54
Evet yapılabiliyor.Benim de tercihlerim arasında karşılaştırmalı ed. ancak sıra ona gelene kadar diğer tercihlerim gelir sanıyorum.Gelse hiç fena olmaz ama korkyuorum biraz:)Zor bir bölüm.

LEE 20
31st July 2007, 18:12
Dil ve edebiyat ben de istiyorum :)

vandi
21st January 2008, 02:39
mitoloji ve shakespeare ile hayat boyu karşılaşma ihtimali zayıf mı?

dünyadan ve sanattan bihaber yaşayacaklar için doğru olabilir...

ayrıca ingilizce öğretmenliği ve filoloji asla kıyaslanamaz,

çok farklılar,

edebiyat estetik bakış açısı ve kültür birikimi gerektirir arkadaşlar,
bu konularda eksik olan insanlar için filoloji zordur evet,

ama sanatla uğraşmak bir ayrıcalıktır...............

zalimyar
11th June 2008, 01:01
ben öğretmen olmayı düşünmediğim için edebiyat okumak istiyorum. edebiyatı çok seviyorum. shakespeare i okuyup onun analizini yapacak olmak beni heyecanlandırıyor. çünkü tiyatrocu olmayı düşünüyorum. ing dil ve edb ilk tercihim. umarım olur

cansu89
20th June 2008, 20:21
selam bnde ingiliz dil ve edebıyatı istıorum ama herkes cok zor dıo gerckten zor mu bıde formasyon alınamazsa falan acıkta kalma olayı olabılırmı ayrıca ankara unısıne istııorum orda egıtım nasıl yanı cevpa verırsen sevınırım şimdiden tesekkurler

levni
21st June 2008, 21:26
ingiliz dili öğretmnlkten daha mı kolay:)
bu gerçktn ilginç bi yorum olmş:)
tavsiyem daha rahat okumak istiorsnz öğretmnlk için daha çok kasın ama dersenzki ben kendimi yazınsal ve ezber deil de yaratıcı düşünme anlamnda daha çok geliştrmk istiorm o zmn edebiyat okuyn:)
ki edebiyat meznları sene kaybına uğramadn 4. sınfta çok rahat şekilde formasyn alabilrler bilginize:)

yeşilEriğim
21st June 2008, 22:45
tabiki ing. dil ede. formasyon alabiliyor benim kastetdiğim ing. dil bilimiydi

nasıl yani ben ingiliz dilbilimi istiyorum ama formasyon alınıyor diye ben istiyordum alınmıyo mu şimdi formasyon?bütün hedefim değişecek yoksa

runningblind
21st June 2008, 22:46
İngiliz dil bilimi yada dil bilimi bölümünden formasyon alınmadığını duymuştum.Açıkçası saçma bir durum.Edebiyat okuyan birisi alabiliyorsa dil bilimcide alabilir bence

Melek
21st June 2008, 23:24
İngiliz dil bilimi yada dil bilimi bölümünden formasyon alınmadığını duymuştum.Açıkçası saçma bir durum.Edebiyat okuyan birisi alabiliyorsa dil bilimcide alabilir bence

Yanlış duymuşsunuz. Mersin Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü'nde okuyan bir öğrenci 3. sınıfta Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenlik Sertifikası Programı'nda bir yıl boyunca belli bir ücret karşılığında eğitim dersleri görüyor. Başarılı olursa formasyonu alıyor. :smiley2:

Melek
21st June 2008, 23:29
nasıl yani ben ingiliz dilbilimi istiyorum ama formasyon alınıyor diye ben istiyordum alınmıyo mu şimdi formasyon?bütün hedefim değişecek yoksa

Kafanız karışmasın. Mersin Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü'nde okursanız Eğitim Fakültesi'nde formasyona gidersiniz. Ama belli bir ücret karşılığı.:smiley1: Yani ücreti yatıran İngiliz Dilbilimi Bölümü öğrencilerinin hepsi bu zamana kadar formasyon almıştır. Bundan sonra da değişmez sanırım.:smiley2:

françois
21st June 2008, 23:38
bana kalırsa öğretmenlik okuyun dil ve edb okursanız edebiyat adına öğrendikleriniz ünv de kalıyor.zaten dil ve edb içinde öğretmnelik yapmak aykırı birşey dil ve edb bölümleri bilim insanı yetiştirmeli.eğer sizde edebiyatı seven ve bundan zevk alan biriyseniz dil ve edb seçin ama öğretmenlik okuyacaksınız bunu zorlayın zaten sistem kötü filoloji açana kadar öğretmenlik açsalar bu durumlar yaşanmazdı.yök utansın........:smiley9:

yeşilEriğim
21st June 2008, 23:44
Kafanız karışmasın. Mersin Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü'nde okursanız Eğitim Fakültesi'nde formasyona gidersiniz. Ama belli bir ücret karşılığı.:smiley1: Yani ücreti yatıran İngiliz Dilbilimi Bölümü öğrencilerinin hepsi bu zamana kadar formasyon almıştır. Bundan sonra da değişmez sanırım.:smiley2:

seni sefiom melek apla sağolasın....

Melek
21st June 2008, 23:49
seni sefiom melek apla sağolasın....

Ben de seni seviyom yeşilim eriğim:smiley6: Rica ederim. Başka soruların olursa elimden geldiğince cevaplarım.:smiley2:

yeşilEriğim
22nd June 2008, 00:06
Ben de seni seviyom yeşilim eriğim:smiley6: Rica ederim. Başka soruların olursa elimden geldiğince cevaplarım.:smiley2:

thax a lot :D

birazda senin sayende mersin dilbilimi istiyorummm... :D

athene
23rd June 2008, 00:34
Ben de bir edebiyat aşığıyım.Zaten geçen sene çok ikilem yaşadım ing dil edb. mı ing öğretmenliği mi seçeyim diye.Ama sonunda ing öğretmenlikteyim.İlerde kadrolar şişerse ve edb için formasyon kalkarsa ortada kalmayın bence.İng öğretmenliğine de alışıyor insan bir şekilde ne yapalım:)

nulkersoy
23rd June 2008, 00:41
Ben de bir edebiyat aşığıyım.Zaten geçen sene çok ikilem yaşadım ing dil edb. mı ing öğretmenliği mi seçeyim diye.Ama sonunda ing öğretmenlikteyim.İlerde kadrolar şişerse ve edb için formasyon kalkarsa ortada kalmayın bence.İng öğretmenliğine de alışıyor insan bir şekilde ne yapalım:)
Katılıyorum. Eğitim fakültesi mezunu birçok arkadaşım 1. öncelikli olduğu halde atanamadı. Öğretmen olmak isteyenler eğitim fakültesi seçmeli bence

M.Oguz
16th July 2008, 17:41
Benim De MoraLim Çok Bozuldu Ben De Öğretmenlik İstiyordum GeLmicek sanırım Mecburen Dil Edebiyat Yazcam:( ALLAH'IM YA 98 Tane İngilizce Yapıyorum Yine De İngilizce Öğretmenliği Okuyamıyorum Diğer Taraftan adam 80 NetLe İng. Öğretmenliği Okuyor Bu NasıL Adalettir:( Bi De ALLAH Kahretsin Bu Öss Denemelerini Bi Türlü Öss'ye Yansıtamıyorum :( Çıldırcam :( Offff

semih_col_25
18th July 2008, 21:55
bende bu konuda çok meraklıyım yardım edin lütfenn

semih_col_25
18th July 2008, 22:04
benim dil puanım 323,325 bu yıl tercih yapayımmı yoksa bir yıl daha bekleyeyim mi

ceyma
18th July 2008, 22:14
ya erzurum atatürk üniversitesinde ingiliz dili ve edebiyatı formasyonu okurken mi veriyor yoksa bitirdikten sonra mı alıyorsun. bilen var sa lütfen yardım etsinnnnnnnnnn!!!